Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Zoledronic acid Teva Pharma

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Zoledronic acid Teva Pharma

Prospect - Zoledronic acid Teva Pharma


NU comercializăm Zoledronic acid Teva Pharma!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Zoledronic acid Teva Pharma    DCI:


  Produs complementar recomandat


49.5lei
Vezi detalii

Zoledronic acid Teva Pharma se utilizează în tratamentul osteoporozei (o boală care fragilizează oasele) la femeile aflate în postmenopauză şi la bărbaţi
Zoledronic acid Teva Pharma
acid zoledronic

Prezentul document este un rezumat al Raportului public european de evaluare (EPAR) pentru Zoledronic acid Teva Pharma. Documentul explică modul în care Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a evaluat medicamentul, pentru a emite avizul în favoarea acordării autorizaţiei de introducere pe piaţă şi recomandările privind condiţiile de utilizare pentru Zoledronic acid Teva Pharma.

Ce este Zoledronic acid Teva Pharma?
Zoledronic acid Teva Pharma este o soluţie perfuzabilă (picurare în venă) care conţine substanţa activă acid zoledronic (5 mg).
Zoledronic acid Teva Pharma este un „medicament generic”. Aceasta înseamnă că Zoledronic acid Teva Pharma este similar cu un „medicament de referinţă” deja autorizat în Uniunea Europeană (UE), numit Aclasta. Pentru mai multe informaţii despre medicamentele generice, consultaţi documentul de întrebări şi răspunsuri disponibil aici.

Pentru ce se utilizează Zoledronic acid Teva Pharma?
Zoledronic acid Teva Pharma se utilizează în tratamentul osteoporozei (o boală care fragilizează oasele) la femeile aflate în postmenopauză şi la bărbaţi. Se utilizează la pacienţii cu risc de fracturi (oase rupte) şi la pacienţii a căror osteoporoză este asociată cu tratamentul pe termen lung cu glucocorticoizi (un tip de steroizi).
Zoledronic acid Teva Pharma se utilizează, de asemenea, pentru tratamentul bolii osoase Paget la adulţi. Aceasta este o boală în care se modifică procesul normal de dezvoltare a oaselor.
Medicamentul se poate obţine numai pe bază de reţetă.

Cum se utilizează Zoledronic acid Teva Pharma?
Zoledronic acid Teva Pharma se administrează sub formă de perfuzie cu durata de cel puţin 15 minute. În cazul pacienţilor trataţi pentru osteoporoză, această perfuzie poate fi repetată o dată pe an. Pentru boala Paget, se administrează de obicei numai o perfuzie de Zoledronic acid Teva Pharma, dar poate fi examinată necesitatea unor perfuzii suplimentare dacă boala pacientului recidivează. Efectul fiecărei perfuzii se menţine un an sau mai mult.

Pacienţii trebuie hidrataţi adecvat înainte şi după administrarea tratamentului şi trebuie să primească suplimente adecvate de calciu şi vitamina D. Utilizarea paracetamolului sau ibuprofenului (medicamente antiinflamatoare) la scurt timp după administrarea Zoledronic acid Teva Pharma poate reduce simptomele precum febra, durerile musculare, simptomele pseudogripale, durerile articulare şi durerile de cap din primele trei zile după administrarea perfuziei. În cazul tratamentului pentru boala osoasă Paget, Zoledronic acid Teva Pharma trebuie administrat doar de către un medic cu experienţă în tratamentul acestei boli. Zoledronic acid Teva Pharma nu se administrează la pacienţii cu probleme renale severe. Pentru informaţii complete, consultaţi prospectul.

Cum acţionează Zoledronic acid Teva Pharma?
Osteoporoza apare atunci când nu se formează suficient os nou pentru a înlocui ţesutul osos care se descompune în mod natural. Treptat, oasele devin subţiri şi fragile, fiind mai predispuse la fracturare. La femei, osteoporoza este mai frecventă după menopauză, când scad valorile hormonului feminin, estrogenul. De asemenea, osteoporoza poate apărea la ambele sexe ca efect secundar al tratamentului cu glucocorticoizi. În boala osoasă Paget, osul se descompune mai repede, iar atunci când creşte la loc, este mai fragil decât în mod normal.
Substanţa activă din Zoledronic acid Teva Pharma, acidul zoledronic, este un bifosfonat. Aceasta opreşte acţiunea osteoclastelor, celulele din organism implicate în descompunerea ţesutului osos. Prin aceasta rezultă o pierdere osoasă mai mică în cazul osteoporozei şi o activitate mai scăzută a bolii osoase Paget.

Cum a fost studiat Zoledronic acid Teva Pharma?
Nu au fost necesare studii suplimentare, deoarece Zoledronic acid Teva Pharma este un medicament generic administrat prin perfuzie şi conţine aceeaşi substanţă activă ca medicamentul de referinţă, Aclasta.

Care sunt beneficiile şi riscurile asociate cu Zoledronic acid Teva Pharma?
Întrucât Zoledronic acid Teva Pharma este un medicament generic, beneficiile şi riscurile asociate sunt considerate identice cu cele ale medicamentului de referinţă.

De ce a fost aprobat Zoledronic acid Teva Pharma?
CHMP a concluzionat că, în conformitate cu cerinţele UE, s-a demonstrat că Zoledronic acid Teva Pharma este comparabil cu Aclasta. Prin urmare, CHMP a considerat că, la fel ca în cazul Aclasta, beneficiile sunt mai mari decât riscurile identificate. Comitetul a recomandat acordarea autorizaţiei de introducere pe piaţă pentru Zoledronic acid Teva Pharma.

Alte informaţii despre Zoledronic acid Teva Pharma
Comisia Europeană a acordat o autorizaţie de introducere pe piaţă pentru Zoledronic acid Teva Pharma, valabilă pe întreg teritoriul Uniunii Europene, la 16 august 2012.
Pentru mai multe informaţii referitoare la tratamentul cu Zoledronic acid Teva Pharma, citiţi prospectul sau adresaţi-vă medicului sau farmacistului.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima dată în 08-2012


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Nodulii scabioșii
Buna seara ma confrunt cu nodulii scabioșii de 4 lunii de zile ce asi putea sa iau sa scap de e ...
Nodulii scabioșii
Buna seara ma confrunt cu nodulii scabioșii de 4 lunii de zile ce asi putea sa iau sa scap de e ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...