Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Amisan, comprimate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Amisan, comprimate

Prospect - Amisan, comprimate


NU comercializăm Amisan, comprimate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Amisan, comprimate    DCI: Amisulpiridum


  Produs complementar recomandat
Indicatii: Amisulprida este indicata pentru tratamentul tulburarilor schizofrenice acute si cronice:
Amisan 50 mg comprimate
Amisan 100 mg comprimate
Amisan 200 mg comprimate
Amisan 400 mg comprimate filmate

2. COMPOZITIA CALITATIVA SI CANTITATIVA
Amisan 50 mg comprimate. Fiecare comprimat contine amisulprida 50 mg
Excipienti: fiecare comprimat contine lactoza monohidrat 49,37 mg.
Amisan 100 mg comprimate. Fiecare comprimat contine amisulprida 100 mg
Excipienti: fiecare comprimat contine lactoza monohidrat 98,75 mg.
Amisan 200 mg comprimate. Fiecare comprimat contine amisulprida 200 mg
Excipienti: fiecare comprimat contine lactoza monohidrat 197,50 mg.
Amisan 400 mg comprimate filmate. Fiecare comprimat filmat contine amisulprida 400 mg
Excipienti: fiecare comprimat filmat contine lactoza monohidrat 200 mg.

Pentru lista tuturor excipientilor, vezi pct. 6.1.

3. FORMA FARMACEUTICA
50 mg: comprimat
Comprimate rotunde, de culoare alba, cu linie mediana. Comprimatele pot fi divizate in doua parti egale. 100 mg: comprimat
Comprimate rotunde, de culoare alba, cu linie mediana. Comprimatele pot fi divizate in doua parti egale. 200 mg: comprimat
Comprimate rotunde, de culoare alba, cu linie mediana. Comprimatele pot fi divizate in doua parti egale. 400 mg: comprimat filmat
Comprimate filmate, ovale, biconvexe, de culoare alba, cu linie mediana. Comprimatele filmate pot fi divizate in doua parti egale.

4. DATE CLINICE

4.1 Indicatii terapeutice

Amisulprida este indicata pentru tratamentul tulburarilor schizofrenice acute si cronice:
- simptome pozitive cu iluzii, halucinatii, tulburari de gandire, ostilitate, suspiciune
- simptome negative primare (sindrom deficitar) cu aplatizare afectiva, izolare emotionala si sociala

4.2 Doze si mod de administrare
Se recomanda urmatoarele doze orale: Simptome pozitive: 400 mg - 800 mg pe zi.
In cazuri individuale, doza zilnica poate fi crescuta pana la 1200 mg pe zi. Dozele mai mari de 1200 mg pe zi nu au fost evaluate suficient din punct de vedere al sigurantei si, ca urmare nu trebuie utilizate.
Amisulprida poate fi administrata in doze orale unice de pana la 300 mg. Dozele mai mari de 300 mg pe zi trebuie administrate in mai multe prize.

La initierea tratamentului cu amisulprida nu este necesara ajustarea specifica a dozei. Dozele trebuie adaptate individualizat.
Pentru pacientii cu simptome mixte pozitive si negative, dozele trebuie ajustate pentru a se obtine un control optim al simptomelor pozitive.
Tratamentul de intretinere trebuie stabilit individual, utilizand doza minima eficace.

Simptome negative:

Pentru pacientii la care sunt predominante simptomele negative sunt recomandate doze orale intre 50 mg pe zi si 300 mg pe zi.
Amisulprida poate fi administrata o data pe zi in doza orala de pana la 300 mg.

Pentru dozele nerealizabile sau nepracticabile cu acest medicament sunt disponibile alte concentratii sau forme farmaceutice.

Grupuri speciale de pacienti:

Tratamentul pacientilor varstnici (cu varsta > 65 ani ) nu este recomandat, deoarece experienta clinica este insuficienta. Tratamentul cu amisulprida implica un posibil risc de hipotensiune arteriala sau sedare (vezi pct. 5.2).

