Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » VASILIP comprimate filmate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - VASILIP comprimate filmate

Prospect - VASILIP comprimate filmate


NU comercializăm VASILIP comprimate filmate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: VASILIP comprimate filmate    DCI:


  Produs complementar recomandat
Indicatii: Vasilip va fi utilizat pentru reglarea cantitatii de grasimi din sange in urmatoarele cazuri:
• Testele sanguine au aratat ca, in ciuda unei diete cu restrictie la grasimi, in sange persista o cantitate excesiva a anumitor grasimi (colesterol cu densitate mica si/sau trigliceride). Este un fapt cunoscut ca o crestere a acestor grasimi in sange poate duce la diverse forme de afectiuni cardiace. De aceea, medicul va prescrie Vasilip.
• Deja aveti o afectiune a vaselor sanguine ce iriga cordul (ateroscleroza). Vasele afectate de ateroscleroza sunt ingustate si nu pot aduce suficient sange cu oxigen la inima. Prezenta unei cantitati excesive de grasimi in sange poate produce agravarea bolii sau acutizarea acesteia. Medicul v-a prescris Vasilip cu scopul de a va prelungi viata si a reduce riscul de infarct de miocard sau hemoragie cerebrala. Prin utilizarea Vasilip, se reduce riscul interventiilor chirurgicale cardiace de urgenta si se previne progresia aterosclerozei.
Chiar daca faceti tratament cu Vasilip, trebuie sa continuati dieta hipolipidica, dupa indicatiile medicului.

Va rugam sa cititi cu atentie acest prospect inainte de a incepe sa luati medicamentul
• Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie nevoie sa-l recititi.
• intrebati medicul dumneavoastra sau farmacistul daca doriti mai multe informatii sau sfaturi.
• Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra si nu trebuie sa-l dati altor persoane. S-ar putea sa le faca rau, chiar daca prezinta simptome asemanatoare cu ale dumneavoastra.

Compozitie
Vasilip 10 mg
Un comprimat filmat contine simvastatina 10 mg si excipienti : nucleu - lactoza monohidrat, amidon pregelatinizat, butilhidroxianisol, acid citric anhidru, acid ascorbic, amidon de porumb, celuloza microcristalina, stearat de magneziu; film - hidroxipropilmetilceluloza, talc, propilenglicol, dioxid de titan (E171).

Vasilip 20 mg
Un comprimat filmat contine simvastatina 20 mg si excipienti : nucleu - lactoza monohidrat, amidon pregelatinizat, butilhidroxianisol, acid citric anhidru, acid ascorbic, amidon de porumb, celuloza microcristalina, stearat de magneziu; film - hidroxipropilmetilceluloza, talc, propilenglicol, dioxid de titan (E171).

Vasilip 40 mg
Un comprimat filmat contine simvastatina 40 mg si excipienti : nucleu - lactoza monohidrat, amidon pregelatinizat, butilhidroxianisol, acid citric anhidru, acid ascorbic, amidon de porumb, celuloza microcristalina, stearat de magneziu; film - hidroxipropilmetilceluloza, talc, propilenglicol, dioxid de titan (E171).

Grupa farmacoterapeutica
Medicamente hipolipemiante, hipocolesterolemiante, hipotrigliceridemiante, inhibitoare ale HMG-CoA reductazei.

Ce este Vasilip?
Vasilip actioneaza prin inhibarea metabolismului colesterolului in ficat, regland astfel cantitatea de grasimi din sange. Aceasta contribuie la prevenirea bolilor vasculare in care grasimile se acumuleaza in peretii vasculari (ateroscleroza) si la prevenirea afectiunilor ce rezulta din acestea, de exemplu infarctul de miocard sau hemoragia cerebrala.
Efectul terapeutic apare dupa 2 saptamani, efectul maxim este observat dupa 4-6 saptamani de tratament.

