Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Norflox - 400

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Norflox - 400

Prospect - Norflox - 400


NU comercializăm Norflox - 400!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


    Denumirea comercială: Norflox - 400    DCI:


  Produs complementar recomandat


19.95lei
Vezi detalii

INDICATII TERAPEUTICE: Tratamentul infectiilor cu tulpini bacteriene sensibile la norfloxacina cum sunt: infectii complicate si necomplicate ale aparatului urinar;
- gastroenterita;
- infectie gonococica endocervicala si uretrala;
- prostatita.

COMPOZITIE:
Un comprimat filmat contine 400mg norfloxacina si excipienti q.s.(nucleu - celuloza microcristalina, croscarmeloza sodica, talc, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal, film - hidroxipropilmetilceluloza, ulei de ricin, alcool izopropilic, clorhidrat de metilen, dioxid de titan, Sunset Yellow (E110), propilen glicol).

ACTIUNE TERAPEUTICA:
Grupa farmacoterapeutica: chinolone antibacteriene, fluorochinolone. Cod ATC: J01M A 06. Norfloxacina este un chimioterapic de sinteza cu proprietati bactericide care face parte din grupa fluorochinolonelor.
Actiunea bactericida se datoreste inhibarii AND girazei microorganismelor sensibile, blocand astfel sinteza proteinelor bacteriene. Spectrul bacterian cuprinde:
- specii sensibile (CMI<1mg/l)- peste 90% dintre tulpinile speciei sunt sensibile: Escherichia coli, Klebsiella oxytoca, Proteus vulgaris, Morganella morganii, tulpini de Staphylococcus aureus sensibile la meticilina, Neisseria gonorrhoeae .
- specii inconstant sensibile - procentul tulpinilor rezistente fiind variabil, sensibilitatea nu poate fi cunoscuta fara efectuarea antibiogramei; Enterobacter cloacae, Citrobacter freundii, Klebsiella pneumoniae, Proteus mirabilis, Providencia sp., Serratia sp., Pseudomonas aeruginosa.
- Specii rezistente (CMI>2mg/l)- cel putin 50% dintre tulpinile speciei sunt rezistente; tulpini de Staphylococcus aureus rezistente la meticilina, Streptococcus sp., Enterococcus sp., Acinetobacter baumanii.
Dupa administrarea pe cale orala concentratia plasmatica maxima se realizeaza in aproximativ 1-2 ore. Concentratiile plasmatice in platou ale norfloxacinei se realizeaza in a doua zi de tratament. Se distribuie in corticala renala, bila, prostata, tesut cervical si vaginal, lichid amniotic. Norfloxacina se leaga in proportie de 10-15% de proteinele plasmatice. La adultii cu functie renala normala timpul de injumatatire plasmatica este de 2,3-4 ore. Norfloxacina este metabolizata partial, iar metabolitii au activitate farmacologica mai mica decat substanta nemodificata. Se excreta pe cale biliara si urinara, 70% sub forma nemodificata si 30% sub forma de metaboliti. Excretia renala (35-40% din doza administrata) se realizeaza prin filtrare glomerulara si secretia tubulara renala. Activitatea bactericida a norfloxacinei nu este influentata de pH-ul urinar.
Prin materiile fecale se excreta in proportie de 60-65%.

CONTRAINDICATII:
Hipersensibilitate la norfloxacina sau la un alt chimioterapic din grupa chinolonelor sau la oricare dintre componentii produsului; tendinopatie provocata de fluorochinolone in antecedente.

PRECAUTII:
In timpul administrarii norfloxacinei hidratarea insuficienta poate produce cristalurie.
Norfloxacina trebuie administrata cu precautie la pacientii cu accident vascular si boala cerebrovasculara grava in antecedente.
In timpul tratamentului, datorita riscului fotosensibilizarii trebuie evitata expunerea la soare sau la radiatii ultraviolete.
In timpul tratamentului cu norfloxacina pot sa apara rar tendinite, care pot evolua spre ruptura de tendon, indeosebi cel achilian. Aparitia semnelor de tendinita impun oprirea administrarii produsului si instituirea unui tratament adecvat.
Indeosebi in timpul tratamentului de lunga durata si/sau in cazul infectiilor nozocomiale se pot selecta tulpini rezistente, in special dintre Staphylococcus si Pseudomonas.
Norfloxacina trebuie administrata cu prudenta la pacientii cu Miastenia Gravis, la cei cu antecedente de convulsii sau in cazul prezentei factorilor care predispun la aparitia convulsiilor.

