Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » ProQuad

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - ProQuad

Prospect - ProQuad


NU comercializăm ProQuad!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: ProQuad    DCI:


  Produs complementar recomandat


154.95lei
Vezi detalii

ProQuad este un vaccin împotriva rujeolei, oreionului, rubeolei si varicelei (varsat de vant).
ProQuad este o suspensie administrata prin injectie subcutanata (injectie sub piele). Substantele active sunt virusuri atenuate (slabite) ale bolilor respective.

Pentru ce se utilizeaza ProQuad?
ProQuad se administreaza copiilor cu varsta de peste 12 luni pentru a-i proteja de patru boli: rujeola, oreion, rubeola si varicela (varsat de vant).
Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza ProQuad?
ProQuad se prezinta sub forma de doua componente distincte: o pulbere care trebuie pastrata la congelator si un solvent, in fiola sau seringa preumpluta, care se pastreaza la frigider sau la temperatura camerei. Chiar inainte de administrare, medicul sau asistenta va prepara suspensia pentru injectare dizolvand pulberea congelata cu ajutorul solventului. ProQuad se poate administra fie in doua doze, fie intr-o singura doza de vaccin care asigura protectie numai impotriva varicelei (varsat de vant). A doua doza poate fi administrata, in ambele cazuri, la interval de una pana la trei luni de la administrarea primei doze.

Cum acioneaza ProQuad?
ProQuad este un vaccin. Vaccinurile actioneaza prin „invatarea” sistemului imunitar (mecanismul natural de aparare al organismului) cum sa se apere impotriva bolilor. ProQuad contine forme atenuate de virusuri care cauzeaza rujeola, oreion, rubeola si varsat de vant. Cand o persoana este vaccinata, sistemul imunitar recunoaste virusurile atenuate ca „straine” si produce anticorpi impotriva lor. In viitor, sistemul imunitar va fi capabil sa produca mai repede anticorpi cand va fi expus din nou acestor virusuri. Anticorpii vor ajuta la protejarea impotriva bolilor cauzate de aceste virusuri.

Cum a fost studiat ProQuad?
ProQuad contine virusuri atenuate binecunoscute, care se utilizeaza deja in alte vaccinuri. Cand ProQuad a fost studiat la subiectii umani, a fost comparat cu „vaccinurile sale componente”, un vaccin triplu impotriva oreionului, a rujeolei si a rubeolei si un vaccin impotriva varicelei. Vaccinul a fost studiat pe 5 446 de copii sanatosi (cu varste cuprinse intre 12 si 23 de luni) care au primit o doza de
ProQuad. Studiile au masurat „imunogenitatea” vaccinului (capacitatea sa de a face ca sistemul imunitar sa raspunda la virusuri). Un studiu a examinat, de asemenea, raspunsurile la un an dupa vaccinare la 2 108 de copii.

Ce beneficii a prezentat ProQuad in timpul studiilor?
Ratele de raspuns (masura in care sistemul imunitar a raspuns la virusuri) au fost urmatoarele: 97,4% pentru rujeola, 95,8% pana la 98,8% pentru oreion, 98,5% pentru rubeola si 91,2% pentru varicela. Dupa a doua doza, acestea au fost de 99,4% pentru rujeola, 99,9% pentru oreion, 98,3% pentru rubeola si 99,4% pentru varicela.

Care sunt riscurile asociate cu ProQuad?
Cel mai frecvent efect secundar observat in timpul studiilor a fost febra (la mai mult de 1 din 10 copii). Pentru lista completa a tuturor efectelor secundare raportate asociate cu ProQuad, a se consulta prospectul.
ProQuad nu se administreaza copiilor care au alergie la orice vaccin impotriva varicelei sau la vaccinurile impotriva rujeolei, a oreionului sau a rubeolei sau la orice ingrediente ale acestor medicamente sau la neomicina sau daca sufera de vreo boala care le afecteaza sistemul imunitar. Pentru lista completa de restrictii, a se consulta prospectul.

De ce a fost aprobat ProQuad?
Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a hotarat ca beneficiile ProQuad sunt mai mari decat riscurile sale in vaccinarea simultana impotriva rujeolei, a oreionului, a rubeolei sau a varicelei la subiecti cu varsta de peste 12 luni. Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru ProQuad. Comitetul a recomandat, de asemenea, administrarea celei de a doua doze de vaccin impotriva varicelei (varsat de vant) pentru a completa protectia impotriva bolii.

Alte informatii despre ProQuad:
Comisia Europeana a acordat Sanofi Pasteur MSD SNC o autorizatie de introducere pe piata, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 10 aprilie 2006.

Prezentul EPAR a fost actualizat ultima data in 06-2006.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Toxoplasma
Buna ziua .Am si eu o întrebare legata de toxoplasma.Am făcut 3 de ori analize pentru toxoplasm ...
Toxoplasma
Buna ziua .Am si eu o întrebare legata de toxoplasma.Am făcut 3 de ori analize pentru toxoplasm ...
Trombocite 123 e grav?
Am trombocite 123 (PLT)este o problemă? ...
↳ Buna ziua! Valoarea scazuta a trombocitelor nu trebuie sa va sperie. Mergeti la medic pentru identificarea cauzei (pot fi foarte multe, incepand de l ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
dermogent poate fi eficace in psoriazis
Pe vremuri (in anii 80) un medic dermatolog a recomandat unei prietene Bromocet pentru tratamentul p ...
↳ Buna ziua! Dermogent este indicat mai degraba in eczeme infectioase, are un puternic efect antiseptic. Va reomand Blue Cap sampon sau sapunul de daf ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...