Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Zoledronic acid Teva

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Zoledronic acid Teva

Prospect - Zoledronic acid Teva


NU comercializăm Zoledronic acid Teva!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Zoledronic acid Teva    DCI:


  Produs complementar recomandat


75.4lei
Vezi detalii

Zoledronic acid Teva se poate utiliza pentru prevenirea complicaţiilor osoase la adulţii cu cancer avansat care afectează osul.
Zoledronic acid Teva

Ce este Zoledronic acid Teva?
Zoledronic acid Teva este un concentrat pentru soluţie perfuzabilă (picurare în venă) care conţine substanţa activă acid zoledronic (4 mg).
Zoledronic acid Teva este un medicament „generic”. Aceasta înseamnă că Zoledronic acid Teva este similar cu un „medicament de referinţă” deja autorizat în Uniunea Europeană (UE), denumit Zometa. Pentru mai multe informaţii despre medicamentele generice, consultaţi documentul de întrebări şi răspunsuri disponibil aici.

Pentru ce se utilizează Zoledronic acid Teva?
Zoledronic acid Teva se poate utiliza pentru prevenirea complicaţiilor osoase la adulţii cu cancer avansat care afectează osul. Aceste complicaţii sunt fracturi (rupturi ale oaselor), compresie spinală (când măduva spinării este comprimată de os), afecţiuni ale oaselor care necesită radioterapie (tratament cu radiaţii) sau intervenţie chirurgicală şi hipercalcemie (cantitate mare de calciu în sânge). Zoledronic acid Teva poate fi, de asemenea, utilizat în tratamentul hipercalcemiei induse de tumori.
Medicamentul se poate obţine numai pe bază de reţetă.

Cum se utilizează Zoledronic acid Teva?
Zoledronic acid Teva trebuie utilizat numai de un medic cu experienţă în utilizarea acestui tip de medicament administrat în venă.

Doza obişnuită de Zoledronic acid Teva este de o perfuzie de 4 mg timp de cel puţin 15 minute. Când se utilizează pentru prevenirea complicaţiilor osoase, perfuzia poate fi repetată o dată la trei până la patru săptămâni iar pacienţii trebuie să ia de asemenea suplimente de calciu şi de vitamina D. Pentru pacienţii cu metastaze osoase (când cancerul s-a răspândit în oase) care au probleme uşoare sau moderate de rinichi, se recomandă o doză mai mică. Nu se recomandă administrarea sa la pacienţii cu afecţiuni renale severe.

Cum acţionează Zoledronic acid Teva?
Substanţa activă din Zoledronic acid Teva, acidul zoledronic, este un bifosfonat. Aceasta opreşte acţiunea osteoclastelor, celulele din organism implicate în distrugerea ţesutului osos. Astfel, pierderea de masă osoasă este mai mică. Reducerea pierderii de masă osoasă ajută la scăderea susceptibilităţii la rupere a oaselor, ceea ce permite prevenirea fracturilor la pacienţii cu cancer cu metastaze osoase.
Pacienţii cu tumori pot prezenta în sânge cantităţi mari de calciu eliberat din oase. Prevenind distrugerea oaselor, Zoledronic acid Teva ajută şi la reducerea cantităţii de calciu eliberat în sânge.

Cum a fost studiat Zoledronic acid Teva?
Nu au fost necesare studii suplimentare, deoarece Zoledronic acid Teva este un medicament generic administrat prin perfuzie şi conţine aceeaşi substanţă activă ca medicamentul de referinţă, Zometa.
Care sunt beneficiile şi riscurile asociate cu Zoledronic acid Teva?
Întrucât Zoledronic acid Teva este un medicament generic, beneficiile şi riscurile asociate sunt considerate identice cu cele ale medicamentului de referinţă.

De ce a fost aprobat Zoledronic acid Teva?
CHMP a concluzionat că, în conformitate cu cerinţele UE, s-a demonstrat că Zoledronic acid Teva este comparabil cu Zometa. Prin urmare, CHMP a considerat că, la fel ca în cazul Zometa, beneficiile sunt mai mari decât riscurile identificate. Comitetul a recomandat acordarea autorizaţiei de introducere pe piaţă pentru Zoledronic acid Teva.

Alte informaţii despre Zoledronic acid Teva
Comisia Europeană a acordat o autorizaţie de introducere pe piaţă pentru Zoledronic acid Teva, valabilă pe întreg teritoriul Uniunii Europene, la 16 august 2012.
Pentru mai multe informaţii referitoare la tratamentul cu Zoledronic acid Teva, citiţi prospectul (care face parte, de asemenea, din EPAR) sau adresaţi-vă medicului sau farmacistului.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima dată în 08-2012


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Greșeală preparere antibiotic
Bună ziua, Soțul a greșit preparare antibioticului Xifia ... fetei de 9 ani.. În ...
Cum procedez?
Pentru tensiune, pana acum luam canzena și nebilet, recomandate de cardiolog! De curând medicul ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...