Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Rasilez HCT

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Rasilez HCT

Prospect - Rasilez HCT


NU comercializăm Rasilez HCT!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Rasilez HCT    DCI:


  Produs complementar recomandat


18.95lei
Vezi detalii

Rasilez HCT este un medicament care contine substantele active aliskiren si hidroclorotiazida.
Este disponibil sub forma de comprimate ovale (albe: 150 mg aliskiren si 12,5 mg hidroclorotiazida; galben pal: 150 mg aliskiren si 25 mg hidroclorotiazida; violet pal: 300 mg aliskiren si 12,5 mg hidroclorotiazida; galben deschis: 300 mg aliskiren si 25 mg hidroclorotiazida).

Pentru ce se utilizeaza Rasilez HCT?
Rasilez HCT se utilizeaza in tratamentul hipertensiunii esentiale (tensiune arteriala mare) la adulti. Prin „esentiala” se intelege ca nu poate fi descoperita nicio cauza specifica pentru hipertensiune.
Rasilez HCT se administreaza pacientilor a caror tensiune arteriala nu este controlata adecvat prin monoterapie cu aliskiren sau cu hidroclorotiazida. De asemenea, se poate administra pacientilor a caror tensiune arteriala este controlata in mod adecvat cu aliskiren si hidroclorotiazida, administrate sub forma de comprimate separate, pentru a inlocui aceleasi doze ale celor doua substante active.
Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Rasilez HCT?
Doza recomandata de Rasilez HCT este de un comprimat pe zi. Se recomanda administrarea medicamentului cu o masa usoara, de preferinta in acelasi moment al zilei, insa nu trebuie consumat suc de grepfrut impreuna cu Rasilez HCT. Doza depinde de dozele de aliskiren si/sau hidroclorotiazida administrate anterior pacientului.
S-ar putea ca pacientilor carora li se administra anterior numai aliskiren sau hidroclorotiazida sa fie nevoie sa li se administreze cele doua substante sub forma de comprimate separate si sa li se ajusteze dozele inainte de a trece la Rasilez HCT. Dupa doua pana la patru saptamani de la inceperea tratamentului cu Rasilez HCT, doza poate fi crescuta la pacientii a caror tensiune arteriala ramane necontrolata.
La pacientii a caror tensiune arteriala este deja controlata in mod adecvat cu cele doua substante active, doza de Rasilez HCT trebuie sa contina aceleasi doze de aliskiren si hidroclorotiazida pe care le lua anterior pacientul.
Rasilez HCT se utilizeaza cu precautie la pacientii care sufera de afectiuni hepatice si nu trebuie utilizat la pacientii cu afectiuni hepatice sau renale severe.

Cum actioneaza Rasilez HCT?
Rasilez HCT contine doua substante active, aliskiren si hidroclorotiazida.
Aliskiren este un inhibitor al reninei. Acesta blocheaza activitatea unei enzime umane numite renina, care este implicata in producerea unei substante, numita angiotensina I, in organism. Angiotensina I este transformata in hormonul angiotensina II, care este un vasoconstrictor puternic (o substanta care ingusteaza vasele sanguine). Prin blocarea producerii de angiotensina I, atat concentratiile de angiotensina I, cat si cele de angiotensina II scad. Aceasta duce la vasodilatatie (largirea vaselor sanguine) si, prin urmare, tensiunea arteriala scade.
Hidroclorotiazida este un diuretic, acesta reprezentand un alt tip de tratament pentru hipertensiune. Ea actioneaza prin cresterea volumului de urina, ceea ce conduce la reducerea cantitatii de fluid din sange si la scaderea tensiunii arteriale.
Combinatia celor doua substante active are un efect aditiv, reducand tensiunea arteriala mai mult decat oricare din cele doua medicamente administrate in monoterapie. Prin reducerea tensiunii arteriale, se reduce riscul de leziuni cauzate de tensiunea arteriala mare, cum ar fi accidentul vascular cerebral.

