Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » VERAHEXAL 120 RETARD, capsule

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - VERAHEXAL 120 RETARD, capsule

Prospect - VERAHEXAL 120 RETARD, capsule


NU comercializăm VERAHEXAL 120 RETARD, capsule!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: VERAHEXAL 120 RETARD, capsule    DCI:


  Produs complementar recomandat
Indicatii terapeutice: In tratamentul insuficientei coronariene (stari de oxigenare insuficienta a muschiului cardiac); angina cronica stabila (angina de efort);
angina de repaus inclusiv angina vasospastica (Prinzmetal Angina, Variant Angina), cat si angina instabila (crescendo-Preinfarct Angina); angina pectorala dupa infarct. In tratamentul unor aritmii cum sunt: tahicardie paroxistica supraventriculara, fibrilatie si flutter atrial cu frecventa marita (in afara de sindromul WPW, vezi contraindicatii), extrasistole supraventriculare, extrasistole ventriculare, in cazul in care sunt cauzate de ischemie cardiaca. In tratamentul hipertensiunii arteriale (hipertonie).

Forma de prezentare: capsule
Producator: Hexal Pharma
Clasificare ATC: verapamilum, C08DA

Compozitie: 1 capsula retard contine 120 mg verapamilclorhidrat, dietilftalat, poli (etilacrilat, metilmetracrilat); poli (acid metacrilic, metilmetracrilic), selac, talc, coloranti E 127, E 171.

Contraindicatii: Contraindicatiile reprezinta afectiuni sau situatii in care anumite medicamente nu pot fi utilizate sau se utilizeaza numai dupa o prealabila analiza medicala complexa, deoarece in acest caz efectul benefic nu este intr-o relatie favorabila fata de efectul negativ al acestora. In aceste conditii medicul trebuie sa fie corect si complet informat despre imbolnavirile anterioare, boli asociate cu tratament concomitent cat si conditiile care individualizeaza cazul. Uneori contraindicatiile pot aparea sau pot fi cunoscute dupa inceperea tratamentului. In acest caz trebuie informat medicul dvs.

Este interzis a se folosi verapamil in: soc cardio-vascular; infarct miocardic recent cu complicatii (bradicardie, hipotonie, insuficienta cardiaca stanga); bloc AV II si III; bloc sinoatrial; hipotonie a miocardului (insuficienta cardiaca manifesta); fibrilatie si flutter atrial si existenta concomitenta a unui sindrom WPW (risc marit de a declansa o tahicardie atriala).

Este necesara o supraveghere medicala deosebita in: bloc AV gradul I; hipotensiune sistolica sub 90 mm Hg; bradicardie (puls sub 50 batai/minut); functie hepatica foarte redusa (vezi dozare). In timpul sarcinii (in special in primele trei luni) sa fie utilizat verapamilul numai in indicatii deosebite.

Reactii adverse: Efectele adverse observate la utilizarea temporara a verapamilului, dar care nu trebuie sa apara la fiecare pacient, sunt enumerate mai jos: In cazul utilizarii de verapamil, in special la doze mai mari si/sau corespunzator traumelor anterioare ale cordului, pot aparea efecte adverse in legatura cu conducerea influxului (blocaj AV), a frecventei cardiace (bradicardie sinuzala), a tensiunii (scaderea tensiunii) si a travaliului cardiac (insuficienta cardiaca). Ocazional pot aparea ameteli, nervozitate, cefalee, oboseala, senzatii false cu furnicaturi (parestezii) surzenie, greata, aciditate, edeme ale gleznelor si inrosirea fetei (flush). Se semnaleaza deseori stari de constipatie. Rareori apar fenomene alergice pe tegumente (exanteme) si prurit (urticarie), inrosiri dureroase ale tegumentelor (eritromelalgie) si spasme ale musculaturii bronsice (bronhospasm). Foarte rar pot aparea dureri musculare si articulare. Mai exista si raportari de edeme angioneurotice si sindrom Stevens-Johnson. In cazuri rare se constata o marire reversibila a transaminazelor serice si/sau ale fosfatazelor alcaline, probabil ca expresie a unei hepatite alergice. La persoane in varsta s-a constatat in cazuri rare la o terapie prelungita marirea glandei mamare la barbati (ginecomastie), care a fost reversibila in toate cazurile dupa intreruperea medicamentului. S-a semnalat si marirea valorilor prolactinei. Foarte rar in cazul unui tratament indelungat se poate ajunge la modificari gingivale (gingivohiperplazie) care se remit dupa intreruperea tratamentului. Tratamentul hipertensiunii cu verapamil necesita control medical regulat. Datorita aparitiei de reactii diferite individuale poate fi influentata posibilitatea de participare la traficul rutier sau utilizarea masinilor. Aceasta manifestare este mai accentuata la inceputul tratamentului sau al schimbarii preparatului cat si in legatura cu consumul de alcool.

