Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » TORECAN, drajeuri

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - TORECAN, drajeuri

Prospect - TORECAN, drajeuri


NU comercializăm TORECAN, drajeuri!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: TORECAN, drajeuri    DCI:


  Produs complementar recomandat
Indicatii: Greata si voma asociate cu tulburari gastrointestinale, intoleranta la medicamente, traume cerebrale si presiune intracraniana crescuta, dupa radioterapie si postoperator. Vertij asociat cu ateroscleroza, in sindromul Ménière si alte boli sau leziuni care afecteaza aparatul vestibular, procese expansive intracraniene, dupa traumatisme craniene. Rau de miscare.
Compozitie: Tietilperazina.

Forma de prezentare: Drajeuri (sub forma de dimaleat) de 6,5 mg. Supozitoare (sub forma de dimaleat) de 6,5 mg. Fiole de 1 ml (sub forma de dimaleat) cu 6,5 mg.

Actiune terapeutica:
Antiemetic si antivertiginos.

Farmacodinamica: Torecan-ul, un derivat de fenotiazina, este un antiemetic puternic si un agent antivertiginos, care actioneaza central atat asupra zonei chemoreceptoare din bulb (medulla oblongata), cat si asupra centrului vomei. Este eficient in prevenirea sau inlaturarea tuturor tipurilor de greata si varsaturi si, de asemenea, a vertijului de origine centrala si vestibulara.

Farmacocinetica: Torecan-ul este bine absorbit din tractul gastrointestinal. Dupa administrare orala, nivelele maxime de tietilperazina in plasma sunt atinse in 2-4 ore. Compusul este metabolizat in proportie mare, doar circa 3% din doza este excretata in urina sub forma nemodificata. Volumul de distributie a fost calculat la 2,7 l/kg corp. Perioada de eliminare este de circa 12 ore.

Contraindicatii: Hipersensibilitate la fenotiazine, stari comatoase. Torecan-ul nu trebuie administrat copiilor sub 15 ani, deoarece la aceste varste exista o susceptibilitate crescuta pentru efecte secundare extrapiramidale.

Precautii: Avertizare: Se vor evita cu desavarsire injectiile intraarteriale. S-a observat rar diskinezie tardiva la pacientii in varsta tratati cu Torecan pe termen lung. Asadar, acesti pacienti nu trebuie tratati cu Torecan mai mult de 2 luni si trebuie monitorizati cu atentie, pentru a observa aparitia unor semne neurologice nedorite. Torecan-ul poate afecta capacitatea de reactie a pacientului (ex. in conducerea de vehicule, manevrarea de masini etc.). Fenomenele de hipotensiune sunt rare (pentru tratament, vezi “Tratamentul supradozarii“). Poate aparea depresie a SNC si/sau agitatie in fazele postoperatorii ale anesteziei. A nu se lasa la indemana copiilor!

Sarcina si alaptare: Torecan-ul nu trebuie administrat femeilor insarcinate sau care alapteaza, decat daca este absolut necesar.

Reactii adverse: (vezi “Precautii“): Uscaciunea gurii, astenie, somnolenta, tahicardie, hipotensiune. In cazuri izolate, s-au observat anomalii ale functiei hepatice si aparitia sindromului malign neuroleptic. Ca si alti derivati fenotiazinici, desi rar si de obicei la pacienti mai tineri, Torecan-ul poate provoca simptome extrapiramidale (crize oculogire, tulburari de deglutitie si vorbire, spasme musculare). Aceste simptome raspund de obicei prompt la tratamentul parenteral cu un agent antiparkinsonian. In multe cazuri, simptomele extrapiramidale dispar rapid dupa intreruperea tratamentului.

Interactiuni: Torecan-ul poate potenta efectele sedativelor SNC, inclusiv ale benzodiazepinelor, opiaceelor si alcoolului.
Dozare: 1 comprimat sau 1 supozitor de 1-3 ori pe zi, in cazuri acute, o fiola (1 ml) prin injectie i.m. sau i.v. lenta. Pentru prevenirea varsaturilor postoperatorii: o fiola (1 ml) i.m., cu o jumatate de ora inainte de sfarsitul operatiei.
Supradozare: Simptome: astenie, confuzie, urmate in cazuri grave de coma si areflexie, tahicardie, hipotensiune posturala, colaps, depresie respiratorie, agitatie, reactii distonice acute, convulsii.

Tratament: Nu se cunoaste nici un antidot specific. Masuri generale, incluzand lavaj gastric, urmat de administrarea de carbune vegetal activat,
daca este cazul, monitorizare cardiovasculara si respiratorie. Tratament simptomatic: Hipotensiune acuta: inlocuitor de plasma cu efect de expansionare, daca este necesar, un tratament cu vasopresoare (nu adrenalina); este indicata monitorizarea atenta a functiei cardiovasculare. Reactii distonice acute: medicamente antiparkinsoniene. Convulsii: benzodiazepina.

Producator: Novartis


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Agaricus in perioada chimioterapiei ???
Sotia face chimioterapie cu farmorubicina 100 mg/120 mg si ciclofosfamida 600 mg/mp=1000mg alaturi d ...
motilium este din grupa antibiotice???
Motilium face parte din grupa antibioticelor???? ...
↳ Buna ziua! Motilium nu este antibiotic, ci un medicament indicat in diverse tulburari digestive (dispepsii, esofagita de reflux, dureri abdominale, f ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...