Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Rivastigmine 1 A Pharma

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Rivastigmine 1 A Pharma

Prospect - Rivastigmine 1 A Pharma


NU comercializăm Rivastigmine 1 A Pharma !
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Rivastigmine 1 A Pharma    DCI: Rivastigminum


  Produs complementar recomandat


219.95lei
Vezi detalii

Rivastigmine 1 A Pharma se utilizeaza pentru tratarea pacientilor cu forme uşoare pana la moderat severe ale dementei Alzheimer, o boala progresiva a creierului care afecteaza treptat memoria, capacitatea intelectuala şi comportamentul.
Rivastigmine 1 A Pharma este un medicament care contine substanta activa rivastigmina. Este disponibil sub forma de capsule (galbene: 1,5 mg; portocalii: 3 mg; rosii: 4,5 mg; rosii si portocalii: 6 mg) si sub forma de solutie orala (2 mg/ml).

Acest medicament este echivalentul capsulelor si solutiei orale Exelon, un medicament care este deja autorizat in Uniunea Europeana (UE). Societatea care produce Exelon a consimtit ca datele sale stiintifice sa fie utilizate pentru Rivastigmine 1 A Pharma („consimtamant in cunostinta de cauza”).

Pentru ce se utilizeaza Rivastigmine 1 A Pharma?
Rivastigmine 1 A Pharma se utilizeaza pentru tratarea pacientilor cu forme usoare pana la moderat severe ale dementei Alzheimer, o boala progresiva a creierului care afecteaza treptat memoria, capacitatea intelectuala si comportamentul. De asemenea, Rivastigmine 1 A Pharma se utilizeaza pentru tratarea formelor usoare pana la moderat severe ale dementei la pacientii cu boala Parkinson.
Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Rivastigmine 1 A Pharma?
Tratamentul cu Rivastigmine 1 A Pharma trebuie initiat si supravegheat de un medic cu experienta in diagnosticarea si tratarea bolii Alzheimer sau a dementei la pacientii cu boala Parkinson. Tratamentul trebuie inceput doar daca exista un ingrijitor care sa monitorizeze cu regularitate utilizarea Rivastigmine 1 A Pharma de catre pacient. Tratamentul trebuie continuat atat timp cat medicamentul prezinta un beneficiu terapeutic, dar doza poate fi redusa sau tratamentul poate fi intrerupt in cazul in care pacientul prezinta efecte secundare.
Rivastigmine 1 A Pharma trebuie administrat de doua ori pe zi, impreuna cu micul dejun si cu cina. Capsulele trebuie inghitite intregi. Doza initiala este de 1,5 mg de doua ori pe zi. În cazul pacientilor care tolereaza doza, ea poate fi crescuta cu cate 1,5 mg cel mult o data la doua saptamani, pana se ajunge la o doza regulata de 3 pana la 6 mg de doua ori pe zi. Pentru obtinerea beneficiului terapeutic maxim, trebuie administrata cea mai mare doza tolerata, dar aceasta doza nu trebuie sa depaseasca 6 mg de doua ori pe zi.

Cum actioneaza Rivastigmine 1 A Pharma?
Substanta activa din Rivastigmine 1 A Pharma, rivastigmina, este un medicament impotriva dementei. În cazul pacientilor cu dementa Alzheimer sau dementa asociata bolii Parkinson, anumite celule nervoase din creier mor, ceea ce determina valori scazute ale neurotransmitatorului acetilcolina (o substanta chimica care permite comunicarea intre celulele nervoase). Rivastigmina actioneaza prin blocarea enzimelor care descompun acetilcolina: acetilcolinesteraza si butirilcolinesteraza. Prin blocarea acestor enzime, Rivastigmine 1 A Pharma permite cresterea concentratiei de acetilcolina in creier, ajutand astfel la reducerea simptomelor dementei Alzheimer si ale dementei asociate bolii Parkinson.

Cum a fost studiat Rivastigmine 1 A Pharma?
Rivastigmine 1 A Pharma a fost studiat in trei studii principale care au inclus 2 126 de pacienti cu forme usoare pana la moderat severe ale bolii Alzheimer. Rivastigmine 1 A Pharma a fost, de asemenea, studiat pe 541 de pacienti cu dementa asociata bolii Parkinson. Toate studiile au avut o durata de sase luni si au comparat efectele Rivastigmine 1 A Pharma cu cele ale placebo (un preparat inactiv). Principala masura a eficacitatii a constituit-o modificarea simptomelor in doua domenii principale: cognitiv (capacitatea de gandire, invatare si memorare) si global (o asociere de mai multe domenii inclusiv functionarea generala, simptomele cognitive, comportamentul si capacitatea de desfasurare a activitatilor zilnice).

