Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Prepandrix

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Prepandrix

Prospect - Prepandrix


NU comercializăm Prepandrix!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Prepandrix    DCI:


  Produs complementar recomandat
Prepandrix este un vaccin care se administreaza prin injectare.
Contine fragmente din virusul influentei (gripa) care au fost inactivate (omorate). Vaccinul contine o tulpina de virus gripal numita „A/VietNam/1194/2004 NIBRG-14” (H5N1).

Pentru ce se utilizeaza vaccinul?
Prepandrix este un vaccin care se utilizeaza la adulti pentru a-i proteja de gripa cauzata de tulpina H5N1 a virusului gripei A. Vaccinul se administreaza conform recomandarilor oficiale.
Vaccinul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza vaccinul?
Vaccinul se administreaza prin injectare in muschiul umarului in doua doze, la un interval de cel putin trei saptamani intre ele. Adultii in varsta de peste 80 de ani ar putea necesita o doza dubla de vaccin (cate o injectie in fiecare umar) urmata de o a doua doza dubla dupa trei saptamani.

Cum actioneaza vaccinul?
Prepandrix este un vaccin „prepandemic”. Acesta este un tip special de vaccin destinat sa protejeze impotriva unei tulpini de gripa care poate cauza o viitoare pandemie. O pandemie de gripa se produce cand apare o noua tulpina de gripa care se poate raspandi cu usurinta de la o persoana la alta deoarece oamenii nu sunt imuni la aceasta (protejati). O pandemie poate afecta majoritatea tarilor si regiunilor din lume. Expertii pe probleme de sanatate sunt ingrijorati de faptul ca o viitoare pandemie de gripa ar putea fi cauzata de tulpina virusului H5N1. Vaccinul a fost produs pentru a acorda protectie fata de aceasta tulpina, astfel incat poate fi utilizat inainte sau in timpul unei pandemii de gripa.
Vaccinurile actioneaza prin „invatarea” sistemului imunitar (mecanismul natural de aparare al organismului) cum sa se apere impotriva bolilor. Acest vaccin contine cantitati mici de hemaglutinina (proteine superficiale) a virusului H5N1. Virusul a fost inactivat inainte, astfel incat sa nu cauzeze nicio boala. Cand o persoana este vaccinata, sistemul imunitar recunoaste virusul ca fiind „strain” si produce anticorpi impotriva lui. Cand este expus din nou la virus, sistemul imunitar va fi capabil sa produca anticorpi mai repede. Aceasta ar putea imbunatati protectia organismului impotriva bolii cauzate de virus.
Inainte de administrare, vaccinul este preparat prin amestecarea unei suspensii care contine particulele de virus cu o emulsie. „Emulsia” care rezulta este apoi injectata. Emulsia contine un „adjuvant” (un compus care contine ulei) pentru stimularea unui raspuns mai bun.

Cum a fost studiat vaccinul?
Principalul studiu al vaccinului a inclus 400 de adulti sanatosi cu varste cuprinse intre 18 si 60 de ani si a comparat capacitatea diferitor doze ale vaccinului, cu sau fara adjuvant, de a declansa producerea de anticorpi („imunogenitate”). Participantii au primit doua injectii cu vaccin, care contineau una din cele patru doze diferite de hemaglutinina. Injectiile au fost administrate la interval de 21 de zile. Principalele masuri ale eficacitatii au fost nivelurile sanguine de anticorpi la virusul gripei la trei intervale diferite: inainte de vaccinare, in ziua celei de-a doua injectii (ziua 21) si 21 de zile mai tarziu (ziua 42).
Un alt studiu a examinat imunogenitatea dozelor unice sau duble de vaccin la 437 de persoane in varsta de peste 60 de ani.

Ce beneficii a prezentat vaccinul in timpul studiilor?
In conformitate cu criteriile stabilite de Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP), pentru a fi considerat corespunzator, un vaccin prepandemic trebuie sa produca niveluri protectoare de anticorpi la cel putin 70% dintre persoane.
Studiul principal a demonstrat ca vaccinul cu un continut de 3,75 micrograme de hemaglutinina impreuna cu adjuvantul a produs un raspuns imun care a intrunit aceste criterii. La 21 de zile dupa a doua injectie, 84% dintre persoanele carora li s-a administrat vaccinul aveau niveluri de anticorpi care sa le protejeze de H5N1.
La persoanele in varsta, vaccinul a indeplinit aceste criterii si fiind administrat in doza unica, cu exceptia unui numar mic de pacienti in varsta de peste 80 de ani care nu aveau nicio protectie impotriva virusului la inceputul studiului. Acesti pacienti au necesitat doze duble de vaccin pentru protectie.

