Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Seebri Breezhaler

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Seebri Breezhaler

Prospect - Seebri Breezhaler


NU comercializăm Seebri Breezhaler!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Seebri Breezhaler    DCI:


  Produs complementar recomandat
Seebri Breezhaler se utilizează pentru ameliorarea simptomelor bolii pulmonare obstructive cronice (BPOC) la adulţi.
Seebri Breezhaler

Prezentul document este un rezumat al Raportului public european de evaluare (EPAR) pentru Seebri Breezhaler. Documentul explică modul în care Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a evaluat medicamentul, pentru a emite avizul în favoarea acordării autorizaţiei de introducere pe piaţă şi recomandările privind condiţiile de utilizare pentru Seebri Breezhaler.

Ce este Seebri Breezhaler?
Seebri Breezhaler este un medicament care conţine substanţa activă bromură de glicopironiu. Este disponibil sub formă de capsule care conţin pulbere de inhalat.

Pentru ce se utilizează Seebri Breezhaler?
Seebri Breezhaler se utilizează pentru ameliorarea simptomelor bolii pulmonare obstructive cronice (BPOC) la adulţi. BPOC este o boală cronică în care căile respiratorii şi sacii alveolari din interiorul plămânilor se distrug sau se blochează, ceea ce cauzează dificultăţi de respiraţie. Seebri Breezhaler se utilizează pentru tratamentul (regulat) de întreţinere.
Medicamentul se poate obţine numai pe bază de reţetă.

Cum se utilizează Seebri Breezhaler?
Capsulele de Seebri Breezhaler se utilizează numai cu ajutorul unui inhalator Seebri Breezhaler şi nu trebuie înghiţite. Pentru a lua o doză, pacientul introduce o capsulă în inhalator şi inhalează pulberea conţinută în capsulă pe gură. Pentru informaţii detaliate privind modul corect de utilizare a inhalatorului, consultaţi instrucţiunile din prospect.
Doza recomandată este de o capsulă o dată pe zi, administrată zilnic la aceeaşi oră. Pacienţii nu trebuie să ia mai mult de o capsulă pe zi.

Cum acţionează Seebri Breezhaler?
Seebri Breezhaler este un bronhodilatator anticolinergic. Aceasta înseamnă că dilatează căile respiratorii prin blocarea anumitor receptori din celulele musculare din plămâni, denumiţi receptori muscarinici, care controlează contracţia musculară. Atunci când substanţa activă din Seebri Breezhaler, bromura de glicopironiu, este inhalată, aceasta determină relaxarea muşchilor de la nivelul căilor respiratorii, ceea ce ajută la menţinerea căilor respiratorii deschise şi îi permite pacientului să respire mai uşor.

Cum a fost studiat Seebri Breezhaler?
Efectele Seebri Breezhaler au fost testate pe modele experimentale, înainte de a fi studiate la subiecţi umani.
Seebri Breezhaler a fost studiat în două studii principale care au cuprins în total 1 888 de pacienţi cu BPOC şi în care a fost comparat cu placebo (un preparat inactiv). În ambele studii, principalul indicator al eficacităţii a fost modul în care Seebri Breezhaler ameliorează volumul expirator forţat al pacienţilor (FEV1, volumul maxim de aer pe care o persoană poate să-l expire într-o secundă) după 12 săptămâni de tratament.
Ce beneficii a prezentat Seebri Breezhaler pe parcursul studiilor?
Seebri Breezhaler a fost mai eficace decât placebo în ceea ce priveşte ameliorarea funcţiei respiratorii la pacienţii cu BPOC: după 12 săptămâni de tratament, creşterea FEV1 în cazul administrării Seebri Breezhaler a fost cu 97 ml mai mare decât în cazul administrării placebo în primul studiu şi cu 108 ml mai mare în cel de-al doilea studiu.

Care sunt riscurile asociate cu Seebri Breezhaler?
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Seebri Breezhaler (observate la 1 până la 10 pacienţi din 100) sunt uscăciunea gurii, rinofaringită (inflamaţie la nivelul nasului şi gâtului), insomnie (tulburări de somn) şi gastroenterită (diaree şi vărsături). Pentru lista completă a efectelor secundare raportate asociate cu Seebri Breezhaler, consultaţi prospectul.
Seebri Breezhaler este contraindicat la persoanele care sunt hipersensibile (alergice) la bromura de glicopironiu sau la oricare dintre celelalte ingrediente.

De ce a fost aprobat Seebri Breezhaler?
CHMP a constatat că, în ceea ce priveşte ameliorarea funcţiei respiratorii, Seebri Breezhaler a avut beneficii modeste, însă relevante pentru pacienţi şi s-a observat că a ameliorat, de asemenea, simptomele BPOC. De asemenea, CHMP a remarcat că utilizarea medicamentului o dată pe zi îi poate ajuta pe pacienţi să respecte tratamentul În plus, nu au existat motive de îngrijorare majore legate de siguranţa Seebri Breezhaler, efectele secundare fiind similare cu cele ale altor medicamente bronhodilatatoare anticolinergice. Prin urmare, CHMP a hotărât că beneficiile Seebri Breezhaler sunt mai mari decât riscurile asociate şi a recomandat acordarea autorizaţiei de introducere pe piaţă pentru acest produs.

Ce măsuri se iau pentru ca Seebri Breezhaler să fie utilizat în condiţii de siguranţă?
Deoarece medicamentele bronhodilatatoare anticolinergice pot afecta inima şi vasele sanguine, compania va continua să monitorizeze îndeaproape efectele cardiovasculare ale medicamentului şi va efectua un studiu suplimentar pe pacienţi pentru a identifica riscurile potenţiale.

Alte informaţii despre Seebri Breezhaler
Comisia Europeană a acordat o autorizaţie de introducere pe piaţă pentru Seebri Breezhaler, valabilă pe întreg teritoriul Uniunii Europene, la 28 septembrie 2012.
Pentru mai multe informaţii referitoare la tratamentul cu Seebri Breezhaler, citiţi prospectul sau adresaţi-vă medicului sau farmacistului.
Prezentul rezumat a fost actualizat ultima dată în 07-2012


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

INTRERUPEREA TRATAMENULTULUI CU ZIFEX OVULE
Bună ziua! Care este probabilitatea ca infecția sa se agraveze daca a fost intrerupt trata ...
Softygen
Bună seara, folosesc probioticele softygen , doresc sa știu dacă contactul sexual es ...
Unde gasesc ULTIBRO BREEZHALER?
Cand apare in Romania in farmacii ULTIBRO BREEZHALER 85 micrograme/43 micrograme.COMBINATII (INDACAT ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...