Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Jeanine

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Jeanine

Prospect - Jeanine


NU comercializăm Jeanine!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Jeanine    DCI: COMBINATII


  Produs complementar recomandat
Indicatii: Jeanine este un contraceptiv oral combinat cu efect în acneea usoara spre moderata si în seboree. Fiecare drajeu contine o cantitate mica din doi hormoni feminini diferiti.
Acestia sunt dienogest (un progestativ) si etinilestradiol (un estrogen). Datorita cantitatilor mici de hormoni, Jeanine este considerat un contraceptiv oral cu doza mica.
Deoarece toate drajeurile din pachet contin aceeasi hormoni in aceeasi doza, este considerat un contraceptiv oral combinat monofazic cu efect antiandrogen.

Jeanine se foloseste pentru prevenirea sarcinii.

Contraceptivele orale sunt o metoda de control a sarcinii foarte eficace. Cand se administreaza corect (fara sa se uite un drajeu), sansa de a ramane insarcinata este foarte mica.

Combinatia estro- progestativa cu efect antiandrogenic este folosita si in tratamentul acneei si seboreei usoare si moderate.

Compozitie

Substantele active pentru un drajeu sunt etinilestradiolul (0,03 mg) si dienogest (2 mg).

Contraindicatii

Nu folositi contraceptivele orale combinate daca suferiti de una din afectiunile enumerate mai jos. Daca sunteti in una din aceste situatii, spuneti-i medicului inainte de a incepe sa luati Jeanine. Medicul dumneavoastra va poate sfatui sa folositi un alt tip de contraceptiv oral sau o metoda contraceptiva nehormonala.

- Daca aveti sau ati avut vreodata tulburari care afecteaza circulatia sanguina. In special este vorba de tromboze. Tromboza consta in formarea unui cheag de sange. Acesta poate sa apara in vasele de sange ale membrelor inferioare (tromboza venoasa profunda), in plamani (embolismul pulmonar), in inima (infarct miocardic), in creier (accident vascular cerebral) sau in alte parti ale corpului. (Vezi paragraful intitulat "Contraceptivele orale si trombozele").
- Daca aveti sau ati avut un accident vascular cerebral (produs de un cheag de sange sau de ruperea unui vas de sange in creier).
- Daca aveti sau ati avut o stare care ar putea fi primul semn al unui atac de cord (cum ar fi angina pectorala sau durere in piept) sau al unui accident vascular cerebral (cum ar fi atac ischemic tranzitor sau accident vascular cerebral minor reversibil).
- Daca aveti migrena in antecedente, insotita de simptome vizuale, tulburari de vorbire, slabiciune sau amorteala a oricarei parti a corpului.
- Daca aveti diabet zaharat cu afectarea vaselor sanguine.
- Daca aveti sau ati avut pancreatita (inflamare a pancreasului) asociat cu un nivel ridicat al grasimilor in sange.
- Daca aveti icter (ingalbenirea pielii) sau boli hepatice severe.
- Daca aveti sau ati avut cancer care se poate dezvolta sub influenta hormonilor sexuali (de ex. cancer de san sau al organelor genitale).
- Daca aveti sau ati avut o tumora hepatica maligna sau benigna.
- Daca aveti sangerari vaginale inexplicabile.
- Daca sunteti insarcinata sau credeti ca s-ar putea sa fiti.
- Daca sunteti hipersensibila (alergica) la oricare dintre componentii Jeanine.
Daca apare oricare dintre aceste conditii pentru prima data in timpul folosirii contraceptivului, opriti imediat administrarea si consultati-va medicul. Intre timp, folositi metode contraceptive non-hormonale.

