Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » DaTSCAN 74 MBq/ml, solutie injectabila

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - DaTSCAN 74 MBq/ml, solutie injectabila

Prospect - DaTSCAN 74 MBq/ml, solutie injectabila


NU comercializăm DaTSCAN 74 MBq/ml, solutie injectabila!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: DaTSCAN 74 MBq/ml, solutie injectabila    DCI:


  Produs complementar recomandat
DaTSCAN contine Ioflupan (I), care este folosit pentru a facilita observarea (diagnosticul) unor tulburari la nivelul creierului.
El apartine unui grup de medicamente denumite „radiofarmaceutice", care au un nivel mic de radioactivitate.
Cand un radiofarmaceutic este injectat, acesta se concentreaza intr-un anumit organ sau intr-o anumita zona a corpului pentru scurt timp.
Deoarece contine o cantitate mica de radioactivitate, el poate fi detectat din afara organismului cu ajutorul unor camere speciale.
Astfel poate fi captata o imagine speciala, denumita imagine scanata. Aceasta imagine scanata arata exact unde este radioactivitatea in interiorul organului si in organism. Aceasta poate furniza medicului informatii importante despre modul in care functioneaza organul respectiv.
Dupa injectare, DaTSCAN este transportat de sange in intregul organism si se concentreaza intr-o mica zona din creierul dumneavoastra. Modificarile acestei zone a creierului apar in:
Parkinsonism (inclusiv boala Parkinson) si dementa cu corpi Lewy.
Imaginea scanata furnizeaza medicului dumneavoastra informatii despre orice modificare aparuta in aceasta zona a creierului. Medicul dumneavoastra poate considera ca informatii le furnizate de o imagine scanata ar putea ajuta la obtinerea mai multor date despre starea dumneavoastra clinica si pot fi decisive in alegerea tratamentului.
Acest medicament este utilizat numai pentru diagnostic. Este utilizat numai pentru a identifica o boala.

2. INAINTE SA UTILIZATI DaTSCAN
Nu utilizati DaTSCAN daca: sunteti gravida, sunteti alergic (hipersensibil) la iod sau la oricare dintre celelalte componente ale DaTSCAN (vezi pct. 6: informatii suplimentare).

Aveti grija deosebita cand utilizati DaTSCAN
DaTSCAN nu este recomandat pentru: copii sau adolescenti persoane cu probleme moderate sau severe la rinichi sau ficat. Exista legi stricte privind utilizarea, manipularea si eliminarea materialelor radioactive.
DaTSCAN se va utiliza intotdeauna numai intr-un spital sau intr-un loc similar. Acesta va fi manipulat si vi se va administra numai de catre persoane care sunt instruite si calificate pentru a utiliza acest medicament in conditii de siguranta. Acestea trebuie sa va spuna tot ceea ce este necesar sa faceti pentru a utiliza acest medicament in conditii de siguranta.

Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
Unele medicamente sau substante pot influenta modul in care functioneaza DaTSCAN. Acestea includ: bupropiona, benzatropina, mazindolul, sertralina, metilfenidatul, fentermina, amfetamina, cocaina. Alte medicamente utilizate pentru tratarea bolii Parkinson (de exemplu levodopa) nu influenteaza modul in care actioneaza DaTSCAN. Puteti continua sa luati astfel de medicamente.
Unele medicamente pot influenta calitatea imaginilor obtinute. Medicul dumneavoastra poate sa va ceara sa intrerupeti tratamentul cu aceste medicamente pentru o perioada scurta de timp, inainte sa incepeti sa primiti DaTSCAN.

Sarcina si alaptarea
Nu trebuie sa folositi DaTSCAN daca sunteti gravida sau credeti ca este posibil sa fiti gravida.
Aceasta interdictie este necesara deoarece fatul poate primi unele doze de radioactivitate. Spuneti medicului dumneavoastra in cazul in care credeti ca este posibil sa fiti gravida.
Daca alaptati, medicul dumneavoastra poate amana utilizarea DaTSCAN, sau va poate cere sa nu mai alaptati. Nu se cunoaste daca ioflupan (I) (substanta activa din DaTSCAN) trece in laptele matern.
Trebuie sa intrerupeti alaptarea timp de 3 zile dupa ce va este administrat DaTSCAN.
Utilizati in schimb formule de lapte pentru copilul dumneavoastra. Exprimati sanul la intervale regulate si aruncati laptele obtinut prin exprimare.
Va fi necesar sa continuati in acelasi mod timp de 3 zile, pana cand radioactivitatea nu mai este prezenta in corpul dumneavoastra.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Este putin probabil ca DaTSCAN sa va afecteze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informatii importante privind unele componente ale DaTSCAN
Cand se utilizeaza DaTSCAN, este posibil sa fiti expus la doze mici de radioactivitate. Aceasta expunere este mai scazuta decat cea din unele investigatii radiologice. Medicul dumneavoastra va evalua intotdeauna riscurile si beneficiile posibile ale DaTSCAN.
DaTSCAN contine alcool (etanol). Fiecare doza contine pana la 197 mg alcool. Aceasta inseamna aproximativ 5 ml bere sau 2 ml vin. Este daunator pentru cei cu alcoolism, boala hepatica sau epilepsie. Spuneti medicului dumneavoastra daca suferiti de vreuna dintre aceste boli.

