Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Nulojix

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Nulojix

Prospect - Nulojix


NU comercializăm Nulojix!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Nulojix    DCI:


  Produs complementar recomandat


37.95lei
Vezi detalii

Nulojix se utilizează la adulţi pentru a preveni respingerea de către organism a unui rinichi transplantat.
Nulojix este o pulbere care se reconstituie într-o soluţie perfuzabilă (picurare în venă). Conţine substanţa activă belatacept.

Pentru ce se utilizează Nulojix?
Nulojix se utilizează la adulţi pentru a preveni respingerea de către organism a unui rinichi transplantat.
Acesta se utilizează în asociere cu corticosteroizi şi acid micofenolic (alte medicamente utilizate pentru prevenirea rejetului de organ). Se recomandă utilizarea unui medicament antagonist al receptorilor de interleukină-2 în asociere cu Nulojix în prima săptămână după transplantul renal.
Medicamentul se poate obţine numai pe bază de reţetă.

Cum se utilizează Nulojix?
Nulojix trebuie prescris şi monitorizat de un medic cu experienţă în abordarea terapeutică a pacienţilor cu transplant renal.
Nulojix se administrează sub formă de perfuzie în venă în decurs de 30 de minute. Dozele sunt calculate pe baza greutăţii pacientului. În faza iniţială, medicamentul se administrează în doză de 10 mg pe kilogram de greutate corporală în ziua 1 (ziua efectuării transplantului sau ziua precedentă)
şi apoi din nou în zilele 5, 14 şi 28. Doze suplimentare se administrează la sfârşitul săptămânilor 8 şi 12.
După faza iniţială, care durează trei luni, Nulojix se administrează în doze de întreţinere de 5 mg/kg la fiecare patru săptămâni începând cu sfârşitul săptămânii 16.

Cum acţionează Nulojix?
Substanţa activă din Nulojix, belatacept, este un medicament imunosupresor. Acesta suprimă activitatea „celulelor T”, celule ale sistemului imunitar care pot avea un rol în rejetul de organ.
Celulele T trebuie „activate” înainte de a putea funcţiona. Acest lucru se întâmplă atunci când anumite molecule se leagă de receptorii de pe suprafaţa celulelor T. Belatacept a fost conceput să se lege de două dintre aceste molecule, numite CD80 şi CD86. Astfel, acestea sunt împiedicate să activeze celulele T, ajutând la prevenirea rejetul de organ.
Belatacept este produs printr-o metodă numită „tehnologia ADN-ului recombinant”: medicamentul este creat de o celulă care a primit o genă (ADN), devenind astfel capabilă să îl producă.

Cum a fost studiat Nulojix?
Efectele Nulojix au fost testate pe modele experimentale înainte de a fi studiate pe subiecţi umani.
În două studii principale la care au participat 1 209 pacienţi care au fost supuşi unui transplant renal, Nulojix a fost comparat cu ciclosporină A (un alt medicament utilizat pentru prevenirea rejetul de organ). Unora dintre pacienţi li s-a administrat tratament intensiv cu Nulojix, care a implicat o fază iniţială mai lungă, de şase luni. Toţi pacienţii au fost trataţi, de asemenea, cu corticosteroizi, acid micofenolic şi basiliximab (un antagonist al receptorilor de interleukină-2) în prima săptămână după transplant.
Principalele măsuri ale eficacităţii au fost proporţia de pacienţi care au supravieţuit cu rinichii transplantaţi intacţi şi cât de bine au funcţionat rinichii acestora. Studiile au analizat, de asemenea, numărul de rejeturi de organ care s-au produs în decurs de un an de la transplant.

