Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Picato

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Picato

Prospect - Picato


NU comercializăm Picato!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Picato    DCI:


  Produs complementar recomandat
Picato se utilizează pentru tratamentul keratozei actinice la adulţi.
Picato

Ce este Picato?
Picato este un medicament care conţine substanţa activă ingenol mebutat. Este disponibil sub formă de gel în două concentraţii (150 micrograme/g şi 500 micrograme/g).

Pentru ce se utilizează Picato?
Picato se utilizează pentru tratamentul keratozei actinice la adulţi. Keratoza actinică este o leziune a pielii care apare după expunerea prea îndelungată la soare. Picato se utilizează când stratul exterior al pielii afectat de keratoza actinică nu este îngroşat sau bombat.
Medicamentul se poate obţine numai pe bază de reţetă.

Cum se utilizează Picato?
Picato gel se aplică pe zonele afectate ale pielii. Când zonele afectate sunt faţa, scalpul şi partea superioară a gâtului, Picato (150 micrograme/g) trebuie aplicat o dată pe zi timp de trei zile consecutiv. Când zonele afectate sunt trunchiul, extremităţile şi partea inferioară a gâtului, concentraţia mai mare de Picato (500 micrograme/g) trebuie aplicată o dată pe zi timp de două zile consecutiv. Pentru fiecare aplicare trebuie utilizat un tub nou de Picato gel. Conţinutul unui tub acoperă o suprafaţă de tratament de 25 cm2.
Pentru informaţii suplimentare privind modul de utilizare a Picato, consultaţi prospectul.
Răspunsul pacientului la tratament poate fi evaluat la aproximativ opt săptămâni după tratament.

Cum acţionează Picato?
Modul exact de acţiune al Picato nu este pe deplin înţeles. Se consideră că substanţa activă din Picato, ingenol mebutatul, acţionează în două moduri diferite. Odată aplicat şi absorbit de celulele pielii, ingenol mebutatul are un efect toxic direct asupra celulelor, inducând totodată un răspuns inflamator. Împreună, aceste acţiuni conduc la moartea celulelor afectate de keratoza actinică.

Cum a fost studiat Picato?
Efectele Picato au fost testate pe modele experimentale, înainte de a fi studiate la subiecţi umani.
Picato (150 micrograme/g) a fost analizat în cadrul a două studii principale, care au implicat 547 de adulţi cu keratoză actinică care le afecta faţa şi scalpul, în cursul cărora a fost aplicat o dată pe zi timp de trei zile consecutiv.
Picato (500 micrograme/g) a fost analizat în cadrul a două studii, care au implicat 458 de adulţi cu keratoză actinică care le afecta trunchiul şi extremităţile, în cursul cărora a fost aplicat o dată pe zi timp de două zile consecutiv.
În toate cele patru studii, Picato a fost comparat cu un vehicul (un gel fără substanţă activă). Principalul indicator al eficacităţii a fost numărul de pacienţi a căror piele s-a vindecat complet de keratoza actinică la opt săptămâni după tratament.

Ce beneficii a prezentat Picato pe parcursul studiilor?
Picato s-a dovedit eficace în vindecarea keratozei actinice a pielii.
Pentru keratoza actinică care afecta faţa şi scalpul, primul studiu a demonstrat faptul că pielea s-a vindecat complet la 47% (67 din 142) din pacienţii trataţi cu Picato, în comparaţie cu 5% (7 din 136) din pacienţii trataţi cu placebo. În al doilea studiu, pielea s-a vindecat complet la 37% (50 din 135) din pacienţii trataţi cu Picato, în comparaţie cu 2% (3 din 134) din pacienţii trataţi cu placebo.
Pentru keratoza actinică a trunchiului şi extremităţilor, primul studiu a demonstrat faptul că pielea s-a vindecat complet la 28% (35 din 126) din pacienţii trataţi cu Picato, în comparaţie cu 5% (6 din 129) din pacienţii trataţi cu placebo. În al doilea studiu, pielea s-a vindecat la 42% (42 din 100) din pacienţii trataţi cu Picato, în comparaţie cu 5% (5 din 103) din pacienţii trataţi cu placebo.

Care sunt riscurile asociate cu Picato?
Cele mai frecvente efecte secundare sunt reacţii cutanate la locul de aplicare a Picato, şi anume eritem (înroşirea pielii), exfolierea sau desprinderea pielii, apariţia crustelor, inflamaţii, vezicule sau pustule (băşici) şi eroziune sau ulceraţii (desprinderea stratului exterior al pielii sau răni deschise ale pielii). În urma aplicării Picato, la majoritatea pacienţilor (mai mult de 95%) s-au manifestat una sau mai multe reacţii cutanate locale. De asemenea, s-a raportat infecţie la locul de administrare atunci când tratamentul s-a aplicat pe faţă şi scalp. Pentru lista completă a efectelor secundare raportate asociate cu Picato, consultaţi prospectul.
Picato este contraindicat la persoanele care sunt hipersensibile (alergice) la ingenol mebutat sau la oricare dintre celelalte ingrediente.

De ce a fost aprobat Picato?
CHMP a reţinut faptul că tratamentul cu Picato are un efect benefic. Nu au existat motive de îngrijorare majore asociate cu Picato, iar efectele secundare constatate au fost reprezentate în mare parte de reacţii cutanate locale care, deşi au afectat majoritatea pacienţilor, au dispărut de obicei în decurs de două până la patru săptămâni de tratament, în funcţie de zonă. În plus, CHMP a considerat drept un avantaj faptul că Picato poate fi aplicat direct de către pacient şi că tratamentul este de scurtă durată. Prin urmare, CHMP a hotărât că beneficiile Picato sunt mai mari decât riscurile asociate şi a recomandat acordarea autorizaţiei de introducere pe piaţă pentru acest produs.

Alte informaţii despre Picato
Comisia Europeană a acordat o autorizaţie de introducere pe piaţă pentru Picato, valabilă pe întreg teritoriul Uniunii Europene, la 15 noiembrie 2012.
Pentru mai multe informaţii referitoare la tratamentul cu Picato, citiţi prospectul (care face parte, de asemenea, din EPAR) sau adresaţi-vă medicului sau farmacistului.
Prezentul rezumat a fost actualizat ultima dată în 11-2012


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Nurofen si extract din coacaz negru ( plant extract)
Va rog sa imi spuneti daca ectractul de coacaz negru interactioneaza cu nurofenul. I le pot administ ...
Interes
Ce perioada maxima de administrare are maxi mag antistres?Multumesc. ...
usturime
Buna ziua. In urma unei candidose la farmacie mi-a fost indicata spalarea vaginala cu plicurile Tant ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...