Efecte adverse

Jeanine, ca si alte contraceptive orale, nu protejeaza impotriva infectiei cu HIV (boala SIDA) sau oricaror altor boli cu transmitere sexuala.
o Inainte de a incepe sa utilizati Jeanine
Daca suferiti de oricare din afectiunile de mai jos si utilizati contraceptivul oral combinat, s-ar putea sa fie necesar un control medical mai atent. Medicul va poate explica aceste lucruri. De aceea, daca oricare din situatiile de mai jos este valabila si pentru dumneavoastra, informati medicul inainte de a incepe Jeanine:
- daca fumati;
- daca aveti diabet;
- daca sunteti supraponderala;
- daca aveti hipertensiune arteriala;
- daca aveti valvulopatii sau tulburari de ritm cardiac;
- daca aveti inflamatii ale venelor (flebite superficiale);
- daca aveti vene varicoase;
- daca oricine dintre rudele dumneavoastra apropiate a avut tromboza, atac de cord sau accident vascular cerebral;
- daca suferiti de migrena;
- daca suferiti de epilepsie;
- daca dumneavoastra sau cineva dintre rudele dumneavoastra apropiate are sau a avut valori crescute ale colesterolului sau trigliceridelor (ale grasimilor);
- daca oricine dintre rudele dumneavoastra apropiate a avut cancer de san;
- daca aveti boli ale ficatului sau vezicii biliare;
- daca aveti boala Crohn sau colita ulceroasa (boli cronice inflamatorii intestinale);
- daca aveti lupus eritematos sistemic (LES; boala care afecteaza pielea pe toata suprafata corpului);
- daca aveti sindrom hemolitic uremic (SHU; boala a coagularii sangelui care determina insuficienta renala);
- daca aveti anemie cu celule in secera;
- daca aveti o stare care apare pentru prima data sau se inrautateste in timpul sarcinii sau dupa folosirea de hormoni sexuali (de ex. pierderea auzului, o tulburare metabolica numita porfirie, herpes gestational, o tulburare neurologica numita coreea Sydenham);
- daca aveti sau ati avut cloasma (portiuni de piele pigmentata galbui - maron, in mod special pe fata); in acest caz expunerea la soare sau ultraviolete trebuie evitata.
Trebuie sa va informati medicul daca vreuna din aceste manifestari apare pentru prima oara, reapare sau se inrautateste in timpul tratamentului cu contraceptive orale.

Contraceptivele orale si tromboza
Tromboza consta in formarea unui cheag de sange care blocheaza vasul de sange.
Uneori trombozele apar in venele profunde ale membrelor inferioare (tromboza venoasa profunda). Daca cheagul de sange se mobilizeaza de la locul unde se formeaza, poate ajunge si bloca arterele pulmonare, determinand asa numita "embolie pulmonara". Incidenta trombozei venoasei profunde este rara. Poate sa apara chiar daca utilizezi sau nu contraceptive orale. De asemenea, poate sa apara in timpul sarcinii. Riscul este mai mare la utilizatoarele de contraceptive orale decat la cele care nu le utilizeaza, dar nu este atat de mare ca in timpul sarcinii.

Cheaguri de sange pot sa apara foarte rar in vasele inimii (producand atac de cord) sau la nivelul creierului (producand accident vascular cerebral). Foarte rar, cheagurile de sange pot aparea in ficat, intestin, rinichi sau ochi.
Ocazional, tromboza poate determina handicap permanent sever sau poate fi chiar letala.

Riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral creste odata cu varsta. De asemenea, creste cu cat fumati mai mult. Cand utilizati contraceptive orale trebuie sa nu mai fumati, in special daca aveti peste 35 de ani.

Daca apare hipertensiune arteriala in timpul utilizarii contraceptivelor orale, s-ar putea sa fiti sfatuita sa opriti utilizarea lor.

Riscul de tromboza venoasa creste temporar dupa interventii chirurgicale sau imobilizari (de ex. cand aveti piciorul sau picioarele in atele sau aparat gipsat). La femeile care utilizeaza contraceptive orale acest risc poate creste. Anuntati medicul despre utilizarea de contraceptive orale inainte de o eventuala spitalizare sau interventie chirurgicala. Medicul va va sfatui sa opriti contraceptivele orale cu cateva saptamani inainte de interventia chirurgicala sau pe perioada imobilizarii. Medicul va va anunta cand sa reincepeti utilizarea contraceptivelor orale dupa convalescenta.
Daca observati semne posibile de tromboza, opriti administrarea de contraceptive orale si consultati imediat medicul (vezi "Cand sa va contactati medicul")
Contraceptivele orale si cancerul
Cancerul de san a fost diagnosticat cu o frecventa usor mai crescuta la femeile utilizatoare de contraceptive orale in comparatie cu cele de aceeasi varsta, care nu folosesc aceasta metoda. Aceasta crestere mica a numarului de cancer de san scade gradual in urmatorii 10 ani de la oprirea administrarii contraceptivelor orale. Nu se cunoaste daca aceasta diferenta se datoreaza contraceptivelor orale. Se poate datora faptului ca utilizatoarele de contraceptive orale sunt examinate mai des, de aceea cancerul de san poate fi depistat mai devreme.

In cazuri rare, la utilizatoarele de contraceptive orale au fost raportate tumori hepatice benigne si, in cazuri si mai rare, tumori maligne hepatice. Aceste tumori pot duce la hemoragii interne. Contactati medicul imediat ce apar dureri abdominale severe.

Cancerul de col cervical a fost raportat ca apare mai des la utilizatoarele pe termen lung de contraceptive orale. Acest fapt poate sa nu fie datorat contraceptivelor orale, ci comportamentului sexual si altor factori.

