Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Sycrest

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Sycrest

Prospect - Sycrest


NU comercializăm Sycrest!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Sycrest    DCI: Asenapinum


  Produs complementar recomandat


24.75lei
Vezi detalii

Sycrest se utilizeaza pentru tratamentul episoadelor maniacale (euforie exagerata) moderate pana la severe la adulti.
Sycrest este un medicament care contine substanta activa asenapina. Acesta este disponibil sub forma de comprimate sublinguale rotunde, de culoare alba (5 si 10 mg). Comprimatele sublinguale sunt comprimate care se pun sub limba, unde se dizolva.

Pentru ce se utilizeaza Sycrest?
Sycrest se utilizeaza pentru tratamentul episoadelor maniacale (euforie exagerata) moderate pana la severe la adulti (cu varsta de minim 18 ani) cu tulburare bipolara, o boala psihica in care pacientii au perioade de euforie anormala care alterneaza cu perioade de dispozitie normala sau de depresie.
Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Sycrest?
Doza recomandata de Sycrest utilizat in monoterapie este de 10 mg de doua ori pe zi, o doza dimineata si una seara. Aceasta doza poate fi redusa pana la 5 mg de doua ori pe zi, in functie de raspunsul pacientului. Daca Sycrest se utilizeaza in asociere cu un alt medicament pentru tratamentul episoadelor maniacale, doza trebuie sa fie de 5 mg de doua ori pe zi si poate fi marita, daca este necesar, pana la 10 mg de doua ori pe zi.

Comprimatele de Sycrest nu trebuie mestecate sau inghitite. Cand se administreaza in asociere cu alte medicamente, Sycrest trebuie luat ultimul. Pacientul trebuie sa evite consumul de alimente sau bauturi timp de 10 minute dupa administrarea medicamentului.

Cum actioneaza Sycrest?
Substanta activa din Sycrest, asenapina, este un medicament antipsihotic. Aceasta este considerata ca fiind un antipsihotic „atipic” deoarece este diferita de medicamentele antipsihotice de mai demult care sunt disponibile din anii ’50. Mecanismul sau exact de actiune este necunoscut, dar se leaga de diferiti receptori de pe suprafata celulelor nervoase din creier. Acest lucru perturba semnalele transmise intre celulele cerebrale de catre „neurotransmitatori”, substante chimice care permit celulelor nervoase sa comunice intre ele. Se considera ca Sycrest actioneaza prin blocarea receptorilor pentru neurotransmitatorii 5-hidroxitripamina (numita si serotonina) si dopamina. Întrucat acesti neurotransmitatori sunt implicati in tulburarea bipolara, Sycrest ajuta la normalizarea activitatii creierului, ameliorand simptomele bolii.

Cum a fost studiat Sycrest?
Efectele Sycrest au fost testate initial pe modele experimentale inainte de a fi studiate la om.

Patru studii principale au investigat utilizarea Sycrest pentru episoadele maniacale in tulburarea bipolara. În doua dintre aceste studii, in total 977 de pacienti adulti au primit Sycrest, olanzapina (un alt medicament antipsihotic) sau placebo in decurs de trei saptamani. Celelalte doua studii au durat mai mult: unul a comparat Sycrest cu olanzapina (in decurs de noua saptamani la pacientii care proveneau din studiile pe termen scurt), iar celalalt a fost un studiu „adjuvant” de 12 saptamani, in care 326 de pacienti care erau deja tratati cu un alt medicament (litiu sau acid valproic) au primit, de asemenea, fie Sycrest, fie placebo. Principala masura a eficacitatii a fost modificarea scorului pacientilor pe „scala Young de evaluare a maniei” (Y-MRS) dupa trei saptamani. Y-MRS evalueaza severitatea simptomelor episoadelor maniacale pe o scala de la 0 la 60.

Sycrest a fost, de asemenea, studiat la pacientii cu schizofrenie. Studiile au inclus studii pe termen scurt si lung la pacienti tratati cu Sycrest, cu alte medicamente pentru schizofrenie (olanzapina, risperidona sau haloperidol) sau cu placebo.

