Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Zostavax

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Zostavax

Prospect - Zostavax


NU comercializăm Zostavax!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Zostavax    DCI:


  Produs complementar recomandat
ZOSTAVAX este un vaccin. Este o pulbere si solvent pentru suspensie injectabila.
Substanta activa este virusul varicelo-zosterian atenuat (slabit).

Pentru ce se utilizeaza ZOSTAVAX?
ZOSTAVAX se utilizeaza pentru vaccinarea persoanelor in varsta de 60 de ani sau peste, pentru a preveni infectia cu herpes zoster (cunoscuta si sub denumirea de zoster sau zona zoster) si nevralgia de lunga durata care poate persista dupa boala (nevralgie postherpetica). Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza ZOSTAVAX?
ZOSTAVAX este furnizat sub forma de doua componente separate: o pulbere care trebuie pastrata congelata si un solvent, intr-o fiola sau seringa preumpluta, care este pastrata intr-un frigider sau la temperatura camerei. Imediat inaintea administrarii, medicul sau asistenta va trebui sa pregateasca suspensia injectabila dizolvand pulberea congelata cu solventul. Ulterior, vor injecta suspensia subcutanat (sub piele), de preferinta la nivelul bratului.

Cum actioneaza ZOSTAVAX?
Herpes zoster sau zona zoster este o boala determinata de virusul varicelo-zosterian, acelasi virus care determina si varicela. Zona zoster apare la persoanele care au avut varicela in tinerete, de regula, in copilarie. Dupa varicela, virusul varicelo-zosterian ramane in organism, in sistemul nervos, in stare „latenta” (inactiva). Uneori, de obicei la persoanele in varsta si din motive care nu sunt intelese in totalitate, virusul devine activ din nou si pacientul dezvolta zona zoster, o eruptie pustuloasa, dureroasa, de regula, intr-o singura zona a corpului. De obicei, eruptia dureaza mai multe saptamani pana la disparitie si ulterior, in locul unde a existat eruptia mai poate persista durerea, care poate fi severa si care poate dura luni de zile (nevralgie postherpetica).
Riscul de a dezvolta zona zoster pare a fi corelat cu scaderea imunitatii specifice (modul in care organismul se apara) impotriva virusului varicelo-zosterian. ZOSTAVAX este un vaccin la care s-a demonstrat faptul ca „intensifica” imunitatea specifica, care se crede a fi mecanismul prin care se realizeaza protectia impotriva zonei zoster si a durerii cu care este asociata boala.

Cum a fost studiat ZOSTAVAX?
Principalul studiu pentru ZOSTAVAX a comparat medicamentul cu placebo (un vaccin inactiv) la peste 38 500 de pacienti cu varsta cuprinsa intre 59 si 99 de ani. Studiul a fost unul dublu-orb, ceea ce inseamna ca nici medicul si nici pacientul nu au stiut ce tratament i se administreaza pacientului. Pacientii au fost urmariti timp de 2 pana la 4,5 ani dupa vaccinare. Masura eficacitatii ZOSTAVAX s-a bazat pe numarul de persoane care au dezvoltat zona zoster si durere postherpetica in timpul studiului.

Ce beneficii a prezentat ZOSTAVAX in timpul studiilor?
ZOSTAVAX a fost mai eficace decat placebo in prevenirea dezvoltarii zonei zoster. Mai putine persoane au dezvoltat zona zoster dupa vaccinarea cu ZOSTAVAX decat dupa administrarea unei injectii placebo: 315 din 19 254 de pacienti carora li s-a administrat medicamentul au avut zona zoster in timpul studiului, fata de 642 din cei 19 247 carora li s-a administrat placebo. Aceasta inseamna ca vaccinarea a 1 000 de persoane cu ZOSTAVAX va reduce numarul de cazuri de zona zoster observate intr-un an de la 11 la 6. ZOSTAVAX a fost, de asemenea, mai eficace decat placebo in ceea ce priveste efectele sale asupra nevralgiei postherpetice: 27 dintre pacientii cu ZOSTAVAX au prezentat nevralgie postherpetica, fata de 80 din grupul placebo.

Care sunt riscurile asociate cu ZOSTAVAX?
In studii, cele mai frecvente efecte secundare (observate la mai mult de 1 din 10 pacienti) sunt reactiile de la locul injectarii (roseata, durere, tumefactie, prurit, caldura si echimoza). Pentru lista completa a tuturor efectelor secundare raportate asociate cu ZOSTAVAX, a se consulta prospectul.
ZOSTAVAX nu se administreaza persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la oricare dintre ingredientele vaccinului, inclusiv la neomicina (un antibiotic). Vaccinul nu trebuie administrat persoanelor cu afectiuni ale sistemului imunitar, care fie au o boala cum ar fi leucemie, limfom, SIDA, fie li se administreaza medicamente care afecteaza sistemul imunitar. De asemenea, nu trebuie administrat la pacientii cu tuberculoza activa netratata si la femeile gravide. Pentru lista completa de restrictii, a se consulta prospectul.

De ce a fost aprobat ZOSTAVAX?
Comitetul pentru produsele medicamentoase de uz uman (CHMP) a hotarat ca beneficiile ZOSTAVAX sunt mai mari decat riscurile sale pentru prevenirea infectiei cu herpes zoster („zoster” sau „zona zoster”) si a nevralgiei postherpetice la persoanele cu varsta peste 60 de ani. Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru ZOSTAVAX.

Care sunt masurile luate pentru a asigura utilizarea in siguranta a ZOSTAVAX?
Societatea care produce ZOSTAVAX va urmari utilizarea vaccinului la pacientii al caror sistem imunitar este slabit. De asemenea, vor studia durata protectiei oferite de vaccin.

Alte informatii despre ZOSTAVAX:
Comisia Europeana a acordat Sanofi Pasteur MSD SNC o autorizatie de introducere pe piata pentru ZOSTAVAX, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 19 mai 2006.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 08-2006.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Cum pot scapa de Anxiar ?
De 1 ani de zile ,in urma unei suferinte create de zona zoster ,am fost la psihiatru si mi a revoman ...
Utilizare vizînd in caz zona zoster facial
Se poate folosi vizik in cazul ochiului afectat de zona zoster? ...
↳ Buna ziua! In aceasta situatie se recomanda colir cu antiseptice (antibiotice) si suplimentarea pe cale orala cu vitamine din grupul B. Vizik poate a ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Zostavax in romania
Medicul meu mi-a prescris zostavax pt hsv1 ca sa se reduca recurentele. Cum facpta obtine vaccinul? ...
Senzatie de arsura si mancarime a spatelui
Buna seara, fratele meu 35 ani a facut destule teste alergologice si nu a rezolvat nimic, nu i s-a d ...
↳ Buna ziua! Daca fratele dumneavoastra a facut varsat de vant, si ulterior zona zoster, este posibil ca aceasta afectiune sa determine mancarimi si ar ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
scabie sau zona zoster?
Buna seara, de cateva zile mi-au aparut pe soldul stang niste bubite mici si rosii in forma de cerc, ...
↳ Buna ziua! Mergeti la dermatolog! Din descriere pare sa fie mai degraba zona zoster, dar si o alta afectiune dermatologica este posibila. Daca manc ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
zona zoster
Este indicat in zona zoster ? Mai iau viț C 1000 +Zn, aciclovir pastile+ unguent+ gama Bviplex+ ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...