Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Agen

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Agen

Prospect - Agen


NU comercializăm Agen!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Agen    DCI: Amlodipinum


  Produs complementar recomandat
Indicatii: Amlodipina este destinata tratamentului hipertensiunii arteriale; majoritatea pacientilor pot sa o utilizeze in monoterapie pentru controlul tensiunii arteriale.
Agen 5
Agen 10

2. COMPOZITIA CALITATIVA SI CANTITATIVA

Fiecare comprimat contine besilat de amlodipina 6,935 mg sau 13,870 mg, care corespunde la amlodipina 5 sau 10 mg.

Pentru lista tuturor excipientilor, vezi pct. 6.1.

3. FORMA FARMACEUTICA
Comprimat
Comprimate 5 mg: comprimate ovale de culoare alba sau aproape alba; fiecare comprimat prezinta pe una dintre fete un sanf median si gravata identificarea "A" si "5".
Comprimate 10 mg: comprimate ovale de culoare alba sau aproape alba; fiecare comprimat prezinta pe una dintre fete un sanf median si gravata identificarea "A" si "10". Ambele comprimate pot fi divizate in doua parti egale.

4. DATE CLINICE

4.1 Indicatii terapeutice

Amlodipina este destinata tratamentului hipertensiunii arteriale; majoritatea pacientilor pot sa o utilizeze in monoterapie pentru controlul tensiunii arteriale. Amlodipina este indicata pentru tratamentul asociat al hipertensiunii arteriale la pacientii la care nu s-a obfinut un control suficient al tensiunii arteriale cu un singur medicament antihipertensiv. Amlodipina poate fi utilizata in asociere, de exemplu, cu diuretice tiazidice, cu blocante ale receptorilor alfa 1, cu blocante ale receptorilor beta adrenergici, cu inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei.
Amlodipina este, de asemenea, destinata tratamentului profilactic al anginei pectorale stabile sau anginei pectorale Prinzmetal (varianta). Amlodipina poate fi utilizata, chiar cand starea clinica sugereaza o componenta vasospastica/ vasoconstrictoare, desi vasospasmul sau vasoconstricfia nu au fost dovedite. Amlodipina poate fi utilizata, fie in monoterapie, fie in asociere cu alte medicamente antianginoase, chiar la pacientii cu angina pectorala refractara la doze adecvate de nitrafi sau de blocante ale receptorilor beta adrenergici. Acest medicament este destinat utilizarii la pacienti adulti.

4.2 Doze si mod de administrare

Doza inifiala obisnuita atat in tratamentul hipertensiunii arteriale cat si al anginei pectorale este de 5 mg de amlodipina o data pe zi; in functie de reacfia individuala a pacientului, aceasta doza poate fi crescuta pana la o doza maxima de 10 mg.
Nu este necesara ajustarea dozei de amlodipina in cazul administrarii concomitente de diuretice tiazidice, beta-blocante si inhibitori ai ECA.
Utilizarea la pacientii varstnici

Dozele recomandate pot fi utilizate la pacientii varstnici. Si pacientii mai tineri si cei mai in varsta tolereaza aceeasi doza de amlodipina.

Utilizarea la copii nu a fost inca clar stabilita.

Utilizarea la pacientii cu insuficienta hepatica Vezi pct. 4.4. "Precautii speciale".

Utilizarea la pacientii cu insuficienta renala
La acesti pacienti poate fi utilizata doza normala de amlodipina. Modificarile concentratiilor plasmatice de amlodipina nu se coreleaza cu amploarea scaderii functiei renale.

4.3 Contraindicatii

Utilizarea de amlodipina este contraindicata la pacientii cu hipersensibilitate cunoscuta la amlodipina, dihidropiridine sau la oricare dintre excipienti, la pacientii cu soc cardiogen, pacientii cu stenoza aortica semnificativa, pacientii cu angina pectorala instabila, pacientii cu hipotensiune arteriala severa si insuficienta cardiaca dupa infarct miocardic acut (in primele 28 de zile) si in timpul sarcinii si alaptarii.

