Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Arzerra

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Arzerra

Prospect - Arzerra


NU comercializăm Arzerra!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Arzerra    DCI:


  Produs complementar recomandat


539.95lei
Vezi detalii

Arzerra se utilizează în tratamentul leucemiei limfocitare cronice.
Arzerra este un concentrat care se reconstituie într-o soluţie perfuzabilă (picurare în venă). Acesta conţine substanţa activă ofatumumab.

Pentru ce se utilizează Arzerra?
Arzerra se utilizează în tratamentul leucemiei limfocitare cronice (LLC), un cancer al unui tip de celule albe din sânge numite limfocite. Medicamentul se utilizează la pacienţii la care boala nu a răspuns la tratamentul cu fludarabină şi alemtuzumab (alte medicamente antineoplazice).

Deoarece numărul de pacienţi cu LLC este mic, boala este considerată „rară”, iar Arzerra a fost desemnat „medicament orfan” (un medicament folosit în bolile rare) la 7 noiembrie 2008.
Medicamentul se poate obţine numai pe bază de reţetă.

Cum se utilizează Arzerra?
Arzerra trebuie administrat sub supravegherea unui medic cu experienţă în tratarea cancerului şi în spitale dotate cu echipamente de resuscitare a pacienţilor.
Arzerra se administrează cu ajutorul unei pompe de perfuzie o dată pe săptămână timp de opt săptămâni. Apoi va urma o pauză de patru până la cinci săptămâni, după care pacientului i se
administrează perfuziile o dată pe lună timp de patru luni. Prima perfuzie cu Arzerra administrată pacientului trebuie să conţină 300 mg de ofatumumab, iar toate perfuziile ulterioare trebuie să conţină 2000 mg.
Înainte de fiecare perfuzie, pacientul trebuie tratat cu un corticosteroid, un antihistaminic şi un analgezic pentru a preveni reacţiile la perfuzie (precum erupţii cutanate, reacţii alergice şi dificultăţi de respiraţie). Pentru a reduce riscul de apariţie a acestor reacţii, prima şi a doua perfuzie se administrează lent, în decurs de şase ore şi jumătate, iar apoi se poate mări viteza de administrare a perfuziilor la patru ore dacă nu apar reacţii. Dacă apar reacţii, tratamentul trebuie întrerupt şi reiniţiat la o viteză de perfuzare mai mică după ce pacientul şi-a revenit. Pentru mai multe informaţii privind modul de administrare a Arzerra, a se consulta Rezumatul caracteristicilor produsului (care face parte, de asemenea, din EPAR).

Cum acţionează Arzerra?
Substanţa activă din Arzerra, ofatumumabul, este un anticorp monoclonal. Un anticorp monoclonal este un anticorp (un tip de proteină) care a fost conceput să recunoască şi să se lege de o anumită structură (numită antigen) întâlnită în anumite celule din organism. Ofatumumab a fost conceput să se lege de o proteină numită CD20 întâlnită pe suprafaţa limfocitelor, inclusiv a limfocitelor canceroase observate în LLC. Legându-se de CD20, ofatumumabul stimulează sistemul imunitar al organismului să atace celulele canceroase, ajutând la ţinerea sub control a bolii.
Cum a fost studiat Arzerra?
Efectele Arzerra au fost testate pe modele experimentale înainte de a fi studiate la om.

Arzerra este evaluat într-un studiu principal din care sunt disponibile rezultate pentru 154 de pacienţi cu LLC. La 59 dintre aceşti pacienţi, boala nu răspunsese la fludarabină şi alemtuzumab, iar la 79, tratamentul cu fludarabină eşuase, dar nu li se administrase alemtuzumab deoarece acest medicament nu era indicat pentru ei. Ceilalţi 16 pacienţi nu se încadrau în niciuna din aceste categorii. În acest studiu, Arzerra nu a fost comparat cu alte tratamente. Principala măsură de eficacitate a fost numărul de pacienţi care au „răspuns” la tratament. Răspunsul la tratament a fost evaluat prin examinarea simptomelor pacienţilor, a numărului de limfocite din sânge, a rezultatelor analizelor de sânge şi de măduvă osoasă şi a mărimii ganglionilor limfatici, a ficatului şi a splinei acestora.

