Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Libertek

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Libertek

Prospect - Libertek


NU comercializăm Libertek!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Libertek    DCI: Roflumilastum


  Produs complementar recomandat


13.7lei
Vezi detalii

Libertek se utilizeaza pentru tratamentul bolii pulmonare obstructive cronice (BPOC) în forma severa la adultii cu bronşita cronica (inflamatie de lunga durata a cailor respiratorii), cu exacerbari frecvente ale BPOC.
Libertek este un medicament care contine substanta activa roflumilast. Este disponibil sub forma de comprimate galbene asemanatoare literei „D” (500 micrograme).

Acest medicament este echivalentul lui Daxas, care este deja autorizat in Uniunea Europeana (UE). Societatea care produce Daxas a fost de acord ca datele sale stiintifice sa fie utilizate pentru Libertek („consimtamant informat”).

Pentru ce se utilizeaza Libertek?
Libertek se utilizeaza pentru tratamentul bolii pulmonare obstructive cronice (BPOC) in forma severa la adultii cu bronsita cronica (inflamatie de lunga durata a cailor respiratorii), cu exacerbari frecvente ale BPOC. BPOC este o boala cronica in care caile respiratorii si sacii alveolari din interiorul plamanilor prezinta leziuni sau se blocheaza, ceea ce cauzeaza dificultati de inspirare si expirare a aerului din plamani.

Libertek nu se utilizeaza singur, ci ca tratament „adjuvant” la tratamentul cu bronhodilatatoare (medicamente care largesc caile respiratorii de la nivelul plamanilor).
Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Libertek?
Doza recomandata de Libertek este de un comprimat o data pe zi. Comprimatele trebuie inghitite cu apa la aceeasi ora in fiecare zi. Poate fi necesara administrarea Libertek la pacienti timp de mai multe saptamani inainte ca acesta sa aiba un efect.

Cum actioneaza Libertek?
Substanta activa din Libertek, roflumilastul, apartine unei clase de medicamente numite „inhibitori ai fosfodiesterazei de tip 4 (PDE4)”. Aceasta blocheaza actiunea enzimei PDE4, implicata in procesul de inflamare care cauzeaza BPOC. Prin blocarea actiunii PDE4, roflumilastul reduce inflamarea de la nivelul plamanilor, ajutand la reducerea simptomelor pacientului sau la prevenirea agravarii acestora.

Cum a fost studiat Libertek?
Efectele Libertek au fost testate initial pe modele experimentale, inainte de a fi studiate la om.
Libertek a fost comparat cu placebo (un preparat inactiv) in doua studii principale la care au participat peste 3 000 de adulti cu BPOC in forma severa care prezentasera cel putin o exacerbare a bolii in anul precedent. Pacientii au putut continua sa primeasca tratament cu un bronhodilatator pe parcursul studiului. Principala masura a eficacitatii a constat in ameliorarea volumului expirator fortat (FEV1) si reducerea numarului de exacerbari moderate sau severe ale BPOC de-a lungul unui an de tratament. FEV1 reprezinta cantitatea maxima de aer expirata de o persoana intr-o secunda.

Ce beneficii a prezentat Libertek pe parcursul studiilor?
S-a demonstrat ca Libertek este mai eficace decat placebo in tratamentul BPOC. La inceputul studiului, ambele grupuri de pacienti aveau un volum FEV1 de aproximativ 1 litru (1 000 ml). Dupa un an, pacientii care au luat Libertek inregistrau o crestere medie de 40 ml, iar cei tratati cu placebo inregistrau o scadere medie de 9 ml. În plus, pacientii care au luat Libertek prezentau in medie 1,1 exacerbari moderate sau severe ale bolii, fata de 1,4 exacerbari la pacientii care au luat placebo.

Care sunt riscurile asociate cu Libertek?
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Libertek (observate la 1 pana la 10 din 100 pacienti) sunt scaderea in greutate, scaderea poftei de mancare, insomnie (dificultati de somn), dureri de cap, diaree, greata (senzatie de rau) si dureri abdominale (dureri de stomac). Deoarece pacientii care iau Libertek pot suferi pierderi in greutate, acestia sunt sfatuiti sa se cantareasca la intervale regulate. Medicul poate inceta tratamentul cu Libertek daca pacientul pierde prea mult in greutate. Pentru lista tuturor efectelor secundare raportate in urma tratamentului cu Libertek, a se consulta prospectul.

