Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Pomalidomide Celgene

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Pomalidomide Celgene

Prospect - Pomalidomide Celgene


NU comercializăm Pomalidomide Celgene!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Pomalidomide Celgene    DCI:


  Produs complementar recomandat


539.95lei
Vezi detalii

Pomalidomide Celgene se utilizează în combinaţie cu dexametazonă (un medicament antiinflamator) pentru tratamentul mielomului multiplu.
Pomalidomide Celgene

pomalidomidă

Prezentul document este un rezumat al Raportului public european de evaluare (EPAR) pentru Pomalidomide Celgene. Documentul explică modul în care agenţia a evaluat medicamentul, pentru a recomanda autorizarea în Uniunea Europeană (UE) şi condiţiile de utilizare. Scopul documentului nu este să ofere recomandări practice referitoare la utilizarea Pomalidomide Celgene.

Pentru informaţii practice privind utilizarea Pomalidomide Celgene, pacienţii trebuie să citească prospectul sau să se adreseze medicului sau farmacistului.

Ce este Pomalidomide Celgene şi pentru ce se utilizează?
Pomalidomide Celgene este un medicament care conţine substanţa activă pomalidomidă. Acesta se utilizează în combinaţie cu dexametazonă (un medicament antiinflamator) pentru tratamentul mielomului multiplu (un tip de cancer al măduvei osoase). Medicamentul se utilizează la adulţii cărora li s-au administrat cel puţin două tratamente anterioare, care au inclus atât lenalidomidă, cât şi bortezomib, şi a căror boală a progresat după ultimul tratament.
Din cauza numărului mic de pacienţi cu mielom multiplu, boala este considerată „rară”, iar Pomalidomide Celgene a fost desemnat „medicament orfan” (un medicament folosit în boli rare) la 8 octombrie 2009.

Cum se utilizează Pomalidomide Celgene?
Tratamentul cu Pomalidomide Celgene trebuie iniţiat şi supravegheat de un medic cu experienţă în tratamentul mielomului multiplu. Medicamentul se poate obţine numai pe bază de reţetă.
Pomalidomide Celgene este disponibil sub formă de capsule (1, 2, 3 şi 4 mg) şi se ia în cicluri de tratament de 4 săptămâni. Doza iniţială recomandată este de 4 mg o dată pe zi, luată la aceeaşi oră în fiecare zi, în cursul primelor 3 săptămâni ale ciclului, urmate de o săptămână fără tratament. Doza recomandată de dexametazonă este de 40 mg o dată pe zi, în zilele 1, 8, 15 şi 22 ale fiecărui ciclu.

Poate fi necesară întreruperea sau oprirea tratamentului cu Pomalidomide Celgene sau scăderea dozei dacă boala se agravează sau pacientul prezintă anumite efecte secundare. Pentru mai multe informaţii, consultaţi Rezumatul caracteristicilor produsului (care face parte, de asemenea, din EPAR).

Cum acţionează Pomalidomide Celgene?
Substanţa activă din Pomalidomide Celgene, pomalidomida, este un medicament imunomodulator. Aceasta înseamnă că medicamentul afectează activitatea sistemului imunitar (mecanismul natural de apărare al organismului). Pomalidomida acţionează în mai multe moduri în mielomul multiplu, similar altor medicamente imunomodulatoare cum sunt lenalidomida şi talidomida: acesta blochează dezvoltarea celulelor tumorale, previne creşterea vaselor sanguine din interiorul tumorilor şi, de asemenea, stimulează unele celule specializate ale sistemului imunitar pentru a ataca celulele tumorale.

Ce beneficii a prezentat Pomalidomide Celgene pe parcursul studiilor?
Pomalidomide Celgene a fost evaluat într-un studiu principal care a implicat 455 de adulţi cu mielom multiplu a căror boală nu a răspuns la tratamentele anterioare sau a reapărut după acestea. Studiul a comparat Pomalidomide Celgene în asociere cu dexametazonă în doză scăzută cu dexametazona în doză crescută în monoterapie. Principalul indicator al eficacităţii a fost intervalul de timp până la agravarea bolii.

Pomalidomide Celgene în asociere cu dexametazonă în doză scăzută a fost mai eficace decât dexametazona în doză crescută în monoterapie în întârzierea progresiei mielomului multiplu: în medie, intervalul de timp până la agravarea bolii a fost de 16 săptămâni la pacienţii cărora li s-a administrat Pomalidomide Celgene în asociere cu dexametazonă în doză scăzută, în comparaţie cu 8 săptămâni la cei cărora li s-a administrat dexametazonă în doză crescută.

