Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Riluzole Zentiva

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Riluzole Zentiva

Prospect - Riluzole Zentiva


NU comercializăm Riluzole Zentiva!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Riluzole Zentiva    DCI:


  Produs complementar recomandat


19.95lei
Vezi detalii

Riluzole Zentiva se utilizează la pacienţii cu scleroză laterală amiotrofică (SLA).
Riluzole Zentiva

Prezentul document este un rezumat al Raportului public european de evaluare (EPAR) pentru Riluzole Zentiva. Documentul explică modul în care Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a evaluat medicamentul, pentru a emite avizul în favoarea acordării autorizaţiei de introducere pe piaţă şi recomandările privind condiţiile de utilizare pentru Riluzole Zentiva.

Ce este Riluzole Zentiva?
Riluzole Zentiva este un medicament care conţine substanţa activă riluzol. Este disponibil sub formă de comprimate (50 mg).
Acest medicament este echivalentul Rilutek, care este deja autorizat în Uniunea Europeană (UE). Compania care produce Rilutek a consimţit la utilizarea datelor sale ştiinţifice pentru Riluzole Zentiva („consimţământ informat”).

Pentru ce se utilizează Riluzole Zentiva?
Riluzole Zentiva se utilizează la pacienţii cu scleroză laterală amiotrofică (SLA). SLA este o formă de boală a neuronului motor, în care afectarea celulelor nervoase responsabile de trimiterea comenzilor către muşchi conduce la slăbiciune, pierdere de masă musculară şi paralizie. Riluzole Zentiva se utilizează pentru prelungirea vieţii pacientului sau a perioadei până la instituirea ventilaţiei mecanice.
Riluzole Zentiva nu se administrează la pacienţii cu orice alte forme de boală a neuronului motor.
Medicamentul se poate obţine numai pe bază de reţetă.

Cum se utilizează Riluzole Zentiva?
Tratamentul cu Riluzole Zentiva trebuie început numai de către medici specialişti cu experienţă în tratamentul bolilor neuronului motor. La adulţi şi vârstnici este administrat în doză zilnică de 100 mg (50 mg la interval de 12 ore). Pentru mai multe informaţii, consultaţi prospectul.

Cum acţionează Riluzole Zentiva?
Substanţa activă din Riluzole Zentiva, riluzolul, acţionează la nivelul sistemului nervos. Nu se cunoaşte modul exact în care acţionează în cazul SLA. Se consideră că distrugerea celulelor nervoase în boala neuronului motor poate fi provocată de o cantitate prea mare de glutamat, un neurotransmiţător (mesager chimic). Riluzolul opreşte eliberarea de glutamat, ceea ce poate ajuta la prevenirea distrugerii celulelor nervoase.

Cum a fost studiat Riluzole Zentiva?
Eficacitatea Riluzole Zentiva a fost comparată cu cea a placebo (un preparat inactiv) în cadrul a trei studii care au implicat un total de 1 282 de pacienţi. Unul dintre aceste studii a fost realizat în rândul pacienţilor vârstnici (cu vârsta peste 75 de ani) şi al pacienţilor cu boală avansată. În cadrul acestor studii, Riluzole Zentiva a fost administrat în doze de 50, 100 sau 200 mg pe zi, timp de până la 18 luni. Principalul indicator al eficacităţii a fost valoarea medie a timpului de supravieţuire.
Ce beneficii a prezentat Riluzole Zentiva pe parcursul studiilor?
Valoarea medie a timpului de supravieţuire a fost semnificativ mai mare la pacienţii cărora li s-a administrat Riluzole Zentiva în comparaţie cu cei cărora li s-a administrat placebo. Analizând rezultatele celor trei studii, pe durata a 18 luni, pacienţii cărora li s-a administrat Riluzole Zentiva 100 mg/zi au prezentat un timp mediu de supravieţuire cu aproximativ două luni mai mare decât timpul de supravieţuire al pacienţilor cărora li s-a administrat placebo. Riluzole Zentiva 50 mg/zi nu a fost mai eficace decât placebo, iar Riluzole Zentiva 200 mg/zi nu a fost mai eficace decât 100 mg/zi. Medicamentul nu a fost mai eficace decât placebo în stadiile avansate ale SLA.

Care sunt riscurile asociate cu Riluzole Zentiva?
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Riluzole Zentiva (observate la mai mult de 1 pacient din 10) sunt greaţă, astenie (slăbiciune) şi rezultate anormale la testele funcţiei hepatice (valori crescute ale enzimelor hepatice). Pentru lista completă a efectelor secundare raportate asociate cu Riluzole Zentiva, consultaţi prospectul.

Riluzole Zentiva este contraindicat la persoanele care sunt hipersensibile (alergice) la riluzol sau la oricare dintre celelalte ingrediente. Riluzole Zentiva este contraindicat la pacienţii care au boli hepatice sau care prezintă valori anormal de mari ale enzimelor hepatice. De asemenea, Riluzole Zentiva nu se administrează femeilor însărcinate sau celor care alăptează.

De ce a fost aprobat Riluzole Zentiva?
CHMP a hotărât că beneficiile Riluzole Zentiva sunt mai mari decât riscurile asociate pentru prelungirea vieii sau a perioadei până la instituirea ventilaiei mecanice la pacienii cu scleroză laterală amiotrofică. Acesta a evidenţiat faptul că nu există dovezi potrivit cărora Riluzole Zentiva are un efect terapeutic asupra funcţiei motorii, funcţiei pulmonare, fasciculaţiilor, forţei musculare şi simptomelor motorii şi că nu s-a dovedit eficace în stadiile avansate ale SLA. Comitetul a recomandat acordarea autorizaţiei de introducere pe piaţă pentru Riluzole Zentiva.

Alte informaţii despre Riluzole Zentiva
Comisia Europeană a acordat o autorizaţie de introducere pe piaţă pentru Riluzole Zentiva, valabilă pe întreg teritoriul Uniunii Europene, la 7 mai 2012.

Pentru mai multe informaţii referitoare la tratamentul cu Riluzole Zentiva, citiţi prospectul sau adresaţi-vă medicului sau farmacistului.
Prezentul rezumat a fost actualizat ultima dată în 03-2012


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Softygen
Bună seara, folosesc probioticele softygen , doresc sa știu dacă contactul sexual es ...
Tensiune arterială
Bună dimineața.Există posibilitatea ca acest supliment alimentar care reduce inflama& ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...