Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » HbVaxpro

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - HbVaxpro

Prospect - HbVaxpro


NU comercializăm HbVaxpro!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: HbVaxpro    DCI:


  Produs complementar recomandat
HBVAXPRO este un vaccin care este disponibil sub forma de fiole si seringi preumplute care contin o suspensie injectabila.
Contine ca substanta activa componente ale virusului hepatitic B. HBVAXPRO este disponibil in doua concentratii (10 si 40 micrograme/ml).

Pentru ce se utilizeaza HBVAXPRO?
HBVAXPRO este utilizat pentru vaccinarea impotriva hepatitei B a persoanelor care prezinta un risc de expunere la virusul hepatitic B, dupa cum este determinat pe baza recomandarilor oficiale.
Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza HBVAXPRO?
O schema de vaccinare trebuie sa cuprinda cel putin trei injectari cu HBVAXPRO. Doza recomandata pentru copiii pana la varsta de 15 ani este de 0,5 ml din concentratia mai mica (10 micrograme/ml) la fiecare administrare. Pentru adulti si adolescentii cu varsta de cel putin 16 ani, la fiecare administrare se injecteaza 1 ml din concentratia mai mica. Concentratia mai mare (40 micrograme/ml) este indicata la pacientii dializati sau la cei care vor fi supusi dializei (o tehnica de purificare a sangelui).
De regula, HBVAXPRO se administreaza prin injectie intramusculara in coapsa la sugari si copii mici si in umar la adolescenti si adulti.
Momentul administrarii injectiilor depinde de varsta pacientului, starea sistemului imunitar, raspunsul la vaccinare si posibilitatea de expunere la virusul hepatitei B. Pentru detalii complete, a se consulta rezumatul caracteristicilor produsului (care face parte, de asemenea, din EPAR).

Cum actioneaza HBVAXPRO?
HBVAXPRO este un vaccin. Vaccinurile actioneaza prin „invatarea” sistemului imunitar (mecanismul natural de aparare al organismului) cum sa se apere impotriva bolilor. HBVAXPRO contine cantitati mici din „antigenii de suprafata” ai virusului hepatitic B (proteine aflate la suprafata virusului). Dupa ce o persoana este vaccinata, sistemul imunitar recunoaste antigenii de suprafata drept „substante straine” si produce anticorpi impotriva acestora. In acest fel, sistemul imunitar va fi capabil sa produca anticorpi mai rapid dupa ce persoana respectiva este expusa din nou virusurilor. Acest lucru ajuta la protejarea impotriva infectiei cu virusul hepatitic B.

Antigenii de suprafata din HBVAXPRO sunt produsi printr-o metoda cunoscuta sub denumirea de „tehnologia ADN-ului recombinant”: acestia sunt produsi de o levura care a primit o gena (ADN), devenind astfel capabila de producerea acestor proteine. De asemenea, antigenii de suprafata sunt „adsorbiti”. Acest lucru inseamna ca acestia sunt fixati pe compusi de aluminiu pentru a stimula un raspuns mai bun.
HBVAXPRO a fost elaborat special dintr-un vaccin care era deja utilizat in Uniunea Europeana (UE), in vederea inlaturarii conservantului numit tiomersal, care contine mercur. Expunerea repetata la mercurul existent in surse cum sunt medicamentele si alimentele, poate conduce la acumularea sa in organe. Aceasta acumulare poate fi periculoasa si reprezinta un motiv de ingrijorare.

Cum a fost studiat HBVAXPRO?
Deoarece substanta activa utilizata pentru HBVAXPRO a fost deja autorizata in UE, nu s-au realizat studii asupra HBVAXPRO. Societatea a prezentat informatii care comparau alte vaccinuri cu si fara tiomersal, inclusiv studii asupra unui vaccin care contine aceeasi substanta activa ca si HBVAXPRO.