Insuficienta renala: la pacientii cu insuficienta renala, doza trebuie redusa la jumatate pentru pacientii cu clearance-ul creatininei (CRcL) intre 30 si 60 ml/min si la o treime pentru pacientii cu CRcL intre 10 si 30 ml/min.
Deoarece nu exista experienta privind pacientii cu insuficienta renala severa (CRCL < 10 ml/min) amisulprida este contraindicata la acesti pacienti (vezi pct. 4.3).
Insuficienta hepatica: deoarece amisulprida este metabolizata in proportie mica, nu este necesara reducerea dozei.

Mod de administrare:
Amisan comprimate/comprimate filmate poate fi administrat independent de mese. Comprimatele trebuie inghitite nemestecate, cu o cantitate suficienta de lichid.

Durata tratamentului: sunt disponibile date obtinute din studii clinice controlate care acopera o perioada de 1 an. Durata tratamentului este stabilita de medic.

Pentru dozele nerealizabile sau nepracticabile cu acest medicament sunt disponibile alte concentratii sau forme farmaceutice.
4.3 Contraindicatii

Amisan nu trebuie utilizat in caz de
- Hipersensibilitate la amisulprida sau la oricare dintre excipienti
- Tumori concomitente dependente de prolactina, de exemplu prolactinomul glandei hipofizare si cancerul de san
- Feocormocitom
- Pacienti cu insuficienta renala severa (CRCL < 10 mg/min), din lipsa de experienta
- Asociere cu levodopa (vezi pct. 4.5)
- Asociere cu medicamente care pot induce aritmii grave (prelungirea intervalului QT, torsada vdrfurilor):

- medicamente antiaritmice Clasa I si Clasa III, cum sunt chinidina, disopiramida, mexiletina, flecainida, propafenona, amiodarona, sotalolul.
- bepridil, cisaprida, sultoprida, tioridazina, metadona, eritromicina intravenoasa, vincamina intravenoasa, halofantrina, pentamidina, sparfloxacina, antimicotice imidazolice (vezi pct. 4.5)

- Copii si adolescenti cu varsta sub sub 18 ani
- In timpul alaptarii

4.4 Atentionari si precautii speciale pentru utilizare
Poate aparea sindrom neuroleptic malign caracterizat prin hipertermie, rigiditate musculara, instabilitatea vegetativa, alterarea starii de constienta si cresterea creatinfosfokinazei (CPK). In caz de aparitie a hipertermiei, in special in cazul dozelor zilnice mari, trebuie intrerupte toate substantele active antipsihotice, inclusiv amisulprida.

De asemenea, prescrierea de amisulprida la pacientii cu boala Parkinson trebuie facuta cu prudenta, deoarece poate determina agravarea bolii. Amisulprida trebuie utilizata numai daca tratamentul neuroleptic nu poate fi evitat.

Prelungirea intervalului QT
Amisulprida induce o prelungire a intervalului QT dependenta de doza (vezi pct. 4.8). Este cunoscut faptul ca acest efect potenteaza riscul producerii de aritmii ventriculare grave, cum este torsada vdrfurilor.
Inainte oricarei administrari si daca starea clinica a pacientului o permite, se recomanda excluderea factorilor care ar putea favoriza aparitia acestei tulburari de ritm: adica, insuficienta cardiaca, bradicardia sub 55 batai pe minut (bpm), tulburarile electrolitice, in special hipokaliemia si hipomagneziemia, prelungirea congenitala a intervalului QT, ca si tratamentul concomitent cu medicamente care ar putea produce bradicardie pronuntata (< 55 bpm), hipokaliemie, scaderea conductibilitatii intracardiace sau prelungirea intervalului QTc (vezi pct. 4.5).

Accident vascular cerebral
In studiile clinice randomizate, controlate cu placebo, la pacientii varstnici cu dementa tratati cu anumite antipsihotice atipice a fost observata o crestere de trei ori a riscului de producere a evenimentelor cerebrovasculare. Nu se stie ce poate determina aceasta crestere a riscului. Este posibil ca acest efect sa apara si la alte antipsihotice sau la alte grupuri de pacienti. Ca urmare, amisulprida trebuie utilizata cu prudenta la pacientii cu risc crescut de producere a accidentelor vasculare cerebrale.