Cine nu trebuie sa faca tratament cu Vasilip (Contraindicatii)
Informati medicul daca aveti alte afectiuni cronice, tulburari metabolice, daca sunteti alergici sau daca faceti tratament cu alte medicamente.
Nu trebuie sa luati Vasilip in urmatoarele cazuri:
• Aveti in antecedente o reactie de hipersensibilitate la simvastatina sau la oricare alt excipient al Vasilip (eruptii cutanate, dificultati respiratorii, scadere severa a tensiunii arteriale).
• Sunteti insarcinata sau exista probabilitatea de a fi insarcinata.
• Alaptati.
• Intentionati sa aveti copii. Daca luati aceasta decizie in timpul tratamentului cu Vasilip, trebuie sa intrerupeti tratamentul cu cel putin o luna inainte de conceptie.
• Sunteti femeie in perioada fertila si nu folositi o metoda de contraceptie sigura.
• Aveti probleme hepatice.
• Aveti o boala ereditara rara, numita porfirie.

Precautii
Deoarece Vasilip afecteaza functia hepatica, se poate observa o crestere a substantelor (enzimele) eliberate de ficat in sange. Cu toate ca aceasta crestere este, de obicei, usoara si nesemnificativa, medicul poate sa efectueze teste de control la inceputul si in timpul tratamentului. Frecventa acestor teste va fi stabilita de catre medic. Daca se observa o crestere prea mare a acestor enzime, tratamentul cu Vasilip se va intrerupe.
Informati medicul daca ati avut probleme hepatice in trecut.
Daca faceti tratament cu Vasilip, trebuie sa renuntati la consumul de alcool.
Deoarece Vasilip afecteaza metabolismul muscular, poate produce, in cazuri rare, dureri musculare, slabiciune sau rigiditate musculara. Foarte rar poate aparea o forma mai severa de disfunctie musculara, care poate duce chiar la insuficienta renala. Riscul de aparitie a problemelor musculare mentionate este mai mare daca aveti insuficienta renala severa sau daca folositi Vasilip concomitent cu alte medicamente indicate la paragraful Ce alte medicamente pot interactiona cu Vasilip. Daca luati oricare dintre aceste medicamente, informati medicul inainte de initierea tratamentului cu Vasilip.
Daca apare vreuna dintre problemele musculare mentionate, informati medicul cat mai repede posibil.

Precautii speciale legate de excipientii inactivi:
Butilhidroxianisolul irita ochii, pielea si mucoasele.

Atentionari speciale
Copii
Pana in prezent, nu s-au efectuat studii clinice privind siguranta si eficacitatea administrarii medicamentului la copii si adolescenti sub 18 ani.

Sarcina si alaptarea
Daca sunteti insarcinata sau alaptati, nu este recomandabil tratamentul cu Vasilip.
Daca sunteti insarcinata sau alaptati cereti sfatul medicului sau farmacistului inainte de a lua orice medicament.
Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Vasilip nu afecteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Ce alte medicamente pot interactiona cu Vasilip? (Interactiuni)
Vasilip poate interactiona cu anumite medicamente, ceea ce poate duce la cresterea fie a efectului Vasilip, fie a efectului altor medicamente. inaintea inceperii tratamentului cu Vasilip, informati medicul daca luati:
• alte medicamente pentru controlul nivelului grasimilor din sange (derivati de acid fibric, acid nicotinic),
• antibiotice (eritromicina, claritromicina),
• antimicotice (ketoconazol, itraconazol),
• medicamente pentru supresia sistemului imun (ciclosporina),
• antivirale (ritonavir),
• medicamente pentru tratamentul afectiunilor psihiatrice (nefazodona),
• anticoagulante (warfarina),
• medicamente pentru boli cardiace (digoxina).