INTERACTIUNI:
Probenecidul administrat concomitent cu norfloxacina scade excretia urinara a acesteia.
Nitrofurantoina antagonizeaza efectul antibacterian al norfloxacinei.
In cazul asocierii cu norfloxacina concentratiile plasmatice ale teofilinei cresc, existand un risc de supradozaj.
Similar celorlalte fluorochinolone norfloxacina poate creste efectele anticoagulantelor orale, cu risc de hemoragie. Sunt necesare determinarea periodica a concentratiei de protrombina si adaptarea dozei de anticoagulant oral in timpul administrarii concomitente si dupa oprirea tratamentului cu norfloxacina.
Produsele care contin fier sau zinc, antiacidele sau sucralfatul trebuie administrate cu o ora inainte sau 2 ore dupa norfloxacina, deoarece scad biodisponibilitatea fluorochinolonelor prin scaderea absorbtiei datorita chelarii.
Norfloxacina creste concentratiile plasmatice ale ciclosporinei; in cazul administrarii concomitente; este necesara scaderea dozelor de ciclosporina.

ATENTIONARI SPECIALE:
Copii
Deoarece s-a observat ca fluorochinolonele produc modificari degenerative (artropatii) la nivelul articulatiilor animale tinere, nu trebuie administrate la copii.
Sarcina si alaptarea
Studiile preclinice efectuate la animale nu au pus in evidenta efecte teratogene.
Deoarece nu au fost efectuate studuu adecvate si bine controlate la femeile insarcinate, in timpul sracinii produsul trebuie administrat daca beneficiul justifica riscul potential pentru fat.
Deoarece nu se cunoaste daca norfloxacina este excretata in laptele matern, la femeile care alapteaza se utilizeaza numai daca este absolut necesar, in acest caz intrerupandu-se alaptarea.
Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Nu se cunoaste daca are efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

DOZE SI MOD DE ADMINISTRARE:
Adulti
In caz de gonoree sau de uretrita gonococica doza esta de 2 comprimate filmate (800mg) in priza unica.
In prostatita doza uzuala este de cate un comprimat filmat (400mg) la intervale de 12 ore, timp de 28 zile.
In infectiile necomplicate ale aparatului urinar se administreaza cate un comprimat filmat (400mg) la intervale de 12 ore, timp de 3 zile.
In cazul infectiilor complicate ale aparatului urinar doza uzuala este de cate un comprimat filmat (400mg) la intervale de 12 ore, timp de 10-21 zile.
In gastroenterita bacteriana se administraza cate un comprimat filmat (400mg) la intervale de 8-12 ore, timp de 5 zile.
In caz de insuficienta renala, pentru un clearance al creatininei <30ml/min., doza trebuie scazuta la un comprimat filmat (400mg) o data pe zi.
Deoarece norfloxacina provoaca artropatii la animalele imature nu se administreaza la copii.
Prezenta alimentelor in stomac poate sa scada usor sau sa intarzie absorbtia norfloxacinei. De aceea, norfloxacina trebuie administrata cu un pahar cu apa pe stomacul gol (cu o ora inainte sau cu doua ore dupa masa).La doze mari (1200mg si 1600mg) si in caz de urina alcalina (pH>7) s-a observat cristalurie. Cu toate ca dupa dozele uzuale (cate 400mg de 2 ori pe zi la adult) nu s-a observat cristalurie, trebuie asigurata o hidratare adecvata, pentru mentinerea unui debit urinar de 1200-1500ml pe zi.