3. CUM SE UTILIZEAZA DaTSCAN
Medicul va decide doza cea mai buna pentru dumneavoastra.
Inainte de a vi se administra DaTSCAN, medicul dumneavoastra va va cere sa luati cateva comprimate sau un lichid care contin iod. Acestea vor preveni captarea iodului radioactiv in glanda tiroida. Este important sa luati tabletele sau lichidul asa cum v-a spus medicul dumneavoastra.
DaTSCAN va este administrat sub forma unei injectii, de obicei intr-o vena de la nivelul bratului.
O singura injectie este suficienta. Imaginile scanate sunt luate de obicei dupa 3 pana la 6 ore dupa injectarea DaTSCAN.

Daca vi se da mai mult decat trebuie din DaTSCAN
Deoarece DaTSCAN va este dat de catre un medic in conditii strict controlate, este putin probabil sa primiti o supradoza. Medicul dumneavoastra va va sfatui sa beti multe lichide pentru a ajuta organismul sa elimine medicamentul. Va fi necesar sa fiti atent cand urinati – medicul dumneavoastra va va spune ce anume trebuie sa faceti. Aceasta este o practica normala in cazul medicamentelor de tipul DaTSCAN. Orice cantitate de ioflupan (I) care va ramane in organism isi va pierde radioactivitatea in mod natural.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, DaTSCAN poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Reactiile adverse frecvente (care apar la mai putin de 1 persoana din 10) sunt durerea de cap, ameteala (vertijul), cresterea apetitului si o senzatie iritativa de scurta durata, ca si cum ati avea furnici pe piele (furnicaturi).
O reactie adversa mai putin frecventa (care apare la mai putin de 1 persoana din 100) este durerea intensa la nivelul locului de injectare. Aceasta s-a raportat la pacientii care au primit DaTSCAN intr-o vena mica.
Cantitatea de radioactivitate din organism rezultata din DaTSCAN este foarte mica. Aceasta va fi eliminata din organism in cateva zile fara ca dumneavoastra sa fiti nevoit sa luati masuri speciale.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA DaTSCAN
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
A se pastra la temperaturi sub 25°C.
A nu se congela.
Eticheta produsului include conditiile corecte de pastrare si data de expirare a lotului.. Personalul spitalului se va asigura ca produsul este pastrat si aruncat in mod corect si ca nu este utilizat dupa data de expirare inscrisa pe eticheta.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine DaTSCAN
Substanta activa este ioflupan (I).
Celelalte componente sunt acid acetic, acetat de sodiu, etanol si apa pentru preparate injectabile.

Cum arata DaTSCAN si continutul ambalajului
DaTSCAN este furnizat intr-un flacon unic de 10 ml, din sticla incolora, continand una din urmatoarele doze: 185 MBq (Megabecquerel – unitatea de masura a radioactivitatii) substanta activa ioflupan (I) intr-un volum de 2,5 ml solutie sterila pentru preparate injectabile intravenos, sau 370 MBq ioflupan (I) intr-un volum de 5,0 ml solutie sterila pentru preparate injectabile intravenos.

Detinǎtorul autorizatiei de punere pe piatǎ si producatorul
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata:
GE Healthcare Limited
Little Chalfont
Bucks HP7 9NA
Marea Britanie

Producator:
GE Healthcare B.V.
Den Dolech 2
NL-5612 AZ, Eindhoven
Olanda
Pentru orice informatii despre acest medicament, va rugam sa contactati reprezentantii locali ai Detinatorului autorizatiei de punere pe piata:
Belgien
GE Healthcare BVBA


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Pt îmbunătățirea memoriei
Buna ziua! Pt. Îmbunătățirea memoriei se poate administra Citibac impreuna, paralel ...
Pt îmbunătățirea memoriei
Buna ziua! Pt. Îmbunătățirea memoriei se poate administra Citibac impreuna, paralel ...
Tonotil pentru un copil de 3 ani
Ce schema de tratament ar fi indicata la un copil de 3 ani cu un retard in limbaj?Tonotil N ajuta? ...
↳ Buna ziua! Tonotil N se recomanda la copii, ideal ar fi sa incepeti cu o jumatate de flacon administrat in fiecare dimineata. Dupa 2 saptamani puteti ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Atacuri de panica, anexietate, depresie
Buna ziua! De ceva timp ma confrunt cu atacuri de panica, anexietate, stari de tristete repetate. A ...
↳ Buna ziua! Luati tratamentul curent minim 3 luni consecutiv. Asociati Rescue Spray sau picaturi pentru a contracara anxietatea si starile de panica. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Oxigenarea creierului
Din pacate nu am stiut cum sa raspund altfel intrebarilor ce le-am citit...Pentru durerile de cap re ...
Secretiile nazale si oxigenarea creierului
Buna ziua! De mai multi ani ma confrunt cu dureri dese de cap pe care le simt precum presiuni asupra ...
Copil cu ADHD
Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca medicamentul Intuniv se gaseste si si Romania. Eu il administr ...
↳ Buna ziua! Intuniv nu este aprobat pe teritoriul Romaniei si deci nu poate fi gasit in farmacii. Adresati-va unei asociatii de profil in privinta de ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Petinimid sirop Ethosuximidum
Buna seara! Va rog sa-mi spuneti daca pot gasi Petinimid sirop- ETHOSUXIMIDUM in Romania???e pt baie ...
↳ BUna ziua! In Romania singurul medicament pe baza de etosuximida, aprobat pentru eliberare in farmacii, este Petinimid capsule 250 mg. Vorbiti cu me ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...