Ce beneficii a prezentat Arzerra pe parcursul studiilor?
Rezultatele publicate până în prezent demonstrează că Arzerra a fost eficace în tratamentul pacienţilor cu LLC: 58% din pacienţii al cărui tratament anterior cu fludarabină în asociere cu alemtuzumab eşuase (34 din 59) au răspuns la tratament. Rata de răspuns a fost uşor mai scăzută la pacienţii al căror tratament cu fludarabină eşuase, dar care nu erau eligibili pentru tratamentul cu alemtuzumab (47%; 37 din 79).

Care sunt riscurile asociate cu Arzerra?
Cele mai frecvente efecte secundare ale tratamentului cu Arzerra (observate la mai mult de 1 pacient din 10) sunt infecţii ale căilor respiratorii inferioare (infecţia plămânilor, precum pneumonia), infecţii la nivelul urechii, nasului şi gâtului, neutropenie (valori scăzute ale neutrofilelor, un tip de celule albe din sânge), anemie (număr scăzut de celule roşii în sânge) şi erupţii cutanate. Tratamentul cu Arzerra poate provoca, de asemenea, reacţii la perfuzie, în special în timpul primei perfuzii, şi din acest motiv
TArzerra trebuie să fie disponibile echipamente de resuscitare a pacienţilor. Pentru lista completă a efectelor secundare raportate asociate cu Arzerra, a se consulta prospectul.
Arzerra nu trebuie administrat persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la ofatumumab sau la oricare dintre celelalte ingrediente.

De ce a fost aprobat Arzerra?
CHMP a remarcat că nu există alte tratamente autorizate în Uniunea Europeană (UE) pentru pacienţii cu LLC care nu au răspuns la tratamentul cu fludarabină în asociere cu alemtuzumab şi că Arzerra a prezentat o rată de răspuns ridicată la această grupă de pacienţi. Comitetul a hotărât că beneficiile medicamentului sunt mai mari decât riscurile asociate pentru această grupă de pacienţi şi a recomandat eliberarea unei autorizaţii de punere pe piaţă pentru acest produs.
Arzerra a primit „aprobare condiţionată”. Aceasta înseamnă că sunt aşteptate dovezi suplimentare despre medicament. În fiecare an, Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMEA) va analiza eventuale informaţii noi care pot deveni disponibile şi prezentul rezumat va fi actualizat, dacă va fi necesar.

Ce informaţii se aşteaptă în continuare despre Arzerra?
Societatea care produce Arzerra va desfăşura un studiu de comparare a tratamentului cu Arzerra cu tratamentul cu alte medicamente împotriva cancerului alese de medic, la pacienţii cu LLC al căror tratament anterior cu fludarabină a eşuat, dar care nu sunt eligibili pentru tratamentul cu alemtuzumab. De asemenea, societatea va furniza informaţii suplimentare privind eficacitatea şi siguranţa pe termen lung a tratamentului cu Arzerra, colectate după administrarea medicamentului la pacienţi.

Alte informaţii despre Arzerra:
Comisia Europeană a acordat Glaxo Group Ltd o autorizaţie de introducere pe piaţă condiţionată pentru Arzerra, valabilă pe întreg teritoriul Uniunii Europene, la 19 aprilie 2010. Autorizaţia de introducere pe piaţă condiţionată este valabilă un an, după care poate fi reînnoită.
Pentru mai multe informaţii referitoare la tratamentul cu Arzerra, a se consulta prospectul.
Rezumatul avizului emis de Comitetul pentru produse medicamentoase orfane cu privire la Arzerra este disponibil aici.
Prezentul rezumat a fost actualizat ultima dată în 02-2010.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Administrare Debridat
Cat timp se administreaza debridat pt diaree in tratamentele oncologice permanente(tratament cu ...
reactii adverse ulei de krill?
sunt o pacienta cu probleme oncologice si cu un colesterol total de 332 este indicat sa iau ulei de ...
↳ Buna ziua! Da, puteti lua ulei de krill avand o afectiune oncologica. Singura problema o Va recomand sa asociati si Vitamina C naturala (Zenyth), p ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Utilitate Globy Forte
Cat de utila este administrarea Globy Forte pentru o pacienta cu cancer pancreas care acuza stari de ...
↳ Buna ziua! Globy Forte contine Vitamina C, care asigura o mai buna absorbtie a fierului si este benefica in afectiunile oncologice. Daca aceasta slab ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Se poate combina anticarcel cu spirulina cu catina
Efort fizic si intelectual si bolnava de cancer uterin operat si radiat se poate combina spirulina c ...
↳ Buna ziua! Da, aceasta combinatie se poate face,dar pentru perioade scurte (maxim o luna). Respectati modul de adminsitrare (1 tableta Anticarcel pe ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...