Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Ovitrelle 250 micrograme/0,5 ml solutie injectabila intr-o seringa pre-umpluta

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Ovitrelle 250 micrograme/0,5 ml solutie injectabila intr-o seringa pre-umpluta

Prospect - Ovitrelle 250 micrograme/0,5 ml solutie injectabila intr-o seringa pre-umpluta


NU comercializăm Ovitrelle 250 micrograme/0,5 ml solutie injectabila intr-o seringa pre-umpluta!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Ovitrelle 250 micrograme/0,5 ml solutie injectabila intr-o seringa pre-umpluta    DCI:


  Produs complementar recomandat
Se administreaza pentru a elibera ovule (ovulatia), dupa alte medicamente folosite pentru a dezvolta foliculii.
Substanta activa este gonadotrofina corionica alfa. Fiecare seringa pre-umpluta (0,5 ml) contine 250 micrograme (echivalent cu 6500 UI).
Excipientii sunt: poloxamer 188, manitol, L - metionina, acid ortofosforic, hidroxid de sodiu, apa pentru preparate injectabile.
Detinatorul Autorizatiei de punere pe piata: Serono Europe Limited, 56 Marsh Wall, Londra, Marea Britanie.

Producator: Industria Farmaceutica Serono SpA, via de Blasio, Zona Industriale di Modugno, I – 70123 Bari, Italia.

1. CE ESTE OVITRELLE SI LA CE SE FOLOSESTE

Ovitrelle este disponibil sub forma de solutie injectabila. Este disponibil in ambalaje cu o seringa pre-umpluta.
Ovitrelle este un medicament ce contine gonadotrofina corionica alfa, care este similara gonadotrofinei corionice ce se gaseste in mod natural la om, dar este produsa in laborator prin tehnici speciale de ADN recombinant. Apartine unui grup de hormoni numiti gonadotrofine, care sunt implicati in controlul normal al reproducerii.
Ovitrelle se foloseste la femei supuse tehnicilor de reproducere asistata asa cum este fertilizarea in vitro (FIV). Prima data sunt administrate alte medicamente pentru a induce cresterea si dezvoltarea catorva foliculi, pentru a produce ovule. Ovitrelle este apoi administrat pentru a produce maturarea acestor foliculi.
Ovitrelle este destinat, de asemenea, femeilor fara ovulatie (anovulatie) sau femeilor care produc prea putine ovule (oligo - ovulatie). Se administreaza pentru a elibera ovule (ovulatia), dupa alte medicamente folosite pentru a dezvolta foliculii.

2. INAINTE DE A FOLOSI OVITRELLE

Inaintea inceperii tratamentului trebuie evaluata infertilitatea dumneavoastra si a partenerului dumneavoastra.
Nu luati Ovitrelle daca la una din intrebarile de mai jos raspunsul este „DA”:
• Sunteti insarcinata sau alaptati ?
• Aveti ovare marite sau unul sau mai multe chisturi ovariene mari ?
• Aveti sangerari vaginale inexplicabile ?
• Ati fost diagnosticate cu cancer ovarian, uterin sau mamar ?
• Aveti sau ati avut o tumora a hipotalamusului sau hipofizei ?
• Suferiti de inflamarea severa a venelor sau cheaguri de sange in vene (tulburari active tromboembolice) ?
• Aveti vreo alergie cunoscuta la acest medicament, la unul similar sau la vreunul dintre excipienti ?
• Suferiti de o afectiune care face imposibila o sarcina normala (de exemplu: uter absent, ovare nedezvoltate corespunzator, fibroame) sau ati ajuns la menopauza ?
• Ati avut vreo sarcina extrauterina in ultimele trei luni ?
Precautii speciale la Ovitrelle

Tratamentul cu Ovitrelle poate creste riscul aparitiei unei conditii numite sindrom de hiperstimulare ovariana (SHSO) (vezi „Reactii adverse posibile”). Aceasta se intampla cand ovarele reactioneaza exagerat la tratament si se dezvolta prea multi foliculi. Cel mai frecvent simptom este durerea abdominala. Daca aveti durere abdominala intensa sau disconfort, nu administrati injectia si discutati cu medicul dumneavoastra sau cu asistenta cat de curand posibil. Nu trebuie sa aveti contact sexual timp de cel putin 4 zile sau trebuie sa folositi metode de bariera pentru contraceptie.
In comparatie cu conceptia naturala, frecventa sarcinilor multiple si a nasterilor este mai mare la pacientele care primesc aceste tratamente. Majoritatea sunt gemelare. In tehnicile de reproducere asistata numarul de copii este legat de numarul de embrioni implantati.
Riscul dumneavoastra de aparitie a SHSO sau al sarcinilor multiple este redus daca se administreaza doza obisnuita de Ovitrelle si sunteti monitorizata indeaproape pe intreaga durata a tratamentului (de exemplu: teste de sange pentru masurarea nivelului de estradiol si examen ecografic).
Sarcina si alaptare

Nu se va administra Ovitrelle daca sunteti insarcinata sau alaptati.
Folosirea altor medicamente

Va rugam sa informati medicul dumneavoastra sau farmacistul daca luati sau ati luat de curand alte medicamente, chiar si dintre cele care nu se elibereaza pe baza de prescriptie medicala.

3. CUM SE ADMINISTREAZA OVITRELLE ?

Utilizati intotdeauna Ovitrelle asa cum v-a instruit medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigura.
Doza de Ovitrelle este de o seringa pre - umpluta (250 micrograme/0,5 ml) administrata ca injectie unica. Medicul dumneavoastra va va explica cand trebuie administrata injectia.
Daca aveti impresia ca efectul Ovitrelle este prea puternic sau prea slab, discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul.

