Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » SEPTRIN, solutie injectabila

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - SEPTRIN, solutie injectabila

Prospect - SEPTRIN, solutie injectabila


NU comercializăm SEPTRIN, solutie injectabila!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: SEPTRIN, solutie injectabila    DCI:


  Produs complementar recomandat


41.15lei
Vezi detalii

Indicatii: Septrin este indicat in tratamentul urmatoarelor afectiuni: Infectii ale tractului urinar (superior si inferior): Infectii acute; Profilaxia pe termen lung a recaderilor sau supresia infectiilor cronice dupa sterilizarea urinei; Prostatita bacteriana.
Nume aprobat: Combinatia dintre trimetroprim si sulfametoxazole, in proportie fixa de 1:5, poarta numele de Co-trimoxazol.

Forma de prezentare:
Septrin tablete: comprimate de culoare alba, rotunde, biconvexe, inscriptionate WELLCOME Y2B, ce contin 80 mg Trimetoprim si 400 mg Sulfametoxazol. Septrin suspensie pediatrica: fiecare 5 ml suspensie contine 40 mg Trimetoprim si 200 mg Sulfametoxazol. Culoarea si gustul variaza in functie de forma farmaceutica. Septrin tablete pediatrice: ce contin 20 mg Trimetoprim si 100 mg Sulfametoxazol. Septrin solutie injectabila: 320 mg/ml.

Infectii ale tractului respirator:

Otita medieChimioprofilaxia pe termen lung a bronsitelor cronice
SinuzitaBronsiectazii
Bronsita acutaPneumonie
Bronsita cronicaTratamentul si profilaxia pneumoniei cu Pneumocystis carinii.
Vezi "Recomandari speciale de dozaj"
Infectii ale tractului genital:

Gonoree inclusiv infectia oro-faringiana si ano-rectala
SalpingitaLimfogranulom venerian
ŞancroidGranulom inghinal (venerian)
Infectii ale tractului gastrointestinal:

Diareea turistilor (inclusiv gastroenteritele date de E.coli enteropatogen) si pentru profilaxie la anumiti indivizi sau grupuri
ShigellozaFebra tifoida si paratifoida
HoleraPurtatori de S. typhi
Infectii cutanate si ale plagilor:

AcneeRani infectate
FurunculozaPiodermite
Abcese
Alte infectii bacteriene date de germeni sensibili:

SepticemiiOsteomielita acuta si cronica
Bruceloza acutaMycetoame (exceptind pe cele date de fungi)
Nocardioza
Micoze: Blastomicoza sud-americana (Paracoccidioides brasiliensis). Infectii cu protozoare: Malaria cu P.falciparum. Date insuficiente cu privire la alte specii (vezi "Precautii"). Septrin poate fi util in: Toxoplasmoza; Tuse convulsiva (prevenirea recaderilor); Profilaxia infectiilor cu germeni gramnegativi sensibili, la anumiti pacienti cu granulocitopenie; Infectii dentare si periodontale; Meningite: daca se stabileste in vitro sensibilitatea germenilor. Vezi "Recomandari speciale de dozaj".

Doze si mod de administrare: Se recomanda administrarea Septrin in timpul meselor pentru a reduce posibilitatea tulburarilor gastrointestinale. Infectii acute: tablete pentru adulti si tablete efervescente: Adulti si copii peste 12 ani: Doza standard: 2 tablete la 12 ore. Copii intre 6-12 ani: Doza standard: 1 tableta la 12 ore. Septrin tablete efervescente trebuie luate cu putina apa sau inghitite intregi. Tablete forte: Adulti si copii peste 12 ani: Doza standard: 1 tableta la 12 ore. Copii sub 12 ani: Nu se recomanda. Suspensie pentru adulti: Adulti si copii peste 12 ani: Doza standard: 10 ml la 12 ore. Copii sub 12 ani: Nu se recomanda. Septrin suspensie pediatrica:

Copii peste 12 aniDoza standard
Copii intre 6-12 ani10 ml la 12 ore
Copii intre 6 luni-5 ani5 ml la 12 ore
Copii intre 6 sapt.-5 luni2, 5 ml la 12 ore
Acest dozaj asigura aproximativ 6 mg trimetoprim si 30 mg sulfametoxazol/kg corp/24 ore. Suspensiile de Septrin pentru adulti si copii pot fi diluate cu sirop. In infectiile acute tratamentul trebuie continuat pana ce pacientul are o perioada asimptomatica de cel putin 2 zile. Majoritatea necesita tratament de cel putin 5 zile. Daca nu apare ameliorare clinica dupa 7 zile de terapie, tratamentul trebuie reconsiderat. Pentru infectiile severe, la toate grupele de varsta, dozele pot fi crescute cu 50%. In infectiile acute, necomplicate, ale tractului urinar inferior, ca o alternativa la dozele standard, s-a dovedit eficient un tratament de scurta durata de 1-3 zile.

