Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Ebixa 10 mg comprimate filmate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Ebixa 10 mg comprimate filmate

Prospect - Ebixa 10 mg comprimate filmate


NU comercializăm Ebixa 10 mg comprimate filmate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Ebixa 10 mg comprimate filmate    DCI:


  Produs complementar recomandat


35.95lei
Vezi detalii

Ebixa se utilizeaza pentru tratamentul pacientilor cu boala Alzheimer moderata pana la severa.
1. CE ESTE EBIXA SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Cum actioneaza Ebixa
Ebixa apartine grupului de medicamente cunoscute ca medicamente pentru tratamentul dementei. Pierderea memoriei in boala Alzheimer este datorata tulburarii transmisiei semnalelor in creier. Creierul contine asa-numitii receptori N-metil-D-aspartat (NMDA) care sunt implicati in transmiterea semnalelor nervoase importante in procesele de invatare si memorie. Ebixa apartine unui grup de medicamente numite antagonisti ai receptorilor NMDA. Ebixa actioneaza asupra acestor receptori NMDA ameliorand transmisia semnalelor nervoase si memoria.

2. INAINTE SǍ LUATI EBIXA
Nu luati Ebixa:
– daca sunteti alergic (hipersensibil) la clorhidratul de memantina sau la oricare dintre celelalte componente ale comprimatelor de Ebixa (vezi pct. 6).

Aveti grija deosebita cand utilizati Ebixa:
– daca aveti antecedente de convulsii epileptice;
– daca ati suferit recent un infarct miocardic (atac de inima), sau daca suferiti de insuficienta cardiaca congestiva sau de hipertensiune arteriala necontrolata terapeutic.
In aceste situatii, tratamentul trebuie supravegheat cu atentie, iar beneficiul clinic al tratamentului cu Ebixa trebuie reevaluat de catre medicul dumneavoastra la intervale regulate.
Daca suferiti de insuficienta renala (probleme cula rinichii), medicul dumneavoastra trebuie sa va monitorizeze cu atentie functia renala si daca este necesar sa adapteze corespunzator dozele de memantina.
Trebuie evitata utilizarea in acelasi timp a medicamentelor numite amantadina (pentru tratamentului bolii Parkinson), ketamina (o substanta folosita in general ca anestezic), dextrometorfan (folosit in general pentru tratarea tusei) si a altor antagonisti NMDA.
Ebixa nu este recomandat pentru utilizare la copii si adolescentii cu varsta sub 18 ani.

Utilizarea altor medicamente:
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala. In special, efectele urmatoarelor medicamente pot fi modificate de Ebixa si poate fi necesara ajustarea dozelor de catre medicul dumneavoastra: amantadina, ketamina, dextrometorfan dantrolen, baclofen cimetidina, ranitidina, procainamida, chinidina, chinina, nicotina hidroclorotiazida (sau orice asociere care contine hidroclorotiazida) anticolinergice (substante utilizate, in general, pentru tratamentul tulburarilor de miscare sau crampelor intestinale) anticonvulsivante (substante utilizate, in general, pentru prevenirea si tratamentul convulsiilor) barbiturice (substante utilizate, in general, pentru inducerea somnului) agonisti dopaminergici (substante cum ar fi L-dopa, bromocriptina); neuroleptice (substante utilizate in tratamentul tulburarilor psihice), anticoagulante orale. daca va internati in spital, informati-va medicul ca urmati tratament cu Ebixa.

Folosirea Ebixa cu alimente si bauturi:
Trebuie sa spuneti medicului dumneavoastra daca ati schimbat recent sau intentionati sa Schimbati radical dieta (de exemplu de la dieta normala la dieta strict vegetariana), daca suferiti de acidoza tubulara renala (ATR-exces in sange de substante care formeaza acizi, datorita disfunctiei renale (functie a renalaredusaa) sau de infectii severe ale tractului urinar (structura care transporta urina), deoarece poate fi nevoie ca medicul dumneavoastra sa va ajusteze doza de medicament.

Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavostra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Spuneti medicului dumneavoastra daca sunteti gravida sau intentionati sa ramaneti gravida. Utilizarea memantinei nu este recomandata la femeile gravide.
Femeile care iau Ebixa nu trebuie sa alateze.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Medicul dumneavoastra va va spune daca boala dumneavoastra va permite sa conduceti vehicule sau sa folositi utilaje in conditii de siguranta.
De asemenea, Ebixa va poate modifica reactivitatea, afectand capacitatea de conducere a vehiculelor si de folosire a utilajelor.

Informatii importante privind unele componente ale Ebixa
Acest medicament contine lactoza. daca medicul dumneavostra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament. Medicul dumneavoastra va va da sfaturile necesare.

3. CUM SA LUATI EBIXA
Luati intotdeauna Ebixa exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra.. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Doze:
Doza de Ebixa recomandata pentru adulti si pacienti varstnici este de 20 mg o data pe zi . Pentru a reduce riscul de aparitie a reactiilor adverse, aceasta doza este atinsa gradat conform urmatoarei scheme zilnice de tratament: saptamana 1 – o jumatate de comprimat de 10 mg; saptamana 2 – un comprimat de 10 mg; saptamana 3 – un comprimat si jumatate de 10 mg; saptamana 4 si dupa doua comprimate de 10 mg pe zi.
Doza initiala uzuala este de o jumatate de comprimat o data pe zi (1x5 mg) in prima saptamana. Aceasta se creste la un comprimat o data pe zi (1 x 10 mg) in a doua saptamana si la 1 comprimat si jumatate o data pe zi in a treia saptamana. Incepand din a patra saptamana, doza uzuala este de 2 comprimate o data pe zi (1 x 20 mg).
Doze la pacientii cu insuficienta renala:
Daca aveti insuficienta renala, medicul dumneavoastra va decide doza adecvata afectiunii dumneavoastra. In acest caz, medicul dumneavoastra va trebui sa va monitorizeze functia renala la intervale stabilite.

