Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Voriconazole Accord

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Voriconazole Accord

Prospect - Voriconazole Accord


NU comercializăm Voriconazole Accord!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Voriconazole Accord    DCI:


  Produs complementar recomandat
Voriconazole Accord este un medicament antimicotic care conţine substanţa activă voriconazol.
Voriconazole Accord

voriconazol

Prezentul document este un rezumat al Raportului public european de evaluare (EPAR) pentru Voriconazole Accord. Documentul explică modul în care agenţia a evaluat medicamentul, pentru a recomanda autorizarea sa în Uniunea Europeană (UE) şi condiţiile sale de utilizare. Scopul documentului nu este să ofere recomandări practice referitoare la utilizarea Voriconazole Accord.
Pentru informaţii practice privind utilizarea Voriconazole Accord, pacienţii trebuie să citească prospectul sau să se adreseze medicului sau farmacistului.

Ce este Voriconazole Accord şi pentru ce se utilizează?
Voriconazole Accord este un medicament antimicotic care conţine substanţa activă voriconazol. Se utilizează la adulţi şi copii cu vârsta de peste doi ani, în tratamentul:
• aspergilozei invazive (un tip de infecţie micotică produsă de Aspergillus);
• candidemiei (un alt tip de infecţie micotică, produsă de Candida) la pacienţi fără neutropenie (pacienţi cu valori normale ale leucocitelor);
• infecţiilor grave, invazive, cu Candida, atunci când ciuperca este rezistentă la fluconazol (alt medicament antimicotic);
• infecţiilor micotice grave cauzate de Scedosporium sau Fusarium (două tipuri diferite de ciuperci).
Voriconazole Accord este destinat pacienţilor cu infecţii micotice care se agravează şi care pot pune viaţa în pericol.
Voriconazole Accord este un „medicament generic”. Aceasta înseamnă că Voriconazole Accord este similar cu „medicamentul de referinţă” deja autorizat în UE, denumit Vfend.

Cum se utilizează Voriconazole Accord?
Voriconazole Accord este disponibil sub formă de comprimate (50 mg sau 200 mg). Se administrează de două ori pe zi. Doza de Voriconazole Accord care trebuie utilizată depinde de greutatea corporală a pacientului şi de tipul de formulare a medicamentului utilizat. Este necesar ca, în prima zi de tratament, pacienţii să primească o doză iniţială mai mare (doză de încărcare). Scopul dozei de încărcare este atingerea unor niveluri sanguine constante. Apoi, doza de încărcare este urmată de o doză de întreţinere, care poate fi adaptată în funcţie de răspunsul pacientului. Doza poate fi mărită sau redusă în funcţie de răspunsul pacientului la tratament.
La adulţi, atât doza de încărcare, cât şi cea de întreţinere se pot administra prin perfuzie cu voriconazol sau pe cale orală, utilizând fie comprimatele, fie suspensia, însă la copii se recomandă iniţierea tratamentului prin perfuzie şi luarea în calcul a trecerii la suspensia orală, dacă se observă o ameliorare.
Comprimatele şi suspensia orală se vor administra cel puţin cu o oră înainte sau după masă. Pentru informaţii complete, consultaţi prospectul. Medicamentul se poate obţine numai pe bază de reţetă.

Cum acţionează Voriconazole Accord?
Substanţa activă din Voriconazole Accord, voriconazolul, este un medicament antimicotic din clasa „triazolilor”. Aceasta acţionează prin prevenirea formării de ergosterol, care reprezintă o parte importantă a membranei celulare a ciupercii. Fără ergosterol, ciuperca moare sau răspândirea ei este împiedicată. Lista ciupercilor împotriva cărora acţionează Voriconazole Accord poate fi găsită în Rezumatul caracteristicilor produsului (care face parte, de asemenea, din EPAR).

Cum a fost studiat Voriconazole Accord?
Dat fiind că Voriconazole Accord este un medicament generic, studiile pe pacienţi s-au limitat la teste care să demonstreze că este bioechivalent cu medicamentul de referinţă, Vfend. Două medicamente sunt bioechivalente dacă produc în organism aceleaşi niveluri de substanţă activă.
Care sunt beneficiile şi riscurile asociate cu Voriconazole Accord?
Întrucât Voriconazole Accord este un medicament generic şi este bioechivalent cu medicamentul de referinţă, beneficiile şi riscurile asociate sunt considerate identice cu cele ale medicamentului de referinţă.

De ce a fost aprobat Voriconazole Accord?
Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al agenţiei a concluzionat că, în conformitate cu cerinţele UE, s-a demonstrat că Voriconazole Accord are o calitate comparabilă şi este bioechivalent cu Vfend. Prin urmare, CHMP a considerat că, la fel ca în cazul Vfend, beneficiile sunt mai mari decât riscurile identificate. Comitetul a recomandat aprobarea utilizării Voriconazole Accord în UE.

Ce măsuri se iau pentru utilizarea sigură şi eficace a Voriconazole Accord?
A fost elaborat un plan de management al riscurilor pentru ca Voriconazole Accord să fie utilizat în cel mai sigur mod posibil. Pe baza acestui plan, în Rezumatul caracteristicilor produsului şi în prospectul pentru Voriconazole Accord au fost incluse informaţii referitoare la siguranţă, printre care şi măsurile corespunzătoare de precauţie care trebuie respectate de personalul medical şi de pacienţi.

Alte informaţii despre Voriconazole Accord
Comisia Europeană a acordat o autorizaţie de introducere pe piaţă pentru Voriconazole Accord, valabilă pe întreg teritoriul UE, la 16 mai 2013.
Pentru mai multe informaţii referitoare la tratamentul cu Voriconazole Accord, citiţi prospectul sau adresaţi-vă medicului sau farmacistului.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima dată în 05-2013.
Voriconazole


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Plavix sau aspenter
Bună ziua,mama a facut un Avc și a luat la indemnul cardiologul aspenter.intr timp a fost ...
LECITINA+GINKO BILOBA
Se poate da unui copil de 14 ani suplimentele alimentare LECITINA si GINKO BILOBA concomitent (cate ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...