Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » VACCIN BCG liofilizat pentru inoculare intradermica

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - VACCIN BCG liofilizat pentru inoculare intradermica

Prospect - VACCIN BCG liofilizat pentru inoculare intradermica


NU comercializăm VACCIN BCG liofilizat pentru inoculare intradermica!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: VACCIN BCG liofilizat pentru inoculare intradermica    DCI:


  Produs complementar recomandat
Indicatii: Nou-nascuti incepand de la varsta de 4 zile si copii intre 5 si 10 luni care nu prezinta cicatrice vaccinala sau prezinta o cicatrice vaccinala sub 3 mm.
Persoane apartinand grupelor de varsta stabilite de Ministerul Sanatatii, care nu reactioneaza la tuberculina sau care prezinta o reactie de cel mult 9 mm in diametru la testarea cu 2 unitati PPD.

Prezentare:
Vaccinul BCG liofilizat pentru inoculare intradermica este un preparat utilizat pentru profilaxia specifica a tuberculozei. Vaccinul BCG liofilizat pentru inoculare intradermica este o suspensie de bacili Calmmette - Guérin vii, in concentratie de 10 mg greutate semiuscata/ml in solutie de glutamat de sodiu 1,5%, liofilizata in volum de 0,2 ml (2 mg) pe fiola si conditionata sub vid. Este livrat in fiole cuprinzand 20 de doze vaccinante. Impreuna cu vaccinul se livreaza lichidul necesar pentru suspensionarea inainte de vaccinare (Sauton diluat) si foita de material plastic necesara la deschiderea fiolei. Continutul fiolei cu vaccin are aspectul unei pulberi albe care nu adera de peretii fiolei. Lichidul de suspensionare este un lichid limpede si incolor. Prezervant: Nu contine.

Mod de actiune:
Prin vaccinarea BCG se inlocuieste infectia naturala cu bacili virulenti printr-o infectie primara cu bacili atenuati. In urma inocularii intradermice a vaccinului BCG, o parte din bacili raman si se multiplica la locul de inoculare, iar alta parte difuzeaza pe cale limfatica si apoi sanguina in organism, unde se multiplica, inducand un raspuns imun de tip celular, capabil sa protejeze individul fata de o infectare ulterioara cu Mycobacterium tuberculosis. In decurs de 1-3 saptamani dupa vaccinare, la locul de inoculare se formeaza un mic nodul care continua sa creasca in dimensiuni timp de inca 1-2 saptamani. In majoritatea cazurilor, in zona centrala a nodulului, pielea se subtiaza, pana la formarea unui orificiu prin care se elimina continutul nodulului. Supuratia continua 1-3 saptamani, dupa care se formeaza o crusta centrala, care apoi se elimina, la locul vaccinarii ramanand o cicatrice mai depigmentata si usor deprimata fata de tesutul care o inconjoara. Dovada unei vaccinari reusite este reprezentata de existenta leziunii locale si de prezenta alergiei la tuberculina, evidentiabila dupa 6-8 saptamani de la vaccinare. Imunitatea dobandita prin vaccinare BCG este conditionata de persistenta in organism a corpilor microbieni BCG vii. Ea nu impiedica infectia, ci actioneaza prin inhibarea proliferarii bacililor virulenti. Vaccinarea BCG previne aparitia formelor grave de tuberculoza la copii si contribuie la diminuarea incidentei bolii in populatia generala.

Mod de administrare:
Pentru a putea fi administrat, vaccinul BCG liofilizat trebuie suspensionat. Dupa pilirea gatului fiolei, fiola se inveleste strans intr-o foita de material plastic, dupa care gatul fiolei se rupe cu mana. Cu o seringa cu ac lung se introduc 2 ml din lichidul de suspensionare (Sauton diluat) in fiola de vaccin, dupa care continutul fiolei se amesteca prin aspirare si respingere in seringa, de 2-3 ori. Suspensia obtinuta este incolora, omogena, usor opalescenta. Vaccinarea se practica in partea postero-externa a bratului stang, in treimea medie. Injectarea se face cu o seringa de 0,5 ml sau 1 ml prevazuta cu un ac pentru inoculare intradermica. Se injecteaza strict intradermic 0,1 ml suspensie de vaccin BCG. In timpul operatiei de vaccinare, suspensia trebuie protejata impotriva luminii directe a zilei. Vaccinul va fi utilizat in decurs de cel mult o ora dupa suspensionare. Timp de 6 saptamani de la vaccinare (perioada de instalare a alergiei), vaccinatul nu va fi supus unor interventii chirurgicale sau unui tratament medicamentos imuno-depresiv si va fi ferit de contaminare tuberculoasa. La aplicarea vaccinului BCG se va asigura un interval minim de 1 luna fata de alte vaccinari. Revaccinarile se efectueaza la grupele de varsta stabilite de Ministerul Sanatatii, dupa testare tuberculinica prealabila.

Contraindicatii:
Nou-nascutii subponderali (sub 2500 g), boli febrile concomitente, convalescenta unei boli infecto-contagioase (1-3 luni), afectiuni dermatologice acute, deficit imun.

Efecte secundare:
In cazuri rare se poate produce, dupa 1-3 luni de la vaccinare, o adenopatie axilara. Ganglionii sunt mici, duri, mobili, nedurerosi si nu se depisteaza decat la palpare sistematica. Adenopatiile care depasesc 10-15 mm si adenitele supurate sunt exceptionale si se datoresc, in majoritate, nerespectarii tehnicii de vaccinare. In cazul aparitiei unor astfel de fenomene, se instiinteaza imediat dispensarul antituberculos teritorial si Directia de Medicina Preventiva si Promovarea Sanatatii din Ministerul Sanatatii.

Conditii de pastrare:
Vaccinul BCG liofilizat pentru inoculare intradermica va fi pastrat la adapost de lumina naturala si la o temperatura de + 4-8C.

Termen de valabilitate:
Valabilitatea vaccinului pastrat in fiola nedeschisa, in conditiile specificate, este stantata pe fiola: 12 luni. Valabilitatea lichidului de suspensionare (Sauton diluat) este practic nedefinita.

Precizari:
Vaccinul BCG este sensibil la actiunea luminii naturale. Expus chiar pentru scurt timp la lumina directa sau difuza a zilei, vaccinul se degradeaza, bacilii sunt omorati. Seringile si acele utilizate pentru vaccinarea BCG vor fi pastrate in exclusivitate pentru acest scop.

Producator: Institutul Cantacuzino


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Alte medicamente cu urimil
Soțul ia tr de tbc poate sa ia urimil ...
Rezultat analize
Buna dimineata! De ceva timp ma simt slabit, mereu obosit, indiferent de cat timp dorm. De altfe ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...