Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Macugen

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Macugen

Prospect - Macugen


NU comercializăm Macugen!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Macugen    DCI:


  Produs complementar recomandat


96.95lei
Vezi detalii

Macugen este o solutie administrata prin injectare intraoculara (injectare în ochi).
Medicamentul se administreaza de catre un oftalmolog (un medic specialist in tratarea afectiunilor oculare) care este calificat pentru acest tip de injectare.
Macugen contine ingredientul activ pegaptanibul sodic.

Pentru ce se utilizeaza Macugen?
Macugen se utilizeaza pentru tratarea pacientilor cu degenerescenta maculara umeda indusa de varsta (DMV). Aceasta boala afecteaza partea centrala a retinei (numita macula) situata la polul posterior al ochiului si determina pierderea vederii. Macula asigura vederea centrala care este necesara conducerii autovehiculelor, citirea unor litere marunte si pentru desfasurarea altor activitati asemanatoare. Forma umeda a acestei afectiuni este cauzata de dezvoltarea anormala a vaselor de sange sub retina si macula care pot sangera si pot permite scurgeri de lichid. Acest lucru duce la pierderea vederii.
DMV este rara la persoanele sub varsta de 55 de ani. Afectiunea este mai frecventa la persoanele in varsta de75 de ani sau peste (1 din 20 de persoane din aceasta grupa de varsta sufera de DMV).

Pentru ce se utilizeaza Macugen?
Macugen se administreaza printr-o singura injectare in ochiul afectat la fiecare 6 saptamani. Macugen trebuie administrat de catre un oftalmolog care este calificat pentru acest tip de injectare.
Inainte de fiecare injectare, trebuie administrat un anestezic local pentru a reduce sau preveni orice durere cauzata de injectie. De asemenea, inainte si dupa injectarea de Macugen se pot administra picaturi pentru ochi care contin antibiotice, pentru prevenirea infectarii ochiului.

Cum actioneaza Macugen?
Macugen inhiba o substanta numita factorul de crestere endotelial vascular care determina dezvoltarea vaselor de sange si produce, de asemenea, scurgerea de lichid din vasele de sange si aparitia inflamatiei. Se considera ca toate aceste efecte agraveaza boala.
Macugen inhiba acest factor, ceea ce determina reducerea dezvoltarii acestor vase de sange si reducerea sangerarii si a scurgerilor de lichid.

Cum a fost studiat Macugen?
Macugen a fost evaluat in doua studii clinice principale. Studiile au inclus 1 190 de pacienti si au avut o durata de pana la doi ani. Au fost studiate siguranta si eficacitatea administrarii a trei doze diferite de Macugen (0,3 mg, 1 mg si 3 mg). Acestea au fost comparate cu tratamentul obisnuit care consta intr-o interventie martor (exact acelasi procedeu, dar fara Macugen si fara utilizarea unui ac).
Pe parcursul acestor studii, a fost permisa utilizarea terapiei fotodinamice asociata administrarii de Macugen/interventiei martor.
Ce beneficii a prezentat Macugen in timpul studiilor?
Dupa un an de tratament, in grupul de pacienti tratati cu Macugen in doza de 0,3 si 1 mg s-a inregistrat o pierderea mai redusa a vederii comparativ cu grupul tratat prin interventia obisnuita martor. Aceasta imbunatatire s-a mentinut la pacientii care au primit Macugen timp de doi ani.