Ce beneficii a prezentat Nulojix pe parcursul studiilor?
S-a demonstrat că Nulojix ameliorează rata de supravieţuire a pacienţilor şi organelor în urma transplantului de rinichi. În primul studiu, 97% din pacienţii care au urmat tratamentul cu Nulojix au supravieţuit cu rinichii intacţi (218 din 226), în comparaţie cu 93% din pacienţii care au primit ciclosporină A (206 din 221). Aproximativ 54% din pacienţii care au primit Nulojix şi 78% din cei care au primit ciclosporină A aveau insuficienţă renală. Proporţia de pacienţi la care s-a produs rejet de organ în mai puţin de un an a fost de 17% pentru Nulojix şi de 7% pentru ciclosporină A.
În cel de-al doilea studiu, 89% (155 din 175) din pacienţii cărora li s-a administrat Nulojix şi 85% (157 din 184) din cei cărora li s-a administrat ciclosporină A au supravieţuit cu rinichii intacţi. Proporţia de pacienţi cu insuficienţă renală a fost de 77% în rândul pacienţilor cărora li s-a administrat Nulojix şi 85% în rândul pacienţilor cărora li s-a administrat ciclosporină A. Aproximativ 18% din pacienţii cărora li s-a administrat Nulojix au prezentat rejet de organ în mai puţin de un an, în comparaţie cu 14% din pacienţii cărora li s-a administrat ciclosporină A.
Tratamentul intensiv cu Nulojix, cu o fază iniţială mai lungă, de şase luni, a produs rezultate similare cu tratamentul cu o fază iniţială de trei luni.

Care sunt riscurile asociate cu Nulojix?
Cele mai frecvente efecte secundare grave asociate cu Nulojix, observate la mai mult de 2% din pacienţi, sunt: infecţie a căilor urinare (infecţie a structurilor care transportă urina), infecţie cu citomegalovirus, pirexie (febră), nivel crescut al creatininei în sânge (un marker al problemelor renale), pielonefrită (infecţie a rinichilor), diaree, gastroenterită (diaree şi vărsături), funcţionare deficitară a rinichiului transplantat, leucopenie (număr redus de globule albe în sânge), pneumonie (infecţie a plămânilor), carcinom bazocelular (un tip de cancer), anemie (număr redus de celule roşii în sânge), deshidratare. Pentru lista completă a efectelor secundare raportate în urma tratamentului cu Nulojix, a se consulta prospectul.
Nulojix nu trebuie administrat persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la substanţa activă sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului. Acesta nu trebuie utilizat la pacienţii care nu au fost expuşi la virusul Epstein-Barr sau la care expunerea anterioară este incertă. Motivul este faptul că pacienţii trataţi cu Nulojix care nu au fost expuşi anterior la virus prezintă un risc crescut de a dezvolta un tip de cancer numit boală limfoproliferativă posttransplant.

De ce a fost aprobat Nulojix?
CHMP a constatat că Nulojix nu are efectele toxice asupra rinichilor observate în cazul altor medicamente imunosupresoare utilizate în mod frecvent în transplanturi. Deşi studiile au demonstrat rejeturi mai acute după un an de la tratamentul cu Nulojix în comparaţie cu ciclosporina A, acest lucru nu a condus la o rată mai mică de supravieţuire a pacienţilor şi organelor după trei ani. În general, beneficiile Nulojix au fost comparabile cu cele ale medicamentului cu care a fost comparat. Prin urmare, CHMP a concluzionat că beneficiile Nulojix sunt mai mari decât riscurile asociate şi a recomandat acordarea autorizaţiei de introducere pe piaţă pentru acest produs.

Alte informaţii despre Nulojix
Comisia Europeană a acordat Bristol-Myers Squibb Pharma EEIG o autorizaţie de introducere pe piaţă pentru Nulojix, valabilă pe întreg teritoriul Uniunii Europene, la 17 iunie 2011. Autorizaţia de introducere pe piaţă este valabilă cinci ani, după care poate fi reînnoită.

Pentru mai multe informaţii referitoare la tratamentul cu Nulojix, a se consulta prospectul sau adresaţi-vă medicului sau farmacistului.
Prezentul rezumat a fost actualizat ultima dată în 05-2011


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...