Precautii

S-a raportat aparitia hiperglicemie asociata cu tratamentul cu antipsihotice (inclusiv amisulprida). Prin urmare, la pacientii care sufera de diabet zaharat sau la pacientii cu risc crescut de diabet zaharat trebuie monitorizata regulat valoarea glicemiei in timpul tratamentului cu amisulprida.

Amisulprida poate scadea pragul convulsivant. Ca urmare, pacientii cu antecedente de epilepsie trebuie monitorizati atent in timpul terapiei cu amisulprida.
Amisulprida este eliminata pe cale renala. In cazuri cu insuficienta renala (CRCL = 10 - 60 mg/min), doza trebuie scazuta (vezi pct. 4.2).

Tratamentul nu se recomanda pacientilor varstnici (cu varsta > 65 ani ), deoarece nu dispunem de experienta clinica. Tratamentul cu amisulprida poate prezenta risc de hipotensiune arteriala sau sedare (vezi pct. 5.2).

Simptomele acute de intrerupere, incluzand greata, varsaturi si insomnie au fost descrise rar dupa intreruperea brusca a dozelor mari de medicamente antipsihotice. Se poate produce, de asemenea, recurenta simptomelor psihotice si a fost raportata aparitia tulburarilor cu miscare involuntare (cum sunt acatizie, distonie si diskinezie) a fost si ea raportata. Prin urmare, se recomanda intreruperea treptata a tratamentului.

Amisan contine lactoza. Pacientii cu afectiuni ereditare rare de intoleranta la galactoza, deficit de lactaza (Lapp) sau sindrom de malabsorbtie la glucoza-galactoza nu trebuie sa utilizeze acest medicament.

4.5 Interactiuni cu alte medicamente si alte forme de interactiune

Asocieri contraindicate:
Amisulprida nu trebuie administrata cu medicamente care pot induce aritmii grave (torsada vdrfurilor):
- medicamente antiartimice Clasa I si Clasa III (chinidina, disopiramida, mexiletina, flecainida, propafenona, amiodarona, sotalol
- tioridazina, sultoprida (neuroleptice)
- anumite antibiotice (pentamidina), anumite medicamente antimalarice (halofantrina), inhibitori de giraza (sparfloxacina), antimicotice imidazolice si macrolide (eritromicina intravenoasa)
- cisaprida (medicatie gastro-intestinala)
- bepridil
- metadona
- vincamina intravenoasa
si agonisti ai dopaminei (adica tratamentul cu levodopa pentru boala Parkinson): antagonism reciproc al efectelor intre levodopa si neuroleptice (vezi pct. 4.3).

Asocieri nerecomandate:
Medicamente care cresc riscul de producere a aritmiilor grave (torsada vdrfurilor) sau care pot afecta conducerea cardiaca (prelungirea intervalului QT):
- medicamente care induc bradicardie, cum sunt beta-blocantele, blocantele canalelor de calciu care induc bradicardie, cum sunt diltiazem si verapamil, clonidina, guanfacina, digitala.
- medicamente care induc hipokaliemie: diuretice hipokaliemiante, laxative stimulante, amfotericina B i.v., glucocorticoizi, tetracosactide. Hipokaliemia trebuie tratata.
- neurolepticele, ca pimozida, haloperidol;
- antidepresivele triciclice;
- litiu;
- anumite antihistaminice (astemizol, terfenadina).

Amisulprida poate potenta efectele centrale ale alcoolului etilic. Prin urmare, alcoolul etilic nu trebuie consumat in timpul tratamentului.

Prudenta in cazul utilizarii concomitente a tratamentului cu urmatoarele medicamente (potenteaza eficacitatea):
- deprimante ale SNC, inclusiv narcotice, anestezice, analgezice, antihistaminice H1 sedative, barbiturice, benzodiazepine si alte substante active anxiolitice, clonidina si derivatii sai
- Substantele active antihipertensive si alte medicamente utilizate pentru scaderea tensiunii arteriale.
Nu au fost efectuate studii privind interactiunea cu antagonisti H2,, cum este cimetidina.

4.6 Sarcina si alaptarea

Nu exista date adecvate privind utilizarea amisulpridei la femeile gravide. Studiile la animale au aratat toxicitate asupra functiei de reproducere. Riscul potential pentru om nu este cunoscut. Amisulprida nu trebuie utilizata in timpul sarcinii decat daca este strict necesar. Nou-nascutii expusi la amisulprida in timpul sarcinii pot prezenta evenimente adverse si, prin urmare, trebuie monitorizati.