Doze si mod de administrare
Urmati strict indicatiile medicului. Nu trebuie sa modificati dozele sau sa intrerupefi tratamentul fara sa consultati medicul.
Doza initiala de Vasilip in caz de crestere usoara a grasimilor din sange este de 1 comprimat Vasilip de 10 mg, seara. in cazul unei cresteri moderate sau a prezentei unei afectiuni vasculare (boala coronariana), doza initiala este de 1 comprimat Vasilip de 20 mg, seara.
Pentru atingerea efectului scontat, medicul poate creste doza zilnica pana la 40 mg sau la 80 mg, in forme severe de crestere a cantitatii de grasimi din sange. In cazul unei forme severe, ereditare de boala cu cantitati crescute de grasimi in sange, doza zilnica de 80 mg este divizata in trei prize: o doza de 20 mg dimineata, una la pranz si una de 40 mg seara.
Medicul va decide sa va administreze o doza mai mica de medicament, daca aveti o boala renala severa sau daca luati Vasilip concomitent cu alte medicamente cu care poate avea interactiuni.
Daca aveti impresia ca efectul medicamentului este prea puternic sau prea slab, informati medicul dumneavoastra sau farmacistul.

Daca ati uitat sa luati Vasilip
Nu dublati dozele pentru a recupera o doza omisa. Continuati cu o doza obisnuita, dupa orarul normal.

Efecte ce pot aparea la intreruperea tratamentului cu Vasilip
intreruperea tratamentului cu Vasilip nu reprezinta un pericol direct pe timp scurt, dar, dupa un timp mai lung, boala vasculara poate progresa, odata cu acumularea de grasimi in peretele vascular (ateroscleroza) si, consecutiv, reprezinta un risc de aparitie sau acutizare a bolii cardiovasculare.

Daca ati luat prea mult Vasilip (Supradozaj)
Daca ati luat o doza mai mare decat cea recomandata, informati de urgenta medicul.
Medicul va lua cele mai potrivite masuri de tratament si supraveghere a functiilor organelor care pot fi afectate (ficat, muschi, rinichi).

Reactii adverse
La fel ca alte medicamente, Vasilip poate prezenta reactii adverse.
Foarte rar pot aparea reactii adverse severe, ca afectarile musculare (miopatia) sau reactiile de hipersensibilitate. Miopatia se manifesta prin dureri musculare, rigiditate sau slabiciune. Reactiile de hipersensibilitate se pot manifesta prin tumefierea gatului, eritem, dificultati respiratorii, hipotensiune arteriala severa cu sincopa, cresterea temperaturii corporale, inrosire sau dureri articulare. Daca apar astfel de simptome, intrerupeti imediat tratamentul cu Vasilip si informati medicul.
De obicei, reactiile adverse din timpul tratamentului cu Vasilip sunt usoare si trecatoare.
Cele mai frecvente reactii adverse sunt cele gastro-intestinale (constipatie, greata, flatulenta, arsuri gastrice, dureri abdominale, diaree, varsaturi), cefaleea si tulburarile somnului. Reactii adverse mai rare includ ameteli, oboseala, crampe musculare, eruptii cutanate, mancarimi si pierderea excesiva a parului; reactii adverse foarte rare sunt depresia, afectarea nervilor periferici, pierderea apetitului sexual, anemie si cataracta. Nu exista o relatie cauzala complet elucidata intre medicament si multe din reactiile adverse.
Daca observati aparitia de reactii adverse sau orice modificari ce pot fi asociate medicamentului, va rugam sa informati medicul.
Pastrare
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor.

Ambalaj
Cutie cu 4 blistere continand cate 7 comprimate filmate.

Producator
KRKA, d. d., Novo mesto, Slovenia


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

scaderea colesterolului
Am colesterolul seric total 292,6mg/dl si valoarea lipidelor de 921 mg/dl.Vreau sa stiu ce gemoderiv ...
Tratament lipom subcutanat
Buna ziua! Sufar de lipomatoza. Spuneti-mi, va rog, daca pot sa folosesc produsul Hof Lipomin pentr ...
↳ Buna ziua! Hof-Lipomin este indicat pentru scaderea nivelului sangvin al colesterolului si trigliceridelor sau lipidelor, de unde se explica numele. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Anticonceptionale si 4Femina in tratarea problemelor dermatologice
Buna seara! De ceva vreme ma confrunt cu probleme serioase ale tenului ,probleme pentru care medi ...
↳ Buna ziua! Cele trei medicamente se pot asocia fara riscuri, chiar este indicat ca pe durata administrarii Sotret sa folositi metode contraceptive ef ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...