Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Isentress

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Isentress

Prospect - Isentress


NU comercializăm Isentress!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Isentress    DCI:


  Produs complementar recomandat


539.95lei
Vezi detalii

Isentress este un medicament care contine substanta activa raltegravir.
Este disponibil sub forma de comprimate ovale, de culoare roz (400 mg).

Pentru ce se utilizeaza Isentress?
Isentress este un medicament antiviral. Se utilizeaza in asociere cu alte medicamente antivirale pentru tratamentul adultilor infectati cu virusul imunodeficientei umane (HIV-1), virus care cauzeaza sindromul imunodeficientei dobandite (SIDA).
Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Isentress?
Tratamentul cu Isentress trebuie inceput de un medic cu experienta in tratarea infectiei HIV.
Se administreaza un comprimat de doua ori pe zi, cu sau fara alimente.

Cum actioneaza Isentress?
Substanta activa din Isentress, raltegravirul, este un inhibitor de integraza. Aceasta blocheaza o enzima numita integraza, care este implicata intr-o faza a reproducerii virusului HIV. Cand enzima este blocata, virusul nu se poate reproduce normal, fiind incetinita raspandirea infectiei. Isentress, administrat in asociere cu alte medicamente antivirale, reduce cantitatea de HIV din sange si o mentine la un nivel scazut. Isentress nu vindeca infectia HIV sau SIDA, dar poate intarzia efectele negative asupra sistemului imunitar si aparitia infectiilor si bolilor asociate cu SIDA.

Cum a fost studiat Isentress?
Isentress a fost studiat in trei studii principale:
• doua studii au implicat in total 699 de pacienti tratati anterior care primeau deja un tratament impotriva infectiei HIV care nu avea insa niciun efect. Studiile au comparat Isentress cu placebo (un preparat inactiv), adaugate la un „tratament de fond optimizat” (o combinatie de alte medicamente antivirale, aleasa pentru fiecare pacient in parte, intrucat avea cea mai mare probabilitate de reducere a nivelului de HIV in sange). Principala masura a eficacitatii a fost reducerea nivelului de HIV in sange (incarcatura virala) dupa 16 saptamani;
• al treilea studiu a implicat 566 de adulti care nu primisera anterior tratament impotriva HIV si a comparat Isentress cu efavirenz (un alt medicament antiviral). Toti pacientii au primit, de asemenea, tenofovir si emtricitabina (alte medicamente antivirale). Principala masura a eficacitatii a fost numarul de pacienti care au avut niveluri „nedetectabile” de incarcatura virala (sub 50 de copii pe mililitru de sange) dupa 48 de saptamani.

Ce beneficii a prezentat Isentress in timpul studiilor?
La pacientii tratati anterior, Isentress a fost mai eficace decat placebo: 77% dintre pacientii care au luat Isentress au avut incarcaturi virale sub 400 de copii/ml dupa 16 saptamani, comparativ cu 42% dintre cei care au luat placebo. Acest raspunsul a fost mentinut cel putin 48 de saptamani.
La pacientii care nu primisera anterior tratament impotriva HIV, Isentress a fost mai eficace decat efavirenz. Dupa 48 de saptamani, 86% dintre pacientii care au luat Isentress aveau incarcaturi virale sub 50 copii/ml (241 din 281), in comparatie cu 82% dintre cei care au luat efavirenz (230 din 282).

Care sunt riscurile asociate cu Isentress?
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Isentress (observate la 1 pana la 10 pacienti din 100) sunt: vise anormale, insomnie (dificultate de a dormi), ameteala, dureri de cap, vertij (senzatia de ameteala), distensie abdominala (balonare abdominala), dureri abdominale (de burta), diaree, flatulenta (gaze), greata (senzatia de rau), varsaturi, eruptii cutanate, astenie (slabiciune), fatigabilitate (oboseala), limfocite atipice (globule albe anormale) si cresterea nivelurilor sanguine ale enzimelor hepatice (alanin aminotransferaza si aspartat aminotransferaza) si ale trigliceridelor (un tip de lipide). Pentru lista completa a tuturor efectelor secundare raportate asociate cu Isentress, a se consulta prospectul.
Isentress nu se administreaza persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la raltegravir sau la oricare alt ingredient al acestui medicament.
Ca si in cazul altor medicamente anti-HIV, pacientii care primesc Isentress prezinta risc de osteonecroza (distrugerea tesutului osos) sau de aparitie a sindromului de reactivare imuna (simptome de infectie cauzate de refacerea sistemului imunitar).

De ce a fost aprobat Isentress?
Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a hotarat ca beneficiile Isentress sunt mai mari decat riscurile sale cand este administrat in asociere cu alte produse medicamentoase antiretrovirale pentru tratamentul infectiei cu HIV-1 la pacientii adulti. Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru Isentress.
Initial, Isentress a primit o „aprobare conditionata”. Aceasta inseamna ca sunt asteptate dovezi suplimentare despre acest medicament. Deoarece societatea a furnizat informatiile suplimentare necesare, autorizatia a fost transformata din aprobare „conditionata” in aprobare „normala” la 14 iulie 2009.

Alte informatii despre Isentress:
Comisia Europeana a acordat Merk Sharpe & Dohme Limited o autorizatie de introducere pe piata pentru Isentress, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 20 decembrie 2007.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 08-2009.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Dores o informatie despre produs
as vrea sa va intreb daca ginkho biloba piate fi luat impreuna cu milga N si dimineata sa administre ...
terapie anti HIV in primele 72 de ore de la presupusa infectie
nu stiu daca este corect domeniul ales de mine "afectiuni metabolice" doresc sa stiu daca sunt alime ...
Este posibila sarcina?
Buna ziua ! Prietena mea a avut luna trecuta menstruatia ( august) cu cateva sangerari rozalii , alb ...
↳ Buna ziua! Testul de sarcina trebuie repetat si efectuat corect. Chiar daca a luat corect Postinor 2, efectul lui ar fi putut fi anulat de o diaree ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Mollusco contagios
Ce tratament sa folosesc? ...
↳ Buna ziua! Molluscum contagiosum este cauzata de un virus, de aceea tratamentele indicate trebuie sa aiba prorpietati antivirale si imunostimulatoare ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...