4.4 Atentionari si precautii speciale pentru utilizare

Utilizarea la pacienti cu insuficienta hepatica
Similar tuturor blocantelor de canale de calciu, timpul de injumatatire plasmatica prin eliminare al amlodipinei este mai alungit la pacientii cu insuficienta hepatica. Dozele, la acesti pacienti, nu au fost specificate. La acesti pacienti, medicamentul trebuie administrat cu precautie deosebita. Se recomanda precautie deosebita la pacientii hipotensivi si la pacientii care sufera de cardiomiopatie obstructiva hipertrofica.

4.5 Interactiuni cu alte medicamente si alte forme de interactiune

Amlodipina poate fi administrata in siguranta impreuna cu diuretice tiazidice, alfa-blocante, beta-blocante, inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei, nitrati cu activitate prelungita, nitroglicerina sublinguala, medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, antibiotice si antidiabetice orale.
Studiile speciale destinate interactiunilor, au evidentiat faptul ca la voluntari sanatosi administrarea concomitenta de amlodipina si digoxina nu a modificat nici concentratiile serice de digoxina si nici clearance-ul sau renal. Utilizarea concomitenta de amlodipina si cimetidina nu a modificat in niciun fel farmacocinetica amlodipinei.
Studiile in vitro cu plasma umana nu a evidentiat niciun efect al amlodipinei asupra capacitatii de legare de proteinele plasmatice a medicamentelor testate (digoxina, fenitoina, warfarina sau indometacina).
Administrarea concomitenta de amlodipina si warfarina nu a influentat semnificativ activitatea warfarinei asupra timpului de protrombina la voluntarii sanatosi de sex masculin. Studii farmacocinetice cu ciclosporina au reusit sa demonstreze faptul ca amlodipina nu a modificat semnificativ farmacocinetica medicamentului imunosupresiv.

Sarurile de aluminiu/magneziu (medicamente antiacide). Nu s-a observat nicio influenta semnificativa asupra farmacocineticii amlodipinei dupa administrarea concomitenta a unei doze unice de amlodipina si de medicamente antiacide continand saruri de aluminiu/magneziu.

Sildenafil. Administrarea unei doze unice de 100 mg de sildenafil nu a avut nicio influenta asupra parametrilor farmacocinetici ai amlodipinei. Cand s-au utilizat concomitent amlodipina si sildenafil, fiecare medicament si-a exercitat independent propriul sau efect hipotensor.
Atorvastatina. Administrarea concomitenta de doze multiple de 10 mg de amlodipina cu 80 mg de atorvastatina nu a avut nicio influenfa semnificativa asupra parametrilor farmacocinetici ai atorvastatinei.

Sucul de grepfrut poate determina cresterea concentrafiei plasmatice de amlodipina fara a influenfa semnificativ tensiunea arteriala sau frecvenfa cardiaca.

4.6 Sarcina si alaptarea

Siguranfa administrarii amlodipinei in timpul sarcinii si alaptarii nu a fost inca dovedita la om. Totusi, nu au fost evidenfiate efecte toxice in studiile privind functia de reproducere la animale, cu excepfia unei intarzieri si prelungiri a travaliului la sobolani dupa administrarea unei doze de cincizeci de ori mai mare ca doza maxima recomandata la om. Deoarece nu a fost dovedita siguranfa utilizarii de amlodipina in sarcina la femei si deoarece unii derivafi de dihidropiridina prezinta efect teratogen, amlodipina nu trebuie utilizata in timpul sarcinii.
Nu se stie daca amlodipina se excreta in lapte. Se recomanda intreruperea alaptarii in timpul tratamentului cu amlodipina.

4.7 Efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje

Tinand cont de posibilele reacfii adverse cum sunt cefalee, fatigabilitate si amefeli, Agen are influenfa mica sau moderata asupra capacitafii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje, in special la inceputul tratamentului.

4.8 Reactii adverse

In studii clinice controlate placebo la pacienti cu hipertensiune arteriala sau angina pectorala, cele mai frecvent observate reacfii adverse au fost cefalee, edeme (in special perimaleolare), fatigabilitate crescuta, somnolenfa, greafa, durere abdominala, hiperemie faciala, palpitafii si amefeli. In aceste studii clinice nu s-au observat anomalii semnificative clinic ale investigafiilor de laborator legate de amlodipina.

