Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Privigen

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Privigen

Prospect - Privigen


NU comercializăm Privigen!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Privigen    DCI:


  Produs complementar recomandat
Privigen este o solutie perfuzabila (picurare in vena). contine substanta activa imunoglobulina umana normala.
Pentru ce se utilizeaza Privigen?
Privigen se utilizeaza la trei grupe principale de pacienti:
• pacienti care sunt expusi riscului de infectii din cauza insuficientei de anticorpi (proteine aflate in mod natural in sange care ajuta organismul in lupta impotriva infectiilor si a altor boli). Acesti pacienti pot fi persoane nascute cu un deficit de anticorpi (sindromul imunodeficientei primare, SIP). De asemenea, grupul include pacienti al caror deficit de anticorpi se datoreaza existentei unui cancer al sangelui (mielom sau leucemie limfoida cronica) sau copii nascuti cu sindromul imunodeficientei dobandite (SIDA), care sufera de infectii frecvente. Aceste tipuri de boli se numesc „sindroame imunodeficitare”, iar tratamentul aplicat este numit „terapie de substitutie”.
• pacienti cu afectiuni imunitare specifice. Acesti pacienti au un sistem imunitar (sistemul de aparare al organismului) anormal care are nevoie de reglare. Sunt inclusi pacienti cu purpura trombocitopenica idiopata (PTI) care prezinta un deficit de trombocite (componente din sange care ajuta la coagularea sangelui) si care sunt expusi riscului de sangerare, precum si pacienti cu boli specifice (sindromul Guillain-Barré sau boala Kawasaki). Acest tip de tratament se numeste „imunomodulare” (reglare imunitara).
• pacienti cu transplant de maduva osoasa.
Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Privigen?
De obicei Privigen se administreaza sub forma de perfuzie intravenoasa de catre un medic sau asistent medical. Dozarea si frecventa cu care (cat de des) se administreaza perfuzia depind de boala tratata. In cazul terapiei de substitutie, doza poate avea nevoie de ajustare in functie de raspunsul pacientilor. Pentru informatii complete, a se consulta Rezumatul caracteristicilor produsului (care face parte, de asemenea, din EPAR).

Cum actioneaza Privigen?
Substanta activa din Privigen , imunoglobulina umana normala, este o proteina inalt purificata extrasa din plasma umana (componenta a sangelui). Ea contine imunoglobulina G (IgG), care este un tip de anticorp. IgG este utilizata ca medicament din anii `80 si are o gama larga de actiune impotriva organismelor care pot cauza infectii. Privigen actioneaza prin readucerea valorilor anormal de mici de IgG la valorile sale normale in sange. In doze mai mari, medicamentul poate ajuta la reglarea unui sistem imunitar anormal si la modularea raspunsului imunitar.

Cum a fost studiat Privigen?
Deoarece imunoglobulina umana normala este utilizata de o perioada considerabila de timp pentru tratarea acestor boli, a fost nevoie doar de doua studii de mici dimensiuni pentru a confirma eficacitatea si siguranta administrarii Privigen pacientilor, in conformitate cu orientarile actuale.
In cadrul primului studiu, Privigen a fost utilizat ca terapie de substitutie la 80 de pacienti cu SIP, caz in care medicamentul a fost administrat prin perfuzare la fiecare trei sau patru saptamani. Principala unitate de masura a eficacitatii a fost numarul de infectii bacteriene grave aparute in decursul unui an de tratament.
Cel de-al doilea studiu a cercetat utilizarea Privigen pentru imunomodulare la 57 de pacienti cu PTI.
Privigen a fost administrat in doua zile consecutive. Principala unitate de masura a eficacitatii a fost cea mai mare valoare de trombocite in sange obtinuta in saptamana dupa ce a fost administrat Privigen.
Privigen nu a fost comparat cu un alt tratament in niciunul dintre cele doua studii.

Ce beneficii a prezentat Privigen in timpul studiilor?
In cadrul primului studiu, pacientii au prezentat o medie de 0,08 infectii grave pe an. Deoarece aceasta valoare se afla sub pragul predefinit de o infectie pe an, acest lucru indica eficacitatea medicamentului ca terapie de substitutie.
In cadrul celui de-al doilea studiu, 46 (81%) din cei 57 de pacienti au ajuns la o valoare a trombocitelor de peste 50 de milioane pe milimetru, cel putin o data pe parcursul studiului. Aceasta confirma faptul ca Privigen este eficace in imunomodulare.

Care sunt riscurile asociate cu Privigen?
Cel mai frecvent efect secundar asociat cu Privigen (observat la mai mult de 1 din 10 pacienti) este durerea de cap. Unele efecte secundare pot aparea cu o mai mare probabilitate la utilizarea unei rate mari de perfuzare, la pacientii cu valori scazute ale imunoglobulinei sau la pacientii care nu au primit anterior Privigen sau nu l-au primit o perioada lunga de timp. Pentru lista completa a tuturor efectelor secundare raportate asociate cu Privigen , a se consulta prospectul.
Privigen nu trebuie administrat persoanelor care pot prezenta alergie la imunoglobulina umana normala sau la oricare dintre ingredientele care intra in compozitia medicamentului sau pacientilor care sunt alergici la alte tipuri de imunoglobulina, in special daca prezinta deficienta (valori foarte scazute) de imunoglobulina A (IgA) si au anticorpi impotriva IgA. Privigen nu poate fi administrat pacientilor cu hiperprolinemie (o tulburare genetica care determina niveluri ridicate ale aminoacidului prolina in sange).

De ce a fost aprobat Privigen?
Conform orientarilor actuale, medicamentele care s-au dovedit eficace in tratamentul pacientilor cu SIP si al pacientilor cu PTI pot fi aprobate si pentru utilizarea in tratamentul tuturor tipurilor de imunodeficienta primara, precum si al valorilor scazute de anticorpi cauzate de cancerele de sange si SIDA la copii. Aceste medicamente pot fi aprobate si pentru tratamentul pacientilor cu sindromul Guillain-Barré, al pacientilor cu boala Kawasaki si al pacientilor care sufera un transplant de maduva osoasa, fara a mai fi nevoie de studii specifice pentru aceste boli.
Prin urmare, Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a hotarat ca beneficiile tratamentului cu Privigen sunt mai mari decat riscurile sale in cazul pacientilor care au nevoie de IgG pentru terapia de substitutie, imunomodulare sau din cauza transplantului de maduva osoasa.
Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru Privigen.

Alte informatii despre Privigen:
Comisia Europeana a acordat CSL Behring GmbH autorizatia de introducere pe piata pentru Privigen, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, pe 25 aprilie 2008.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

alergie sau nu?
doi ani am luat telfast 180 aproape zilnic deoarece ma umflam ca si cum eram muscata de albine.De ca ...
↳ Buna ziua! Este demonstrat faptul ca urticaria cronica este corelata cu prezenta Helicobacter pylori in organism. Problema este ca o data eradicata a ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...