Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Raloxifene Teva

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Raloxifene Teva

Prospect - Raloxifene Teva


NU comercializăm Raloxifene Teva!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Raloxifene Teva    DCI:


  Produs complementar recomandat
Raloxifene Teva se utilizează în tratamentul şi prevenirea osteoporozei.
Raloxifene Teva este un medicament care conţine substanţa activă clorhidrat de raloxifen. Este disponibil sub formă de comprimate ovale, de culoare albă (60 mg).

Raloxifene Teva este un medicament „generic”. Aceasta înseamnă că Raloxifene Teva este similar cu un „medicament de referinţă” deja autorizat în Uniunea Europeană (UE), denumit Evista. Pentru mai multe informaţii despre medicamentele generice, a se consulta documentul de întrebări şi răspunsuri disponibil aici.

Pentru ce se utilizează Raloxifene Teva?
Raloxifene Teva se utilizează în tratamentul şi prevenirea osteoporozei (o boală care fragilizează oasele) la femeile aflate în postmenopauză. S-a demonstrat că Raloxifene Teva reduce semnificativ incidenţa fracturilor vertebrale (rupturi ale coloanei vertebrale), dar nu şi a celor de şold.
Medicamentul se poate obţine numai pe bază de reţetă.

Cum se utilizează Raloxifene Teva?
Doza recomandată pentru adulţi şi vârstnici este de un comprimat pe zi, administrat cu sau fără alimente. De asemenea, pacientele pot să ia suplimente de calciu şi vitamina D dacă nu asimilează suficient calciu din alimentaţie. Raloxifene Teva este destinat administrării pe termen lung.

Cum acţionează Raloxifene Teva?
Osteoporoza apare când nu se mai formează suficient os nou pentru a înlocui osul măcinat în mod natural. Treptat, oasele devin subţiri şi fragile şi mai predispuse la rupere (fracturare). Osteoporoza este mai frecventă la femei după menopauză, când nivelul hormonului feminin, estrogenul, scade: estrogenul încetineşte procesul de distrugere a osului şi scade probabilitatea fracturilor osoase.
Substanţa activă din Raloxifene Teva, raloxifenul, este un modulator selectiv al receptorului de estrogen (MSRE). Raloxifenul acţionează ca „agonist” al receptorului de estrogen (o substanţă care stimulează receptorul de estrogen) în anumite ţesuturi din organism. Raloxifenul are acelaşi efect ca estrogenul asupra oaselor, însă nu are efecte asupra sânilor sau uterului.

Cum a fost studiat Raloxifene Teva?
Studiile pe pacienţi s-au limitat la teste destinate să stabilească că produsul este bioechivalent cu medicamentul de referinţă, Evista. Două medicamente sunt considerate bioechivalente dacă produc aceleaşi niveluri de substanţă activă în organism.
Care sunt beneficiile şi riscurile asociate cu Raloxifene Teva?
Dat fiind că Raloxifene Teva este un medicament generic, se consideră că beneficiile şi riscurile sale sunt aceleaşi cu cele ale medicamentului de referinţă.

De ce a fost aprobat Raloxifene Teva?
CHMP a concluzionat că, în conformitate cu cerinţele UE, s-a demonstrat că Raloxifene Teva are o calitate comparabilă şi că este bioechivalent cu Evista. Prin urmare, punctul de vedere al CHMP a fost că, la fel ca în cazul Evista, beneficiile sunt superioare riscurilor identificate. Comitetul a recomandat acordarea autorizaţiei de introducere pe piaţă pentru Raloxifene Teva.

Alte informaţii despre Raloxifene Teva:
Comisia Europeană a acordat Teva Pharma B.V. o autorizaţie de introducere pe piaţă pentru Raloxifene Teva, valabilă pe întreg teritoriul Uniunii Europene, la 29 aprilie 2010. Autorizaţia de introducere pe piaţă este valabilă timp de cinci ani, după care poate fi reînnoită.
EPAR-ul complet pentru Raloxifene Teva este disponibil aici. Pentru mai multe informaţii referitoare la tratamentul cu Raloxifene Teva, a se consulta prospectul .

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima dată în 03-2010


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

vindecare mucoasa gastrica-duodenala
Ce medicamente si suplimente imi puteti recomanda pentru vindecarea mucoasei gastrice-duodenale si r ...
Osteoporoza
Bună ziua ! Mi-am facut recent testul densității osoase si am primit rezultatul : ost ...
dureri ale incheieturilor
Buna ziu, as achizitiona produsul de mai sus datorita durerilor articulare, genunchi, umar, coate ...
↳ Buna ziua! Collanol contine curcumina pura si colagen intact, doua ingrediente care ajuta atat la diminuarea durerilor (inflamatiei) - curcumina, ca ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce medicament sa iau pentru oase
Buna ziua Acum 2 ani, am cazut pe mana stanga si mi-am fracturat mana. Nu am fost la doctor dar m ...
↳ Buna ziua! Mergeti la medic, faceti radiografie si urmati-i recomandarile. Puteti lua calmante pentru dureri (pe baza de ketoprofen, ibuprofen sau ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Metastaze osoase
Ajuta în acest caz? ...când te apuca transpirațiile....apoi imediat frigurile 🤔 ...
Durere metastaze osoase
Buna seara:adenocarcinom prostatic cu metastaze osoase. Pentru durere ce medicamente sau naturist m ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...