Tabelul urmator prezinta sumarizat reacfiile adverse medicamentoase ale amlodipinei, imparfite pe grupe conform terminologiei MedDRA impreuna cu frecvenfa lor: foarte frecvente (>1/10), frecvente (>1/100 si <1/10), mai putin frecvente (>1/1000 si <1/100), rare (>1/10000 si <1/1000), foarte rare (<1/10000), cu frecvenfa necunoscuta (care nu poate fi estimata din datele disponibile):

De asemenea, s-au raportat foarte rar hepatita, icter si cresterea valorilor serice ale transaminazelor hepatice (in principal ca urmare a colestazei). La cativa pacienti aceste simptome au fost atat de severe incat au necesitat spitalizare. Relatia cauzala este neclara in majoritatea acestor cazuri.

Similar altor blocante ale canalelor de calciu, ocazional s-au raportat reactii adverse la amlodipina care nu pot fi diferentiate de evolutia bolii subiacente: infarct miocardic, aritmie (inclusiv tahicardie ventriculara si fibrilatie atriala) si durere toracica.

4.9 Supradozaj

Experienta cu supradozajul voluntar de amlodipina la om este limitata. Conform datelor disponibile supradozajul poate duce la vasodilatatie periferica ampla, urmata de hipotensiune arteriala sistemica marcata si probabil chiar prelungita. Tratament: in unele cazuri poate fi util lavajul gastric.
Hipotensiunea arteriala semnificativa clinic, datorata supradozajului cu amlodipina, necesita sustinere activa a functiei cardiovasculare, inclusiv monitorizarea functiei cardiace si respiratorii; membrele inferioare trebuie ridicate si trebuie acordata atentie deosebita volumului circulator si volumului de urina excretata. Medicamentele vasoconstrictoare pot fi utile in refacerea tonsului vascular si a tensiunii arteriale, cu exceptia cazului in care administrarea lor este contraindicata. Administrarea intravenoasa de gluconat de calciu este utila pentru suprimarea efectului blocantelor de canale de calciu. Deoarece amlodipina are o capacitate marcata de legare de proteinele plasmatice, dializa nu este de mare ajutor in caz de supradozaj.

5. PROPRIETATI FARMACOLOGICE
5.1 Proprietati farmacodinamice
Grupa farmacoterapeutica: derivati dihidropiridinici, codul ATC: C08CA01. Amlodipina este un inhibitor al transportului ionilor de calciu (blocant al canalelor lente de calciu) -astfel inhiba transportul transmembranar de ioni de calciu catre fibrele musculare netede din peretii vasculari si catre miocite.
Mecanismul efectului antihipertensiv al amlodipinei provine din efectul de relaxare directa asupra stratului muscular neted din perefii vasculari. Mecanismul exact prin care amlodipina determina remisiunea durerii anginoase nu este complet elucidat; totusi, se stie ca amlodipina limiteaza extinderea leziunii ischemice miocardice prin doua mecanisme:

1. Amlodipina dilata arteriolele periferice, reducand astfel rezistenfa periferica globala (postsarcina) pe care trebuie sa o invinga cordul pentru a pompa sangele. Frecvenfa cardiaca ramanand stabila, scaderea postsarcinii duce la usurarea activitafii cardiace si la scaderea consumului de energie si a necesarului de oxigen de la nivelul miocardului. 2. Mecanismul de acfiune al amlodipinei include probabil dilatarea principalelor artere coronariene ca si a arteriolelor coronariene, atat in zonele normale, cat si in cele ischemice. Datorita acestei dilatari, exista o mai buna furnizare de oxigen catre miocard, la pacientii cu spasme coronariene (angina pectorala Prinzmetal sau varianta) si cu vasoconstricfie a arterelor coronariene datorate fumatului.
In cazul administrarii o data pe zi, amlodipina reduce semnificativ clinic tensiunea arteriala la pacientii hipertensivi. Datorita debutului lent al efectului sau, administrarea de amlodipina nu provoaca hipotensiune arteriala acuta.
O doza zilnica de amlodipina creste perioada globala de toleranfa la efort fizic, la pacientii care sufera de angina pectorala. Intarzie debutul durerii anginoase si subdenivelarile ST cu 1 mm pe ECG si scade atat frecvenfa crizelor anginoase cat si consumul de nitroglicerina.
Nu s-au observat nici reacfii adverse metabolice privind lipidele, nici modificari ale concentrafiilor lor plasmatice dupa administrarea de amlodipina; administrarea de amlodipina este adecvata chiar si la pacientii astmatici, diabetici sau cu guta.
Studiile hemodinamice si studiile clinice controlate, in care pacientii cu insuficienta cardiaca clasa II - IV NYHA au efectuat un test de efort fizic, au evidenfiat faptul ca amlodipina nu a condus la afectarea starii clinice evaluata prin teste de toleranfa la efort fizic, alterarea fracfiei de ejecfie a ventriculului stang si a simptomatologiei clinice.
Rezultatele unui studiu controlat placebo (PRAISE) au demonstrat ca nici riscul de deces si nici riscul combinat de mortalitate si morbiditate nu au crescut dupa administrarea de amlodipina la pacientii cu insuficienta cardiaca cronica clasa III-IV NYHA tratati cu digoxina, diuretice si inhibitori ai ECA.

Copii si adolescenti (cu varsta cuprinsa intre 6 si 17 ani)

Eficacitatea amlodipinei la copii si adolescenfi cu varsta cuprinsa intre 6 si 17 ani cu hipertensiune arteriala a fost studiata intr-un studiu de excludere randomizat controlat placebo dublu orb timp de 8 saptamani. Tofi pacientii au fost randomizafi sa primeasca o doza de 2,5 mg sau de 5 mg timp de 4 saptamani si apoi au fost randomizafi sa primeasca o doza de 2,5 mg sau 5 mg de amlodipina sau placebo timp de inca 4 saptamani. Comparativ cu momentul inceperii tratamentului doza de 5 mg de amlodipina a determinat scaderea semnificativa statistic a tensiunii arteriale sistolice si diastolice. Placebo a determinat scaderea medie a tensiunii arteriale sistolice in pozifie sezand cu 5,0 mmHg in lotul cu 5 mg de amlodipina si cu 3,3 mmHg in lotul cu 2,5 mg de amlodipina. Analiza de subgrup a demonstrat faptul ca la pacientii mai tineri cu varsta cuprinsa intre 6 si 13 ani, rezultatele au fost mai eficace, comparativ cu pacientii mai in varsta cu varsta cuprinsa intre 14 si 17 ani.

5.2 Proprietati farmacocinetice

Absorbtie
In doze terapeutice amlodipina este bine absorbita dupa administrare pe cale orala; concentrafia plasmatica maxima este atinsa in 6-12 ore de la administrare. Biodisponibilitatea absoluta variaza intre 64% si 80%. Volumul de distribufie este de aproximativ 21 l/kg. Consumul de alimente nu influenfeaza absorbtia de amlodipina.
Studiile in vitro au aratat ca aproximativ 97,5% din amlodipina circulanta este legata de proteine plasmatice.
Metabolizare/Eliminare
Timpul de injumatafire plasmatica prin eliminare este de 35-50 de ore si permite administrarea unei doze pe zi. Concentrafiile plasmatice la starea de echilibru sunt obfinute dupa 7-8 zile de administrare continua. Amlodipina este in mare parte metabolizata la nivelul ficatului in metabolifi inactivi. 10% este eliminata urinar nemodificata si 60% sub forma de metabolifi.
Amlodipina nu este dializabila.

