Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Adcetris

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Adcetris

Prospect - Adcetris


NU comercializăm Adcetris!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Adcetris    DCI:


  Produs complementar recomandat
Adcetris este utilizat pentru tratamentul pacienţilor cu limfom Hodgkin.
Adcetris

Ce este Adcetris?
Adcetris este un medicament care conţine substanţa activă brentuximab vedotin. Medicamentul este disponibil sub formă de pulbere din care se prepară o soluţie perfuzabilă (picurare în venă).

Pentru ce se utilizează Adcetris?
Adcetris este utilizat pentru tratamentul pacienţilor cu limfom Hodgkin (LH, o formă de cancer care îşi are originea în celulele sanguine din sistemul limfatic, parte a sistemului imunitar) când celulele tumorale sunt CD30 pozitive (când acestea prezintă pe suprafaţă o proteină numită CD30). Medicamentul este utilizat:
- când cancerul a recidivat sau nu a răspuns la un transplant autolog de celule stem (un transplant cu celule producătoare de sânge ale pacientului);
- când cancerul a recidivat sau nu a răspuns la cel puţin două terapii anterioare şi când transplantul autolog de celule stem sau chimioterapia multiagent (o combinaţie de medicamente anticancerigene) nu reprezintă opţiuni de tratament.

De asemenea, Adcetris este utilizat, în tratarea limfomului anaplastic cu celule mari sistemic (LACMs, o formă de cancer al celulelor albe din sânge, CD30 pozitive, denumite limfocite T), când cancerul a recidivat sau când nu a răspuns la alte tratamente.
Din cauza numărului mic de pacienţi cu LH şi LACMs, acestea sunt considerate boli „rare”, iar Adcetris a fost desemnat „medicament orfan” (un medicament folosit în boli rare) la 15 ianuarie 2009.
Medicamentul se poate obţine numai pe bază de reţetă.

Cum se utilizează Adcetris?
Adcetris trebuie administrat sub supravegherea unui medic cu experienţă în utilizarea tratamentelor
pentru cancer.
Doza recomandată este de 1,8 mg pe kilogram greutate corporală, administrată prin intermediul unei perfuzii în venă timp de 30 de minute, o dată la trei săptămâni. Pacienţii trebuie monitorizaţi în timpul şi după administrarea perfuziei pentru identificarea unor efecte secundare, iar hemograma completă a acestora trebuie verificată înainte de fiecare doză de Adcetris. Tratamentul trebuie continuat, cu excepţia cazului în care boala se agravează sau apar efecte secundare severe. Pacienţilor a căror stare se îmbunătăţeşte sau a căror boală se stabilizează li se poate administra tratamentul timp de până la un an.
Medicul poate hotărî să întrerupă sau să oprească tratamentul dacă pacientul manifestă anumite efecte secundare grave. Pentru mai multe informaţii, consultaţi rezumatul caracteristicilor produsului.

Cum acţionează Adcetris?
Substanţa activă din Adcetris, brentuximab vedotin, este alcătuită dintr-un anticorp monoclonal CD30 (un tip de proteină care se ataşează la CD30). Anticorpul monoclonal este ataşat la monometil auristatin E, o moleculă citotoxică (care distruge celulele). Anticorpul monoclonal eliberează monometil auristatin E în celulele canceroase CD30 pozitive şi, odată aflat în interiorul celulelor canceroase, acesta opreşte diviziunea celulară, ceea ce duce în final la moartea celulelor canceroase.

Cum a fost studiat Adcetris?
Efectele Adcetris au fost testate pe modele experimentale, înainte de a fi studiate la subiecţi umani.
În limfomul Hodgkin, Adcetris a fost studiat într-un studiu principal pe 102 pacienţi cu LH CD30 pozitiv, cărora li se administrase anterior un transplant autolog cu celule stem şi al căror cancer recidivase sau nu răspunsese la tratamentul anterior. În plus, compania a furnizat date cu privire la 40 de pacienţi cu LH CD30 pozitiv, al căror cancer recidivase sau nu răspunsese la cel puţin două terapii anterioare şi care nu erau eligibili pentru transplantul autolog cu celule stem sau pentru chimioterapie multiagent.
În LACMs, Adcetris a fost studiat într-un studiu principal pe 58 de pacienţi cu LACMs al căror cancer recidivase sau care nu răspunseseră la tratament.
În ambele studii, principala măsură a eficacităţii a fost procentajul de pacienţi care au răspuns complet sau parţial la tratament. Răspunsul la tratament a fost evaluat folosindu-se scanări ale corpului şi datele clinice ale pacienţilor. Un răspuns se consideră a fi complet atunci când pacientul nu mai prezintă semne de cancer.

