Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » ESKAZOLE, COMPRIMATE

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - ESKAZOLE, COMPRIMATE

Prospect - ESKAZOLE, COMPRIMATE


NU comercializăm ESKAZOLE, COMPRIMATE!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: ESKAZOLE, COMPRIMATE    DCI: ALBENDAZOLUM


  Produs complementar recomandat
Indicatii: Eskazole se administreaza in tratamentul urmatoarelor helmintiaze sistemice:
1. Echinococoza: Albendazolul si-a dovedit cea mai mare eficacitate in tratamentul chisturilor hepatice, pulmonare si peritoneale. In cazul chisturilor localizate osos, cardiac si la nivelul sistemului nervos central experienta clinica este limitata. Echinococoza chistica (produsa de Echinococcus granulosus). Eskazole este recomandat: in formele inoperabile; inaintea interventiilor chirurgicale; postoperator, daca tratamentul preoperator a fost prea scurt, daca s-a produs diseminarea continutului chistului sau au fost gasite produse viabile in cursul interventiilor chirurgicale; dupa drenarea percutana a chistului in scop diagnostic sau terapeutic. Echinococoza alveolara (produsa de Echinococcus multilocularis). Eskazole este recomandat: in situatiile inoperabile, mai ales in cazul metastazelor locale sau distale; in urma interventiilor chirurgicale in scop paleativ; in urma interventiilor chirurgicale radicale sau transplantului de ficat.
2. Neurocisticercoza (infectii cu larve de Taenia solium). Eskazole este recomandat la pacientii cu: chisturi unice sau multiple sau leziuni granulomatoase la nivelul parenchimului cerebral; chisturi arahnoidiene sau intraventriculare; chisturi racemoase.
3. Trichineloza (produsa de Trichinella spiralis si Trichinella pseudospiralis).
4. Toxocarioza (produsa de Toxocara canis si speciile inrudite).
5. Capilarioza (infectie cu Capillaria philippinensis).
6. Gnatostomiaza (produsa de Gnatostoma spinigerum si speciile inrudite).

Contraindicatii:
Eskazole nu se administreaza in cursul sarcinii sau la femeile presupuse a fi insarcinate. Eskazole este contraindicat persoanelor cu hipersensibilitate la albendazol sau ceilalti constituenti ai produsului. Datorita lipsei de experienta terapeutica, nu se recomanda utilizarea de Eskazole copiilor cu varsta mai mica de 6 ani.
Precautii speciale - In cursul tratamentului cu Eskazole a fost observata cresterea usoara sau moderata a nivelului enzimelor hepatice la aproximativ 16% dintre pacienti. Acesta s-a normalizat la intreruperea tratamentului. Inaintea fiecarui ciclu de tratament si cel putin din 2 in 2 saptamani in cursul tratamentului trebuie efectuate testele functionale hepatice. Daca nivelul enzimelor hepatice creste semnificativ (de peste doua ori limita superioara normala), tratamentul cu Eskazole trebuie intrerupt. Acesta se reia din momentul revenirii la nivelul normal, dar testele de laborator trebuie efectuate mai frecvent in cazul repetarii terapiei. Eskazole poate induce ocazional reduceri moderate si reversibile ale numarului total de elemente albe. Inaintea debutului si la fiecare doua saptamani in cursul fiecarui ciclu de tratament, trebuie efectuata numaratoarea elementelor sangvine. Tratamentul poate fi continuat daca descresterea numarului acestora este moderata si nu progreseaza. Pentru a evita administrarea in cursul primei perioade a sarcinii, femeile aflate la varsta fertila trebuie sa inceapa tratamentul numai dupa obtinerea rezultatului negativ al testului de sarcina. Acest test trebuie repetat cel putin inca o data inaintea initierii urmatorului ciclu terapeutic. De asemenea, aceste femei trebuie sa evite sarcina in cursul si la o luna dupa terminarea tratamentului cu Eskazole.

Precautii :
Interactiuni medicamentoase si alte forme de interactiune. S-a demonstrat ca praziquantelul, cimetidina si dexametazona duc la cresterea nivelului plasmatic al metabolitului activ al albendazolului.
Sarcina si alaptare. Eskazole nu se administreaza in cursul sarcinii sau femeilor cu suspiciune de sarcina. Nu exista suficiente date privind influenta asupra lactatiei la om sau animale.
Efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a manipula utilaje. Nu au fost observate reactii adverse in acest sens.
Incompatibilitati- Fara relevanta.
Supradozare. In cazul intoxicatiei acute, trebuie initiate terapia simptomatica (spalaturi gastrice) si masurile generale de sustinere.
Alte precautii - Eskazole nu va fi administrat dupa expirarea termenului de valabilitate inscris pe ambalaj. A nu se lasa la indemana copiilor.

