Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Imatinib Actavis

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Imatinib Actavis

Prospect - Imatinib Actavis


NU comercializăm Imatinib Actavis!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Imatinib Actavis    DCI:


  Produs complementar recomandat
Imatinib Actavis este un medicament anticanceros care conţine substanţa activă imatinib.
Imatinib Actavis

imatinib

Prezentul document este un rezumat al Raportului public european de evaluare (EPAR) pentru Imatinib Actavis. Documentul explică modul în care agenţia a evaluat medicamentul, pentru a recomanda autorizarea sa în Uniunea Europeană (UE) şi condiţiile sale de utilizare. Scopul documentului nu este să ofere recomandări practice referitoare la utilizarea Imatinib Actavis.
Pentru informaţii practice privind utilizarea Imatinib Actavis, pacienţii trebuie să citească prospectul sau să se adreseze medicului sau farmacistului.

Ce este Imatinib Actavis şi pentru ce se utilizează?
Imatinib Actavis este un medicament anticanceros care conţine substanţa activă imatinib. Se utilizează pentru tratarea leucemiei mieloide cronice (LMC), un tip de cancer al globulelor albe care constă în înmulţirea necontrolată a granulocitelor (un tip de globule albe). Imatinib Actavis se utilizează la pacienţii cu „cromozom Philadelphia pozitiv” (Ph+). Aceasta înseamnă că anumite gene ale pacienţilor s-au rearanjat singure formând un cromozom special numit cromozomul Philadelphia.

Imatinib Actavis se utilizează la copiii cu LMC Ph+ recent diagnosticat şi la care transplantul de măduvă osoasă nu este posibil. Se utilizează, de asemenea, la copiii aflaţi în „faza cronică” a bolii, dacă nu răspunde la tratamentul cu interferon alfa (un alt medicament împotriva cancerului), cât şi în fazele mai avansate ale bolii („faza accelerată” şi „faza blastică”).
Imatinib Actavis se utilizează şi la adulţii cu LMC Ph+ în faza blastică.
Imatinib Actavis este un „medicament generic”. Aceasta înseamnă că Imatinib Actavis este similar cu un „medicament de referinţă” deja autorizat în Uniunea Europeană (UE), numit Glivec.

Cum se utilizează Imatinib Actavis?
Imatinib Actavis este disponibil sub formă de capsule (50 şi 100 mg) şi comprimate (100 şi 400 mg). Medicamentul se poate obţine numai pe bază de reţetă şi tratamentul trebuie iniţiat numai de un medic cu experienţă în tratarea pacienţilor cu cancere ale sângelui. Imatinib Actavis se administrează pe cale orală, în timpul meselor, cu un pahar mare de apă, pentru a reduce riscul iritaţiei stomacului şi intestinelor. Doza depinde de vârsta şi starea clinică a pacientului, precum şi de răspunsul la tratament, dar nu trebuie să depăşească 800 mg pe zi. Pentru mai multe informaţii, consultaţi prospectul.

Cum acţionează Imatinib Actavis?
Substanţa activă din Imatinib Actavis, imatinibul, este un inhibitor al protein-tirozin kinazei. Aceasta înseamnă că blochează nişte enzime specifice numite tirozin kinaze. Aceste enzime se află la nivelul unor receptori de pe suprafaţa celulelor canceroase, inclusiv la nivelul receptorilor implicaţi în stimularea înmulţirii necontrolate a celulelor. Prin blocarea acestor receptori, Imatinib Actavis ajută la controlarea diviziunii celulare.

Cum a fost studiat Imatinib Actavis?
Dat fiind că Imatinib Actavis este un medicament generic, studiile pe pacienţi s-au limitat la teste care să demonstreze că este bioechivalent cu medicamentul de referinţă, Glivec. Două medicamente sunt considerate bioechivalente dacă produc în organism aceleaşi niveluri de substanţă activă.
Care sunt beneficiile şi riscurile asociate cu Imatinib Actavis?
Întrucât Imatinib Actavis este un medicament generic şi este bioechivalent cu medicamentul de referinţă, beneficiile şi riscurile asociate sunt considerate identice cu cele ale medicamentului de referinţă.

De ce a fost aprobat Imatinib Actavis?
Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al agenţiei a concluzionat că, în conformitate cu cerinţele UE, s-a demonstrat că Imatinib Actavis are o calitate comparabilă şi este bioechivalent cu Glivec. Prin urmare, CHMP a considerat că, la fel ca în cazul Glivec, beneficiile sunt mai mari decât riscurile identificate. Comitetul a recomandat aprobarea utilizării Imatinib Actavis în UE.

Ce măsuri se iau pentru utilizarea sigură şi eficace a Imatinib Actavis?
În Rezumatul caracteristicilor produsului şi în prospectul pentru Imatinib Actavis, au fost incluse informaţii referitoare la siguranţă, şi anume măsurile corespunzătoare de precauţie care trebuie respectate de personalul medical şi de pacienţi.

Alte informaţii despre Imatinib Actavis
Comisia Europeană a acordat o autorizaţie de introducere pe piaţă pentru Imatinib Actavis, valabilă pe întreg teritoriul Uniunii Europene, pe 17 aprilie 2013.
Pentru mai multe informaţii referitoare la tratamentul cu Imatinib Actavis, citiţi prospectul sau adresaţi-vă medicului sau farmacistului.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima dată în 04-2013.
Imatinib


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Ciuperci
Buna, sunt un baiat in vârsta de 26 de ani și Menționez ca de câteva săptămâni m ...
Xatral administrare
Buna imimputeti spune daca xatral se poate administra si pe o perioadat mai lunga , si daca are cum ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...