A fost observata o scadere a fertilitatii feminine, care a fost evident legata de efectul farmacologic al amisulpridei asupra secretiei de prolactina.

Alaptarea:
Nu se stie daca amisulprida este excretata in laptele la om, ca urmare alaptarea este contraindicata si trebuie intrerupta inainte de initierea terapiei (vezi pct. 4.3).

4.7 Efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje
Amisan are o influenta majora asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje. Chiar si utilizat conform recomandarilor, amisulprida poate afecta timpul de reactie, astfel incat capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje poate fi alterata (vezi pct. 4.8). Acest efect este potentat de consumul de alcool etilic.

4.8 Reactii adverse
Frecventa reactiilor adverse enumerate mai jos este definita conform urmatoarei conventii:
Foarte frecvente (>1/10)
Frecvente (>1/100 si <1/10)
Mai putin frecvente (>1/1000 si <1/100)
Rare (>1/10000 si <1/1000)
Foarte rare (<1/10000)
Cu frecventa necunoscuta (care nu poate fi estimata din datele disponibile)

In fiecare grup de frecventa, reactiile adverse sunt prezentate in ordinea descrescatoare a severitatii.

Investigatii diagnostice Frecvente: crestere in greutate
Mai rare: crestere a valorilor serice ale enzimelor hepatice, in special transaminaze

Tulburari cardiace
Frecvente: hipotensiune arteriala
Necunoscute: bradicardie
Foarte rare: prelungirea intervalului QT si cazuri de aritmie ventriculara (torsada vdrfurilor) si
tahicardie ventriculara care poate duce la fibrilatie ventriculara, stop cardiac si deces (vezi pct.
4.4)

Tulburari ale sistemului nervos
Foarte frecvente: simptome extrapiramidale, adica tremor, rigiditate, hipokinezie, hipersalivatie, acatisie, diskinezie. Aceste simptome sunt, in general, usoare la doze optime si partial reversibile fara a fi necesara intreruperea amisulpridei la administrarea medicatiei antiparkinsoniene. Incidenta simptomelor extrapiramidale care este dependenta de doza, ramane foarte mica la pacientii tratati cu doze intre 50-300mg pe zi.
Frecvente: poate aparea distonia acuta (torticolis spastic, criza oculogira, trismus); aceasta este reversibila fara a fi necesara intreruperea amisulpridei la administrarea medicamentului antiparkinsonian. Somnolenta, ameteli.
Mai putin frecvente: a fost raportata diskinezia tardiva, caracterizata prin miscari ritmice, involuntare, in principal la nivelul limbii si/sau fetei, de regula dupa administrarea de lunga durata. Medicatia antiparkinsoniana nu trebuie utilizata, deoarece poate induce agravarea simptomelor. Convulsii.
Foarte rare: sindrom neuroleptic malign (vezi pct. 4.4) Tulburdri gastro-intestinale
Frecvente: tulburari gastro-intestinale, cum sunt constipatia, greata, varsaturile, xerostomia.

Tulburdri endocrine
Frecvente: crestere a valorilor plasmatice de prolactina, reversibila dupa intreruperea amisulpridei.
Aceasta poate duce la aparitia galactoreei, amenoreei sau tulburarilor menstruale, ginecomastiei, maririi sanilor sau dureri la nivelul sanilor, prolactinomului si impotentei.

Tulburdri metabolice si de nutritie
Mai putin frecvente: hiperglicemie (vezi pct. 4.4)

Tulburdri ale sistemului imunitar Mai rare: reactii alergice
Tulburdri psihice
Frecvente: insomnie, anxietate, agitatie, disfunctii ale orgasmului.

Tulburdri generale si la nivelul locului de administraare
Rare: simptome acute de intrerupere, cum sunt greata, varsaturile si insomnia dupa intreruperea brusca a dozelor mari, ca si recurenta simptomelor psihotice si aparitia tulburarilor de miscare involuntare (cum sunt acatizia, distonia si diskinezia) (vezi pct. 4.4).

