Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Tenox® 5 mg, 10 mg, comprimate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Tenox® 5 mg, 10 mg, comprimate

Prospect - Tenox® 5 mg, 10 mg, comprimate


NU comercializăm Tenox® 5 mg, 10 mg, comprimate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Tenox® 5 mg, 10 mg, comprimate    DCI:


  Produs complementar recomandat
Indicatii : Tenox apartine unui grup de medicamente numite blocante ale canalelor de calciu, care actioneaza prin dilatarea vaselor de sange si astfel sangele poate circula mai usor prin ele. Medicul dumneavoastra v-a prescris Tenox pentru a va trata valorile crescute ale tensiunii arteriale (hipertensiune) sau anumite forme de durere in piept numite angina, o forma rara de angina fiind angina Prinzmetal.
Tenox® 5
Amlodipin
Comprimate, 5 mg
Tenox® 10
Amlodipin
Comprimate , 10 mg
1. Ce contine Tenox?
Denumirea comerciala a acestui medicament este Tenox. Este disponibil in 2 concentratii diferite:
Tenox 5 mg, comprimate contine 5 mg amlodipina (sub forma de maleat), care este substanta activa. Comprimatele sunt albe, rotunde, usor biconvexe, prevazute cu o linie mediana pe una din fete.
Tenox 10 mg, comprimate contine 10 mg amlodipina (sub forma de maleat), care este substanta activa. Comprimatele sunt albe, rotunde, usor biconvexe, prevazute cu o linie mediana pe una din fete.
Tenox 5 mg, comprimate si Tenox 10 mg, comprimate contin, de asemenea, urmatorii excipienti inactivi: celuloza microcristalina, amidon de porumb pregelatinizat, amidon glicolat de sodiu (tip A), dioxid de siliciu coloidal anhidru si stearat de magneziu.
Tenox 5 mg, comprimate si Tenox 10 mg, comprimate sunt disponibile in cutii a cate 3 sau 9 blistere, un blister continand 10 comprimate.

