Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Zoledronic acid Mylan

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Zoledronic acid Mylan

Prospect - Zoledronic acid Mylan


NU comercializăm Zoledronic acid Mylan!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Zoledronic acid Mylan    DCI: acid zoledronic


  Produs complementar recomandat


49.5lei
Vezi detalii

Acid zoledronic Mylan se poate utiliza pentru a preveni complicatiile osoase la adultii cu cancer avansat
care afecteaza oasele.

Ce este Acid zoledronic Mylan?
Acid zoledronic Mylan este un medicament care contine substanta activa acid zoledronic. Este disponibil sub forma de concentrat de 4 mg/5 ml pentru solutie perfuzabila.
Acid zoledronic Mylan este un „medicament generic”. Aceasta inseamna ca Acid zoledronic Mylan este similar cu „medicamentul de referinta” deja autorizat in Uniunea Europeana (UE), denumit Zometa.

Pentru ce se utilizeaza Acid zoledronic Mylan?
Acid zoledronic Mylan se poate utiliza pentru a preveni complicatiile osoase la adultii cu cancer avansat care afecteaza oasele. Acestea includ fracturi (ruperi ale oaselor), compresie spinala (cand maduva spinarii este comprimata de os), tulburari osoase care necesita radioterapie (tratament cu radiatii) sau interventie chirurgicala, precum si hipercalcemie (niveluri mari de calciu in sange). Acid zoledronic Mylan se poate utiliza, de asemenea, pentru a trata hipercalcemia indusa de tumori.
Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Acid zoledronic Mylan?
Acid zoledronic Mylan trebuie utilizat numai de catre un medic cu experienta in utilizarea acestui tip de medicament administrat pe cale intravenoasa.

Doza uzuala de Acid zoledronic Mylan este de o perfuzie de 4 mg timp de cel putin 15 minute. Cand se utilizeaza pentru prevenirea complicatiilor osoase, perfuzia poate fi repetata la fiecare trei pana la patru saptamani, iar pacientii trebuie sa ia, de asemenea, suplimente de calciu si vitamina D. Pentru pacientii cu metastaze osoase (cand cancerul s-a raspandit in oase), se recomanda o doza mai mica daca acestia prezinta afectiuni renale usoare pana la moderate. Nu se recomanda administrarea la pacientii cu afectiuni renale severe.

Cum actioneaza Acid zoledronic Mylan?
Substanta activa din Acid zoledronic Mylan, acidul zoledronic, este un bifosfonat. Acesta blocheaza actiunea osteoclastelor, celule din organism implicate in distrugerea tesutului osos. Acest lucru conduce la limitarea pierderii de masa osoasa. Reducerea pierderii de masa osoasa ajuta la scaderea probabilitatii de fracturare a oaselor, ceea ce este util in prevenirea fracturilor la pacientii cu cancer care prezinta metastaze osoase.
Pacientii cu tumori pot avea niveluri mari de calciu in sange, calciu care este eliberat de oase.
Prevenind distrugerea oaselor, Acid zoledronic Mylan ajuta, de asemenea, la reducerea cantitatii de calciu eliberat in sange.

Cum a fost studiat Acid zoledronic Mylan?
Compania a prezentat date din literatura de specialitate publicata cu privire la acidul zoledronic. Nu au fost necesare studii suplimentare pe pacienti, deoarece Acid zoledronic Mylan este un medicament generic care se administreaza prin perfuzie si contine aceeasi substanta activa ca medicamentul de referinta, Zometa.

Care sunt beneficiile si riscurile asociate cu Acid zoledronic Mylan?
Intrucat Acid zoledronic Mylan este un medicament generic si este bioechivalent cu medicamentul de referinta, beneficiile si riscurile asociate sunt considerate identice cu cele ale medicamentului de referinta.

De ce a fost aprobat Acid zoledronic Mylan?
CHMP a concluzionat ca, in conformitate cu cerintele UE, s-a demonstrat ca Acid zoledronic Mylan are o calitate comparabila si este bioechivalent cu Zometa. Prin urmare, CHMP a considerat ca, la fel ca in cazul Zometa, beneficiile sunt mai mari decat riscurile identificate. Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru Acid zoledronic Mylan.

Alte informatii despre Acid zoledronic Mylan
Comisia Europeana a acordat o autorizatie de introducere pe piata pentru Acid zoledronic Mylan, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 23 august 2012.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in august-2012.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Tratament și cu graviola și indol 3 carbinol
Se pot poate lua graviola și indol 3 carbinol concomitent cu tramentul de cancer de san cu letr ...
Tratament
Bună ziua! Se poate lua graviola și indoldol 3 carbinol concomitent cu tratamentul pentru ...
Hpv
Buna ziua am si eu o problema de ceva timp de vreo 6 luni ma doare in zona vaginului gen intre la ...
↳ Buna ziua! In primul rand nu aveti simptome specifice de HPV, pentru diagnosticare acestuia este necesar un test Babes-Papanicolau care arata daca ex ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
cancer la vezica urinara
Ce variante de tratament am? ...
↳ Buna ziua! IN primula randa adaptati-va alimentatia, va poate ajuta o carte intitulata Alimentatia Anticancer. Sucul de legume Breuss este indicat in ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Cancerul de vezica
Produsul Mumie poate fi utilizat in cancerul de vezica? ...
Carcinom ductal invaziv - rog tratament
Sufar de carcinom ductal invaziv- cancer mamar- pozitiv pentru receptori estrogenici si c-erbB2. N ...
↳ Buna ziua! Va recomand sa luati cate o capsula de Indole - 3 - Supreme, un produs special formulat pentru afectiunile dependente de estrogeni. Puteti ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Zeolit si letrozol
Buna ziua, Mama mea 56 ani cu metastaza osoasa de scalp dupa 7 ani, ia letrozol acum. Poate adminis ...
↳ Buna ziua! Daca mentineti un interval de minim 4 ore intre administrari, se poate face asocierea. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandateOferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Poate fi sarcina?
Poate fi sarcina?

Bună seara,specific ca am 42 de ani.ultimul contact sexual a fost pe 2 ... Buna ziua! Intrucat ultimul raport nu a fost intr-o perioada fertila ...


Sfatul farmcistului Trifyla poate creste tensiunea?
Trifyla poate creste tensiunea?

De 2 zile iau Trifyla dat de dr gastroenterolog, 2 pe zi. Aseară ... Buna ziua! Nu se cunosc date privind aceasta reactie adversa, Tryfila ...


Sfatul farmcistului Prepararea siropului xifia
Prepararea siropului xifia

Buna ziua ! Daca am pus 66+66 ml apa la siropul xifiaisi mai face efec ... Buna ziua! Dumneavoastra ati obtinut o suspensie mai diluata adaugand ...Sfatul farmcistului Secreție alba˝ branzoasa, groasa
Secreție alba˝ branzoasa, groasa

Bunďż˝ seara! Am observat de curďż˝nd niște mďż˝ncďż˝rimi ďż˝n zo ... Buna ziua! Mai puteti incerca si cu ovule continand clotrimazol sau ...Sfatul farmcistului Preparare antibiotic
Preparare antibiotic

Buna seara! Am preparat augumentin, am adăugat apa pana la semn & ... Buna ziua! Nu va impacientati, dozele de antibiotic recomandate de re ...