Contraceptivele orale si sarcina
Jeanine nu trebuie utilizata daca femeia este insarcinata sau crede ca este insarcinata. Daca suspectati ca sunteti gravida in timp ce luati Jeanine, trebuie sa consultati medicul dumneavoastra.

Contraceptivele orale si alaptarea
In general, nu se recomanda Jeanine in perioada alaptarii. Daca doriti sa luati contraceptive orale pe perioada alaptarii, cereti sfatul medicului.
Contraceptivele orale si influenta asupra capacitatii de a conduce
Nu s-a observat nici un efect asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Contraceptivele orale si alte medicamente
Unele medicamente pot afecta eficacitatea contraceptivelor orale. Acestea includ medicamentele pentru tratamentul epilepsiei (de ex. primidona, fenitoina, barbituricele, carbamazepina, oxcarbazepina, topiramat, felbamat), pentru tratamentul tuberculozei (de ex. rifampicina, rifabutina) si pentru infectia HIV (ritionavir), antibioticele pentru unele boli infectioase (de ex. ampicilina, tetraciclinele, griseofulvina) si extract de sunatoare (folosit pentru stari depresive). De asemenea, contraceptivele orale pot interfera ci actiunea altor medicamente.
Va rugam sa informati medicul dumneavoastra sau farmacistul daca luati sau ati luat recent orice alt medicament sau produs vegetal, chiar si cele eliberate fara prescriptie medicala. De asemenea informati medicul sau stomatologul care va prescriu alte medicamente (sau farmacistul) ca utilizati Jeanine. Ei va vor spune daca este necesara o metoda contraceptiva suplimentara si pentru cat timp.

Administrare

Incepeti sa luati Jeanine din prima zi a ciclului, respectiv din prima zi de sangerare menstruala. Luati drajeul marcat cu ziua respectiva din saptamana. De ex. daca menstra incepe intr-o vineri, luati drajeul marcat cu "Vi". Apoi urmati ordinea zilelor. Actiunea Jeanine incepe imediat, nefiind necesara si o alta metoda contraceptiva.

De asemenea, puteti incepe din ziua a 2-a pana in a 5-a zi de menstra, dar in acest caz este necesara o metoda contraceptiva suplimentara (metoda de bariera) in primele 7 zile de administrare din prima folie.

Ambalare
Blister cu 21 drajeuri.