Utilizarea la copii si adolescenti
Intr-un studiu cu expunere cronica, 73 de copii si adolescenti cu varsta cuprinsa intre 12 luni si 17 ani cu hipertensiune arteriala au fost tratati cu amlodipina in doza medie zilnica de 0,17 mg/kg. La subiectii cu greutate medie de 45 kg, clearance-ul la baieti si fete a fost de 23,7 l/ora, respectiv 17,6 l/ora. Este similar cu cel raportat la adulti 24,8 l/ora la o greutate de 70 kg. Volumul de distribute mediu pentru pacientii de 45 de kg a fost de 1130 l (25,11 l/kg). Efectul de mentinere a tensiunii arteriale pentru 24 de ore intre doze a fost raportat cu mici diferente in ceea ce priveste concentratia maxima si variatiile sale.
Comparativ cu farmacocinetica aprobata la adulti, datele din acest studiu evidentiaza faptul ca administrarea o data pe zi este adecvata.

Utilizarea la pacientii varstnici
Durata de timp necesara pentru atingerea concentratiilor plasmatice maxime de amlodipina este egala la pacientii varstnici si la cei mai tineri. La pacientii varstnici, clearance-ul de amlodipina scade simultan cu ASC, iar timpul de injumatatire plasmatica prin eliminare creste. Cum era de asteptat, ASC si timpul de injumatatire plasmatica prin eliminare a crescut in functie de varsta pacientilor cu insuficienta cardiaca congestiva.
5.3 Date preclinice de siguranta
In studiile clinice la sobolani si soareci nu s-a demonstrat carcinogenitatea amlodipinei. Studiile privind mutagenitatea nu au evidentiat efecte dependente de doza, nici asupra genelor, nici asupra cromozomilor.
Doza de pana la 10 mg/kg si zi (de 8 ori mai mari decat doza maxima recomandata la om) nu a influentat fertilitatea la femelele de sobolan. Nu au fost dovedite nici efecte teratogene, nici efecte embriotoxice la sobolani si iepuri la doze de 8-23 de ori mai mare decat doza recomandata la om. Totusi, numarul de pui a fost scazut cu aproape 50% la sobolani, iar numarul de decese intrauterine la sobolan a crescut de cinci ori la doza de 10 mg/kg administrata pe o perioada de 14 zile, inainte de conceptie si in timpul gestatiei. Amlodipina a determinat prelungirea duratei gestatie si a travaliului la femelele de sobolan.

6. PROPRIETATI FARMACEUTICE
6.1 Lista excipientilor
Celuloza microcristalina, hidrogenofosfat de calciu dihidrat,amidonglicolat de sodiu (tip A), stearat de magneziu.
6.2 Incompatibilitati
Nu este cazul.
6.3 Perioada de valabilitate
3 ani.
6.4 Precautii speciale de pastrare
A se pastra in ambalajul original.
6.5 Natura si continutul ambalajului
Blister din PVC-PVDC /Al (alb), prospect, cutie. Continutul unui ambalaj: 10, 30 si 90 de comprimate.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
6.6 Precautii speciale pentru eliminarea reziduurilor
Fara cerinte speciale.

7. DETINATORUL AUTORIZATIEI DE PUNERE PE PIATA

Zentiva, a.s.,
U Kabelovny 130, Dolni Mecholupy, 102 37, Praga 10, Republica Ceha


