Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » CERVUGID – OVULE

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - CERVUGID – OVULE

Prospect - CERVUGID – OVULE


NU comercializăm CERVUGID – OVULE!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: CERVUGID – OVULE    DCI:


  Produs complementar recomandat


85.65lei
Vezi detalii

Indicatii: vaginite si cervicite microbiene (produse de Corynebacterium vaginalis sau Haemophylus vaginalis, microorganisme obisnuite, colibacili, streptococi si alti germeni piogeni aerobi si anaerobi), vaginite trichomonazice (in acest caz se va trata si partenerul) si se va asocia cu metronidazol per os;
se va excepta primul trimestru de sarcina cand administrarea metronidazolului este contraindicata. De asemeni, este indicat in vaginite micotice produse de Candida, singura sau in asociere cu alte specii de fungi, vaginite generate de micoplasme si chlamidii (sensibile intotdeauna la cloramfenicol), vaginite mixte produse prin asocierea de bacterii, trichomonaze si candidoze, vaginite atrofice produse de carente estrogenice la menopauza (insotite de dispareunie, prurit si arsuri locale precum si de tulburari urinare: mictiuni frecvente sau incontinenta urinara de efort functionala).
inainte de efectuarea citotestului, intotdeauna se vor trata infectiile cervico-vaginale, dupa care se va trece la recoltare, tratamentul cu Cervugid - ovule avand rolul de a clarifica campul microscopic si a ajuta la interpretarea corecta a frotiului.
Un loc important in cadrul infectiilor cervico-vaginale il ocupa tratamentul cu Cervugid - ovule a infectiilor cu HPV (prescurtare de la Virusul Papilomei Umane considerat ca fiind agentul etiologic al cancerului de col uterin). Prezenta virusului HPV la nivelul colului uterin este demonstrata prin examen citologic, adica prin examenul frotiului pe lame, de pe col si vagin.Virusul determina modificari morfologice specifice ale celulelor de la acest nivel care se exprima in sistemul Bethesda (inlocuitorul actual al claselor Papanicolau - Babes) prin clasele ASCUS, LSIL HSIL sau AGUS. in infectiile cu Virusul Papilomei Umane unde citotestul in sistemul Bethesda este ASCUS, LSIL, HSIL sau AGUS, administrarea a trei cure de Cervugid - ovule a condus aproape in toate situatiile la normalizarea citotestului. Prin aceasta actiune, Cervugid - ovule are rol profilactic in cancerul de col uterin. in cervicitele insotite de eroziuni sau ulceratii sunt necesare trei cure cu pauza de 7 zile dupa fiecare cutie, pauza necesara pentru a prinde formele sporulate de agenti care germineaza intre timp. Rezultate foarte bune s-au obtinut in toate procesele inflamatorii pelvine (congestii pelvine, metrite, anexite, celulite pelvine, pelviperitonite si procese inflamatorii care insotesc formatiunile tumorale benigne sau maligne), in chisturile ovariene neoperabile (de dimensiuni mici), in tulburarile menstruale (insotite de fluxuri abundente si dureri). O alta indicatie este aseptizarea locala inaintea interventiilor in sfera genitala: histerosalpingografii, biopsii cervicale, histerectomii, anexectomii etc, precum si la bolnavele tratate cu imunosupresoare, citostatice sau corticosteroizi unde puterea de aparare a organismului scade.
in timpul tratamentului si dupa tratament se va acorda o atentie deosebita prevenirii recontaminarii, in scopul evitarii recidivelor. Pentru aceasta, se vor depista si se vor trata la pacient, partener sau oricare din membrii familiei orice alta localizare a candidozelor (inghinala, bucala, intertrigo al coapselor, interfesier, anorectal, interdigital, ungheal etc).Toaleta locala se va face dupa spalare pe maini cu apa si sapun (cateva minute), iar vasele folosite pentru toaleta intima vor fi spalate, oparite si dezinfectate cu alcool; lenjeria intima (personala, netransmisibila si pastrata in pungi separate) se fierbe, se calca cu fierul incins si se schimba zilnic; se va trata obligatoriu partenerul daca este bolnav sau purtator sanatos, iar intotdeauna inainte de contact, partenerul se va spala pe organele genitale externe cu apa si sapun. Se considera ca virusul HPV este cantonat in secretia de la nivelul santului balanopreputial -smegma- si prin contact sexual se transmite la femeie; de aceea se impune fidelitate si igiena locala riguroasa. Se va evita frigul si umezeala prin imbracaminte si incaltaminte corespunzatoare. Se va asigura un aport corespunzator de lichide (1,51 pe zi) pentru prevenirea constipatiei, iar din regimul alimentar se vor evita alcoolul, alimentele condimentate (usturoi, ceapa, ardei), conservele si dulciurile rafinate sau concentrate, preferandu-se un regim alimentar bogat in proteine vegetale si animale (carne, branzeturi, oua, unt). Se va evita fumatul si se va elimina un diabet clinic sau subclinic prin determinarea glicemiei sau hiperglicemiei provocate. in cazul aparitiei recidivelor, controlul medical va elimina o cauza organica (polip cervical, uterin, endometrita cronica, fibromiom uterin, tumori salpingo-ovariene etc); folosirea prezervativului poate fi responsabila de persistenta secretiei, motiv pentru care la cuplurile stabile se recomanda alt mijloc contraceptiv. Tratamentul va trebui sa fie complet si nu se va intrerupe chiar daca simptomele locale au disparut.