Recomandari speciale de dozaj: in lipsa unei recomandari speciale de dozaj, se administreaza dozele standard.
Cand in text este scris “tableta“, aceasta reprezinta tableta de adult. Cand se folosesc alte forme de prezentare trebuie facute corectarile de rigoare. Profilaxia pe termen lung a recurentelor sau supresia infectiilor cronice in sterilizarea urinei. Adulti si copii peste 12 ani: O tableta noaptea. Copii sub 12 ani: O doza nocturna de 2 mg trimetoprim si 10 mg sulfametoxazol/kg corp. Tratamentul poate fi continuat 3-12 luni, sau mai mult, dupa caz. Prostatita cronica. Initial poate fi necesara o doza mai mare decat cea standard. Tratamentul trebuie sa dureze 3 luni, pentru a se reduce riscul recaderilor. Pneumonia cu Pneumocystis carinii:

Tratament: 20 mg trimetoprim si 100 mg sulfametoxazol/kg corp/zi in doua sau mai multe doze, timp de 2 saptamani. Profilaxie: Doza standard in perioada de risc. Gonoree: Ca o alternativa la terapia standard de 5-7 zile se recomanda, doar pentru adulti, unul dintre regimurile urmatoare: in cazuri necomplicate 4 tablete la 12 ore timp de 2 zile, sau 5 tablete, urmate de o alta doza de 5 tablete 8 ore mai tarziu. Se poate administra si o singura doza de 8 tablete in cazul unei compliante mai scazute a pacientului. Infectia gonococica oro-faringiana: 2 tablete de 3 ori pe zi timp de 7 zile, sau 9 tablete zilnic timp de 5 zile. Şancroid: Tratamentul trebuie urmat 10-15 zile. Limfogranulom venerian: Tratamentul trebuie urmat 10-15 zile. Granulom inghinal (venerian): Tratamentul trebuie urmat pana la 2 saptamani. Bruceloza acuta: Initial poate fi necesara administrarea unei doze mai mari decat doza standard. Tratamentul va fi continuat pe o perioada de cel putin 4 saptamani; curele repetate pot fi folositoare. Malarie cu P.falciparum: Ca o alternativa, se pot administra 4 tablete de 2 ori/zi timp de 2 zile. Copiii necesita o reducere corespunzatoare a dozelor. Purtatori de S.typhi si S.paratyphi: Tratamentul se continua cel putin 1-3 luni. Afectiuni renale: Adulti si copii peste 12 ani: (Nu sunt disponibile informatii referitoare la copiii sub 12 ani).

Clearanceul creatininei(ml/min)Creatinina serica(micromol/l)Doza recomandata
peste 25barbati: < 265femei: < 175Doza standard
15-25barbati 265-620femei 175-400Doza standard timp de maximum 3 zile, apoi 1/2 doza standard zilnic
sub 15barbati > 620femei >400Nu se administreaza daca nu exista posibilitatea hemodializei, cand se administreaza 1/2 din doza standard zilnic
Se recomanda masurarea concentratiilor plasmatice de sulfametoxazol la intervale de 2-3 zile in probe recoltate la 12 ore dupa administrarea Septrin. Daca concentratia sulfametoxazolului depaseste 150 mcg/ml, tratamentul trebuie intrerupt pana ce valorile scad sub 120 mcg/ml. (Vezi "Informatii suplimentare".)

Contraindicatii: Nu se administreaza Septrin la pacientii cu hipersensibilitate recunoscuta la sulphonamide, trimethoprim sau cotrimoxazol. Cu exceptia anumitor conditii, sub stricta supraveghere, nu se administreaza co-trimoxazol la pacienti cu tulburari hematologice severe. S-a administrat Septrin la pacientii in tratament cu agenti citotoxici, influentand putin sau deloc tabloul maduvei hematogene sau al sangelui periferic. Septrin nu trebuie administrat la nou-nascutii prematuri sau la termen in perioada neonatala.

Precautii: Daca apare rash cutanat, tratamentul cu Septrin trebuie intrerupt. Cand Septrin se administreaza pe perioade indelungate, se recomanda efectuarea de hemoleucograme lunare, regulate, intrucat exista riscul unor modificari asimptomatice ale indicilor hematologici, datorate deficitului de folati. Aceste modificari pot sa dispara la administrarea de acid folinic (5-10 mg/zi) fara a influenta activitatea antibacteriana. Cand se trateaza pacienti varstnici, cu deficit de folati, sau in cazul administrarii de doze crescute de Septrin pe timp indelungat, indiferent de forma farmaceutica, se recomanda un aport suplimentar de folati. In caz de afectare renala cunoscuta se recomanda masuri speciale (vezi "Recomandari speciale de dozaj"). La acesti pacienti trebuie mentinut un debit urinar adecvat. Desi s-au observat cristale de sulfonamida in urina racita a pacientilor tratati cu Septrin, cristaluria apare rar in vivo. Riscul poate creste la pacientii cu malnutritie. In cazul pacientilor ce prezinta afectare severa a parenchimului hepatic, trebuie o atentie deosebita, deoarece pot aparea modificari in absorbtia si metabolismul trimetoprimului si sulfametoxazolului. Tratamentul cu Septrin in tonsilo-faringita cu Streptococi beta-hemolitici de grup A este mai putin eficient decat tratamentul cu penicilina. Dupa tratamentul pentru malarie acuta poate aparea recrudescenta parazitemiei. Poate aparea rezistenta incrucisata intre Septrin si combinatiile cu pirimetamina/sulfonamida. S-a observat ca trimetoprim afecteaza metabolismul fenilalaninei, dar fara semnificatie clinica: daca pacientii cu fenilcetonurie au un regim dietetic adecvat.

