Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Tolura

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Tolura

Prospect - Tolura


NU comercializăm Tolura!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


    Denumirea comercială: Tolura    DCI:


  Produs complementar recomandat


24.5lei
Vezi detalii

Tolura se utilizează în tratamentul hipertensiunii esenţiale (tensiune arterială mare) la adulţi.
Tolura este un medicament care conţine substanţa activă telmisartan. Este disponibil sub formă de comprimate de culoare albă (rotunde: 20 mg; ovale: 40 mg; sub formă de capsule: 80 mg).

Tolura este un „medicament generic”. Aceasta înseamnă că Tolura este similar cu un „medicament de referinţă” deja autorizat în Uniunea Europeană (UE), numit Micardis. Pentru mai multe informaţii despre medicamentele generice, a se vedea documentul de întrebări şi răspunsuri disponibil aici.

Pentru ce se utilizează Tolura?
Tolura se utilizează în tratamentul hipertensiunii esenţiale (tensiune arterială mare) la adulţi. Prin „esenţială” se înţelege că tensiunea arterială ridicată nu are o cauză evidentă.

Tolura se utilizează, de asemenea, pentru prevenirea problemelor cardiovasculare (probleme cu inima şi vasele de sânge), ca atacurile de cord sau accidentele vasculare cerebrale. Medicamentul se utilizează la pacienţii care au avut în trecut probleme cauzate de cheaguri de sânge (de exemplu boală cardiacă, accident vascular cerebral sau boală arterială) sau care suferă de diabet de tip 2 care a produs leziuni la nivelul unui organ (precum ochii, inima sau rinichii).
Medicamentul se poate obţine numai pe bază de reţetă.

Cum se utilizează Tolura?
Pentru tratamentul hipertensiunii esenţiale, doza recomandată de Tolura este de 40 mg o dată pe zi, dar la unii pacienţi este posibil să aibă efect doza de 20 mg. Dacă tensiunea arterială ţintă nu este atinsă, doza poate fi mărită la 80 mg sau se poate adăuga un alt medicament antihipertensiv, precum hidroclorotiazida.
Pentru prevenirea problemelor cardiovasculare, doza recomandată este de 80 mg o dată pe zi. La începutul tratamentului cu Tolura, medicul trebuie să urmărească tensiunea arterială a pacientului şi poate hotărî să ajusteze medicaţia prescrisă pacientului pentru scăderea tensiunii arteriale.

Cum acţionează Tolura?
Substanţa activă din Tolura, telmisartanul, este un „antagonist al receptorilor de angiotensină II”, ceea ce înseamnă că blochează acţiunea unui hormon din organism numit angiotensină II. Angiotensina II este un puternic vasoconstrictor (o substanţă care îngustează vasele de sânge). Prin blocarea receptorilor de care se leagă în mod normal angiotensina II, telmisartanul împiedică efectul hormonului, permiţând dilatarea vaselor de sânge. Aceasta permite scăderea tensiunii arteriale, reducând riscurile asociate cu hipertensiunea arterială, de exemplu un atac de cord sau un accident vascular cerebral. De asemenea, permite inimii să pompeze sângele mai uşor, ceea ce poate ajuta la reducerea riscului de probleme cardiovasculare în viitor.

Cum a fost studiat Tolura?
Dat fiind că Tolura este un medicament generic, studiile pe pacienţi s-au limitat la teste care să demonstreze că este bioechivalent cu medicamentul de referinţă, Micardis. Două medicamente sunt considerate bioechivalente dacă produc în organism aceleaşi niveluri de substanţă activă.

Care sunt beneficiile şi riscurile asociate cu Tolura?
Dat fiind că Tolura este un medicament generic şi că este bioechivalent cu medicamentul de referinţă, se consideră că beneficiile şi riscurile asociate sunt aceleaşi cu cele ale medicamentului de referinţă.

De ce a fost aprobat Tolura?
CHMP a concluzionat că, în conformitate cu cerinţele UE, s-a demonstrat că Tolura are o calitate comparabilă şi este bioechivalent cu Micardis. Prin urmare, în opinia CHMP, ca şi pentru Micardis, beneficiile sunt mai mari decât riscurile identificate. Comitetul a recomandat acordarea autorizaţiei de introducere pe piaţă pentru Tolura.

Alte informaţii despre Tolura:
Comisia Europeană a acordat Krka, d.d., Novo mesto o autorizaţie de introducere pe piaţă pentru Tolura, valabilă pe întreg teritoriul Uniunii Europene, la 4 iunie 2010. Autorizaţia de introducere pe piaţă este valabilă cinci ani, după care poate fi reînnoită.

Pentru mai multe informaţii referitoare la tratamentul cu Tolura, citiţi prospectul sau adresaţi-vă medicului sau farmacistului.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima dată în 07-2011.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Cum folisin produsul Capsule TENSIUNE C 27
Pe cutie scrie sa iei o capsula de 3 ori pe zi la 2 ore dupa masa. La doua ore dupa masa iti este f ...
tensiune arteriala diastolica
din ce cauza este tensiunea arteriala diastolica intre 9 si 10,si daca este bun tratamentul cu 1/2 c ...
Alge marine pt slabire si anticelulita
Buna ziua,doresc sa slabesc 10 kg si am celulita pe abdomen si pe picioare. Am 56 de ani,hipertensi ...
↳ Buna ziua! In situatia descrisa puteti lua alge marine (cele deshidratate incluse in dieta sau capsule Fucus ori Kelp), si aplicatii locale cu creme ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
hipertensiune arteriala
am tensiunea 149/96 puls 58 dimineata si iau tratament tolura de 4mg 1/zi si egiloc1 dimineata si un ...
Tensiunea diastolica cu valoare mare
Ce semnifică în cadrul măsurării tensiunii arteriale când valoarea tensiunii diastoli ...
↳ Buna ziua! Tensiunea diastolica mare apare atunci cand vasele de sange prezinta o rezistenta marita la trecerea fluxului sangvin. Daca sunteti tanara ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate
⌈≡⌋ Recomandăm:
Avocat Marius-Catalin Predut

Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistuluiSfatul farmcistului Ginesenciclin si profecund
Ginesenciclin si profecund

Buna. In ianuarie am făcut operatie de dezlegare a trompelor de a ... Buna ziua! Puteti asocia cele doua produse, respectand dozele recoman ...


Sfatul farmcistului Gastrita
Gastrita

Buna ziua, am avut Helicobacter si la 4 saptamani de la terminarea tra ... Buna ziua! In multe cazuri de gastrita provocata de Helicobacter simp ...


Sfatul farmcistului S-Line sistem in alaptare
S-Line sistem in alaptare

Pot luat aceste tablete daca alaptez pe bebe ?? ... Buna ziua! Nu luati S-line Sistem daca alaptati, poate modifica gust ...