Cum a fost studiat Rasilez HCT?
In monoterapie, aliskiren este autorizat in Uniunea Europeana (UE) din august 2007 sub forma de Rasilez, Enviage, Sprimeo, Tekturna si Riprazo. In sprijinul cererii de autorizatie pentru Rasilez HCT, societatea a prezentat informatiile utilizate pentru evaluarea aliskiren si cele publicate in literatura de specialitate.
Pe ansamblu, societatea a prezentat rezultatele a noua studii principale care au inclus un total de aproximativ 9 000 de pacienti cu hipertensiune esentiala. Majoritatea studiilor au inclus pacienti cu hipertensiune usoara spre moderata. Un singur studiu a inclus pacienti cu hipertensiune severa. Studiile au comparat combinatia de aliskiren si hidroclorotiazida cu placebo (un preparat inactiv), cu aliskiren sau hidroclorotiazida administrate in monoterapie sau cu alte medicamente pentru hipertensiune (valsartan, irbesartan, lisinopril sau amlodipina). Studiile au durat intre opt saptamani si un an, iar principalul indicator al eficacitatii a fost modificarea tensiunii arteriale in timpul fazei de repaus a inimii (diastolica) sau cand camerele inimii se contracta (sistolica).
Trei studii suplimentare au fost efectuate pentru a demonstra ca substantele active au fost absorbite in organism la fel ca atunic cand au fost administrate sub forma de comprimate separate sau de Rasilez HCT.

Ce beneficii a prezentat Rasilez HCT in timpul studiilor?
Rasilez HCT a fost mai eficace decat placebo in scaderea tensiunii arteriale. La pacientii a caror tensiune arteriala nu a fost controlata in mod adecvat numai cu aliskiren sau cu hidroclorotiazida in monoterapie, trecerea la combinatia acestora a avut ca rezultat scaderi mai mari ale tensiunii arteriale decat tratamentul cu o singura substanta activa.

Care este riscul asociat cu Rasilez HCT?
Cel mai frecvent efect secundar asociat cu Rasilez HCT (observat la 1 pana la 10 pacienti din 100) este diareea. Pentru lista completa a tuturor efectelor secundare raportate asociate cu Rasilez HCT, a se consulta prospectul.
Rasilez HCT nu se administreaza persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la aliskiren, hidroclorotiazida, la oricare alt ingredient care intra in compozitia medicamentului sau la sulfonamide. Medicamentul nu trebuie utilizat pacientilor care au avut edem angioneurotic (umflatura subcutanata) la administrarea de aliskiren, care au afectiuni renale sau hepatice severe, a caror nivel de potasiu din sange este prea scazut sau a caror nivel de calciu din sange este prea ridicat. Medicamentul nu trebuie administrat impreuna cu ciclosporina (un medicament care reduce activitatea sistemului imunitar) sau cu alte medicamente care pot incetini descompunerea aliskiren in organism, cum ar fi chinidina (utilizat pentru corectarea batailor neregulate ale inimii) sau verapamil (utilizat pentru tratarea afectiunilor cardiace). Rasilez HCT nu trebuie administrat femeilor insarcinate dupa a treia luna de sarcina sau celor care alapteaza. Nu se recomanda utilizarea medicamentului in primele trei luni de sarcina.

De ce a fost aprobat Rasilez HCT?
Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a hotarat ca beneficiile Rasilez HCT sunt mai mari decat riscurile sale pentru tratamentul hipertensiunii esentiale la adultii a caror tensiune arteriala nu este controlata in mod adecvat cu aliskiren sau hidroclorotiazida administrate in monoterapie sau este controlata cu aliskiren si hidroclorotiazida, administrate concomitent, in aceeasi
doza ca si in medicamentul combinat. Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru Rasilez HCT.

Alte informatii despre Rasilez HCT:
Comisia Europeana a acordat Novartis Europharm Limited o autorizatie de introducere pe piata pentru Rasilez HCT, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 16 ianuarie 2009.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 12-2008.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Usoare probleme cu erectia din cauza hipertensiunii
Buna ziua. Am inceput de jumatate de an un tratament impotriva hipertensiunii cu Sevikar 40/5. De la ...
Tratament
Buna ziua, Fac tratament pentru reducerea colesterolului cu Opuntia Ficus Indica. Spuneti-mi dac ...
Erectie slaba si hipertensiune
Bună ziua! Am probleme cu erecția, mai exact penisul nu e destul de tare pentru a intretin ...
↳ Buna ziua! Din cauza hipertensiunii nu puteti lua medicatie tip Viagra (sau alte medicamente inrudite). Va recomand sa luati capsule de Branca-ursulu ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Magiun
Buna ziua! Doresc să întreb dacă magiunul turcesc pt potenta da dependenta sau are efecte adverse in ...
↳ Buna ziua! Daca va referiti la batonul pentru potenta cu ginseng, nu da dependenta, insa la cardiaci (in special in cazul hipertensiunii arteriale ne ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Tratamentul hipertensiunii fara betablocant
Buna ziua! Din cauza faptului ca am schimbat medicul,am dubii despre noul tratament(pentru hiperten ...
↳ Buna ziua! Pulsul de 60-65 batai pe minut nu este anormal, va sfatuiesc sa luati noul tratament. Este contraindicata asocierea unui beta-blocant (det ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...