Producator
Jenapharm, Germania


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

contraceptie fara hormoni
Bună ziua! Ce tip de contraceptiv fara hormoni aș putea folosi? de regulă folosim prezervativ ...
↳ Buna ziua! Puteti incerca ovulele cu spermicid (Contracept M sau Pharmatex), diafragma sau foitele contraceptive. Ideal ar fi sa le combinati si cu m ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Pastile
Bună ziua! I-au pastile Karisa regulat pentru stabilizarea menstruației și în prima z ...
Se poate renunta la pilule Yasmin dupa a doua pilula luata? Mentionez ca am luat timp de 7 ani pilule.
Buna seara. Avem o situatie in care avem nevoie de ajutor. La inceput, pe la 20 de ani, am luat Jean ...
↳ Buna ziua! Daca ati luat doar doua drajeuri puteti renunta fara probleme. Va puteti astepta poate la usoare sangerari vaginale, sa nu va nelinistiti! ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Schimbare anticonceptionale Jeanine
Buna ziua! Am 27 de ani, in ultimul an am luat anticonceptionale Jeanine. De cateva saptamani, aces ...
↳ Buna ziua! Exista un contraceptiv numit Dienille, care contine aceiasi hormoni, in acelasi doze, ca si Jeanine (etinilestradiol 0.03 mg, dienogest 2 ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
denumiri de anticonceptionale
dati-mi va rog denumiri de anticonceptionale? ...
↳ Buna ziua! Daca doriti sa luati anticonceptionale va recomand asa va adresati unui medic, pentru ca luate fara recomandare pot fi periculoase! Iata ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Contact sexual neprotejat in perioada tratamentului cu antibiotic
Am fost diagnosticat prin analize de secretie uretrala si spermocultura cu Enterobacteriaceae. Nu ma ...
↳ Buna ziua! Daca aveti o partenera stabila ar fi indicat sa folositi prezervativul pe toata durata tratamentului si sa-si faca si ea o cultura din sec ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Măncărimi in zona intimă
Buna ziua, de ceva vreme am mâncărimi in zona intimă (testicule) și mi se usucă ...
↳ Buna ziua! Va recomand sa aplicati gelul antibacterian Argipur, de doua ori pe zi, in strat subtire, dupa toaleta locala. Folositi prezervativul pana ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Am facut sex si s-a rupt prezervativul
Buna seara am.facut sex cu prietena mea si s-a rupt prezervativul si in urmatoarele zile trebuie s ...
↳ Buna ziua! Daca este sigura ca are maxim 7 zile pana vine menstruatia, nu era in perioada fertila si nu este cazul sa va alarmati. Daca are cicluri ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Reutilizarea prezervativului
Actul sexual poate continua dupa primul număr cu acelasi prezervativ? Fără golirea pr ...
↳ Buna ziua! Nu este recomandat, intrucat prezervativul este destinat unei singure utilizari. Apare asadar riscul ruperii acestuia. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa COMBINATII?
Alte medicamnete care au COMBINATII:
- SmofKabiven Nutribase emulsie perfuzabila
- SmofKabiven Low Osmo Peripheral emulsie perfuzabila
- Ecbirio 0,3 mg/5 mg/ml picaturi oftalmice, solutie
- Devaricid 450 mg/50 mg comprimate filmat
- Nefrosol fara potasiu solutie pentru hemofiltrare
- GluaMet 50 mg/850 mg comprimate filmate
- Dyvixarez 0,5 mg/0,4 m
- Dutazen 0,5 mg/0,4 mg
- DUSTIN DUO 0,5 mg/0,4 mg
- Ducressa 1 mg/ml + 5 mg/ml
- Doreta EP 75 mg/650 mg
- Caffetin Cold Plus comprimate filmate
- Aprexevo
- Analgex 400 mg/325 mg comprimate filmate
- Twinpros 0,5 mg/0,4 mg capsule
- TANTUMGRIP cu gust de portocala 600 mg/10 mg pulbere pentru solutie orala
- TANTUMGRIP cu gust de lamaie si miere 600 mg/10 mg pulbere pentru solutie orala
- TANTUMGRIP cu gust de lamaie 600 mg/10 mg pulbere pentru solutie orala
- Solutie Hartmann solutie perfuzabila
- Solutie contra aftelor bucale
- SOLUTIE AURICULARA CU CLORAMFENICOL SI FLUOCINOLON
- SmofKabiven extra Nitrogen emulsie perfuzabila
- SmofKabiven Central fara electroliti emulsie perfuzabila
- SIROP PATLAGINA
- Prothromplex TOTAL 600 UI
- PADUDEN Raceala si Gripa 200 mg/30 mg
- NuTRIflex Omega Peri novo
- Nutriflex Lipid Plus emulsie perfuzabila
- Coldrex Sinus Extra
- Advil Raceala si Gripa
- Addaven
- Zovirax Duo 50 mg
- Zifex complex ovule
- Zetovar 10 mf
- Zenadea 2mg
- Volulyte
- Vizimaco
- Vizilatan Duo
- Viacorlix
- Vi-Sol Calcium sirop
- Veyann
- Vertigix
- Valtricom
- TWICOR 10
- Torvazin Plus
- Tilamcar
- Telhycar
- Telassmo
- Synocam
- Synaze
- Suvezen
- SifiOpt
- Septolete D pastille
- Septolete pastile
- Prestarium ARG Plus
- Prestarium
- Preamlessa
- Plenvu
- PERIOLIMEL N4E
- Parvaxor
- OXIMED
- Nasic 1 mg/ml
- GNAK 50 mg
- Fervex raceala si gripa
- Essentiale MAX 600 mg capsule
- Dipperam 5 mg/80
- DICARBOCALM N
- Desorelle Zilnic 150 micrograme/30 micrograme
- Co-Roswera 5 mg/10 mg
- Clensia Pulbere pentru solutie orala
- Cebangin mentol 5 mg/1 mg
- Cebangin lamaie 5 mg/1 mg
- Biphozyl solutie pentru hemodializa/hemofiltrare
- Azalonum 20 mg
- Arbalior 25 mg
- Airbufo Forspiro 160 micrograme
- Addamel Novum
- OTIS-T
- OTIRELAX 45,5mg/11,4 mg/ml
- ORNIBEL 0,120 mg/0,015 mg/24 de ore
- OCTENISEPT
- NORTIVANCOMBI 10 mg/160 mg
- NORPLEXAM 10 mg/2,5 mg/10 mg
- NORIPLEX 10 mg/2,5 mg
- NEIRAXIN
- NEFROSOL cu 2 mmol/l potasiu
- N-CALMANT III
- N – ANTIGRIPAL
- MYDRANE
- MULTIBIC POTASSIUM-FREE
- MOVIPREP
- MODAFEN HOT DRINK 650 mg/10mg
- Microlax
- METEOSPASMYL 60 mg/300mg
- MARYNARKA 0,075 mg/0,020 mg
- Lipofundin MCT/LCT 200 mg/ml
- Lipocomb Calciu 10 mg/10 mg
- Lekadol
- Kivizidiale 40 de micrograme/ml + 5 mg/ml
- Kandoset

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...