Care sunt riscurile asociate cu vaccinul?
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Prepandrix (observate la mai mult de 1 din 10 doze de vaccin) sunt durerile de cap, artralgia (dureri articulare), mialgia (dureri musculare), reactiile la locul injectarii (intarire, tumefiere, durere si inrosire), febra si oboseala (epuizare). Pentru lista completa a tuturor efectelor secundare raportate asociate cu vaccinul, a se consulta prospectul.
Vaccinul nu se administreaza persoanelor care au avut reactie anafilactica (reactie alergica severa) la oricare dintre componentele vaccinului sau la oricare dintre substantele din vaccin prezente in concentratii foarte mici, cum ar fi ou, proteina din pui, ovalbumina (o proteina din albus), formaldehida, sulfat de gentamicina (un antibiotic) si deoxicolat de sodiu. Vaccinarea trebuie amanata la persoanele care au un acces de febra.

De ce a fost aprobat vaccinul?
CHMP a hotarat ca beneficiile Prepandrix sunt mai mari decat riscurile sale pentru imunizarea impotriva subtipului H5N1 al virusului gripal A. Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru acest vaccin.

Alte informatii despre vaccin:
Comisia Europeana a acordat GlaxoSmithKline Biologicals S.A. o autorizatie de introducere pe piata pentru Prepandrix, valabila pe intreg teritoriul UE, la 26 septembrie 2008. Aceasta autorizatie are la baza autorizatia acordata pentru Prepandrix in 2008 („consimtamant in cunostinta de cauza”).

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 07-2009.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Pastile de răceală dacă am avut ulcer duodenal
Recent am răcit, am intrebarea dacă am avut ulcer duodenal, cu o continua formă de gastrită pentru c ...
↳ Buna ziua! Optati pentru variante continand paracetamol (Fervex, Coldrex), si in ultimul rand pentru ibuprofen! ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce doza si cat timp pentru a-i forma o imunitate
Buna ziua cit timp un copil de 9 luni poate lua multi vitamin minerale sirop 237ml secom pentru a-l ...
↳ Buna ziua! Vitaminaele si mineralele ajuta organismul sa raspunda mai bine la boli, insa imunitatea se creeaza luand contact cu diversi microbi si de ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Imunorezistan junior este bun și pentru un copil de 1an și 7luni?
Bună ziua! Am o fetita de 1an și 7 luni si a răcit. Întrebarea mea este dacă imu ...
↳ Buna ziua! Imunorezistan este indicat in simptomele de raceala si gripa. La 1 an se administreaza cate 3 ml de 2 ori pe zi, si intr-adevar in prima z ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ref: vaccinul de imunizare gripe sezoniere produs de Inst. cantacuzino
Buna ziua, Aveti in stoc produsul vaccin de imunizare impotriva gripelor sezoniere si pretul unue ...
↳ Buna ziua! Nu comercializam vaccinuri. Vaccinul pentru gripa sezoniera se gaseste in majoritatea farmaciilor acum (22 09 2021). ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
pot lua fervex răceală și gripă dacă alaptez? fetița are 1 anisor
pot lua fervex răceală și gripă pliculete dacă alaptez? fetița are 1 anisor ...
↳ Buna ziua! NU luati Fervex daca alaptati deoarece poate produce somnolenta si alte efecte nedorite la sugar! Puteti lua paracetamol simplu, fara sa ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Raceala si gripa
Buna ziua,pot sa iau Gripovitt daca iau cetebe si alpha d3 ...
ibusinus vs alcool
sunt racit ma doare gatul si am nasul infundat. Am luat o tarie ptr. gat si acum sotia a cumparat ib ...
↳ Buna ziua! In conditiile unui consum moderat asocierea se poate, face, riscand insa aparitia unor arsuri gastrice (prin insumarea efectelor alcoolulu ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
pot administra frectia Hapciu unui copil de 2 ani si 3 luni?
pot administra frectia Hapciu unui copil de 2 ani si 3 luni? baietelul meu are febra mare, si nu e ...
↳ Buna ziua! Aeasta fretie nu este indicata la copiii sub 3 ani! Faceti-i doar impachetarile cu apa rece, in asociere cu antitermice adminsitrate intra ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...