Mod de administrare:
Ebixa trebuie administrat pe cale orala o data pe zi. Pentru ca medicamentul sa fie benefic trebuie sa il luati cu regularitate zi de zi, in acelasi moment al zilei. Comprimatele trebuie inghitite cu putina apa. Comprimatele pot fi luate cu sau fara alimente.

Durata tratamentului:
Continuati sa luati Ebixa atat timp cat aceasta va face bine..Medicul dumneavoastra trebuie sa va evalueze tratamentul in mod regulat.

Daca luati mai mult decat trebuie din Ebixa:
– in general, daca luati o doza de Ebixa prea mare aceasta nu va face niciun rau. Puteti prezenta mai accentuat simptomele descrise la pct. 4 ,,Reactii adverse posibile”.
– daca se produce un supradozaj cu Ebixa, adresati-va medicului dumneavoastra sau solicitati ajutor medical, deoarece puteti sa aveti nevoie de asistenta medicala.

Daca uitati sa luati Ebixa:
– daca observati ca ati uitat sa luati doza dumneavoastra de Ebixa, asteptati si luati doza urmatoare la ora obisnuita.
– Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Ebixa poate avea reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
In general, reactiile adverse observate sunt usoare pana la moderate.
Frecvente (afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 100)
• dureri de cap, somnolenta, constipatie, ameteli si hipertensiune arteriala.
Mai putin frecvente (afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 1.000)
• oboseala, infectii fungice, confuzie, halucinatii , varsaturi, mers anormal , cheaguri de sange la nivelul venelor (tromboza venoasa/tromboembolism).
Foarte rare (afecteaza mai putin de 1 utilizator din 10.000)
• convulsii.
Frecventa nNecunoscutae (nu poate fi estimata din datele disponibile).
• inflamatii ale pancreasului si reactii psihotice.
Boala Alzheimer a fost asociata cu depresia, idei suicidare si suicid. Aceste evenimente au fost raportate in perioada care a urmat punerii pe piata a medicamenului la pacientii tratati cu Ebixa.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA EBIXA
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Nu utilizati Ebixa dupa data de expirare inscrisa pe cutie si pe blister dupa EXP. Data expirarii se refera la ultima zi a lunii respective.
Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a rezidurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamtele care nu va sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine Ebixa
Substanta activa este clorhidratul de memantina. Fiecare comprimat filmat contine clorhidrat de memantina 10 mg (echivalent cu memantina 8,31 mg).
Celelalte componente sunt lactoza monohidrat, celuloza microcristalina, dioxid de siliciu coloidal anhidru, talc si stearat de magneziu, toate in nucleul comprimatului; copolimer acid metacrilic-acrilat de etil (1:1), laurilsulfat de sodiu, polisorbat 80, talc, triacetina, emulsie de simeticona, toate in filmul comprimatului.

Cum arata Ebixa si continutul ambalajului
Ebixa comprimate filmate se prezinta sub forma de comprimate filmate de culoare alba sau aproape alba, cu forma alungita care se ingusteaza catre axul central, biconvexe, cu o singura linie mediana pe fiecare parte.
Ebixa comprimate filmate este disponibil in cutii cu blistere cu 14 comprimate, 28 comprimate, 30 comprimate, 42 comprimate, 49 x 1 comprimate, 50 comprimate, 56 comprimate, 56 x 1 comprimate, 70 comprimate, 84 comprimate, 98 comprimate, 98 x 1 comprimate, 100 comprimate, 100 x 1 comprimate, 112 comprimate, 980 (10 x 98) comprimate sau 1000 (20 x 50) comprimate. Marimile de ambalaj 49 x 1, 56 x 1, 98 x 1 si 100 x 1 comprimate filmate sunt prezentate in blistere perforate unidoza.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Detinatorul autorizatiei de Punere pe Piata/Producatorul
H. Lundbeck A/S, Ottiliavej 9,
DK-2500 Valby,
Danemarca


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

cum administrez mediacatia primita, interactiuni?
diagnostice principale: HTA gr lll, Insuficienta cardiaca cl lll NYHA, angina pectorala, boala rin ...
Delorazepam
Buna ziua. Caut pentru mama mea, bolnava de Alzheimer, acest medicament, Delorazepam care mi-a fost ...
alzheimer sau alte demente si depresie severa
ce pot sa urmez de la hofigal fiind suspecta de alzheimer la inceput ! de asemenea sufar de depresie ...
↳ Buna ziua! Va recomand Omega 3 si 6 vegetal, este indicat atat in depresii, cat si pentru reducerea riscului de a face boala Alzheimer, cate 2 capsul ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
ce efect au medicamentele sermion?
ce efect au medicamentele sermion? ...
↳ Buna ziua! Sermion are urmatoarele efecte: imbunatateste cicrulatia cerebrala in special, impiedica formarea de cheaguri de sange, scade tensiunea, a ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
medicamente alzheimer
ce combinatie sa folosesc pt reactivare Cele alopate nu au efect decit in accentuarea somnolentei ...
Beneficii pentru Alzheimer
Mama este diagnosticata cu Alzheimer, are 84 ani, ia pramistar, exelon plasturi 9,5, nebilet di leri ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...