4.9 Supradozaj

Experienta supradozajului cu amisulprida este limitata. A fost raportata exagerarea efectelor farmacologice cunoscute ale amisulpridei. Acestea includ somnolenta si sedare, coma, hipotensiune arteriala si simptome extrapiramidale.
Tratamentul supradozajului
In caz de supradozaj acut, trebuie luata in considerare posibilitatea ingerarii mai multor comprimate de amisulprida.
Deoarece amisulprida este putin dializabila, nu trebuie utilizata hemodializa pentru a elimina substanta activa.
Nu exista antidot specific pentru amisulprida.
Ca urmare, trebuie instituite masuri de sustinere adecvate in spital cu supravegherea atenta a functiilor vitale, inclusiv monitorizare cardiaca continua, datorita riscului de prelungire a intervalului QT. Daca apar simptome extrapiramidale severe, trebuie administrate medicamente anticolinergice.

5. PROPRIETATI FARMACOLOGICE 5.1 Proprietati farmacodinamice
Grupa farmacoterapeutica: antipsihotice, benzamide, codul ATC: N05AL05.
Amisulprida se leaga selectiv, cu o afinitate mare, de subtipurile receptorului dopaminergic uman
D2/D3, fiind in acelasi timp lipsit de afinitate pentru subtipurile de receptori D1, D4 si D5.
Spre deosebire de neurolepticele clasice si atipice, amisulprida nu are afinitate pentru receptorii
serotoninergici, a-adrenergici, histaminici H1 si colinergici. In plus, amisulprida nu se leaga de
situsurile sigma.
In doze mari, amisulprida blocheaza receptorii dopaminergici localizati in structurile limbice, de preferinta din corpul striat.
In doze mici, blocheaza preferential receptorii pre-sinaptici D2/D3, producand eliberarea de dopamina responsabila pentru efectele sale dezinhibitorii.
Acest profil farmacologic explica eficacitatea clinica a amisulpridei, atat pentru simptomele negative, cat si pentru cele pozitive ale schizofreniei.

5.2 Proprietati farmacocinetice
La om, amisulprida a demonstrat doua maxime de absorbtie dupa administrarea orala: unul care este atins rapid, la o ora dupa administrarea dozei si un al doilea situat intre 3 si 4 ore de la administrare. Concentratiile plasmatice corespunzatoare sunt 39 ± 3 si 54 ± 4 ng/ml dupa administrarea unei doze de
50 mg.
Volumul de distributie este 5,8 l/kg, legarea de proteinele plasmatice este mica (16%) si, din acest punct de vedere, nu sunt presupuse interactiuni medicamentoase. Biodisponibilitatea absoluta este de 48%.
Amisulprida este metabolizata in proportie mica: au fost identificati doi metaboliti inactivi, reprezentand aproximativ 4% din doza. Nu exista acumulare pentru amisulprida si farmacocinetica sa ramane nemodificata dupa administrarea de doze repetate. Timpul de injumatatire plasmatica prin eliminare al amisulpridei este de aproximativ 12 ore dupa administrarea dozei orale. Amisulprida este eliminata nemodificata in urina. Dupa administrarea intravenoasa, 50% din doza este excretata prin urina, din care 90% se elimina in primele 24 de ore. Clearance-ul renal este de 20 l/ora sau 330 ml/min.
O masa bogata in carbohidrati ( continand lichide 68%) scade in mod semnificativ ASC, Tmax si Cmax pentru amisulprida, dar in urma unei mese bogate in grasimi nu s-au observat modificari.. Cu toate acestea, semnificatia acestor observatii in utilizarea clinica de rutina nu este cunoscuta.

Insuficienta hepatica
Deoarece amisulprida este metabolizata in proportie mica, nu este necesara reducerea dozei la pacientii cu insuficienta hepatica.

Insuficienta renala
Timpul de injumatatire plasmatica prin eliminare este crescut la pacientii cu insuficienta renala, in timp ce clearance-ul sistemic este redus cu un factor cuprins intre 2,5 si 3. ASC a amisulpridei in cazurile de insuficienta renala usoara creste de doua ori si in cazul insuficientei renale moderate de aproape zece ori (vezi pct. 4.2). Cu toate acestea, experienta este limitata si nu dispunem de date pentru dozele mai mari de 50 mg. Amisulprida este foarte putin dializabila.