EFECTE ADVERSE:
- stari patologice digestive: arsuri retrosternale, dureri si crampe abdominale, greata, diaree, anorexie, colita pseudomembranoasa, pancreatita (rar);
- reactii cutanate: rash, prurit, fotosensibilizare, purpura vasculara, dermatita exfoliativa, eritem polimorf, sindrom Steven-Johnson, foarte rar sindrom Lyell;
- stari patologice ale muschilor, articulatiilor, oaselor si tesutului conjunctiv: mialgii si/sau artralgii, rar tendinita in special achiliana, care poate sa apara in primele 48 de ore de la inceoutul tratamentului si poate deveni bilaterala, foarte rar ruptura de tendon;
- stari patologice neurologice si psihice: convulsii, stare de confuzie mentala, halucinatii, cefalee, vertij, somnolenta, insomnie, depresie, anxietate sau nervozitate, iritabilitate, euforie, acufene, parestezii, dezorientare, polineuropatie, agravarea Miasteniei gravis;
- efecte adverse alergice: urticarie, foarte rar edem Quincke si soc de tip anafilactic;
- stari patologice renale: cresterea uricemiei si a creatininei serice, foarte rar nefropatie;
- stari patologice hepatice: cresterea valorilor serice ale transaminazelor, bilirubinei si fosfatazei alcaline, hepatita.

SUPRADOZAJ:
Medicamentul neabsorbit trebuie eliminat prin spalaturi gastrice sau prin provocarea varsaturilor. Sunt necesare supraveghere clinica, tratament simptomatic si de sustinere a functiilor vitale, de asemenea, hidratare adecvata, pentru a scadea riscul cristaluriei.

PASTRARE:
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperatura camerei (15-25°C), in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana copiilor.

PREZENTARE:
Cutie cu un blister a 10 comprimate filmate.

PRODUCATOR:
CIPLA Ltd.-INDIA

IMPORTATOR SI DISTRIBUITOR IN ROMANIA:
S.C. IMEDICA S.A. Bucuresti


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Infectie vaginala foarte des
Buna ziua...am avut doua operatii de col uterin si de la a doua operatie fac foarte des infectii vag ...
Infectii urinare-sarcina
Buna ziua! As dori sa va intreb daca ceaiul de afine sau sucul si siropul de afine sunt indicate in ...
Ovule pt infectii ginosept
Bună ziua, în urma unui tratament cu antibiotic, în zona genitala a aparut usturime, și o scurg ...
↳ Buna ziua! Mergeti la medic, simptomele si situatia descrisa indica o candidoza vaginala. Sangerarea nu este neaparat de la ovulele Ginosept, ci ind ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Dacă am doar un partener sexual care nu prezintă infectia cu chlamidya, pot fi infectata?
Buna ziua! Am o nelămurire. Dacă am doar un partener sexual, iar el nu prezintă infectia cu chlamidy ...
↳ Buna ziua! Multe dintre infectiile cu transmitere sexuala nu dau simtome decat la femei. Cel mai bine este sa faceti un control ginecologic, sa vi se ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Diluarea soluției de albastru de metilen pentru infectii urinare
Bună ziua! As dori sa știu cum as putea dilua aceasta soluție pentru a putea fi admin ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate


Programare consultatie online avocat

Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Îngrijirea sarcini
Îngrijirea sarcini

Nu am găsit elevit 1ci elevit 2 are ceva dacă le iau pe aces ... Buna ziua! Elevit 2 este pentru trimestrul 2 al sarcinii. Avand in ve ...Sfatul farmcistului 4 zile întârziere a menstruatiei
4 zile întârziere a menstruatiei

Pot face un test de sarcina la 4 zile de întârziere a menstruatiei pen ... Buna ziua! Da, testele actuale dau rezultatul corect si din prima zi ...


Sfatul farmcistului Septilin in alaptare
Septilin in alaptare

Pot lua septilin daca alaptez? ... Buna ziua! Puteti lua Septilin sirop, care se poate administra si la ...


Sfatul farmcistului Secretie maronie
Secretie maronie

Buna seara,sunt la menopauza de 7 ani ,,am din cand in cand o scurgere ... Buna ziua! Este posibil sa aveti o preblema la nivelul uterului. Este ...


Sfatul farmcistului Senzatia de rece a capului penisului
Senzatia de rece a capului penisului

Buna ziua,ma numesc Sergiu si de vreo doua zile imi simnt capul penisu ... Buna ziua! In absenta altor simptome (mancarime, secretii, usturimi), ...


Sfatul farmcistului Retragerea de pe piata Karissa
Retragerea de pe piata Karissa

Buna seara, iau Karissa de 4 ani. Am folosit Karissa de 21 de pilule. ... Buna ziua! Din pacate nu am gasit informatii privind motivele retrage ...