Pentru a demonstra ca Rivastigmine 1 A Pharma capsule si solutie orala au produs concentratii similare ale substantei active in sange a fost utilizat un studiu suplimentar care a implicat 27 de pacienti.
Ce beneficii a prezentat Rivastigmine 1 A Pharma in timpul studiilor?
Rivastigmine 1 A Pharma a fost mai eficace decat placebo din punctul de vedere al controlului simptomelor. În cadrul celor trei studii cu Rivastigmine 1 A Pharma la pacienti cu dementa Alzheimer, pacientii carora li se administrau doze de 6 si 9 mg Rivastigmine 1 A Pharma pe zi au prezentat o crestere medie a simptomelor cognitive de 0,2 puncte raportata la o valoare de referinta de 22,9 puncte la inceputul studiului, unde un scor mai mic indica o performanta mai mare. Acest rezultat a fost comparat cu o crestere de 2,6 puncte, de la valoarea de 22,5, in cazul pacientilor carora li s-a administrat placebo. În ceea ce priveste scorul global, pacientii carora li s-a administrat Rivastigmine 1 A Pharma au prezentat o crestere a simptomelor de 4,1 puncte, comparativ cu o crestere de 4,4 puncte in cazul pacientilor carora li s-a administrat placebo.

Pacientii cu dementa asociata bolii Parkinson carora li s-a administrat Rivastigmine 1 A Pharma capsule au prezentat o ameliorare a simptomelor cognitive de 2,1 puncte, in comparatie cu o agravare de 0,7 puncte la pacientii carora li s-a administrat placebo, raportat la o valoare de referinta de aproximativ 24 de puncte. De asemenea, scorul global privind simptomatologia s-a imbunatatit mai mult la pacientii carora li s-a administrat Rivastigmine 1 A Pharma.

Care sunt riscurile asociate cu Rivastigmine 1 A Pharma?
Tipurile de efecte secundare asociate cu Rivastigmine 1 A Pharma depind de tipul de dementa tratat. În general, cele mai frecvente efecte secundare (observate la mai mult de 1 pacient din 10) includ greata (starea de rau) si varsaturile, in special in faza de crestere a dozei de Rivastigmine 1 A Pharma . Pentru lista completa a tuturor efectelor secundare raportate asociate cu Rivastigmine 1 A Pharma, a se consulta prospectul.

Rivastigmine 1 A Pharma nu se administreaza persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la rivastigmina, alti derivati carbamati sau la oricare alt ingredient al acestui medicament. Medicamentul nu trebuie administrat pacientilor cu afectiuni hepatice grave.

De ce a fost aprobat Rivastigmine 1 A Pharma?
Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a concluzionat ca Rivastigmine 1 A Pharma are o eficacitate modesta in tratarea simptomelor asociate dementei Alzheimer, desi aceasta reflecta un beneficiu terapeutic important pentru anumiti pacienti. Initial, Comitetul a concluzionat ca beneficiile Rivastigmine 1 A Pharma nu sunt mai mari decat riscurile sale pentru tratarea dementei asociate cu boala Parkinson. Cu toate acestea, dupa o reexaminare a avizului sau, Comitetul a stabilit ca eficacitatea modesta a medicamentului ar putea constitui totusi un beneficiu terapeutic in cazul anumitor pacienti.
Prin urmare, Comitetul a decis ca beneficiile Rivastigmine 1 A Pharma sunt mai mari decat riscurile sale pentru tratarea formelor usoare pana la moderat severe ale dementei Alzheimer si pentru tratarea formelor usoare pana la moderat severe ale dementei pacientilor cu boala Parkinson idiopatica. Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru Rivastigmine 1 A Pharma.

Alte informatii despre Rivastigmine 1 A Pharma:
Comisia Europeana a acordat 1 A Pharma GmbH o autorizatie de introducere pe piata pentru Rivastigmine 1 A Pharma, valabila pe intreg teritoriul UE, la 11 decembrie 2009. Autorizatia de introducere pe piata este valabila cinci ani, dupa care poate fi reinnoita.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 10-2009


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

cum administrez mediacatia primita, interactiuni?
diagnostice principale: HTA gr lll, Insuficienta cardiaca cl lll NYHA, angina pectorala, boala rin ...
Delorazepam
Buna ziua. Caut pentru mama mea, bolnava de Alzheimer, acest medicament, Delorazepam care mi-a fost ...
alzheimer sau alte demente si depresie severa
ce pot sa urmez de la hofigal fiind suspecta de alzheimer la inceput ! de asemenea sufar de depresie ...
↳ Buna ziua! Va recomand Omega 3 si 6 vegetal, este indicat atat in depresii, cat si pentru reducerea riscului de a face boala Alzheimer, cate 2 capsul ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
ce efect au medicamentele sermion?
ce efect au medicamentele sermion? ...
↳ Buna ziua! Sermion are urmatoarele efecte: imbunatateste cicrulatia cerebrala in special, impiedica formarea de cheaguri de sange, scade tensiunea, a ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
medicamente alzheimer
ce combinatie sa folosesc pt reactivare Cele alopate nu au efect decit in accentuarea somnolentei ...
Beneficii pentru Alzheimer
Mama este diagnosticata cu Alzheimer, are 84 ani, ia pramistar, exelon plasturi 9,5, nebilet di leri ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...