Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Aclasta

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Aclasta

Prospect - Aclasta


NU comercializăm Aclasta!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Aclasta    DCI: ACIDUM ZOLEDRONICUM


  Produs complementar recomandat
Indicatii: Aclasta este utilizat pentru tratarea urmatoarelor boli:

• osteoporoza (o boala care provoaca fragilitatea oaselor) la femei aflate in post-menopauza si cu
risc de fracturi (rupere a oaselor),
• boala Paget osoasa, o boala in cursul careia se modifica procesul normal de dezvoltare a oaselor.
Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Ce este Aclasta?
Aclasta este o solutie perfuzabila (picurare in vena) care contine substanta activa denumita acid
zoledronic (5 mg/100 ml).

Cum se utilizeaza Aclasta?
Aclasta se administreaza sub forma de perfuzie de 100 ml, cu o durata de minim 15 minute. In cazul pacientelor tratate pentru osteoporoza, aceasta perfuzie poate fi repetata o data pe an.
Inainte si dupa administrarea tratamentului, pacientii trebuie hidratati adecvat. De asemenea, in cazul pacientilor tratati cu Aclasta se recomanda administrarea de suplimente adecvate de vitamina D si calciu, cu o doza de minim 500 mg calciu de doua ori pe zi timp de cel putin 10 zile dupa tratamentul cu Aclasta in cazul pacientilor cu boala Paget. Utilizarea paracetamolului sau ibuprofenului(medicamente antiinflamatorii) la scurt timp dupa administrarea Aclasta poate reduce simptomele incidente in primele trei zile dupa perfuzie. Efectul perfuziei dureaza un an sau mai mult.
Aclasta nu este recomandat pacientilor cu probleme renale severe. In cazul tratamentului pentru boala Paget osoasa, Aclasta trebuie administrat doar de catre un medic cu experienta in tratamentul acestei boli.

Cum actioneaza Aclasta?
Osteoporoza apare in momentul in care nu se mai dezvolta suficient os nou pentru a inlocui osul macinat in mod natural. Treptat, oasele devin subtiri si fragile si mai predispuse la rupere (fracturare).
La femei, osteoporoza este mai frecventa dupa instalarea menopauzei, atunci cand scad valorile hormonului feminin, estrogenul. In boala Paget osoasa, osul se macina mai repede, iar atunci cand creste la loc, el este mai subtire decat in mod normal.
Substanta activa din Aclasta, acidul zoledronic, este un bifosfonat. Aceasta opreste actiunea
osteoclastelor, celulele din organism implicate in distrugerea tesutului osos. Actiunea substantei active determina o pierdere osoasa mai mica in cazul osteoporozei si o activitate mai scazuta a bolii Paget osoase.

Cum a fost studiat Aclasta?
Deoarece substanta activa din Aclasta este identica cu substanta activa din Zometa, la evaluarea medicamentului Aclasta s-au luat in considerare anumite informatii prezentate in legatura cu Zometa.
In cazul bolii Paget, Aclasta a fost studiat la un numar total de 357 de pacienti, in cadrul a doua studii in care a fost comparat cu risedronat (un alt bifosfonat) timp de sase luni. Pacientii au primit fie o perfuzie cu Aclasta, fie risedronat administrat o data pe zi timp de doua luni. Principala masura a eficacitatii a fost reprezentata de normalizarea concentratiei plasmatice a fosfatazei alcaline (o enzimaimplicata in distrugerea oaselor) in sange sau reducerea cu cel putin 75% din valoarea initiala a acesteia pana la valorile normale.
Pentru tratamentul osteoporozei, efectele Aclasta au fost comparate cu efectele placebo (un preparat inactiv) la aproape 8 000 de femei varstnice cu osteoporoza. Pacientele au putut lua alte medicamente pentru osteoporoza, diferite de bifosfonati. Aclasta si placebo au fost administrate o data pe an.
Principala masura a eficacitatii a fost reprezentata de numarul de fracturi ale coloanei vertebrale sau ale soldului intr-un interval de trei ani de zile.

Ce beneficii a prezentat Aclasta in timpul studiilor?
In cazul bolii Paget, Aclasta s-a dovedit mai eficace decat risedronatul. Dupa sase luni, procentul de pacienti care au raspuns la tratament a fost de 95% intr-un studiu si de 97% in celalalt studiu, comparativ cu 75% si 73% dintre pacientii care au primit risedronat.
In cadrul studiului la pacientele cu osteoporoza, Aclasta a fost mai eficace decat placebo in reducerea riscului pentru toate fracturile. Riscul fracturilor la coloana vertebrala a scazut cu 70% la pacientele carora li s-a administrat Aclasta (fara a asocia Aclasta cu alte medicamente pentru osteoporoza), in comparatie cu cele carora li s-a administrat placebo, intr-un interval de trei ani de zile. O reducere de 41% a fracturilor la sold a fost inregistrata in cadrul comparatiei intre toate femeile care au luat
Aclasta (in asociere cu alte medicamente pentru osteoporoza sau in monoterapie) si femeile care au luat placebo.

