Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Myocet

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Myocet

Prospect - Myocet


NU comercializăm Myocet!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Myocet    DCI:


  Produs complementar recomandat
Myocet se prezinta sub forma de pulbere si solutii din care se obtine o solutie perfuzabila (picurare în vena).
Medicamentul contine substanta activa clorhidrat de doxorubicina.

Pentru ce se utilizeaza Myocet?
Myocet se utilizeaza impreuna cu ciclofosfamida (un medicament antineoplazic) pentru tratarea femeilor care prezinta cancer de san metastazat. Termenul „metastazat” se refera la cancerul care s-a extins la alte parti ale organismului.
Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Myocet?
Myocet trebuie utilizat in unitati specializate in administrarea de chimioterapie citotoxica (tratamentul de distrugere a celulelor canceroase) sub supravegherea unui medic calificat in utilizarea chimioterapiei. Inainte de utilizare, Myocet trebuie preparat prin amestecarea componentelor separate continute de fiecare ambalaj, folosindu-se un incalzitor special sau o baie de apa.
Doza initiala recomandata de Myocet este de 60 pana la 75 mg pe metru patrat de suprafata corporala (calculata pe baza greutatii si inaltimii pacientului). Medicamentul se administreaza la fiecare trei saptamani, sub forma de perfuzie intravenoasa cu durata de o ora. Pe parcursul tratamentului trebuie supravegheate functia hepatica si a maduvei osoase cu ajutorul testelor sanguine. Daca apar semne de afectare hepatica sau anumite efecte secundare, tratamentul trebuie intrerupt sau doza trebuie redusa.

Cum actioneaza Myocet?
Substanta activa continuta de Myocet, clorhidratul de doxorubicina, este un medicament citotoxic (care distruge celule) care apartine grupului de „antracicline”. Medicamentul actioneaza asupra ADN-ului celular, impiedicand producerea altor copii ale ADN-ului si producerea de proteine. Acest lucru inseamna ca celulele canceroase nu se mai pot multiplica si, in final, mor. Myocet se acumuleaza la nivel tumoral, unde se concentreaza actiunea sa.
Clorhidratul de doxorubicina este disponibil inca din anii 1960. In Myocet, clorhidratul de doxorubicina este continut in microparticule lipidice numite „lipozomi”. Aceasta reduce efectele negative asupra cordului si intestinelor, ceea ce determina o probabilitate mai mica de aparitie a efectelor secundare.

Cum a fost studiat Myocet?
Myocet a fost evaluat in trei studii principale care au implicat in total 681 de femei care prezentau cancer de san metastazat. In primul studiu, Myocet a fost comparat cu doxorubicina standard (care nu este continuta in lipozomi), ambele fiind administrate in asociere cu ciclofosfamida la 297 de femei. In al doilea studiu, a fost comparata administrarea doar a Myocet cu administrarea doar a doxorubicinei standard la 224 de femei. Al treilea studiu a comparat efectele Myocet cu cele ale epirubicinei (alt medicament antineoplazic din clasa antraciclinelor), ambele fiind administrate in asociere cu ciclofosfamida la 160 de femei. In toate cele trei studii, masura principala a eficacitatii a fost reprezentata de procentul pacientelor care au raspuns la tratament dupa sase saptamani.

Ce beneficii a prezentat Myocet in timpul studiilor?
In toate cele trei studii, Myocet a fost la fel de eficace ca si medicamentele cu care a fost comparat.
In primul studiu, au raspuns la tratament 43% dintre pacientele care au primit Myocet sau doxorubicina standard in asociere cu ciclofosfamida, in timp ce in studiul in care s-a administrat doar Myocet sau doar doxorubicina standard, au raspuns la tratament 26% dintre pacientele din fiecare grup. In al treilea studiu, au raspuns la tratament 46% dintre pacientele care au primit Myocet in asociere cu ciclofosfamida, comparativ cu 39% dintre cele care au primit epirubicina in asociere cu ciclofosfamida.
Pacientele care au primit Myocet au prezentat o probabilitate mai mica de aparitie a afectiunilor cardiace, comparativ cu cele care au primit doxorubicina standard.

Care sunt riscurile asociate cu Myocet?
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Myocet (observate la mai mult de 1 din 10 pacienti) sunt infectiile, neutropenia febrila (febra asociata cu scaderea numarului de leucocite), neutropenia (scaderea numarului de leucocite), trombocitopenia (scaderea numarului de trombocite), anemia (scaderea numarului de hematii), greata (senzatia de rau) sau varsaturile, stomatita (inflamatia mucoasei bucale) sau mucozita (inflamatia mucoasei bucale si faringiene), diareea, alopecia (caderea parului), reactiile tegumentare, precum eruptiile sau uscarea tegumentelor, si fatigabilitatea, starea de rau general (alterarea starii generale) sau astenia (slabiciunea). Pentru lista completa a tuturor efectelor secundare raportate asociate cu Myocet, a se consulta prospectul.
Myocet nu se administreaza persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la doxorubicina sau oricare alt ingredient al acestui medicament.

De ce a fost aprobat Myocet?
Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a mentionat ca Myocet prezinta un risc mai scazut de aparitie a afectiunilor cardiace decat doxorubicina conventionala, in timp ce eficacitatea este similara pentru ambele medicamente. Prin urmare, Comitetul a hotarat ca beneficiile Myocet sunt mai mari decat riscurile sale, in utilizarea acestuia in asociere cu ciclofosfamida, pentru tratamentul de prima linie al cancerului de san metastazat. Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru Myocet.

Alte informatii despre Myocet:
Comisia Europeana a acordat o autorizatie de introducere pe piata pentru Myocet, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 13 iulie 2000. Autorizatia de introducere pe piata a fost reinnoita la 13 iulie 2005. Titularul autorizatiei de introducere pe piata este Cephalon Europe.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 02-2008.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Pulbere de pelinita
Se poate lua in timp ce se iau pastile citostatice,se poate lua pulbere de pelinita? In acelasi timp ...
Urimil
Buna ziua ! Mama mea are cancer si face citostatice ...poate lua urimil ? Stiu ca b12 era cam contra ...
Cancer mamar grad Iv cu metastaza osoasa
Tocmai am primit cumplitul rezultat al bolii. V-as ruga daca se poate sa-mi spuneti daca sunt sanse ...
Biobran
Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate administra Biobran 1000 in timpul tratamentului citostatic ...
↳ Buna ziua! Da, BioBran se recomanda in asociere cu citostatice deoarece ajuta organismul sa le suporte mai bine, avand totodata si efect imunostimula ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
daca diagnosticul este gresit
ce se poate intampla daca se face tratament citostatic dar nu exista celule cancerigene? ...
↳ Buna ziua! Nu cred ca este cazul sa va puneti aceasta intrebare, medicii care recomanda citostatice sunt siguri de diagnostic! Administrarea citosta ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Piele descuamata ca efect secundar citostatice
Buna seara! Este Cicatridina indicata in tratarea pielii picioarelor, piele care este rosie, crapata ...
efectele combinatiilor dintre produsele naturiste si citostatice
Buna seara ! Ma intereseaza parerea dumneavoastra despre administrarea concomitenta a interferonatul ...
↳ Buna ziua! Se poate face asocierea Carboplatin cu pastura si Interferonat (4 tablete pe zi). Asocierea cu pastura potenteaza efectele Interferonatulu ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...