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

paducel
Buna seara, as vrea sa stiu daca paducelul regleaza si hipotensiunea si hipertensiunea sau este indi ...
↳ Buna ziua! Se considera ca paducelul actioneaza ambivalent, atat in sensul cresterii tensiunii, cat si in sensul scaderii acesteia. Totusi in spriji ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
erecta si hipertesiunea
Buna ziua, daca folosesc Erecta si ar exista probleme cu hipertensiunea, ce se poate intampla? nu am ...
Biocolagen forte
Cat timp se ia bio colagenforte si cat timp se face pauza? Multumesc mult! ...
Gonartroza Osteoartrita Genunchi Drept
Buna ziua! Am 48 de ani și am fost diagnosticat cu gonartroza incipienta genunchi drept ș ...
Capsule colagen si acid hialuronic
Bună seara am un băiețel de 3 luni și vroiam sa stiu dacă capsulele de colagen si acid hia ...
↳ Buna ziua! In principiu alaptarea ar fi posibila, depinde si de sursa materiilor prime. Cred ca este mai bine sa mai asteptati pana implineste 6 luni ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
MSM cu Agiflex
Se poate lua MSM in acelasi timp cu Agiflex pentru tratarea si reducerea durerii in cazul coxartroze ...
↳ Buna ziua! Da, asocierea este posibila cu conditia sa nu fiti alergica la vreuna dintre componente. Exista suplimente care asociaza, in aceeasi capsu ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Mâncărimi și usturimi zona intima
Cum as putea sa ma tratez de mâncărimi, dureri și usturimi în zona intima cu precăder ...
↳ Buna ziua! Sa nu mai folositi niciodata Nidoflor pentru zona intima, va poate face mai rau, deprimand sistemul imunitar. Daca aveti si o secretie al ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Intrerupere medicamentatie pentru testul poligraf
se poate intrerupe medicamentatia cu noripel pentru a da testu poligraf ...
↳ Buna ziua! Daca afectiunea dumneavoastra cardiovasculara (hipertensiunea arteriala in speta) este considerata severa si aveti documente medicale care ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Rescue remedy
Buna ziua As dori sa stiu daca rescue remediu este indicat daca am hipertensiune arteriala oscilând ...
↳ Buna ziua! Rescue Remedy contine alcool, insa nu este contraindicat in hipertensiunea arteriala, doza administrata este foarte mica! S-ar putea ca d ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Taurina și hipertensiunea arteriala
Ajută la hipertensiune fără efecte secundare? Contraindicații e există, con ...
Ce alte medicamente mai au substanta activa Amlodipinum?
Alte medicamnete care au Amlodipinum:
- Prindal 4 mg/1,25 mg/5 mg comprimate
- Reverantza 20 mg/5 mg comprimate filmate
- Olsitri 40 mg/5 mg/25 mg comprimate filmate
- Aprexevo
- Roxampex 10 mg/10 mg/8 mg comprimate filmate
- Ramipril/Amlodipina Adamed 2.5 mg
- Viacorlix
- Tilamcar
- Telassmo
- Salvo 20
- Preamlessa
- Dipperam 5 mg/80
- OLMESARTAN MEDOXOMIL 20 mg/5 mg
- NORTIVANCOMBI 10 mg/160 mg
- NORPLEXAM 10 mg/2,5 mg/10 mg
- Kandoset
- Framsyl
- Acenosin
- Coreyra 5 mg
- Co-Amlessa
- Bevacomb
- Almiden
- Amlodipina Valsartan Stada 5 mg/80 mg comprimate filmate
- Wamlox 5 mg/160 mg comprimate filmate
- Vivace Plus 5 mg/10 mg capsule
- Viacoram 3,5 mg-2,5mg comprimate
- Triplixam 5 mg/1,25 mg/10 mg comprimate filmate
- Torvalipin Plus 10 mg/10 mg comprimate filmate
- Tenloris 100 mg/5 mg comprimate filmate
- Sobycombi 10 mg/5 mg comprimate
- Sevikar HCT 40 mg/5 mg/12,5 mg comprimate filmate
- Rosudapin 15 mg/5 mg comprimate filmate
- Recotens 10 mg comprimate
- Ramlora 10 mg/5 mg capsule
- Prylar 10 mg/5 mg capsule
- PRESTANCE 5 mg/10 mg comprimate
- NATRIXAM 1,5 mg / 10 mg comprimate cu eliberare modificata
- Lisonorm 20 mg-5 mg comprimate
- Inovum HCT 40 mg/5 mg/12,5 mg comprimate filmate
- Fluxedam 1,5 mg / 5 mg
- Egiramlon 2,5 mg/2,5 mg capsule
- Duplecor 10 mg/5 mg
- Concor AM 5mg/5mg
- Bioprestarium, comprimate
- Amlodigamma 10 mg, comprimate
- Alozur 5 mg si 10 mg, comprimate
- Amlodipine Medochemie 5 mg si 10 mg, comprimate
- Amlodipina Biogalenica 5 si 10 mg, comprimate
- Imprida

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...