Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Fromilid ® uno

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Fromilid ® uno

Prospect - Fromilid ® uno


NU comercializăm Fromilid ® uno!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Fromilid ® uno    DCI:


  Produs complementar recomandat
Indicatii : Fromilid uno se utilizeaza in tratamentul infectiilor aparatului respirator (de exemplu infectii ale sinusurilor, gatului, amigdalelor, bronhiilor si plamanilor), infectiilor pielii si ale tesutului subcutanat.
Claritromicin
comprimate filmate cu eliberare prelungita a 500 mg
Compozitie
Un comprimat filmat cu eliberare prelungita contine claritromicina 500 mg, ca substanta activa.
Excipientii sunt: nucleu - alginat de sodiu, alginat de sodiu si calciu, lactoza monohidrat, povidona, polisorbat 80, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu, talc; film - hipromeloza, talc, galben de chinolina (E104), dioxid de titan (E171), propilenglicol
Ce este Fromilid uno?
Fromilid uno este un antibiotic din grupa macrolidelor. Actioneaza indeosebi prin oprirea cresterii bacteriilor care provoaca infectii.
Grupa farmacoterapeutica: macrolide si lincosamide, macrolide.

Cine nu trebuie sa utilizeze Fromilid uno
Informati medicul daca aveti afectiuni cronice, tulburari metabolice, daca sunteti alergici sau daca faceti tratament cu alte medicamente.
Nu trebuie sa utilizati Fromilid uno daca sunteti alergici la claritromicina, la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului sau la alte antibiotice macrolidice. De asemenea, nu se recomanda administrarea medicamentului daca aveti insuficienta hepatica sau renala severa sau daca utilizati terfenadina, cisaprida, pimozida sau astemizol. Utilizarea concomitenta a acestor medicamente cu claritromicina poate produce aritmii.
Nu trebuie sa utilizati Fromilid uno impreuna cu medicamente care contin alcaloizi din secara cornuta.
Precautii
Antibioticele pot altera flora intestinala normala, astfel incat creste numarul bacteriilor ce produc diaree. In cazuri individuale, diareea este severa si persistenta. Informati medicul, deoarece, datorita diareei, s-ar putea sa fie nevoie sa intrerupeti tratamentul cu Fromilid uno.
Ce medicamente interactioneaza cu Fromilid uno?
Informati medicul dumneavoastra sau farmacistul daca utilizati sau ati utilizat recent alte medicamente, chiar dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
Claritromicina este metabolizata in ficat, unde poate inhiba actiunea unor enzime (ale citocromului P450) necesare metabolizarii altor medicamente. Inhibarea metabolizarii acestora produce cresterea concentratiei lor plasmatice, ceea ce poate determina aparitia unor reactii adverse severe. De aceea, nu se recomanda administrarea concomitenta a claritromicinei cu terfenadina, cisaprida, pimozida, astemizol si alcaloizi din secara cornuta. In cazul tratamentului concomitent cu medicamente care trebuie administrate timp indelungat, medicul va decide masurarea concentratiei lor plasmatice si, daca este necesar, ajustarea dozelor. Astfel de medicamente sunt: teofilina, medicamente pentru boli cardiace (de exemplu digoxina, disopiramida), sedative (de exemplu midazolam), antiepileptice (de exemplu carbamazepina, fenitoina), medicamente utilizate in cazul transplantelor de organ (ciclosporina si tacrolimus) si medicamente antiinfectioase (de exemplu rifabutina si itraconazol).
Nu se recomanda utilizarea concomitenta de claritromicina si medicamente care reduc nivelul colesterolului si al altor grasimi din sange (lovastatina si simvastatina), deoarece pot sa apara dureri musculare si, in cazuri rare, distrugerea muschilor (rabdomioliza).
In cazul tratamentului concomitent cu medicamente anticoagulante (de exemplu warfarina), actiunea acestora poate fi potentata si pot sa apara sangerari. Medicul va recomanda determinarea periodica a timpului de coagulare.
Deoarece nu s-au efectuat studii privind interactiunea dintre claritromicina cu eliberare prelungita si zidovudina, se recomanda ca pacientilor ce necesita tratament concomitent sa li se administreze claritromicina cu eliberare imediata.
Daca claritromicina se administreaza in asociere cu ritonavir (medicament pentru tratamentul infectiilor HIV), concentratiile plasmatice de claritromicina cresc. Pacientilor cu insuficienta renala li se vor administra comprimate de claritromicina cu eliberare imediata.
Claritromicina nu afecteaza actiunea comprimatelor contraceptive.
Atentionari speciale
Informati medicul dumneavoastra daca aveti insuficienta renala sau hepatica.
Medicamentul nu este recomandat daca aveti porfirie.
Copii
Fromilid uno, comprimate filmate cu eliberare prelungita nu se vor administra copiilor cu varsta sub 12 ani; acestora li se vor administra granule pentru suspensie orala.
Sarcina si alaptarea
Inaintea administrarii oricarui medicament cereti sfatul medicului dumneavoastra sau farmacistului.
La om, nu s-au efectuat studii privind efectele negative ale Fromilid uno in timpul sarcinii. Deoarece siguranta administrarii produsului in timpul sarcinii nu este stabilita, medicul va prescrie medicamentul numai daca este absolut necesar si daca beneficiul terapeutic matern depaseste riscul potential asupra fatului.
Deoarece claritromicina se excreta in laptele matern, alaptarea nu este recomandata in timpul tratamentului.
Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
In general, medicamentul nu afecteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Atentionari speciale referitoare la alte componente
Fromilid uno contine sodiu. Acest lucru trebuie avut in vedere de pacientii cu dieta hiposodata.
Doze si mod de administrare
Urmati strict recomandarile medicului. Nu trebuie sa modificati dozele sau sa intrerupeti tratamentul fara recomandarea medicului.
Comprimatele filmate nu trebuie sfaramate, ci trebuie inghitite cu cel putin o jumatate de pahar de lichid, in timpul mesei.
Dozele si durata tratamentului depind de tipul infectiei, locul infectiei, varsta pacientului si raspunsul terapeutic. Medicamentul trebuie administrat asa cum v-a recomandat medicul.
Adulti si copii cu varsta peste 12 ani: doza obisnuita este de un comprimat filmat cu eliberare prelungita Fromilid uno (500 mg claritromicina) la intervale de 24 ore. In infectii mai severe, se recomanda 2 comprimate filmate cu eliberare prelungita Fromilid uno (1000 mg claritromicina) pe zi la intervale de 24 ore.
Durata tratamentului este de 7 - 14 zile.
Daca aveti impresia ca efectul medicamentului este prea puternic sau prea slab, discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul.
Daca ati uitat sa luati Fromilid uno
Nu dublati dozele pentru a recupera doza pierduta.
Daca ati uitat sa administrati medicamentul, luati-l cat mai curand posibil. Luati doza urmatoare conform schemei de administrare.
Reactii adverse
La fel ca alte medicamente, Fromilid uno poate provoca reactii adverse.
Reactiile adverse includ greata, scaderea poftei de mancare, varsaturi, diaree si dureri abdominale. Diareea prelungita si severa poate fi semn al colitei pseudomembranoase (o afectiune inflamatorie a colonului), care poate sa apara ca urmare a tratamentului antibiotic. De asemenea, pot sa apara: inflamatii bucale (stomatita, glosita), colorare tranzitorie a dintilor si limbii, cefalee, reactii de hipersensibilitate (urticarie, anafilaxie, foarte rar sindrom Stevens-Johnson, necroliza epidermica toxica), modificari tranzitorii ale mirosului si gustului, deficiente tranzitorii ale auzului, parestezii, tinitus, precum si, la anumiti pacienti, reactii nervos centrale (vertij, ameteli, confuzie, anxietate, insomnie, cosmaruri, halucinatii, reactii psihotice si convulsii). In general, reactiile adverse sunt usoare si tranzitorii.
Foarte rar, se poate produce cresterea activitatii enzimelor hepatice si colorarea galbena a pielii (icter colestatic). Aceste reactii pot fi grave, dar, in majoritatea cazurilor, sunt trecatoare. Totusi, la cativa pacienti cu boli de fond severe, aflati, de asemenea, in tratament cu alte medicamente, s-a raportat aparitia unei insuficiente hepatice, cu potential letal. Daca nu va simtiti bine si observati colorarea galbena a pielii, informati imediat medicul.
O scadere marcata a zaharului din sange (hipoglicemie) apare foarte rar, mai ales la pacientii aflati in tratament concomitent cu medicamente utilizate pentru scaderea glicemiei.
La anumiti pacienti, s-au observat dureri musculo-articulare, insuficienta renala, inflamatii pancreatice si reducerea numarului de trombocite (trombocitopenie).
In unele cazuri, in timpul tratamentului cu claritromicina pot sa apara tulburari ale ritmului cardiac (tahicardie ventriculara si torsada varfurilor).
Daca observati aparitia reactiilor adverse, chiar daca nu au fost mentionate in acest prospect, va rugam sa informati medicul sau farmacistul.
Daca ati luat prea mult Fromilid uno
Daca ati luat o supradoza, informati urgent medicul dumneavoastra sau farmacistul!
Supradozajul determina tulburari gastro-intestinale (greata, varsaturi, dureri abdominale), cefalee si confuzie.
Daca tratamentul cu Fromilid uno este intrerupt
Medicamentul va fi administrat atat timp cat v-a recomandat medicul. Daca tratamentul este oprit prea devreme, boala poate reveni.
Pastrare
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana copiilor.
Ambalaj
Cutie cu un blister din PVC-PVDC/Al a 5 comprimate filmate cu eliberare prelungita.
Cutie cu un blister din PVC-PVDC/Al a 7 comprimate filmate cu eliberare prelungita.
Cutie cu 2 blistere din PVC-PVDC/Al a cate 7 comprimate filmate cu eliberare prelungita.

Producator:
KRKA


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Benzoatul de sodiu la copii
Buna ziua! Am un baietel de 4 ani, care imi tot face diverse forme de laringite, faringite, chiar s ...
↳ Buna ziua! Benzoatul de sodiu este omniprezent in siropuri, intrucat are rolul de conservant. Daca ati respectat dozele pentru siropurile adminsitra ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
cum oprim diareea la copii?
copilul meu are 9 luni. de trei zile are diaree si uneori si vomita.ar putea sa fie astea de la dint ...
↳ Buna ziua! Trebuie sa mergeti la medic! Eruptia dentara poate face organismul micutilor sa fie mai sensibil, favorizand aparitia diverselor probleme ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
flurbiprofen
Scriu din Serbia, cu o cerere să-mi dea un răspuns în România nu există un medicament care are Flurb ...
↳ Buna ziua! Din pacate nu exista pe piata din Romania comprimate pentru administrare interna continand flurbiprofen. Strepsils Intensiv contin aceasta ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...