Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Nimenrix vaccin

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Nimenrix vaccin

Prospect - Nimenrix vaccin


NU comercializăm Nimenrix vaccin!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Nimenrix vaccin    DCI:


  Produs complementar recomandat


71.95lei
Vezi detalii

Nimenrix se utilizează pentru a proteja adulţii, adolescenţii şi copiii cu vârsta de cel puţin 12 luni împotriva bolii meningococice.
Nimenrix

Vaccin meningococic conjugat pentru serogrupele A, C, W-135 şi Y
Prezentul document este un rezumat al Raportului public european de evaluare (EPAR) pentru Nimenrix. Documentul explică modul în care Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a evaluat medicamentul, pentru a emite avizul în favoarea acordării autorizaţiei de introducere pe piaţă şi recomandările privind condiţiile de utilizare pentru Nimenrix.

Ce este Nimenrix?
Nimenrix este un vaccin. Este compus din pulbere şi solvent care sunt combinate pentru a forma o soluţie injectabilă. Pulberea este disponibilă în flacon, iar solventul este disponibil în seringă preumplută sau în fiolă (recipient sigilat). Conţine părţi din bacteria Neisseria meningitidis (N. meningitidis).

Pentru ce se utilizează Nimenrix?
Nimenrix se utilizează pentru a proteja adulţii, adolescenţii şi copiii cu vârsta de cel puţin 12 luni împotriva bolii meningococice invazive cauzate de patru serogrupe ale bacteriei N. meningitidis (A, C, W-135 şi Y). Boala invazivă apare când bacteria se răspândeşte în organism cauzând infecţii grave ca meningita (infecţia membranelor care învelesc creierul şi coloana vertebrală) şi septicemia (infecţie a sângelui).
Vaccinul se poate obţine numai pe bază de reţetă.

Cum se utilizează Nimenrix?
Nimenrix trebuie utilizat conform recomandărilor oficiale disponibile.
Nimenrix se administrează sub formă de injecţie unică, de preferat în muşchiul umărului. Se poate administra în muşchiul coapsei la copiii cu vârsta mai mică de doi ani. De asemenea, pentru imunizare
Nimenrix poate fi utilizat ca doză de rapel la persoanele care au fost vaccinate anterior cu un vaccin polizaharidic neconjugat simplu.

Cum acţionează Nimenrix?
Vaccinurile acţionează „învăţând” sistemul imunitar (sistemul natural de apărare al organismului) cum să se apere împotriva unei boli. După ce o persoană este vaccinată, sistemul imunitar recunoaşte părţile din bacterie prezente în vaccin drept „străine” şi produce anticorpi împotriva lor. Atunci când persoana este expusă ulterior la bacterie, aceşti anticorpi, împreună cu alte componente ale sistemului imunitar, vor putea să omoare bacteria, ajutând la protejarea împotriva bolii provocate de aceasta.
Nimenrix conţine cantităţi mici de polizaharide (zaharuri) extrase din cele patru serogrupe ale bacteriei N.meningitidis: A, C, W-135 şi Y. Acestea au fost purificate şi ulterior „conjugate” (legate) cu o proteină transportatoare numită toxoid tetanic (o toxină tetanică slăbită care nu cauzează boala, utilizată şi în vaccinul anti-tetanos) pentru că astfel se îmbunătăţeşte răspunsul imun la vaccin.

Cum a fost studiat Nimenrix?
Efectele Nimenrix au fost testate pe modele experimentale, înainte de a fi studiate la subiecţi umani.
Capacitatea Nimenrix de a declanşa producţia de anticorpi (imunogenitatea) a fost evaluată în cinci studii principale care au cuprins peste 4 000 de participanţi. Nimenrix a fost comparat cu mai multe vaccinuri similare împotriva N. meningitidis la persoane din grupe de vârstă diferite cu vârsta de cel puţin 12 luni. Principalul indicator al eficacităţii a fost dacă Nimenrix este la fel de bun ca vaccinurile cu care s-a făcut comparaţia în ceea ce priveşte stimularea răspunsului imun împotriva celor patru tipuri de polizaharide N. meningitidis, demonstrând o capacitate de a omorî bacteria.