Ce beneficii a prezentat Sycrest pe parcursul studiilor?
Sycrest a fost eficace in tratamentul episoadelor maniacale la pacientii cu tulburare bipolara. În primul studiu pe termen scurt, reducerile scorului Y-MRS dupa trei saptamani au fost de 11,5 si 14,6 puncte pentru Sycrest si, respectiv, olanzapina, comparativ cu 7,8 puncte pentru placebo. Reducerile din cel de-al doilea studiu pe termen scurt au fost de 10,8 si 12,6 puncte pentru Sycrest si, respectiv, olanzapina si de 5,5 pentru placebo.

În primul studiu pe termen lung, a fost observata o reducere a scorului Y-MRS de 12,9 puncte la pacientii care au luat Sycrest fata de 16,2 puncte la pacientii care au luat olanzapina. În cel de-al doilea studiu pe termen lung, reducerile scorului Y-MRS au fost de 10,3 si 7,9 puncte pentru Sycrest si, respectiv, placebo dupa trei saptamani si de 12,7 si 9,3 puncte dupa 12 saptamani.
Nu s-a considerat ca studiile referitoare la schizofrenie au prezentat suficiente dovezi ale eficacitatii in tratamentul acestei boli.

Care sunt riscurile asociate cu Sycrest?
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Sycrest (observate la mai mult de 1 din 10 pacienti) sunt anxietatea si somnolenta. Pentru lista tuturor efectelor secundare raportate asociate cu Sycrest, a se consulta prospectul.
Sycrest nu se administreaza persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la asenapina sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului.

De ce a fost aprobat Sycrest?
CHMP a hotarat ca beneficiile Sycrest sunt mai mari decat riscurile asociate si a recomandat eliberarea unei autorizatii de introducere pe piata pentru acest produs pentru tratamentul episoadelor maniacale moderate pana la severe la pacientii cu tulburare bipolara.
Cu toate acestea, CHMP nu a recomandat autorizarea medicamentului pentru tratamentul schizofreniei din cauza lipsei eficacitatii demonstrate in aceasta boala.

Alte informatii despre Sycrest:
Comisia Europeana a acordat N.V. Organon o autorizatie de introducere pe piata pentru Sycrest, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 1 septembrie 2010. Autorizatia de introducere pe piata este valabila cinci ani, dupa care poate fi reinnoita.

Pentru mai multe informatii referitoare la tratamentul cu Sycrest, cititi prospectul sau adresati-va medicului sau farmacistului.
Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 07-2010


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Palpitații
Palpitații pe timpul sarcinii .As putea sa iau medicamentul pe nume Sedativ PC? ...
Atacuri de panica
Bună ziua am atacuri de panica de 4 luni îmi simt capul amorțit nu am stabilitate sa stau ...
Insomnia
Buna ziua. De 2 ani ( din 2021)ma confrunt cu insomnie cronica, inceputa cu tratament de quetiapin ...
↳ Buna ziua! Avand o medicatie atat de complexa,doar testand si reducand dozele treptat, doar pentru cate unul dintre medicamente, veti ajunge la o sta ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Interacțiune medicamentoasă
Bună ziua Mama mea în vârstă de 80 de ani urmează un tratament cu anticoagulante și antibiotic ...
↳ Buna ziua! INtre componentele Relaxophytol si medicatia anticoagulanta si antibiotice nu s-au raportat interactiuni, faceti asocierea cu prudenta, re ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Sedativ pc este recomandat cardiacilor?
Bună ziua! Bunicul meu are probleme cu inima așa că urmează un tratament. Îns ...
↳ Buna ziua! Sedatif PC NU prezinta interactiuni cu medicamentele, bunicul dumneavoastra poate sa il administreze fara griji. Pe durata tratamentului ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Sedativ pc
Buna ziua!Cum trebuie luat sedativ pc înainte sau după mase?Multumesc pentru răspuns ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...