Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Irbesartan Hydrochlorothiazide BMS

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Irbesartan Hydrochlorothiazide BMS

Prospect - Irbesartan Hydrochlorothiazide BMS


NU comercializăm Irbesartan Hydrochlorothiazide BMS!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Irbesartan Hydrochlorothiazide BMS    DCI:


  Produs complementar recomandat
Irbesartan Hydrochlorothiazide BMS este folosit la pacientii care au hipertensiune esentiala (tensiune arteriala ridicata), care nu este tinuta sub control in mod adecvat doar cu ajutorul irbesartanului sau hidroclorotiazidei, administrate individual.
„Esentiala” inseamna ca tensiunea arteriala nu este cauzat de nicio alta afectiune. Irbesartan Hydrochlorothiazide BMS nu a fost testat la pacienti cu varsta sub 18 ani.

Ce este Irbesartan Hydrochlorothiazide BMS?
Irbesartan Hidroclorotiazid BMS este un medicament care contine doua substante active, irbesartan si hidroclorotiazida. Este disponibil sub forma de comprimate ovale (de culoarea piersicii:150 mg sau 300 mg irbesartan si 12,5 hidroclorotiazida; de culoare roz: 300 mg irbesartan si 25 mg hidroclorotiazida).
Acest medicament este echivalentul lui Karvezide, care este deja autorizat in Uniunea Europeana (UE). Societatea care produce Karvezide a consimtit la utilizarea datelor sale stiintifice pentru Irbesartan Hydrochlorothiazide BMS.

Cum se utilizeaza Irbesartan Hydrochlorothiazide BMS?
Irbesartan Hydrochlorothiazide BMS se administreaza pe cale orala, cu sau fara alimente. Doza de Irbesartan Hydrochlorothiazide BMS depinde de doza de irbesartan si respectiv hidroclorotiazida administrata anterior pacientului. Nu se recomanda administrarea dozelor mai mari de 300 mg de irbesartan si 25 mg de hidroclorotiazida o data pe zi. Irbesartan Hydrochlorothiazide BMS se poate adauga la alte tratamente pentru hipertensiune.

Cum actioneaza Irbesartan Hydrochlorothiazide BMS?
Irbesartan Hydrochlorothiazide BMS contine doua substante active, irbesartan si hidroclorotiazida. Irbesartan este un „antagonist al receptorilor de angiotensina II” ceea ce inseamna ca blocheaza actiunea in organism a unui hormon, numit angiotensina II. Angiotensina II este un puternic vasoconstrictor (o substanta care ingusteaza vasele de sange). Prin blocarea receptorilor de care se leaga in mod normal angiotensina II, irbesartanul blocheaza efectul hormonului, ceea ce duce la dilatarea vaselor de sange.
Hidroclorotiazida este un diuretic, care reprezinta un alt tip de medicament pentru hipertensiune.
Actioneaza prin cresterea frecventei urinarilor, reducand cantitatea de lichid din sange, ceea ce duce la scaderea tensiunii arteriale. Combinatia acestor doua substante active are un efect cumulativ, reducand tensiunea arteriala mai mult decat fiecare medicament administrat individual. Prin reducerea tensiunii arteriale, se reduce riscul aparitiei afectiunilor cauzate de tensiunea arteriala ridicata, cum ar fi accidentele vasculare cerebrale.

Cum a fost studiat Irbesartan Hydrochlorothiazide BMS?
Irbesartan, individual, a fost aprobat in UE din 1997 sub denumirile de Karvea si Aprovel. Poate fi folosit in combinatie cu hidroclorotiazida in tratarea hipertensiunii. Studiile Karvea/Aprovel folosite in combinatie cu hidroclorotiazida, in comprimate separate, au fost utilizate in sprijinul utilizarii medicamentului Irbesartan Hydrochlorothiazide BMS. Studii ulterioare au fost de asemenea efectuate cu doze de 300 mg Irbesartan in combinatie cu 25 mg hidroclorotiazida. Principala masura a eficacitatii a fost reducerea tensiunii arteriale diastolice (tensiunea arteriala masurata intre doua batai ale inimii).