Reactii adverse:
Ca si in cazul altor compusi benzimidazolici s-a observat cresterea usoara sau moderata a nivelului enzimelor hepatice (la 16% dintre pacientii inrolati in studiile clinice) in cursul tratamentului cu albendazol in doze crescute. Tulburarile digestive (dureri abdominale, greturi, varsaturi) si leucopenia au fost asociate mai frecvent la tratamentul cu albendazol in doze crescute (>1%) in cazul pacientilor tratati pentru echinococoza. De asemenea, au fost raportate vertij si cefalee. Ca si in cazul altor compusi benzimidazolici, alopecia reversibila si febra au fost asociate tratamentului cu albendazol in doze crescute (>1%). Rar a fost raportata pancitopenia (<0,1%). Foarte rar au fost raportate reactii de hipersensibilitate (rash, prurit, urticarie).

Actiune :
Proprietati farmacodinamice - Albendazolul este un carbamat de benzimidazol cu efecte antiprotozoare si antihelmintice fata de parazitii cu localizare intestinala si tisulara. Albendazolul actioneaza asupra larvelor, oualelor si formelor adulte, probabil prin inhibarea polimerizarii tubulinei. Aceasta actiune duce la intreruperea metabolismului helmintic, cu epuizarea resurselor energetice, ceea ce imobilizeaza si apoi distruge parazitul susceptibil. Albendazolul in doze crescute este eficient in tratamentul parazitozelor tisulare, incluzand echinococoza chistica si echinococoza alveolara produse de Echinococcus granulosus si, respectiv, Echinococcus multilocularis. De asemenea, albendazolul in doze crescute este eficient in tratarea neurocisticercozei produse de Taenia solium, capilariozei produse de Capillaria philippinensis si a gnatostomiazei produse de Gnathostoma spinigerum. In cadrul studiilor clinice s-a demonstrat ca albendazolul in doze crescute duce la eradicarea chisturilor sau reduce in mod semnificativ dimensiunea acestora la pana 80% dintre pacienti tratati pentru chisturi cu Echinococcus granulosus. La investigarea viabilitatii chisturilor in urma tratamentului cu albendazol in doze crescute, 90% dintre acestia s-au dovedit neviabili prin teste de laborator sau studii pe animale, comparativ cu 10% in cazul chisturilor netratate. In tratamentul chisturilor datorate lui E. multilocularis, o mica proportie dintre pacienti a fost considerata vindecata, majoritatea demonstrand ameliorarea sau stabilizarea bolii prin tratamentul cu albendazol in doze crescute.
Proprietati farmacocinetice: Absorbtia la om este redusa (<5%) in urma administrarii orale. Albendazol parcurge rapid prima etapa metabolica la nivel hepatic, in general nefiind detectat in plasma. Sulfoxidul de albendazol reprezinta metabolitul primar, considerat derivatul activ cu actiune in infectiile tisulare sistemice. Timpul de injumatatire plasmatica a sulfoxidului de albendazol este de 8,5 ore. In urma administrarii orale odata cu alimentele a unei doze unice de 400 mg albendazol, sulfoxidul de albendazol atinge concentratii plasmatice de 1,6-6 moli/l. Efectul farmacologic sistemic al albendazolului creste daca doza este administrata odata cu alimentele bogate in grasimi, prin cresterea absorbtiei de aproximativ 5 ori. Produsii de metabolism ai albendazolului sunt eliminati mai ales pe cale biliara, doar o mica proportie fiind prezenta in urina. Eliminarea de la nivelul chisturilor se produce dupa mai multe saptamani in urma administrarii prelungite si in doze mari a albendazolului.
Date preclinice de siguranta: Albendazolul este teratogenic si embriotoxic la sobolani si iepuri. Mutagenitatea si genotoxicitatea au fost infirmate printr-o serie de teste in vitro (inclusiv Ames activat si inactivat) si in vivo. Studiile de toxicitate pe termen lung realizate pe sobolani si soareci cu doze de 60 de ori mai mari decat cele recomandate la om nu au relevat inducerea tumorilor.

Compozitie:
Un comprimat filmat contine: ingredient activ: albendazol 400 mg; excipienti (lactoza, amidon de porumb, sodiu-zaharina, dodecilsulfat de sodiu, polividon, celuloza microcristalina, poli(0-carboximetil)amidon, clorura de sodiu, stearat de magneziu, metilhidroxipropilceluloza, propilenglicol, colorant E110, aromatizanti).