Compozitie: Fiecare ovul contine Cloramfenicol 200mg, Metronidazol 500mg, Nistatina 150mg, Acetat de hidrocortizon 15mg, Lipex403 2135mg.

Actiune farmacoterapeutica: produs polivalent activ pe intreaga flora patogena vaginala implicata in producerea cervico-vaginitelor si in inflamatiile genitale interne. Compozitia chimica complexa a medicamentului, Cervugid - ovule, asigura vindecarea proceselor inflamatorii de la nivelul vaginului, colului uterin, organelor genitale interne, precum si a inflamatiilor pelvine de diferite cauze. Componentele active ale medicamentului, Cervugid - ovule, acopera un mare numar de agenti patogeni (germeni microbieni micoze, paraziti, micoplasme si chlamidii), potentandu-se reciproc.
Cloramfenicolul are actiune bacteriostatica asupra bacililor Gram negativi, cocilor Gram pozitivi, actinomicetelor, spirochetelor, ricketsiilor, micoplasmelor si chlamidiilor; este activ asupra germenilor anaerobi (inclusiv genul Clostridium) si spirochetelor anaerobe.

Metronidazolul are actiune antitrichomonazica, dar cuprinde de asemenea si Entamoeba histolitica, germeni anaerobi (mai putin Clostridium), si spirochete anaerobe.

Nistatina este antifungic polivalent cu actiune fata de speciile Candida, Cryptococcus neoformans, Coccidoides immitis etc.

Acetatul de hidrocorizon este antiinflamator nespecific si actioneaza prin reducerea reactiilor congestive locale.

Lipex403 este o grasime semisintetica, care, pe langa actiunea de transport a celorlalte substante active, este el insusi un principiu activ, avand uri puternic rol trofic pe mucoasa cervico-vaginala.

Mod de utilizare: Se va administra cate un ovul seara, inainte de culcare, intravaginal, timp de 12 zile. in infectiile cu HPV si in cervicitele ulcerate se vor folosi trei cutii de ovule cu o pauza de 7 zile intre perioadele de administrare. Adjuvant, inainte de folosire se pot efectua spalaturi locale cu apa calda bicarbonatata (1 lingura de bicarbonat de sodiu la 1 litru de apa) sau cu ceai de musetel. in procesele inflamatorii genitale interne se poate asocia la nevoie si cu alte medicamente administrate pe cale generala, la indicatia medicului curant. Administrarea se poate realiza fara probleme si pe timpul ciclului menstrual, exceptand situatiile in care este posibila exagerarea durerilor de ciclu cand se va administra numai intre menstruatii.

Contraindicatii: Nu se va administra la bolnavele care prezinta intoleranta la unul din componentele medicamentului si nici la gravide in timpul primului trimestru de sarcina. Pentru precautie nu este indicat nici in perioada de alaptare.
De asemeni, este contraindicat in afectiunile hematologice severe, alergice, insuficienta hepatica sau renala severa, diabet steroidic, ulcer gastro-duodenal activ, hipertensiune arteriala maligna.

Prezentare: cutii cu 12 ovule

Pastrare: a se feri de lumina si caldura, maxim 8 -150C, in ambalajul original.

Producator: S.C. IRCON SRL, Calea Chisinaului, nr. 6, lasi,



Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Vaginita atrofica
Tratarea vaginitei atrofice pt o persoana in varsta de 73 ani ...
↳ Buna ziua! Daca pacienta nu are antecedente de cancer de san sau ovarian, poate sa urmeze un tratament cu Colpotrophine ovule, cate unul seara, intra ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Mancarimi in zona exterioara genitala
Buna ziua. De cateva zile am observat aparitia unor besicute in zona exterioara care provoaca manca ...
↳ Buna ziua! Va recomand sa faceti spalaturi vaginae cu soluatia Solubacter, are este activa atat contra candidei, cat si asupra bacteriilor ce provoac ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
tratament
Buna ziua. Am început tratamentul cu tergynan ovule. Pot întreține relații sexuale neprote ...
↳ Buna ziua! Nu este recomandat sa aveti raporturi sexuale neprotejate, intrucat aceste ovule v-au fost recomandate pentru tratamentul unei vaginite. S ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...