Libertek nu se administreaza persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la roflumilast sau la oricare alt ingredient al acestui medicament. Este contraindicata administrarea sa la pacientii care prezinta probleme hepatice moderate sau severe.

Libertek nu se recomanda pacientilor cu boli care slabesc in mod sever sistemul imunitar (sistemul natural de aparare a organismului). De asemenea, deoarece s-au inregistrat cazuri rare de pacienti tratati cu Libertek care au prezentat ganduri de suicid, medicamentul nu se recomanda pacientilor care au avut depresie insotita de idei suicidare.

De ce a fost aprobat Libertek?
CHMP a remarcat ca sunt necesare noi tratamente pentru BPOC si ca studiile principale au demonstrat un beneficiu modest al Libertek la pacientii cu BPOC in forma severa. Acest beneficiu a fost observat pe langa efectele tratamentelor pe care pacientii le primeau deja. Dupa analizarea tuturor datelor disponibile privind efectele medicamentului, comitetul a decis ca beneficiile Libertek sunt mai mari decat riscurile asociate si a recomandat eliberarea unei autorizatii de introducere pe piata pentru acest produs.

Ce masuri se iau pentru a asigura utilizarea in siguranta a Libertek?
Societatea care produce Libertek se va asigura ca personalul medico-sanitar care va prescrie medicamentul in toate statele membre ale Uniunii Europene (UE) va primi materiale educationale care contin informatii despre efectele secundare ale medicamentului si modul in care ar trebui utilizat acesta. Societatea va furniza, de asemenea, carduri pentru pacienti, mentionand ce informatii trebuie sa transmita acestia medicului lor cu privire la simptomele si bolile lor anterioare, pentru ca medicul sa stie daca Libertek este indicat pentru ei. Cardul va include un spatiu in care pacientii isi pot nota greutatea.

Alte informatii despre Libertek
Comisia Europeana a acordat Nycomed GmbH o autorizatie de introducere pe piata pentru Libertek, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 28 februarie 2011. Autorizatia de introducere pe piata este valabila cinci ani, dupa care poate fi reinnoita.
Aceasta autorizatie s-a bazat pe autorizatia acordata pentru Daxas in 2010 („consimtamant informat”).

Pentru mai multe informatii referitoare la tratamentul cu Libertek, cititi prospectul sau adresati-va medicului sau farmacistului.
Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 01-2011


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Am nevoie de un sfat care mă ajută vă implor
Bună ziua. Am 45 de ani și 55 kg. Am născut in urmā cu 9 luni prin cezarian ...
administrare urgenta
Buna ziua Afectiunea: bronsita Am citit ca la administrare solutia de nebulizator IALOCLEAN (doza ...
ce am
Buna acum 3 saptamani au inceput intepaturi lA inima nu am prea bagat in seama crezand ca e de al ca ...
↳ Buna ziua! Urmati tratamentul cu antibiotic injectabil (Ampiplus) si reveniti la control dupa ce terminati. Aveti incerdere in medic si nu va mai ga ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
bronsita
care sunt simptomele bronsitei cum trebe trata daca e nevoie neaparat de antibiotic.....si doresc sa ...
↳ Buna ziua! Bronsita se manifeta prin tuse, febra, slabiciune, senzatia de sufocare. Ametelile si starile de rau, in absenta tusei nu indica aceasta ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
traheobronsita acuta-pneumonie iterstitiala
Va rog sa ma informati daca pt. boala de mai sus este folostor siropul german Sinecod? Multumesc ...
Bronsita cronica
Buna ziua. Se poate asocia bromhexin cu fluimucil fiole ( am citit postarea cu acc referitoare la po ...
Ce alte medicamente mai au substanta activa Roflumilastum?
Alte medicamnete care au Roflumilastum:
- Daxas
- Daliresp

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...