Care sunt riscurile asociate cu Aclasta?
Majoritatea efectelor secundare asociate cu Aclasta tind sa apara in cursul primelor trei zile dupa administrarea perfuziei, devenind mai putin frecvente la repetarea perfuziei. Cel mai frecvent efect secundar asociat cu Aclasta (observat la mai mult de 1 pacient din 10) este febra. Pentru lista completa a tuturor efectelor secundare raportate asociate cu Aclasta, a se consulta prospectul.
Aclasta nu trebuie administrat persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergice) la acid zoledronic, la alti bifosfonati sau la oricare alt ingredient care intra in compozitia medicamentului.
Aclasta nu trebuie administrat pacientilor cu hipocalcemie (valori scazute de calciu in sange) sau femeilor insarcinate sau care alapteaza. Ca si in cazul utilizarii tuturor bifosfonatilor, pacientii care iau
Aclasta pot fi, de asemenea ,expusi riscului unor probleme renale, unor reactii la locul de perfuzare sau osteonecrozei (distrugerea tesutului osos) la nivelul mandibulei.

De ce a fost aprobat Aclasta?
Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a decis ca beneficiile Aclasta sunt mai mari decat riscurile sale pentru tratamentul osteoporozei la femeile in post-menopauza cu risc crescut de facturi si pentru tratamentul bolii Paget osoase. Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru Aclasta.

Ce masuri se iau pentru utilizarea in siguranta a medicamentului Aclasta?
Societatea care produce Aclasta va furniza pachete de informatii pentru medicii care prescriu Aclasta
pentru tratamentul osteoporozei, prin care li se va reaminti modul in care trebuie administrat
medicamentul, precum si pachete de informatii similare pentru pacienti, care vor contine explicatii privind efectele secundare ale medicamentului si cazurile in care acestia trebuie sa contacteze medicul.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Uleiul de mac in tratarea osteoporozei
Buna ziua, In tratarea osteoporozei, doza zilnica recomandata e ulei de mac este tot cea din pr ...
Adjuvant terapie cancer metastazat
Buna ziua, Ma numesc Mihaela Rusulovic,traiesc in Austria,an 44 de ani,acum 4 ani m-am imbolnavit d ...
osteoporoza si tiroida hasimoto
ce trebuie sa iau pentru osteoporoza fac aclasta perfuzii anual si iau san D3 si pentru tiroida iau ...
rog pret si daca aveti
Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca aveti Aclasta solutie. La ce pret este si unde se poate ach ...
aclasta
cat de efictratareaient este tratamentul cu aclasta in tratarea osteoporozei si cum il pot procura? ...
↳ Aclasta nu este disponibil la vanzare, avem doar rezumatul caracteristicilor medicamentului in sectiunea de prospecte. Aclasta este un medicament efi ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Tratarea Osteoporozei!
Cum cumpar Aclasta? ...
↳ Buna ziua! Aclasta nu este disponibil pentru vanzare, avem doar prezentarea prospectului. Medicamentul se elibereaza cu reteta, nu poate fi cumpar ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Menopauza si Climenum
Bună ziua!Aș dori să știu dacă folosesc Climenium durerea de oase care ...
↳ Buna ziua! Cliemnum atenueaza bufeurile in timp, veti constata o ameliorare dupa aproximativ o luna de administrare. In ceea ce priveste durerea de ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
ostoporoza este o cauza a menopauzei..?
Cum se trateaza ostoporoza..? Am fost depistata la un test de rutina in urma unei fracturi RMR mina ...
↳ Buna ziua! Este invers, menopauza este o cauza a osteoporozei, intrucat hormonii feminini (estrogeni) mentin oasele cu o densitate normala. In moment ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa ACIDUM ZOLEDRONICUM?
Alte medicamnete care au ACIDUM ZOLEDRONICUM:
- Zyolix 4 mg-5 ml concentrat pentru solutie perfuzabila
- Zerlinda 4 mg-100 ml solutie perfuzabila
- Osporil 4 mg/5 ml concentrat pentru solutie perfuzabila
- Desinobon 4 mg/5 ml

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...