Interactiuni cu alte medicamente: Intrebati-va medicul, in cazul in care folositi permanent alte medicamente sau le-ati utilizat de curand sau daca doriti sa le folositi concomitent cu acest preparat. Medicul dvs. va poate spune daca in aceste conditii trebuie luate anumite masuri ca de ex.: daca este necesara stabilirea unei alte doze din acest medicament. Urmatoarele interactiuni intre medicamentul de fata si altele trebuie luate in considerare:
Antiaritmice
beta-blocanti

Anestezice de inhalatie
Potentare reciproca a actiunilor cardiovasculare (blocaj de grad inalt AV, scadere accentuata a frecventei cardiace, aparitia unei insuficiente cardiace, hipotensiune accentuata)

Antihipertensive (medicamente care scad tensiunea)
Marirea efectului antihipertensiv

Digoxin
Ridica nivelul plasmatic al digoxinei pe baza unei eliminari renale reduse (atentie la simptomele unei supradozari a digoxinei si daca este necesar se reduce doza glicozid, eventual dupa determinarea concentratiei plasmatice)

Chinidina
Sunt posibile scaderea accentuata a tensiunii si edeme pulmonare

Carbamazepin
Actiunea carbamazepinei creste

Cimetidina

Ranitidina
Poate ridica continutul plasmatic al verapamilului

Litiu
Micsoreaza actiunea litiului, mareste neurotoxicitatea

Rifampicina

Fenitoin

Fenobarbital
Micsoreaza continutul plasmatic si actiunea verapamilului

Teofilina

Prazosin

Ciclosporina
Marirea continutului plasmatic de teofilina, prazosin, respectiv la ciclosporina

Relaxanti musculari
Posibile accentuari ale efectului verapamilului

Administrarea i.v. de beta-blocanti in timpul tratamentului cu verapamil trebuie evitata (exceptie medicatie intensiva).

Mod de administrare: Daca nu exista alte indicatii se recomanda urmatoarele: doza generala pentru adullti si tineri cu greutate peste 50 kg. (120) - 240 - 480 mg verapamil pe zi corespunzator la (1) - 2 - 4 Verahexal 120 retard); doza generala la copii (numai in cazul dereglarilor de ritm cardiac); copii prescolari mai mari pana la 6 ani: 80-120 mg verapamil/zi; copii scolari inre 6-14 ani: 80-360 mg verapamil/zi. Dozajul se va adapta individual, la adulti incepand cu doza de 40 - 80 mg verapamil de trei ori pe zi. Doza poate fi marita in intervale zilnice sau saptamanale pana la obtinerea efectului clinic benefic in cadrul intervalului de dozare. Doza zilnica maxima trebuie sa fie depasita numai in cazuri justificate. La pacienti cu functie hepatica redusa poate sa se mareasca simtitor disponibilitatea sistemica. De accea la acesti pacienti trebuie redusa doza, in functie de gravitatea bolii cu 20%. Pentru acesti pacienti exista Verahexal cu doza mica neretardata de 40 mg (Verapamil 40 mg). Administrarea se face cu putin lichid in timpul sau imediat dupa mese. Durata tratamentului nu este limitata, ea se stabileste de medicul curant. Dupa un tratament indelungat sa nu se intrerupa tratamentul brusc ci sa se reduca doza treptat. Medicamentul sa nu fie utilizat dupa termenul de expirare prevazut pe ambalaj. Medicamentul se va pastra ferit de copii!

Forma de prezentare: Ambalaje originale cu 50 (N2) si 100 (N3) capsule retard.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Sa incep, sau nu tratamentul cu aspirin Protect si Crestor?
Buna ziua, Ma numesc Stoian Claudiu Ovidiu, sunt din Constanta, am 45 ani, de profesie - na ...
↳ Buna ziua! Daca este vorba despre colesterolul total rezultatele dumneavoastra sunt considerate cu risc moderat. Va recomand sa incepeti tratamentul ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Cura de slabire
Sufar de cardiopatie ischemica, in septembrie 2008 mi s-au implantat 2 stenturi pe arterele coronari ...
↳ Buna ziua! In cazul dumneavoastra ar fi bine sa cereti ajutorul unui nutritionist in ceea ce priveste o dieta pe care sa o urmati. In linii mari, red ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Trigliceride
Buna ziua. Revin la dvs. cu urmatoarea intrebare .Acum doua saptamani in urma analizelor efectuate m ...
↳ Buna ziua! Intr-adevar situatia dumneavoastra este neobisnuita si pare mai usor de crezut ca analizele care au impus tratamentul cu Omacor nu au fos ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...