Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Zoledronic acid Teva Generics

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Zoledronic acid Teva Generics

Prospect - Zoledronic acid Teva Generics


NU comercializăm Zoledronic acid Teva Generics!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Zoledronic acid Teva Generics    DCI: acid zoledronic


  Produs complementar recomandat
Zoledronic acid Teva Generics este un medicament care con?ine acid zoledronic (5 mg).
Se utilizeaza in tratamentul osteoporozei (o boala care fragilizeaza oasele) la femeile aflate in postmenopauza si la barbati. Se utilizeaza la pacienti cu risc de fracturi (rupturi ale oaselor) si la pacientii a caror osteoporoza este asociata cu tratamentul indelungat cu glucocorticoizi (un tip de steroizi). Zoledronic acid Teva Generics se utilizeaza si pentru tratamentul bolii osoase Paget la adulti. Aceasta este o boala in care se modifica procesul normal de dezvoltare a oaselor.
Zoledronic acid Teva Generics este un „medicament generic”. Aceasta inseamna ca Zoledronic acid Teva Generics este similar cu „medicamentul de referinta” deja autorizat in Uniunea Europeana (UE), numit Aclasta.

Cum se utilizeaza Zoledronic acid Teva Generics?
Zoledronic acid Teva Generics este disponibil sub forma de solutie perfuzabila (picurare) in vena;
medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta. Zoledronic acid Teva Generics se administreaza sub forma de perfuzie, cu durata de minimum 15 minute. in cazul pacientilor tratati pentru osteoporoza, aceasta perfuzie poate fi repetata o data pe an. Pentru boala Paget, se administreaza de obicei numai o perfuzie cu Zoledronic acid Teva Generics, dar poate fi examinata necesitatea unor perfuzii suplimentare daca boala pacientului recidiveaza. Efectul fiecarei perfuzii se mentine un an sau mai mult. Pacientii trebuie hidratati adecvat inainte si dupa administrarea tratamentului si trebuie sa primeasca suplimente de calciu si vitamina D. in cazul tratamentului pentru boala Paget, Zoledronic acid Teva Generics trebuie administrat doar de un medic cu experienta in tratamentul acestei boli. Pentru informatii complete, consultati prospectul.

Cum actioneaza Zoledronic acid Teva Generics?
Osteoporoza apare cand nu se mai formeaza masa osoasa noua suficienta pentru a inlocui masa osoasa resorbita in mod natural. Treptat, oasele devin subtiri si fragile, fiind mai predispuse la fracturare. La femei, osteoporoza este mai frecventa dupa menopauza, cand scad valorile hormonului feminin numit estrogen. De asemenea, osteoporoza poate aparea la ambele sexe ca efect secundar al tratamentului cu glucocorticoizi. in boala Paget, osul se resoarbe mai repede, iar atunci cand creste la loc, este mai fragil decat in mod normal.
Substanta activa din Zoledronic acid Teva Generics, acidul zoledronic, este un bifosfonat. Acesta impiedica actiunea osteoclastelor, celulele din organism care sunt implicate in descompunerea tesutului osos. Prin aceasta rezulta o pierdere osoasa mai mica in cazul osteoporozei si o activitate mai scazuta a bolii osoase Paget.

Cum a fost studiat Zoledronic acid Teva Generics?
Nu au fost necesare studii suplimentare, deoarece Zoledronic acid Teva Generics este un medicament generic administrat prin perfuzie si contine aceeasi substanta activa ca medicamentul de referinta Aclasta.

Care sunt beneficiile si riscurile asociate cu Zoledronic acid Teva Generics?
Avand in vedere ca Zoledronic acid Teva Generics este un medicament generic, beneficiile si riscurile asociate sunt considerate identice cu cele ale medicamentului de referinta.

De ce a fost aprobat Zoledronic acid Teva Generics?
Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al agentiei a concluzionat ca, in conformitate cu cerintele UE, s-a demonstrat ca Zoledronic acid Teva Generics este comparabil cu Aclasta. Prin urmare, CHMP a considerat ca, la fel ca in cazul Aclasta, beneficiile sunt mai mari decat riscurile identificate. Comitetul a recomandat aprobarea utilizarii Zoledronic acid Teva Generics in UE.

Ce masuri se iau pentru utilizarea sigura si eficace a Zoledronic acid Teva Generics?
A fost elaborat un plan de management al riscurilor pentru ca Zoledronic acid Teva Generics sa fie utilizat in cel mai sigur mod posibil. Pe baza acestui plan, in Rezumatul caracteristicilor produsului si in prospectul pentru Zoledronic acid Teva Generics, au fost incluse informatii referitoare la siguranta, printre care si masurile corespunzatoare de precautie care trebuie respectate de personalul medical si de pacienti.

Alte informatii despre Zoledronic acid Teva Generics
Comisia Europeana a acordat o autorizatie de introducere pe piata pentru Zoledronic acid Teva
Generics, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 27 martie 2014.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 03-2014.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Administrare 4 Bones
Buna ziua, Am fost diagnosticata cu osteoporoza avansata pe coloana vertebrala si mi s-a recomand ...
Fosavance
Cu cat timp inainte trebuie sa intrerup Fosavance( osteoporoza 1 pastila pe saptamana) pt o extracti ...
Artilane sau Alfacalcidolum?
Am 59 ani.am osteopenie.medicul ortoped mi-a indicat ARTILANE 3 LUNI iar medicul de familie mi-a pre ...
↳ Buna ziua! Medicul de familie v-a scris reteta pentru ceea ce se putea prescrie pe reteta (compensata) pentru acest diagnostic. ArtiLane este indicat ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Marirea sanilor
Buna ziua, am 59 de ani si doresc sa-mi maresc sanii daca s-ar putea face aceasta cu un produs natur ...
↳ Buna ziua! Va recomand sa aplicati zilnic pe sani si decolteu, prin masaj usor, Breast Up Cream, timp de cel putin 2 luni. Daca nu suferiti de hiper ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Osteoporoza
Bună ziua! Pentru dureri de oase ,mușchi, articulații, pot lua ProHumano+? Mul5 ...
Osteoporoza
Buna ziua,va rog sa imi spuneti daca produsul Osteo detix ajuta la osteoporoza grava? Va multumesc! ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...