Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Tepadina

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Tepadina

Prospect - Tepadina


NU comercializăm Tepadina!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Tepadina    DCI:


  Produs complementar recomandat


539.95lei
Vezi detalii

Tepadina se utilizează în asociere cu chimioterapie (medicamente pentru tratarea cancerului).
Tepadina este o pulbere care se reconstituie într-o soluţie perfuzabilă (picurare în venă). Conţine substanţa activă tiotepa.

Pentru ce se utilizează Tepadina?
Tepadina se utilizează în asociere cu chimioterapie (medicamente pentru tratarea cancerului) în două moduri:
ca tratament de „condiţionare” (pregătitor) înainte de transplantul de celule precursoare hematopoietice (celulele care produc globulele sanguine). Acest tip de transplant este utilizat la pacienţi care necesită înlocuirea celulelor de formare a sângelui deoarece suferă de o afecţiune hematologică precum un cancer al sângelui (inclusiv leucemie) sau de boli care determină scăderea numărului de globule roşii în sânge (inclusiv talasemie sau anemie drepanocitară);
în timpul tratamentului tumorilor solide când este necesară chimioterapie în doză ridicată urmată de un transplant de celule precursoare hematopoietice.
Tepadina se poate utiliza pentru transplantul de celule de la un donator sau pentru transplantul de celule provenite din organismul pacientului.
Deoarece numărul de pacienţi din Uniunea Europeană (UE) care urmează acest tip de tratament de pregătire şi transplant este scăzut, Tepadina a fost desemnat „medicament orfan” (un medicament folosit în bolile rare) la 29 ianuarie 2007.
Medicamentul se poate obţine numai pe bază de reţetă.

Cum se utilizează Tepadina?
Tratamentul cu Tepadina trebuie supravegheat de un medic cu experienţă în tratamentele administrate înainte de transplant. Acesta trebuie administrat sub formă de perfuzie într-o venă mare, cu durată de două până la patru ore.
Doza de Tepadina depinde de tipul de afecţiune hematologică sau de tumoare solidă pe care o prezintă pacientul şi de tipul de transplant care trebuie efectuat. Doza depinde, de asemenea, de suprafaţa corporală a pacientului (calculată pe baza înălţimii şi greutăţii pacientului). La adulţi, doza zilnică variază între 120 şi 481 mg pe metru pătrat (m2), administrată timp de până la cinci zile înainte de transplant. La copii, doza zilnică variază între 125 şi 350 mg pe metru pătrat (m2), administrată timp de până la trei zile înainte de transplant. Pentru mai multe informaţii, a se consulta Rezumatul caracteristicilor produsului.

Cum acţionează Tepadina?
Substanţa activă din Tepadina, tiotepa, aparţine unei grupe de medicamente numite „agenţi alchilanţi”. Aceste substanţe sunt „citotoxice”. Aceasta înseamnă că distrug celule, în special celule care se înmulţesc rapid, cum ar fi celulele canceroase sau precursoare (ori „stem”) (celule care se pot dezvolta transformându-se în diferite tipuri de celule). Tepadina se utilizează în asociere cu alte medicamente înainte de transplant pentru a distruge celulele anormale şi celulele hematopoietice existente ale pacientului. Aceasta permite transplantarea noilor celule, prin crearea unui spaţiu pentru noile celule şi reducerea riscului de respingere.
Tiotepa este utilizat în Uniunea Europeană (UE) în vederea pregătirii pacienţilor pentru transplantul de celule hematopoietice de la sfârşitul anilor ’80.

Cum a fost studiat Tepadina?
Întrucât tiotepa este utilizat în UE de mulţi ani, societatea a prezentat date din literatura de specialitate publicată. Aceasta a inclus 109 studii la care au participat aproximativ 6 000 de adulţi şi 900 de copii cu afecţiuni hematologice sau tumori solide, care se supuneau un transplant de celulele hematopoietice. Studiile au evaluat numărul de pacienţi la care transplantul a avut succes, timpul până la recidivarea bolilor şi timpul de supravieţuire a pacienţilor.