Cum trebuie administrat Ovitrelle ?

Ovitrelle se administreaza sub forma de injectie subcutanata. Fiecare seringa pre - umpluta este destinata unei administrari unice. Se utilizeaza doar solutia injectabila clara si fara particule.
Cateodata injectia poate fi administrata de medic sau asistenta, sau dumneavoastra sau partenerul dumneavoastra puteti fi instruiti pentru a o administra acasa.
Daca va autoadministrati Ovitrelle cititi cu atentie instructiunile:
1. Spalati-va pe maini.
Este important ca mainile dumneavoastra ca si obiectele pe care le folositi sa fie cat mai curate posibil.
2. Adunati tot ce aveti nevoie.
Tineti cont ca tampoanele cu alcool nu sunt incluse in ambalaj. Gasiti un loc curat si asezati-le pe toate:
- 2 tampoane cu alcool
- o seringa pre – umpluta continand medicamentul
3. Injectarea
Injectati imediat solutia. Medicul dumneavoastra sau asistenta v-au sfatuit deja unde sa faceti injectia (de exemplu in abdomen, fata interna a coapsei). Stergeti aria aleasa cu un tampon cu alcool. Strangeti cu fermitate intre degete si infigeti acul intr-un unghi de 45 – 90° cu o miscare brusca. Injectati sub piele asa cum ati fost instruiti. Nu injectati direct intr-o vena. Injectati solutia prin impingerea usoara a pistonului. Asteptati atat timp cat este necesar sa injectati toata solutia. Extrageti apoi acul imediat si stergeti pielea cu un tampon cu alcool cu miscari circulare.
4. Indepartarea materialelor folosite
Dupa terminarea injectiei aruncati imediat seringa intr-un container. Aruncati orice solutie neutilizata.
Ce trebuie facut daca folosesc mai mult Ovitrelle decat trebuie ?
Daca este folosit prea mult Ovitrelle, poate sa apara SHSO, care este descris in capitolul „Precautii speciale in administrarea Ovitrelle” si „Reactii adverse posibile”. Adresati-va medicului daca apar simptomele acestui sindrom.


Ce trebuie facut daca am uitat sa iau Ovitrelle ?
Adresati-va medicului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE

Ovitrelle poate sa aiba reactii adverse, asa cum au toate medicamentele. Majoritatea reactiilor de pana acum au fost usoare sau moderate. Cele mai frecvente reactii adverse raportate au fost oboseala, durere si reactii locale la locul injectarii.
SHSO a fost observat la 4 % dintre pacientele din studiile clinice; cele mai multe au fost usoare sau moderate. Acest sindrom se caracterizeaza prin prezenta unor chisturi ovariene mari. Primele simptome ale hiperstimularii ovariene sunt dureri in zona abdominala inferioara, posibil in asociere cu greata, varsaturi si crestere in greutate. Daca simptomele mentionate apar, este indicat sa se procedeze la o examinare medicala cat mai repede posibil.
Reactiile secundare frecvente includ dureri abdominale, greata si varsaturi, dureri de cap, inflamarea locului de injectare, ameteli. Diareea, depresia, starea de neliniste si durerile sanilor au fost de asemenea raportate in unele cazuri si sunt considerate mai putin frecvente.
Datorita tehnicilor de conceptie asistata folosite de medic pot sa apara sarcina extrauterina, torsiune de ovar si alte complicatii.
Daca observati reactii adverse care nu au fost mentionate in acest prospect, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. PASTRAREA OVITRELLE

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
A se pastra la frigider (2 – 8 °C). A se pastra in ambalajul original. Ovitrelle 250 mcg solutie injectabila poate fi pastrat la temperatura camerei (la temperaturi sub 25 °C) pe o perioada de cel mult 30 zile fara a fi pus la frigider in acest rastimp si trebuie aruncat daca nu este utilizat in intervalul de 30 zile.
Nu folositi medicamentul dupa data de expirare inscrisa pe seringa sau pe cutie.
Ovitrelle este destinat administrarii unice. Orice solutie neutilizata trebuie aruncata.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

De ce nu raman insarcinata?
Buna ziua.Am 35 de ani si de 6 ani incerc sa raman insarcinata.Mi s-a depistat un polip uterin funda ...
↳ Buna ziua! Atat polipul cat si infectiile genito-urinare cronice pot afecta fertilitatea: polipul poate impiedica implantarea unui ovul fecundat in p ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
ENDOMETRITA
As dori sa stiu cum se manifesta aceasta la barbat in prima faza,apoi dupa un timp indelungat.Se po ...
↳ Buna ziua! Endometrul este mucoasa uterina, iar endometrita reprezinta inflamatia acesteia. Asadar endometrita nu poate fi prezenta decat la femei. S ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce sa fac ca sa imi vina menstruatia?
Buna ziua! Nu imi vine menstruatia cu lunile, am aceasta problema de cand mi-a venit de prima data. ...
↳ Buna ziua! Continuati cu mladitele de zmeur inca 2 luni, si asociati Branca-ursului, cate 2 capsule de 3 ori pe zi. Pe termen lung, absenta menstruat ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
donavital?
iau donavital de vreo 10 zile,mi-a venit ciclul,dar e foarte abundent si nu se mai opreste.as vrea s ...
↳ Buna ziua! Daca singura cauza posibila este administrarea Donavital intrerupeti administrarea preparatului. Asemenea reactii nu sunt normale, este vo ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...