Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Kamiren® 1 mg, 2 mg, 4 mg, comprimate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Kamiren® 1 mg, 2 mg, 4 mg, comprimate

Prospect - Kamiren® 1 mg, 2 mg, 4 mg, comprimate


NU comercializăm Kamiren® 1 mg, 2 mg, 4 mg, comprimate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


    Denumirea comercială: Kamiren® 1 mg, 2 mg, 4 mg, comprimate    DCI: DOXAZOSINUM


  Produs complementar recomandat
Indicatii terapeutice : Kamiren este recomandat in tratamentul hipertensiunii arteriale usoare si moderate (in monoterapie sau in asociere cu alte antihipertensive) si in tratamentul simptomatic al hiperplaziei benigne de prostata.
Kamiren®
comprimate a 1 mg
Kamiren®
comprimate a 2 mg
Kamiren®
comprimate a 4 mg
Compozitie
Kamiren, comprimate a 1 mg
Un comprimat contine doxazosin 1 mg sub forma de mesilat de doxazosin 1,21 mg si excipienti: celuloza microcristalina, lactoza monohidrat, amidonglicolat de sodiu, stearat de magneziu, laurilsulfat de sodiu. Kamiren, comprimate a 2 mg
Un comprimat contine doxazosin 2 mg sub forma de mesilat de doxazosin 2,43 mg si excipienti: celuloza microcristalina, lactoza monohidrat, amidonglicolat de sodiu, stearat de magneziu, laurilsulfat de sodiu.
Kamiren, comprimate a 4 mg
Un comprimat contine doxazosin 4 mg sub forma de mesilat de doxazosin 4,86 mg si excipienti: celuloza microcristalina, lactoza monohidrat, amidonglicolat de sodiu, stearat de magneziu, laurilsulfat de sodiu.
Grupa farmacoterapeutica: blocante selective α1-adrenergice; medicamente utilizate in tratamentul hiperplaziei benigne de prostata.