Ce beneficii a prezentat Adcetris pe parcursul studiilor?
În studiul LH, 75% dintre pacienţi (76 din 102) au răspuns parţial sau complet la tratament. A fost observat un răspuns complet la 33% dintre pacienţi (34 din 102). Datele referitoare la 40 de pacienţi au indicat faptul că 55% dintre pacienţi (22 din 40) au răspuns la tratament. La 23% dintre aceşti pacienţi (9 din 40) s-a observat un răspuns complet.
În studiul LACMs, 86% dintre pacienţi (50 din 58) au răspuns parţial sau complet la tratament, iar răspunsul a fost complet la 59% dintre aceştia (34 din 58).

Care sunt riscurile asociate cu Adcetris?
Efectele secundare grave raportate pentru Adcetris includ neutropenie (număr scăzut de globule albe), trombocitopenie (număr scăzut de trombocite), constipaţie, diaree, vărsături, pirexie (febră), neuropatie motorie periferică (afectarea nervilor, care cauzează dificultăţi în coordonarea mişcărilor) şi neuropatie senzorială periferică (afectarea nervilor de la nivelul mâinilor şi al picioarelor), hiperglicemie (niveluri crescute ale glucozei în sânge), polineuropatie demielinizantă (o afecţiune neurologică caracterizată prin slăbiciune progresivă lentă şi o pierdere a sensibilităţii la nivelul picioarelor şi al braţelor), sindrom de liză tumorală (o complicaţie potenţial letală datorată descompunerii celulelor canceroase) şi sindromul Stevens-Johnson (o formă de reacţie alergică cu potenţial letal care afectează pielea şi mucoasele). Efectele secundare cel mai frecvent observate includ neuropatia senzorială periferică, oboseala, greaţa (senzaţie de rău), diareea, neutropenia, voma, pirexia şi infecţiile. Pentru lista completă a efectelor secundare raportate asociate cu Adcetris, consultaţi prospectul.
Adcetris este contraindicat la persoanele care sunt hipersensibile (alergice) la brentuximab vedotin sau la oricare dintre celelalte ingrediente. Nu trebuie utilizat împreună cu bleomicina (un alt medicament împotriva cancerului), deoarece această combinaţie este toxică pentru plămâni.

De ce a fost aprobat Adcetris?
CHMP a observat că, în pofida faptului că au existat date limitate şi că studiile nu au comparat Adcetris cu un tratament de control, Adcetris a fost considerat benefic pentru pacienţii cu LH şi LACMs al căror cancer recidivase sau care nu răspunseseră la terapie. La aceşti pacienţi, care în general prezintă rezultate slabe sau pentru care nu există tratamente adecvate, Adcetris ar putea să conducă la un răspuns complet sau le-ar putea permite să urmeze tratamente cu potenţial curativ. Comitetul a mai reţinut faptul că profilul de siguranţă general al Adcetris a fost acceptabil pentru aceşti pacienţi. Prin urmare, CHMP a hotărât că beneficiile Adcetris sunt mai mari decât riscurile asociate şi a recomandat acordarea autorizaţiei de introducere pe piaţă pentru acesta.

Adcetris a primit „aprobare condiţionată”. Aceasta înseamnă că sunt aşteptate dovezi suplimentare, în special cu privire la efectele pe termen lung ale medicamentului, cum ar fi durata răspunsului şi supravieţuirea, care sunt necesare pentru a confirma raportul beneficiu-risc pozitiv. În fiecare an, Agenţia Europeană pentru Medicamente va analiza orice informaţie nou apărută, iar prezentul rezumat va fi actualizat, după caz.

Ce informaţii se aşteaptă în continuare despre Adcetris?
Compania care comercializează medicamentul va furniza date de urmărire a supravieţuirii pacienţilor din studiile principale privind LH şi LACMs prezentate. În plus, compania va efectua două studii suplimentare cu privire la beneficiile medicamentului şi un studiu privind siguranţa pe o populaţie mai extinsă de pacienţi cu LH şi LACMs.

Alte informaţii despre Adcetris
Comisia Europeană a acordat o autorizaţie de introducere pe piaţă pentru Adcetris, valabilă pe întreg teritoriul Uniunii Europene, la 25 octombrie 2012.

Pentru mai multe informaţii referitoare la tratamentul cu Adcetris, citiţi prospectul (care face parte, de asemenea, din EPAR) sau adresaţi-vă medicului sau farmacistului.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima dată în 08-2012


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Sanohepatic cholesterol
Buna ziua! Cat timp se poate lua Sanohepatic cholesterol ? ...
Pharmatex crema
Buna ziua, folosesc impreuna cu logodnica mea de mai bine de 6 ani prezervativ, ea nu mai vrea sa fo ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...