3. Inainte sa utilizati Tenox
Nu utilizati acest medicament daca:
· Sunteti alergic(a) la amlodipina, alte blocante ale canalelor de calciu sau oricare din excipientii produsului
· Aveti valori mici ale tensiunii arteriale, soc cardiogen, stenoza aortica (ingustarea orificiului valvei aortice) sau angina pectorala instabila
· Ati avut recent (in ultimile 28 de zile) un atac de cord
Discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a utiliza Tenox:
· medicul dumneavoastra nu va va prescrie amlodipina daca ati fost diagnosticat cu criza hipertensiva
· daca suferiti de boli hepatice
· copii: amlodipina comprimate nu este recomandat copiilor cu varsta sub 18 ani
Trebuie sa informati intotdeauna medicul dumneavoastra despre orice medicamente pe care le utilizati. Aceasta include orice medicamente pe care le cumparati pentru dumneavoastra din farmacie fara reteta, ca si cele prescrise pentru dumneavoastra de catre medic. Unele medicamente pot interactiona cu Tenox. Acestea includ:
· Diltiazem (utilizat pentru a trata bataile neregulate ale inimii)
· Ketoconazol sau itraconazol (utilizate pentru a trata infectiile cu fungi)
· Ritonavir (utilizat in faze avansate ale infectiei cu virusul HIV)
· Rifampicina (utilizat pentru a trata infectii bacteriene)
· Sunatoare (Hypericum perforatum – remediu fitoterapeutic utilizat in tratamentul formelor usoare de depresie)
· Orice alte medicamente pentru inima, de exemplu atenolol, propranolol, carvedilol, doxazosin, captopril, enalapril, lisinopril
· Diuretice (medicamente care determina eliminarea de lichide din organism), de exemplu furosemida, amilorid.
Sarcina si alaptarea
Daca sunteti insarcinata sau alaptati, cereti sfatul medicului inainte de a incepe tratamentul cu acest medicament. Adresati-va imediat medicului daca ramaneti insarcinata in timp ce sunteti in tratament cu acest medicament.
Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Daca suferiti de ameteli, dureri de cap, oboseala sau greata, asigurati-va ca starea dumneavoastra va permite sa conduceti vehicule sau sa folositi utilaje, deoarece va poate fi afectata capacitatea de a reactiona.
4. Cum sa utilizati Tenox
Prospectul inclus in cutie contine informatii referitor la numarul de comprimate recomandate in mod obisnuit si modul de administrare. Dumneavoastra trebuie sa urmati indicatiile medicului dumneavoastra. Comprimatele se inghit intregi, cu un pahar cu apa. Este important sa mentineti tratamentul pe perioada indicata de medic. Nu intrerupeti tratamentul fara a cere, in prealabil, sfatul medicului.
La pacientii cu angina pectorala, Tenox poate fi folosit singur sau in asociere cu alte medicamente pentru angina.
Doza uzuala este de 5 mg, o data pe zi. Daca nu se obtine nici o ameliorare dupa 2-4 saptamani de tratament, medicul dumneavoastra poate creste doza la maximum 10 mg pe zi (administrata intr-o singura priza).
Daca suferiti de boli hepatice, medicul va decide care este doza cea mai potrivita pentru dumneavoastra.
Tenox nu este recomandat la copii sub 18 ani.
Daca ati uitat sa luati o doza
Daca ati uitat sa luati o doza, luati-o imediat ce va amintiti. Apoi continuati conform schemei de administrare. Nu luati doua doze odata.
Daca ati luat prea multe comprimate de Tenox
Adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau celui mai apropiat spital de urgenta. Asigurati-va ca aveti asupra dumneavoastra acest prospect si restul de comprimate ramase, astfel incat medicul sa stie ce ati luat.
5. Reactii adverse posibile
Ca orice medicament, Tenox poate determina reactii adverse la anumiti pacienti.
Reactii adverse foarte frecvente: tumefactia gleznei (edeme retromaleolare).
Reactii adverse frecvente: dureri de cap, ameteli, oboseala, slabiciune, roseata, palpitatii (batai ale inimii mai rapide sau neregulate), scurtarea respiratiei, dureri abdominale, stare generala de rau si indigestie.
Reactii adverse putin frecvente: insomnie, iritabilitate, depresie, uscaciunea gurii, transpiratii, furnicaturi, lipsa de energie, tremor si frisoane, tulburari de vedere, lesin, batai ale inimii incetinite sau neregulate, dureri in piept, tensiune arteriala scazuta, inflamatii ale vaselor de sange, tuse, constipatie, stare generala alterata, diaree, edeme sau sensibilitate gingivala, eruptii cutanate, mancarime, pete rosii sau alte modificari de culoare ale pielii, caderea parului, dureri de spate, dureri musculare sau articulare, cresterea sanilor la barbati, mictiuni frecvente, crestere in greutate sau impotenta totala sau partiala.
Reactii adverse rare: modificari ale dispozitiei, anxietate, confuzie, tulburari ale functiei hepatice, inflamatie a ficatului, icter (colorare in galben a pielii si/sau ochilor).
Reactii adverse foarte rare: concentratii plasmatice crescute ale glucozei, pierderea senzatiei de durere, gastrita (inflamatie a mucoasei gastrice), pancreatita, afectarea celulelor rosii sanguine (vanatai sau sangerari neobisnuite). In plus, Tenox poate produce reactii alergice. Trebuie sa informati imediat medicul dumneavoastra in cazul aparitiei bruste a respiratiei suieratoare, a dificultatilor la respiratie, a tumefactiei pleoapelor, fetei sau buzelor, eruptiilor cutanate sau mancarimilor (in special generalizate la nivelul intregului corp).
Daca remarcati aparitia oricarei reactii adverse mentionate sau a altor reactii adverse chiar daca nu sunt mentionate in acest prospect, va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra.
6. Pastrarea Tenox
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
Nu sunt necesare conditii speciale de pastrare.
A nu se lasa la indemana copiilor.

Producator:
KRKA


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

tensiometru DR.LIFE
Buna ziua, ma intereseaza cine este producatorul tensiometrului DR.LIFE sau tara de provenienta. Mul ...
↳ Buna ziua! Producatorul gamei Dr. Life este Hangzhou Sejoy Electronics, China. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
tensiometru
Buna ziua, se poate returna tensiometrul in cazul in care nu functioneaza corespunzator? ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...