Contraindicatii
Hipersensibilitate la doxazosin, la alte quinazoline (prazosin, terazosin) sau la oricare dintre excipientii produsului.
Precautii
Accidentele hipotensive pot sa apara dupa prima doza de Kamiren sau la inceputul tratamentului; pentru a preveni aceste fenomene, tratamentul se incepe cu doze mici (vezi pct. Doze si mod de administrare). Se pot produce scaderi marcate ale tensiunii arteriale, cu caracter predominant ortostatic, care pot fi insotite uneori de tahicardie. Simptomele constau in ameteli, eventual, cadere. Reducerea ingestiei de lichide si dieta hiposodata maresc riscul aparitiei hipotensiunii ortostatice. La hipertensivi, medicatia diuretica trebuie intrerupta cateva zile inainte si dupa inceperea tratamentului cu blocanti ? 1-adrenergici. Trebuie avut in vedere ca accidentele hipotensive pot sa apara si in cazul reluarii tratamentului cu Kamiren dupa cateva zile de pauza. In aceasta situatie se reia tratamentul cu doza initiala de 1 mg.
Sincopa poate sa apara dupa prima doza, la cresterea brusca a dozei sau dupa asocierea cu diuretice sau alte antihipertensive; fenomenul se datoreaza hipoxiei cerebrale consecutive hipotensiunii arteriale marcate, instalate brusc.
Ameteala, caderile si sincopa pot fi declansate de ridicarea brusca in picioare, mai ales direct din pozitia culcat, de efortul fizic excesiv, de caldura si de consumul concomitent de bauturi alcoolice.
In caz de sincopa, pacientul trebuie mentinut in pozitie culcata, eventual cu picioarele asezate mai sus decat restul corpului. In anumite cazuri, este necesar tratament de sustinere si/sau simptomatic. Kamiren trebuie administrat cu precautie persoanelor cu predispozitie cunoscuta la hipotensiune ortostatica, in caz de cardiopatie ischemica, ateroscleroza cerebrala avansata sau alte tulburari cerebrovasculare.
Doxazosinul, ca si alti blocanti α1-adrenergici, nu este recomandat in caz de carcinom de prostata (poate masca si intarzia diagnosticul, care implica interventia chirurgicala). Deoarece carcinomul are aceeasi simptomatologie ca hiperplazia benigna de prostata si coexista uneori cu acesta, prezenta sa trebuie exclusa inainte de inceperea tratamentului.
Tensiunea arteriala a pacientilor cu hiperplazie benigna de prostata trebuie controlata la inceputul tratamentului si atunci cand se cresc dozele de Kamiren.
Interactiuni
Doxazosinul se poate administra in asociere cu alte antihipertensive (blocante beta-adrenergice, diuretice, blocante ale canalelor calciului, inhibitorii enzimei de conversie a angiotensinei) totusi, este necesara prudenta la inceputul tratamentului, deoarece efectul antihipertensiv poate fi potentat. De asemenea, este necesara prudenta in cazul asocierii doxazosinului cu alte medicamente care scad tensiunea arteriala, cum sunt nitratii, anestezicele generale si antidepresivele triciclice, precum si cu alcoolul etilic.
Se recomanda prudenta in cazul administrarii concomitente cu inductori sau inhibitori enzimatici.
Doxazosinul nu are efecte asupra concentratiei ASP (antigenul prostatic specific).
Atentionari speciale
Kamiren trebuie administrat cu prudenta pacientilor cu insuficienta hepatica.
Nu au fost stabilite siguranta si eficacitatea doxazosinului la copii, de aceea la aceasta grupa de varsta administrarea medicamentului nu este recomandata.
Sarcina si alaptarea
Informati medicul daca sunteti insarcinata sau suspectati aceasta.
Deoarece nu poate fi exclus riscul asupra fatului, administrarea doxazosinului in timpul sarcinii se va face numai daca este absolut necesar, dupa evaluarea atenta a raportului beneficiu terapeutic matern/risc potential fetal.
Studiile efectuate la animale au aratat ca doxazosinul se excreta prin laptele matern. In absenta datelor la om, in functie de importanta tratamentului pentru mama, se recomanda fie intreruperea alaptarii, fie intreruperea administrarii medicamentului.
Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
La inceputul tratamentului cu doxazosin si la schimbarea dozei pot sa apara ameteli, vertij si, rareori, sincopa, care pot afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Doze si mod de administrare
Urmati strict indicatiile medicului. Nu trebuie sa modificati doza sau sa intrerupeti tratamentul fara sa intrebati in prealabil medicul. Prin administrarea corecta a medicamentului puteti reduce frecventa si severitatea reactiilor adverse, iar medicul va putea sa stabileasca mai usor doza adecvata.
Medicamentul se poate administra independent de orarul meselor.
In cazul in care pacientul a omis o doza, doza respectiva se va lua cat mai curand posibil. Daca este momentul pentru doza urmatoare, se va lua numai acea doza si nu o doza dubla. Este important sa se administreze medicamentul in mod regulat. Daca pacientul nu a luat doza timp de cateva zile, se va incepe o noua cura de tratament cu cea mai mica doza eficace.
Hipertensiune arteriala
Doza initiala este de 1 mg doxazosin pe zi. Prima doza se va administra seara, la culcare. In functie de raspunsul terapeutic, doza zilnica se poate creste la intervale de 1 – 2 saptamani pana la 2 mg, 4 mg sau 8 mg, administrate in priza unica. De obicei, sunt suficiente 2 – 8 mg doxazosin pe zi. Doza zilnica maxima este de 16 mg doxazosin.
Hiperplazie benigna de prostata la pacienti normotensivi
Doza initiala este de 1 mg doxazosin pe zi. Prima doza se va administra seara, la culcare. In functie de raspunsul terapeutic, doza zilnica se poate creste la intervale de 1 – 2 saptamani pana la 2 mg, 4 mg sau 8 mg, administrate in priza unica. De obicei, sunt suficiente 2 – 4 mg doxazosin pe zi. Doza zilnica maxima este de 8 mg doxazosin.
Hiperplazie benigna de prostata la pacienti hipertensivi
Doza este aceeasi ca la pacientii cu hipertensiune arteriala fara hiperplazie benigna de prostata (vezi recomandarile de mai sus).
Pacienti cu insuficienta hepatica
La pacientii cu insuficienta hepatica sunt necesare doze mai mici, datorita metabolizarii mai lente a medicamentului.
Reactii adverse
La pacientii tratati cu doxazosin pot sa apara urmatoarele reactii adverse: hipotensiune arteriala ortostatica, asociata rareori cu sincopa, ameteli, vertij, cefalee, fatigabilitate, edeme, astenie, somnolenta, greata si obstructie nazala. S-au semnalat rareori cazuri de incontinenta urinara, care poate fi corelat a cu actiunea farmacologica a doxazosinului.
Foarte rar poate sa apara tahicardie.
S-au raportat cazuri izolate de priapism asociate cu utilizarea blocantilor α1-adrenergici , inclusiv pentru doxazosin.
In timpul tratamentului cu doxazosin s-au raportat urmatoarele evenimente adverse: palpitatii, dureri toracice, angina pectorala, infarct miocardic, accidente vasculare cerebrale si aritmii.
Supradozaj
Semnele si simptomele care apar in caz de supradozaj se datoreaza efectului antihipertensiv al doxazosinului. Tratamentul este simptomatic si de sustinere. Pentru impiedicarea absorbtiei medicamentului se efectueaz a lavaj gastric sau se administreaza carbune medicinal. Pentru combaterea hipotensiunii arteriale, trebuie administrate intravenos lichide; se pot administra agonisti α-adrenergici.
Dializa nu este recomandata, deoarece o proportie mare din medicament este legata de proteinele plasmatice.
Pastrare
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi sub 25o C, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana copiilor.
Ambalaj
Cutie continand 2 blistere a cate 10 comprimate.
Cutie continand 3 blistere a cate 10 comprimate.
Producator:
KRKA