Mod de administrare:
Eskazole se administreaza cu ocazia meselor.
1. Echinococoza. Echinococoza chistica: Chisturi inoperabile si multiple - se recomanda pana la trei cicluri terapeutice a cate 28 de zile cu Eskazole in cazul chisturilor hepatice, pulmonare si peritoneale. In cazul localizarilor la nivel osos sau cerebral poate fi necesara o terapie mai prelungita; Preoperator - daca este posibil, se fac doua cicluri terapeutice a cate 28 de zile inaintea interventiei. Daca interventia chirurgicala este necesara inaintea completarii celor doua cicluri, Eskazole se administreaza cat mai mult posibil; Postoperator - daca tratamentul preoperator a fost prea scurt (sub 14 zile), daca interventia chirurgicala este necesara de urgenta, daca s-a produs diseminarea in cursul interventiilor chirurgicale, daca s-a constatat viabilitatea chistului dupa tratamentul preoperator, se recomanda doua cicluri terapeutice a cate 28 de zile, separate de o pauza de 14 zile. Dupa drenarea percutana a chistului. Se recomanda aceeasi strategie ca si postoperator. Echinococoza alveolara. In mod obisnuit, tratamentul consta in cicluri a cate 28 de zile, ca si in cazul echinococozei chistice. Uneori, tratamentul trebuie continuat timp de luni sau chiar ani. Datele obtinute pana in prezent sugereaza ca timpul de supravietuire creste substantial in urma prelungirii tratamentului. Tratamentul continuu a dus intr-un numar limitat de cazuri la vindecare aparenta.
2. Neurocisticercoza. Chisturi sau leziuni granulomatoase: in mod obisnuit, durata tratamentului este de 7-28 de zile. Chisturi arahnoidiene sau intraventriculare: in mod obisnuit, durata tratamentului este de 28 de zile in cazul chisturilor nelocalizate in parenchim. Chisturi racemoase: in mod normal, durata tratamentului este de minimum 28 de zile; se recomanda tratament continuu, durata acestuia fiind determinata de raspunsul clinic si radiologic. Pacientii tratati pentru neurocisticercoza trebuie sa primeasca medicatia adecvata - corticoizi si anticonvulsivante - in functie de situatie. Se recomanda corticoterapia orala sau intravenoasa pentru prevenirea episoadelor hipertensive cerebrale in cursul primei saptamani de tratament. Trichineloza/ Toxocarioza/ Capilarioza/ Gnatostomiaza. In mod normal, este necesara o singura cura terapeutica; daca rezultatele clinice si parazitologice raman pozitive, pot fi necesare cure terapeutice suplimentare.
Posologia depinde de parazitul implicat, greutatea corporala a pacientului si severitatea infectiei.
1. Echinococoza. Echinococoza chistica: Pacienti cu greutatea corporala > 60 kg: 1 comprimat de doua ori pe zi, timp de 28 de zile. Pacienti cu greutatea corporala < 60 kg: 15 mg/kg/zi divizat in doua doze (doza maxima este de 800 mg/zi), timp de 28 de zile. In ambele situatii, perioada de tratament a cate 28 de zile trebuie urmata de o pauza de 14 zile; in total, se poate recurge la trei cicluri terapeutice de acest fel. Echinococoza alveolara. Pacienti cu greutatea corporala > 60 kg: 1 comprimat de doua ori pe zi, pentru cicluri de tratament a cate 28 de zile, cu o pauza de 14 zile intre cicluri. Pacienti cu greutatea corporala < 60 kg: 15 mg/kg/zi divizat in doua doze (doza maxima este de 800 mg/zi), pentru cicluri de tratament a cate 28 de zile, cu o pauza de 14 zile intre cicluri. Daca este nevoie, tratamentul poate fi prelungit pe o durata de luni sau chiar ani.
2. Neurocisticercoza. Pacienti cu greutatea corporala > 60 kg: 1 comprimat de doua ori pe zi, timp de 7-30 de zile, in functie de raspunsul terapeutic. Pacienti cu greutatea corporala < 60 kg: 15 mg/kg/zi divizat in doua doze (doza maxima este de 800 mg/zi), timp de 7-30 de zile, in functie de raspunsul terapeutic. Daca este nevoie de un al doilea ciclu terapeutic, acesta se incepe la 14 zile de la terminarea primului ciclu.
3. Trichineloza. Copii si adulti: 1 comprimat de doua ori pe zi, timp de 5-10 zile.
4. Toxocarioza. Copii si adulti: 1 comprimat de doua ori pe zi, timp de 5-10 zile.
5. Capilarioza. Copii si adulti: 1 comprimat/zi, timp de 10 zile.
6. Gnatostomiaza. Copii si adulti: 1 comprimat/zi, timp de 10-20 zile.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Despre antihelmintice
Buna seara! Ma numesc Nicoleta si sunt in ultimul an la Facultatea de Farmacie. La lucrarea de licen ...
viermisori
Buna seara pentru viermisori la copii inafara de zentel ce crema se poate folosi pentru mancarimi la ...
↳ Buna ziua! Parazitozele se trateaza cu medicamente administrate intern care sa elimine viermisorii, astfel disparand si mancarimile. Urmati tratamen ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Scaun moale de cateva luni si frisoane
Bună ziua. Am nevoie de sfatul si ajutorul dvs. De ceva vreme am un scaun si rar doua pe zi moi fara ...
↳ Buna ziua! Ati luat atat tratament cu antibiotice pentru Helicobacter, cat si cu antihelmintice pentru ascarizi? Uneori nu este suficienta o songura ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa ALBENDAZOLUM?
Alte medicamnete care au ALBENDAZOLUM:
- ZENTEL 0,4 g/10 ml, suspensie orala
- ZENTEL , comprimate

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...