Care sunt riscurile asociate cu Pomalidomide Celgene?
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Pomalidomide Celgene (care afectează mai mult de 1 pacient din 10), dintre care unele au fost grave, includ anemie (număr scăzut de globule roşii), neutropenie (număr scăzut de globule albe), extenuare (oboseală ), trombocitopenie (număr scăzut de trombocite), pirexie (febră), edem periferic (umflături, în special la nivelul gleznelor şi picioarelor), neuropatie periferică (afectarea nervilor care determină furnicături, durere şi amorţeală la nivelul mâinilor şi picioarelor) şi pneumonie (infecţie a plămânilor). Pentru lista completă a efectelor secundare raportate asociate cu Pomalidomide Celgene, consultaţi prospectul.
Pomalidomida poate afecta fătul, producând anomalii severe la naştere şi care pun în pericol viaţa. Prin urmare, Pomalidomide Celgene este contraindicat la femeile gravide. Utilizarea sa este contraindicată la femeile aflate la vârstă fertilă, cu excepţia celor care iau toate măsurile necesare pentru a se asigura că nu sunt însărcinate înainte de începerea tratamentului şi nu rămân însărcinate în timpul sau la scurt timp după tratament. Deoarece medicamentul se poate regăsi în spermă, acesta nu trebuie utilizat nici la pacienţii de sex masculin incapabili să respecte măsurile contraceptive necesare. Pentru lista completă de restricţii, consultaţi prospectul.

De ce a fost aprobat Pomalidomide Celgene?
Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al agenţiei a hotărât că beneficiile Pomalidomide Celgene sunt mai mari decât riscurile asociate şi a recomandat aprobarea utilizării sale în UE. Comitetul a concluzionat că Pomalidomide Celgene este eficace în întârzierea progresiei mielomului multiplu la pacienţii a căror boală nu răspunde la tratamentul anterior sau reapare după acesta şi care au opţiuni de tratament foarte limitate. De asemenea, comitetul a remarcat că profilul de siguranţă pentru Pomalidomide Celgene a fost considerat acceptabil pentru aceşti pacienţi, cu efecte secundare similare celor ale altor medicamente de acest tip.

Ce măsuri se iau pentru utilizarea sigură şi eficace a Pomalidomide Celgene?
A fost elaborat un plan de management al riscurilor pentru ca Pomalidomide Celgene să fie utilizat în cel mai sigur mod posibil. Pe baza acestui plan, în Rezumatul caracteristicilor produsului şi în prospectul pentru Pomalidomide Celgene au fost incluse informaţii referitoare la siguranţă, printre care şi măsurile corespunzătoare de precauţie care trebuie respectate de personalul medical şi de pacienţi.
În plus, compania care produce Pomalidomide Celgene va realiza un program de prevenire a sarcinii în fiecare stat membru. Va pune trimite o scrisoare personalului medical şi va pune la dispoziţie materiale educaţionale pentru personalul medical şi broşuri pentru pacienţi în care va explica faptul că medicamentul este dăunător pentru făt şi va detalia măsurile care trebuie luate pentru ca medicamentul să fie utilizat în siguranţă. De asemenea, va distribui pacienţilor carduri pentru a se asigura că fiecare pacient a luat toate măsurile adecvate de precauţie. Fiecare stat membru se va asigura, de asemenea, că materialele educaţionale şi cardurile pentru pacienţi sunt puse la dispoziţia medicilor care prescriu medicamentul şi a pacienţilor.

De asemenea, compania va institui un registru cu pacienţii care au fost trataţi cu Pomalidomide Celgene pentru a monitoriza efectele secundare raportate şi dacă medicamentul este utilizat în indicaţia aprobată şi în conformitate cu programul de prevenire a sarcinii. Cutiile care conţin capsulele de Pomalidomide Celgene vor conţine şi o avertizare cu privire la riscul de anomalii severe la naştere.

Alte informaţii despre Pomalidomide Celgene
Comisia Europeană a acordat o autorizaţie de introducere pe piaţă pentru Pomalidomide Celgene, valabilă pe întreg teritoriul Uniunii Europene, la 5 august 2013.

Pentru mai multe informaţii referitoare la tratamentul cu Pomalidomide Celgene, citiţi prospectul sau adresaţi-vă medicului sau farmacistului.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima dată în 08-2013.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Diferente anxiar si venlafaxina
Pot fi luate impreuna, in cazul durerilor de cap? ...
Nodulii scabioșii
Buna seara ma confrunt cu nodulii scabioșii de 4 lunii de zile ce asi putea sa iau sa scap de e ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...