Vdrstnici
Datele farmacologice limitate la varstnici (cu varsta > 65 ani) arata modificari usoare ale farmacocineticii (ASC: + 10%), datorate probabil modificarilor functiei renale.
5.3 Date preclinice de siguranta
O trecere in revista globala a studiilor privind siguranta indica faptul ca amisulprida este lipsita de orice risc general de toxicitate specifica de organ, teratogen, mutagen sau carcinogen. Modificarile observate la sobolani si caini, la doze sub doza maxima tolerata, sunt fie efecte farmacologice, fie nu au semnificatie toxicologica majora in aceste conditii. Comparativ cu dozele maxime recomandate la om, dozele maxime tolerate sunt de 2 si 7 ori mai mari la sobolan (200 mg/kg si zi) si caine (120 mg/kg si zi), respectiv in ceea ce priveste ASC. La sobolan nu a fost identificat niciun risc carcinogen special pentru om, la un ASC la om de pana la 1,5 - 4,5 ori.
Au fost efectuate studii privind carcinogenitatea la soarece (120 mg/kg si zi) si studii privind toxicitatea asupra functiei de reproducere (160, 300 si 500 mg/kg si zi la sobolan, iepure, respectiv soarece). Expunerea animalelor la amisulprida pe durata acestor ultime studii nu a fost evaluata.

6. PROPRIETATI FARMACEUTICE

6.1 Lista excipientilor

Amidon de porumb Lactoza monohidrat Metilceluloza 400 Dioxid de siliciu coloidal anhidru Stearat de magneziu

(pentru Amisan 400 mg comprimate filmate) Nucleu:
Lactoza monohidrat Metilceluloza 400 Amidonglicolat de sodiu tip A Stearat de magneziu Celuloza microcristalina Film:
Copolimer metacrilic acid tip E Dioxid de titan (E171) Talc
Stearat de magneziu Macrogol 6000

6.2 Incompatibilitati
Nu este cazul.
6.3 Perioada de valabilitate
3 ani
6.4 Precautii speciale pentru pastrare
Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
Natura si continutul ambalajului
Blister din PVC/Al
Mdrimea ambalajelor:
Amisan 50 mg: 12 si 60 comprimate (cu 12 comprimate pe blister); ambalaje de uz spitalicesc 600 (10x60) comprimate
Amisan 100 mg: 20, 30, 50, 60, 100, 150 comprimate; ambalaje de uz spitalicesc 600 (10x60) comprimate (cu 10 comprimate pe blister)
Amisan 200 mg: 20, 30, 50, 60, 100, 150 comprimate; ambalaje de uz spitalicesc 600 (10x60) comprimate (cu 10 comprimate pe blister)
Amisan 400 mg: 20, 30, 50, 60, 100, 150 comprimate filmate; ambalaje de uz spitalicesc 600 (10x60) comprimate (cu 10 comprimate pe blister)

Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

6.6 Precautii speciale pentru eliminarea re/iduurilor

Fara cerinte speciale

7. DETINATORUL AUTORIZATIEI DE PUNERE PE PIATA

PRO.MED.CS Praha a.s. Telcska 1, 140 00 Prague 4, Republica Ceha


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Kit antistress
Buna ziua. As Dori mai multe detalii despre kit' il antistress.Ptr afectiuni ça schizofrenie este bu ...
Tiroida mică și gușă .pot lua tiroidin
Pot lua tiroidin .sufăr și de schizofrenie ...
↳ Buna ziua! Tiroidin asigura buna functionare a glandei tiroide si pare potrivit, dar poate anumite aspecte ale bolii dumneavoastra fac necesara med ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Schizofrenie
Am ajuns la diskinezie tardivă după 20 de ani de tratament, uleiul esențial de lavand ...
Reducere apetit sexual ptr bolnav schizofrenie
Am un băiat , 39 ani, cu schizofrenie. Face tratament cu olanzapina și rivotril (seara) P ...
Ce alte medicamente mai au substanta activa Amisulpiridum?
Alte medicamnete care au Amisulpiridum:
- Amisulpride Teva 200 si 400 mg, comprimate

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...