Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » IMOVAX MUMPS, suspensie injectabila

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - IMOVAX MUMPS, suspensie injectabila

Prospect - IMOVAX MUMPS, suspensie injectabila


NU comercializăm IMOVAX MUMPS, suspensie injectabila!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: IMOVAX MUMPS, suspensie injectabila    DCI: VACCIN POLIOMIELITIC TRIVALENT INACTIVAT


  Produs complementar recomandat


68.95lei
Vezi detalii

Vaccin cu virus viu atenuat impotriva oreionului (tulpina URABE AM–9, preparat pe culturi pe oua embrionate de gaina).
Compozitie:
O doza de vaccin liofilizat contine: Ingrediente active: Virus urlian viu atenuat (tulpina URABE AM–9) 5 000 (CCID 50. Diluent: apa pentru injectie 0,5 ml.

Forma farmaceutica:
Suspensie injectabila obtinuta prin reconstituirea produsului liofilizat cu diluentul.

Indicatii:
Prevenirea oreionului incepand cu varsta de 12 luni. Aceasta limita de varsta poate fi scazuta la 9 luni pentru copii care traiesc in comunitati.

Posologie si mod de administrare:
Vaccinarea se va face printr-o singura injectie (o doza de vaccin) ce va fi administrata incepand cu varsta de 12 luni; copiilor vaccinati sub varsta de 1 an li se recomanda o a 2-a doza de vaccin 6 luni mai tarziu. Calea de administrare recomandata este intramuscular, dar se poate administra si subcutanat. Vaccinul liofilizat are aspectul unei pulberi; vaccinul reconstituit trebuie sa fie limpede si sa aiba culoarea cuprinsa intre galben pal si portocaliu. Subiectul vaccinat nu este contagios pentru anturajul sau. Vaccinul reconstituit trebuie utilizat imediat.

Contraindicatii:
Imunodeficienta congenitala sau dobandita (include infectia cu HIV). La copii nascuti din mame HIV pozitive: datorita faptului ca anticorpii materni tip Ig G traverseaza placenta, statusul serologic al copilului nu poate fi apreciat (precizat) inainte de varsta de 9 – 10 luni (persistenta anticorpilor materni s-a intalnit pana la varsta de 14 luni), de aceea este necesar sa se astepte pana copilul devine seronegativ, determinare prin reactie Western Blot, cu folosirea eventuala a metodei de detectie a genomului viral inainte ca absenta infectiei HIV a copilului sa fie stabilita. Daca copilul nu este infectat se recomanda schema de vaccinare obisnuita. Daca copilul este infectat este neaparat necesar consultarea unei echipe de medici pediatri. Hipersensibilitate la proteinele de ou (reactie anafilactica dupa ingestia de oua). Injectie recenta cu imunoglobuline (vezi Interactiuni medicamentoase). Alergie dovedita la neomicina. Sarcina (vezi Sarcina si alaptare).

Interactiuni medicamentoase:
Datorita riscului de inactivare se recomanda ca vaccinul sa nu se administreze mai devreme de 6 saptamani (si daca este posibil dupa 3 luni) de la injectarea cu imunoglobuline sau preparate de sange continand imunoglobuline (sange sau plasma). Din acelasi motiv nu se vor administra imunoglobuline mai devreme de 2 saptamani de la vaccinare. Ca urmare a vaccinarii, persoanele tuberculino pozitive pot deveni pentru scurt timp tuberculino negative.

Sarcina si alaptare:
Sarcina reprezinta o contraindicatie. Totusi, vaccinarea antiurliana in timpul unei sarcini nedepistate nu justifica recomandarea de intrerupere a acesteia.

Reactii adverse:
Posibil usoare reactii eritematoase la nivelul locului de administrare, uneori insotite de febra moderata si in cazuri rare de parotidita. Asemenea efecte secundare sunt cel mai adesea usoare, de scurta durata si pot surveni la 5 zile dupa vaccinare. Rare cazuri de maladii neurologice, asemenea meningitelor sau meningo-encefalitelor si surditate unilaterala au fost raportate. Meningitele pot aparea dupa 30 de zile de la vaccinare. Cateodata se poate izola un virus urlian din L.C.R. In cateva cazuri rare, o metoda bazata pe amplificarea virala si secventa nucleotidica a permis identificarea virusului vaccinal, tulpina URABE AM – 9. Frecventa meningitelor nebacteriene este inferioara fata de cea a menigitelor dezvoltate de infectiile cu virus urlian salbatic (este mai mica de 1 la 100 000 de doze administrate). Vindecarea se realizeaza complet si fara sechele. Aparitia orhitei a fost foarte rar raportata.

Proprietati farmacologice:
Vaccin cu virus urlian viu atenuat cultivat pe oua embrionate de gaina. Imunitatea apare dupa 15 zile de la vaccinare se dezvolta si persista pentru cel putin 10 ani, in concordanta cu datele existente.

Durata de valabilitate:
24 luni. Vaccinul reconstituit trebuie utilizat imediat.

Conditii de pastrare:
Se va pastra la frigider intre +2C si +8C. A nu se congela! A se feri de lumina. A nu se utiliza dupa data expirarii indicata pe ambalaj.

Forma de prezentare:
Cutie cu o fiola, cu o singura doza de vaccin liofilizat + 0,5 ml diluent in seringa.

Producator: Aventis Pasteur


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Bacterofage
Bună ziua Mama mea a suferit in urma cu 2 luni o intervenție chirurgicală pentru oc ...
Se administrează bronho-vaxon în timpul tratamentului cu Xifia și Tavanik
Buna ziua, în urma unei pleurezie de lunga durata , am o pate din plaman nefuncțional, acum med ...
Flora intestinala va fi afectata?
Buna, chiar daca am nevoie sa iau o tableta saptamanal sau lunar, doresc sa stiu daca flora intestin ...
↳ Buna ziua! Administrarea cu frecventa redusa nu pune astfel de probleme, doar daca ati lua zilnic... Sunt studii in derulare efectuate pe soareci ca ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Antibiotic si covid
Bună ziua, Ce antibiotic poate sa ia soțul meu pt.covid în cazul în in care el ia Eliq ...
↳ Buna ziua! Pacientii cu afectiuni cardiovasculare nu trebuie sa ia automedicatie, mai ales in cazul infectiei cu covid. Doar medicul poate recomanda ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Rezistenta bacteriilor la antibiotice
Microbii au rezistenta la antibiotice dobandita in urma unui tratament eronat cu acel antibiotic.Int ...
Ce alte medicamente mai au substanta activa VACCIN POLIOMIELITIC TRIVALENT INACTIVAT?
Alte medicamnete care au VACCIN POLIOMIELITIC TRIVALENT INACTIVAT:
- IMOVAX POLIO, suspensie injectabila
- IMOVAX D.T. ADULT, suspensie injectabila

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...