Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Entacapone Teva

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Entacapone Teva

Prospect - Entacapone Teva


NU comercializăm Entacapone Teva!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Entacapone Teva    DCI: Entacaponum


  Produs complementar recomandat


59.95lei
Vezi detalii

Entacapone Teva se utilizeaza pentru tratarea pacientilor cu boala Parkinson.
Entacapone Teva este un medicament care contine substanta activa entacapona. Este disponibil sub forma de comprimate maro (200 mg).
Entacapone Teva este un „medicament generic”.

Aceasta inseamna ca Entacapone Teva este similar cu un „medicament de referinta” deja autorizat in Uniunea Europeana (UE), denumit Comtess.

Pentru ce se utilizeaza Entacapone Teva?
Entacapone Teva se utilizeaza pentru tratarea pacientilor cu boala Parkinson. Boala Parkinson este o afectiune cerebrala progresiva care produce tremor, miscari lente si rigiditate musculara.

Entacapone Teva se utilizeaza in asociere cu levodopa (fie combinatia dintre levodopa si benserazida, fie combinatia dintre levodopa si carbidopa) cand pacientul prezinta fluctuatii spre sfarsitul intervalului dintre doua doze de medicatie. Fluctuatiile apar atunci cand medicatia isi pierde efectele si simptomele reapar. Acestea sunt legate de reducerea efectelor levodopa, cand pacientul trece brusc de la perioada „on”, cand este capabil sa se miste, la perioada „off”, cand prezinta dificultati de miscare. Entacapone Teva se utilizeaza cand aceste fluctuatii nu se pot trata doar cu ajutorul combinatiei standard care contine levodopa.
Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Entacapone Teva?
Entacapone Teva se utilizeaza numai in combinatie fie cu levodopa si benserazida, fie cu levodopa si carbidopa. Se ia cate un comprimat impreuna cu fiecare doza din medicamentul cu care este asociat, pana la maximum 10 comprimate pe zi. Se poate lua cu sau fara alimente. Cand pacientii adauga pentru prima data Entacapone Teva la medicatia deja existenta, poate fi necesar ca acestia sa ia o doza zilnica mai mica de levodopa, fie prin modificarea intervalului dintre doze, fie prin scaderea cantitatii de levodopa luate la fiecare doza.

Entacapone Teva poate fi folosit numai asociat combinatiilor conventionale de levodopa. Acesta nu trebuie utilizat in asociere cu combinatiile cu „eliberare modificata” (cand levodopa este eliberata lent pe parcursul a cateva ore).

Cum actioneaza Entacapone Teva?
La pacientii cu boala Parkinson, celulele de la nivel cerebral care produc neurotransmitatorul numit dopamina mor, iar cantitatea de dopamina de la nivel cerebral scade. În acest fel, pacientii isi pierd capacitatea de a-si controla adecvat miscarile. Substanta activa din Entacapone Teva, entacapona, actioneaza restabilind nivelurile de dopamina in zonele cerebrale care controleaza miscarea si coordonarea.

Medicamentul actioneaza numai cand este luat in asociere cu levodopa, o copie a neurotransmitatorului dopamina, care poate fi administrata oral. Entacapona blocheaza enzima catecol-O-metil transferaza (COMT) care este implicata in descompunerea levodopei in organism. Drept rezultat, levodopa ramane mai mult timp in forma activa. Acest lucru ajuta la ameliorarea simptomelor bolii Parkinson, ca de exemplu rigiditatea si miscarile lente.

Cum a fost studiat Entacapone Teva?
Dat fiind ca Entacapone Teva este un medicament generic, studiile pe pacienti s-au limitat la teste care sa demonstreze ca este bioechivalent cu medicamentul de referinta, Comtess. Doua medicamente sunt considerate bioechivalente daca produc in organism aceleasi niveluri de substanta activa.

Care sunt beneficiile si riscurile asociate cu Entacapone Teva?
Dat fiind ca Entacapone Teva este un medicament generic si ca este bioechivalent cu medicamentul de referinta, se considera ca beneficiile si riscurile sale sunt aceleasi cu cele ale medicamentului de referinta.

De ce a fost aprobat Entacapone Teva?
CHMP a concluzionat ca, in conformitate cu cerintele UE, s-a demonstrat ca Entacapone Teva are o calitate comparabila si ca este bioechivalent cu Comtess. Prin urmare, CHMP a considerat ca, la fel ca si in cazul Comtess, beneficiile sunt mai mari decat riscurile identificate. Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru Entacapone Teva.

Alte informatii despre Entacapone Teva
Comisia Europeana a acordat Teva Pharma B.V. o autorizatie de introducere pe piata pentru Entacapone Teva, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 18 februarie 2011. Autorizatia de introducere pe piata este valabila cinci ani, dupa care poate fi reinnoita.

Pentru mai multe informatii referitoare la tratamentul cu Entacapone Teva, cititi prospectul sau adresati-va medicului sau farmacistului.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 12-2010.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Caut înlocuitor Extraveral și Distonocalm
Mamica mea are 77 ani și este pacient cu boala Parkinson. Va rog sa îmi comunicați cu ce ...
Parkinson
In tratamentul cu Isicom pentru parkinson pot ajuta cu tonotil? Exista specificatii in acest sens? A ...
Anticarcel in Parkinson
Se poate folosi medicam. Anticarcel in contractiile musculare provocate de B. Parkinson ? ...
↳ Buna ziua! Nu, mecanismul producerii acestor contractii nu poate fi blocat prin administrarea de minerale. Carceii pot sa apara din cauza unor carent ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Depresia de iarna
Am cateva intrebari legate de depresia de iarna. Este posibil sa se datoreze unui deficit de dopamin ...
↳ Buna ziua! Depresia prin deficit de dopamina apare rar, mai ales la pacientii suferind de boala Parkinson. In cazul depresiei de iarna se pare ca me ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Parkinson
Ce concentrație recomandați și care este forma(ulei sau tablete) pentru Parkinson sta ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandateOferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...