Care sunt riscurile asociate cu Macugen?
Cele mai frecvente efecte secundare (observate in studiile clinice la mai mult de 1 din 10 pacienti) sunt afectiunile oculare cauzate mai degraba de injectare decat de medicament. De exemplu, presiunea intraoculara poate creste temporar; oftalmologul dumneavoastra va verifica acest lucru dupa injectare si daca este nevoie va lua masurile necesare.
In unele cazuri, dupa tratamentul cu Macugen, poate sa apara endoftalmita (infectie la nivelul ochiului). Este important ca acest tip de infectie sa fie tratat cat mai curand posibil. Simptomele acestei infectii si instructiunile privind masurile care trebuie luate daca un pacient prezinta aceste simptome sunt explicate in prospect.
Pentru lista completa a efectelor secundare raportate in urma tratamentului cu Macugen, a se consulta prospectul.
Macugen nu trebuie utilizat pentru tratarea pacientilor care prezinta sau pot prezenta o infectie la nivelul ochiului sau in jurul acestuia. Macugen nu trebuie utilizat la pacientii care pot fi hipersensibili (alergici) la pegaptanibul sodic sau la oricare alt ingredient al acestui medicament. In cazuri rare au fost raportate reactii alergice severe aparute la scurt timp dupa injectare. Prospectul atentioneaza pacientii sa comunice medicului alergiile cunoscute la orice substanta.

De ce a fost aprobat Macugen?
Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a hotarat ca la pacientii cu DMV forma umeda, tratamentul timp de 1 an cu Macugen (0,3 mg sau 1 mg) reduce pierderea vederii comparativ cu tratarea pacientilor prin interventia martor.
Efectele Macugen in doza de 0,3 mg sau 1 mg sunt aproape identice, prin urmare a fost aprobata doza mai mica, de 0,3 mg.
Este important de inteles ca Macugen doar incetineste usor pierderea vederii si ca aceasta boala este severa, fiind necesare si alte tratamente. CHMP a decis ca beneficiile Macugen sunt mai mari decat riscurile si a recomandat ca Macugen sa primeasca autorizatia de introducere pe piata (sa fie pus la dispozitia medicilor).
Care sunt masurile de a reduce riscurile asociate cu Macugen?
Compania care produce Macugen va asigura masuri de informare pentru medici (pentru reducerea riscurilor asociate cu injectarea intraoculara) si pentru pacienti (astfel incat acestia sa recunoasca efectele secundare severe si sa stie cand sa solicite de urgenta consultul medical). De asemenea, compania va studia daca unii pacienti sunt supusi unui risc mai mare de aparitie a efectelor secundare comparativ cu altii.

Alte informatii despre Macugen:
Comisia Europeana a acordat Pfizer Limited o autorizatie de introducere pe piata pentru Macugen, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 31 ianuarie 2006.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 1-2006.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

PANCREAS
Buna ziua. Va rog,daca la ecografie rezultatul âprivind pancreasul este: dimensiuni normale,ecostruc ...
MEDICAMENT PANCREAS
Buna ziua. Va rog,ce medicament ma poate ajuta daca rezultatul ecografiei abdominale este: PANCREAS: ...
↳ Buna ziua! Rezultatul poate indica o pancreatita cronica, iar tratamentul este fie pentru durere (la nevoie, aspirina sau paracetamol), fie tratament ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Artilane sau Alfacalcidolum?
Am 59 ani.am osteopenie.medicul ortoped mi-a indicat ARTILANE 3 LUNI iar medicul de familie mi-a pre ...
↳ Buna ziua! Medicul de familie v-a scris reteta pentru ceea ce se putea prescrie pe reteta (compensata) pentru acest diagnostic. ArtiLane este indicat ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
tratamentul cu ozurdex
Tratamentul cu ozurdex (implantul cu ozurdex) este recomandat si in cazul degenerescentei maculare? ...
↳ Buna ziua! Ozurdex este indicat in edemul macular (distrugerea vaselor de sange retiniene urmata de umflarea lor). Degenerescenta maculara este de do ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Degenerescenta maculara generata de varsta 55 ani
As dori sa- mi recomandati un inlocuitor pt Macushield la un pret mai accesibil pana la 100 ron.Mult ...
Degenerescenta maculara,nerv optic afectat
Buna ziua. Fiica mea in varsta de 20 ani ,diagnosticata in 2011 cu Neuroretinita, Degenerescenta mac ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...