Ce beneficii a prezentat Irbesartan Hydrochlorothiazide BMS in timpul studiilor?
Irbesartan Hydrochlorothiazide BMS a fost mai eficace decat placebo (un preparat inactiv) si decat hidroclorotiazida administrata individual in reducerea tensiunii arteriale diastolice. Cresterea dozei la 300 mg Irbesartan si 25 mg hidroclorotiazida poate duce la o scadere si mai mare a tensiunii arteriale.

Care sunt riscurile asociate cu Irbesartan Hydrochlorothiazide BMS?
Cele mai frecvente efecte secundare ale Irbesartan Hydrochlorothiazide BMS (observate la 1 pana la 10 pacienti din 100) sunt ameteala, greata (senzatia de rau) sau vasaturi, urinari anormale, extenuare (oboseala), cresteri ale azotului ureic sanguin (BUN, un produs de degradare a proteinelor), ale creatininei (un produs de degradare musculara) si ale creatin-kinazei (o enzima din muschi). Pentru lista completa a tuturor efectelor secundare raportate asociate cu Irbesartan Hydrochlorothiazide BMS, a se consulta prospectul.
Irbesartan Hydrochlorothiazide BMS nu se administreaza persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la Irbesartan, hidroclorotiazida, sulfonamide sau la oricare alt ingredient al acestui medicament. Nu trebuie administrat femeilor insarcinate care au depasit luna a treia de sarcina sau care alapteaza. Nu este recomandata utilizarea sa in primele trei luni de sarcina. De asemenea, Irbesartan Hydrochlorothiazide BMS nu trebuie administrat pacientilor cu probleme hepatice, renale sau biliare severe, cu valori ale potasiului sanguin prea mici sau valori ale calciului sanguin prea ridicate.
Este necesara prudenta la asocierea Irbesartan Hydrochlorothiazide BMS cu alte medicamente care influenteaza valorile potasiului sanguin. Lista completa a acestor medicamente este furnizata in prospectul produsului.

De ce a fost aprobat Irbesartan Hydrochlorothiazide BMS?
Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a hotarat ca beneficiile Irbesartan Hydrochlorothiazide BMS sunt mai mari decat riscurile sale pentru tratamentul hipertensiunii esentiale la pacientii la care tensiunea arteriala nu este tinuta sub control in mod adecvat prin administrarea de Irbesartan sau hidroclorotiazida in monoterapie. Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru Irbesartan Hydrochlorothiazide BMS.

Informatii suplimentare despre Irbesartan Hydrochlorothiazide BMS:
Comisia Europeana a acordat Bristol-Myers Squibb Pharma EEIG o autorizatie de introducere pe piata pentru Irbesartan Hydrochlorothiazide BMS, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 19 ianuarie 2007.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

paducel
Buna seara, as vrea sa stiu daca paducelul regleaza si hipotensiunea si hipertensiunea sau este indi ...
↳ Buna ziua! Se considera ca paducelul actioneaza ambivalent, atat in sensul cresterii tensiunii, cat si in sensul scaderii acesteia. Totusi in spriji ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
erecta si hipertesiunea
Buna ziua, daca folosesc Erecta si ar exista probleme cu hipertensiunea, ce se poate intampla? nu am ...
Intrerupere medicamentatie pentru testul poligraf
se poate intrerupe medicamentatia cu noripel pentru a da testu poligraf ...
↳ Buna ziua! Daca afectiunea dumneavoastra cardiovasculara (hipertensiunea arteriala in speta) este considerata severa si aveti documente medicale care ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Rescue remedy
Buna ziua As dori sa stiu daca rescue remediu este indicat daca am hipertensiune arteriala oscilând ...
↳ Buna ziua! Rescue Remedy contine alcool, insa nu este contraindicat in hipertensiunea arteriala, doza administrata este foarte mica! S-ar putea ca d ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Taurina și hipertensiunea arteriala
Ajută la hipertensiune fără efecte secundare? Contraindicații e există, con ...
Tigarile electronice si hipertensiunea
Buna ziua.Am si eu o intrebare care ma framanta. Sunt utilizator de tigara electronica. Vapatul infl ...
↳ Buna ziua! Da, din cauza nicotinei din cele doua tipuri de tigari, utilizarea celor electronice afecteaza presiunea arteriala si ritmul cardiac in ac ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...