Ce beneficii a prezentat Tepadina pe parcursul studiilor?
Studiile publicate au demonstrat că tiotepa administrat în asociere cu alte medicamente chimioterapice este benefic pentru adulţii şi copiii trataţi pentru afecţiuni hematologice şi tumori solide. Acesta ajută la distrugerea celulelor hematopoietice existente ale pacientului, permiţând un transplant reuşit de noi celule, un timp de supravieţuire ameliorat şi un risc redus de recidivare a bolilor.

Care sunt riscurile asociate cu Tepadina?
Cele mai frecvente efecte secundare observate în cazul administrării Tepadina în asociere cu alte medicamente sunt infecţii, citopenie (număr scăzut de celule sanguine), boala grefă-contra-gazdă (când celulele transplantate atacă organismul), tulburări intestinale, cistită hemoragică (sângerare şi inflamare a vezicii urinare) şi inflamare a mucoaselor (inflamarea suprafeţelor umede ale corpului). Pentru lista tuturor efectelor secundare raportate asociate cu Tepadina, a se consulta prospectul.

Tepadina nu trebuie administrat persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la tiotepa sau la oricare alt ingredient al medicamentului. Este interzisă administrarea la femeile gravide sau care alăptează. De asemenea, este interzisă administrarea împreună cu vaccinul împotriva febrei galbene sau cu vaccinurile care conţin virusuri sau bacterii vii.

De ce a fost aprobat Tepadina?
Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a remarcat că substanţa activă din Tepadina, tiotepa, are o utilizare recunoscută. Aceasta înseamnă că este utilizată de mulţi ani şi că există suficiente informaţii privind eficacitatea şi siguranţa sa. Comitetul a hotărât, pe baza informaţiilor publicate disponibile, că beneficiile Tepadina sunt mai mari decât riscurile sale şi a recomandat eliberarea unei autorizaţii de introducere pe piaţă pentru acest produs.

Alte informaţii despre Tepadina:
Comisia Europeană a acordat Adienne S.r.l. o autorizaţie de introducere pe piaţă pentru Tepadina, valabilă pe întreg teritoriul Uniunii Europene, la 15 martie 2010. Autorizaţia de introducere piaţă este valabilă cinci ani, după care poate fi reînnoită.

Rezumatul avizului emis de Comitetul pentru produse medicamentoase orfane cu privire la Tepadina este disponibil aici.
EPAR-ul complet pentru Tepadina este disponibil aici. Pentru mai multe informaţii referitoare la tratamentul cu Tepadina, a se consulta prospectul.
Prezentul rezumat a fost actualizat ultima dată în 01-2010.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Gliom de grad inalt inoperabil
Se poate administra acest medicament, pentru reducerea dimensiunilor acestui gliom ? Am citit ,ca ...
Poate lua zeolit?
Mama mea are cancer mamar triplu negativ ,a făcut 8 ședințe de chimioterapie iar acum ...
↳ Buna ziua! In cazul mamaei dumneavoastra se poate administra atat Zeolit-ul, cat si Indole-3-Supreme, acesta din urma este special recomandat in canc ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Limfon cu celule T
Buna ziua ,am citit despre canticer forte,si as dori sa va intreb ,deoarece tata a fost diagnosticst ...
↳ Buna ziua! In situatia descrisa administrarea Canticer Forte poate fi utila, insa nu ca inlocuitor alchimioterapiei, ci ca o completare a acesteia. I ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Administrare Onconovical in paralel cu chimioterapia
Se poate administra Onconovica in paralel cu chimioterapial la un pacient de 73 de ani, cu carcinom ...
↳ Buna ziua! Onconovical este benefic la pacientii care fac chimioterapie, insa in cazul prezentat (lipsa unui rinichi), este indicat sa aveti si acord ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Mi a căzut parul după chimioterapie
Bună acuma 4 ani mi sa depistat un cancer mamar ,am urmat tratamentul cu 8 ședințe de ...
Trombocite scazute după chimioterapie
Buna ziua! Tatăl meu are cancer gastric pentru care a fost operat. A făcut 4 cure de chi ...
↳ Buna ziua! Recomand gemoderivatul de carpen alb, este indicat in trombocitopenia determinata de medicamente. Se vor administra 2 monodoze pe zi, mini ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...