Ce beneficii a prezentat HBVAXPRO in timpul studiilor?
Rezultatele studiilor prezentate au aratat faptul ca, la sfarsitul schemei de vaccinare, vaccinurile care nu contin tiomersal au determinat aparitia unor niveluri protectoare de anticorpi impotriva virusului hepatitic B in aceeasi masura cu vaccinurile care contin tiomersal. Au fost incluse vaccinurile care contin aceeasi substanta activa ca si HBVAXPRO.

Care sunt riscurile asociate cu HBVAXPRO?
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu utilizarea HBVAXPRO (intalnite de la 1 pana la 10 pacienti din 100) sunt reactii la locul de injectare, inclusiv durere tranzitorie, eritem (inrosire) si induratie (cresterea consistentei zonei respective). Pentru lista completa a efectelor secundare raportate in urma tratamentului cu HBVAXPRO, a se consulta prospectul.
HBVAXPRO nu trebuie administrat la persoanele care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la substanta activa sau la oricare alt ingredient al acestui medicament. Nu trebuie folosit la persoanele cu febra mare.
Ca in cazul tuturor vaccinurilor, daca HBVAXPRO se administreaza la prematurii cu varsta foarte mica, exista riscul aparitiei apneei (intreruperi scurte in respiratie). La acesti pacienti, trebuie monitorizata functia respiratorie timp de pana la trei zile dupa vaccinare.

De ce a fost aprobat HBVAXPRO?
Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a concluzionat ca indepartarea tiomersalului din vaccinuri nu a redus eficacitatea acestora in ceea ce priveste protectia impotriva infectiei cu virusul hepatitic B, dar a redus riscurile utilizarii lor. Prin urmare, Comitetul a decis ca beneficiile HBVAXPRO sunt mai mari decat riscurile in ceea ce priveste imunizarea activa impotriva infectiei cu virusul hepatitic B determinate de toate subtipurile cunoscute la persoanele la care se considera ca exista un risc de expunere la virusul hepatitic B. Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru HBVAXPRO.

Alte informatii despre HBVAXPRO:
Comisia Europeana a acordat SANOFI PASTEUR MSD SNC o autorizatie de introducere pe piata pentru HBVAXPRO, valabila pe intreg teritoriul UE, la 27 aprilie 2001. Autorizatia de introducere pe piata a fost reinnoita la 27 aprilie 2006.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 02-2008.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Despre medicamentul Vimovo
Daca poate fi luat,l si de o persoana cu Ciroza hepatica,cu ligaturi pentru varice esofagiene.La ult ...
↳ Buna ziua! Din pacate problemele hepatice fac acest medicament contraindicat pe termen lung. Maxim 5 zile poate fi administrat! Discutati cu medicul ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Hepatita cronica
Bună ziua. As vrea să știu dacă în cazul hepatitei B sunt eficiente capsulele He ...
Cum pot lua sortis
Pentru colesterol iau sortis de 10 mg este neaparat nevoie sa iau si ceva pentru ficat (protectie)?S ...
↳ Buna ziua! Daca nu aveti probleme cu ficatul (hepatite in antecedente, valori mari ale transaminazelor), puteti astepta 2-3 luni pana sa luati hepato ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Care medicamente scad eficacitatea Belara?
Buna! In urma unei răceli am administrat Nurofen răceala și gripa, Trachisan,Propose ...
↳ Buna ziua! Este indicat sa consultati prospectul in cazul asocierii cu diverse medicamente. Interactiuni semnificative apar intre Belara si urmatoar ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Este benefic in cazul hepatitei C?
Buna ziaua. Sotul meu(65 ani), a fost diagnosticat cu hepatita C in 1998. A refuzat sa urmeze tratam ...
↳ Buna ziua! Curcuma este indicata in afectiuni hepatice (ficat gras, ascita, icter), prevenind afetiunile tumorale si reducand stresul oxidativ. Poa ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
pt. tratarea hepatitei
cat costa o fiola de interferon? ...
↳ Buna ziua! Preturile variaza in functie de concentratie, pornesc de la aproximativ 400 Ron si pot ajunge si la peste 1000 Ron. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...