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Ce sa iau ptr.slabil?
Buna ziua , am 50 de ani cu afectiuni hepato- biliare , colon iritabil ,afectiuni ale prostatei , ne ...
Afecțiuni ale prostatei
Va rog sa îmi spuneți dacă spermotone se poate administra în cazul afecțiuni ale pros ...
Cu ce medicamente interacționează Relaxophytol?
Sa înțeleg ca dacă iei acest supliment nu trebuie sa iei nici un alt medicament? Respectiv ...
↳ Buna ziua! Relaxophytol nu trebuie asociat cu medicamente care actioneaza asupra sistemului nervos central (de exemplu somnifere, medicamente antidep ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Se poate face intretinerea vietii sexuale cu Branca marelui urs?
Am 73 de ani si inca am o viata sexuala aproape normala. Pot consuma pentru intretinere acest produs ...
↳ Buna ziua! In cazul in care nu aveti probleme cardiace, presiune arteriala scazuta, afectiuni urinare sau ale prostatei, il puteti utiliza, insa doza ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Pentru afecțiuni ale prostatei !
Se poate trata și pe ce perioadă (aproximativ) ?? ...
Ce alte medicamente mai au substanta activa DOXAZOSINUM?
Alte medicamnete care au DOXAZOSINUM:
- Cardura XL 4 mg comprimate
- Doxazosin Teva 4 mg, comprimate cu eliberare prelungita
- Aniprosin 2 mg si 4 mg, comprimate
- ZOXON 4

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate


Programare consultatie online avocat

Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Hipomenoree
Hipomenoree

Buna ziua! Am 29 ani. După multe vizite la doctori, mi s-a zis că a ... Buna ziua! Va recomand ca dupa ce terminati administrarea Sanofem A s ...Sfatul farmcistului Detalii tantum rosa
Detalii tantum rosa

Dacă fac tratamentul tantum rosa pot avea contact sexual? ... Buna ziua! Da, puteti aveacontact sexual, dar de preferinta cu prezer ...


Sfatul farmcistului Cojite in par !
Cojite in par !

Ce as putea folosi pentru cojile de pe scalp ?! Am fost la dermatolog ... Buna ziua! Va recomand sa folositi samponul dermatologic Psoriane Int ...


Sfatul farmcistului Complexul de vitamina B si sarcina
Complexul de vitamina B si sarcina

Buna ziua, primesc complexul de vitamine B deja o luna, ciclul menstru ... Buna ziua! Este posibil sa aveti o dereglare hormonala care s-a supra ...


Sfatul farmcistului cancer san
cancer san

Buna ziua! Este indicat acest produs in cancerul de san cu estrogen po ... Buna ziua! Da, Biobran 1000 este indicat si in cazul acesta. Se vor a ...