Ce beneficii a prezentat Nimenrix pe parcursul studiilor?
Studiile au arătat că Nimenrix a fost la fel de eficace ca vaccinurile cu care s-a făcut comparaţia în ceea ce priveşte stimularea răspunsului imun împotriva tuturor celor patru tipuri de polizaharide N. meningitidis la persoane din grupe de vârstă diferite. Numărul de persoane care au avut un răspuns imun împotriva polizaharidelor cu Nimenrix a fost similar celui de la vaccinurile cu care s-a făcut comparaţia. De asemenea, studiile au arătat că, atunci când Nimenrix se administrează la persoane vaccinate anterior cu un vaccin polizaharidic neconjugat simplu, se măreşte producţia de anticorpi, deşi aceasta este mai mică decât în cazul administrării la persoane nevaccinate anterior.

Care sunt riscurile asociate cu Nimenrix?
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Nimenrix (observate la mai mult de 1 pacient din 10) sunt lipsa poftei de mâncare, iritabilitate, somnolenţă, dureri de cap, febră, tumefiere, durere şi înroşire la locul de injectare, precum şi epuizare (oboseală). Pentru lista completă a efectelor secundare raportate asociate cu Nimenrix, consultaţi prospectul.
Nimenrix este contraindicat la persoanele care sunt hipersensibile (alergice) la substanţa activă sau la oricare dintre celelalte ingrediente.

De ce a fost aprobat Nimenrix?
CHMP a considerat că s-a demonstrat că Nimenrix este cel puţin la fel de eficace ca vaccinurile cu care s-a făcut comparaţia în ceea ce priveşte stimularea răspunsului imun împotriva celor patru tipuri ale bacteriei N. meningitidis la persoane din grupe de vârstă diferite. Comitetul a observat că Nimenrix a oferit beneficiile specifice vaccinurilor conjugate spre deosebire de vaccinurile convenţionale, inclusiv producerea unui răspuns imun puternic la copiii mici. Nimenrix este bine tolerat, iar CHMP a considerat că se poate administra în siguranţă împreună cu alte vaccinuri utilizate în mod obişnuit la diferitele grupe de vârstă. Prin urmare, comitetul a hotărât că beneficiile Nimenrix sunt mai mari decât riscurile asociate şi a recomandat acordarea autorizaţiei de introducere pe piaţă pentru acest produs.

Ce informaţii se aşteaptă în continuare despre Nimenrix?
Compania care produce Nimenrix va efectua studii pentru a evalua durata răspunsului imun datorat Nimenrix la copiii mici, cu vârsta sub doi ani, şi la persoanele în vârstă, inclusiv efectele în urma administrării unei doze de rapel.

Alte informaţii despre Nimenrix
Comisia Europeană a acordat o autorizaţie de introducere pe piaţă pentru Nimenrix, valabilă pe întreg teritoriul Uniunii Europene, la 20 aprilie 2012.
Pentru mai multe informaţii referitoare la tratamentul cu Nimenrix, citiţi prospectul (care face parte, de asemenea, din EPAR) sau adresaţi-vă medicului sau farmacistului.
Prezentul rezumat a fost actualizat ultima dată în 03-2012


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Forcapil
Bună seara, îmi puteți spune vă rog câtă pauză se face la acest tratament ...
CUM MI-A SALVAT DR BROWN VIAȚA SOȚULUI?
Dragii mei frați și surori, numele meu este Thomas Karol, această mărturie este ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandateOferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Alergie la piscaturi de purici
Alergie la piscaturi de purici

Buna ziua! Copilul meu de 1an si jumatate este alergic la piscaturile ... Buna ziua! Puteti sa-i administrati cate 2,5 ml de sirop Aller Care d ...


Sfatul farmcistului Tiroida de slăbire.
Tiroida de slăbire.

Buna seara, sufăr de tiroida încă de la prima nastere. Dup&# ... Buna ziua! Va recomand sa luati produsul Tiroidal Hiper, in asociere ...


Sfatul farmcistului Pt un copil de 13 ani  cu oxiuri ?
Pt un copil de 13 ani cu oxiuri ?

Cum se adiministreaza si cat timp pt oxiuri,copil 13 ani? ... Buna ziua! In cazul oxiurilor produsul de la Fares recomandat este si ...Sfatul farmcistului Sfat pentru îngrășare
Sfat pentru îngrășare

Bună ziua îmi puteti recomanda va rog ceva pentru îngrăș ... Buna ziua! Daca alaptati puteti lua doar vitamine (Femosun sau Pregna ...


Sfatul farmcistului Operatie
Operatie

Dupa o operatie la umar am o taietura de cca 4 cm pot folosi cicatridi ... Buna ziua! Da, puteti aplica Cicatridina spray, de 2 ori pe zi timp d ...