Interactiuni medicamentoase: La pacientii varstnici care primesc in mod curent diuretice, mai ales tiazide, se pare ca exista un risc crescut de trombocitopenie, cu sau fara purpura. Ocazional, s-a raportat ca pacienti aflati in tratament cu pirimetamina pentru profilaxia malariei, in doze ce depaseau 25 mg saptamanal, au dezvoltat anemie megaloblastica daca s-a administrat co-trimoxazol simultan. S-a observat ca, co-trimoxazol potenteaza actiunea anticoagulanta a warfarinei prin inhibitia stereo-selectiva a metabolismului sau. In vitro sulfametoxazolul poate substitui warfarina la locurile de legare de proteinele plasmatice. Se recomanda controlul atent al terapiei anticoagulante in timpul tratamentului cu Septrin. Medicul trebuie sa prevada o exacerbare a efectului fenitoinului administrat in asociere cu Co-trimoxazolul, intrucat acesta creste timpul de injumatatire al fenitoinului. Se recomanda urmarirea atenta a starii pacientului si a nivelului seric de fenitoin. Interactiunea cu agenti hipoglicemianti sulfonureici se intalneste rar, dar s-a observat o oarecare potentare. Administrarea simultana a Rifampicinei si Septrin determina scurtarea timpului de injumatatire plasmatica al trimetoprimului dupa o saptamana de tratament, efect fara semnificatie clinica. In urma asocierii cu ciclosporina la pacientii cu transplant renal, s-a observat o alterare reversibila a functiei renale.

Efecte secundare si reactii adverse: Deoarece Septrin contine trimetoprim si sulfonamida, ne putem astepta la tipul si frecventa efectelor secundare asociate cu acesti compusi. La dozele recomandate Septrin este in general bine tolerat. Majoritatea reactiilor adverse sunt usoare si constau in greata cu sau fara varsaturi si rash cutanat. Rareori s-au descris reactii de hipersensibilitate cutanata severe, ca eritemul multiform bulos (sindrom Stevens-Johnson) si necroliza epidermica toxica (sindrom Lyell), accidentele letale fiind si mai rare. Majoritatea modificarilor hematologice observate sunt usoare si reversibile la intreruperea tratamentului. Acestea sunt mai ales leucopenie, neutropenie, trombocitopenie si mai rar agranulocitoza, anemie megaloblastica si purpura. Desi majoritatea modificarilor nu determina simptome clinice, acestea pot deveni severe in cazuri izolate, mai ales la varstnici, la cei cu disfunctie hepatica sau renala si la cei cu deficit de folati; acesti pacienti trebuie observati atent. Septrin poate induce hemoliza la anumiti pacienti susceptibili, cu deficit de G-6-PD, efect care pare sa fie indiferent de doza. Foarte rar s-au observat afectari hepatice cu icter colestatic si necroza hepatica. S-a raportat aparitia meningitei aseptice asociate administrarii de Septrin, meningita rapid reversibila dupa intreruperea tratamentului, dar care a reaparut in unele cazuri la reluarea tratamentului, fie cu co-trimoxazol, fie cu trimetoprim. La doze crescute folosite pentru tratamentul pneumoniei cu Pneumocystis carinii, la pacientii cu SIDA, s-a observat rash, febra, neutropenie, trombocitopenie si cresterea enzimelor hepatice, necesitand intreruperea administrarii. Diareea si glosita sunt neobisnuite. Colita pseudomembranoasa a fost raportata rar. Aparitia de formatiuni moniliare este foarte rara. Au existat putine rapoarte privind aparitia de manifestari subiective precum cefalee, depresie, ameteli si halucinatii, dar legatura acestora cu terapia nu a fost dovedita.

Sarcina si alaptare: Nu s-a stabilit siguranta administrarii Septrin in timpul sarcinii. Studiile pe sobolani au aratat ca, la doze cu mult mai mari decat dozele terapeutice recomandate la om, apar efecte teratogene tipice antagonistilor de folati si care pot fi evitate prin administrarea de folati. La iepuri nu s-au observat malformatii determinate de administrarea de Septrin, dar la doze de aproximativ 10 ori mai mari decat dozele terapeutice recomandate la om s-a observat o crestere a mortalitatii fetale. In ciuda eliminarii sulfametoxazol si trimetoprim prin laptele matern, administrarea de Septrin la femeile care alapteaza reprezinta un risc neglijabil pentru sugar.

Supradozare: Nu se cunoaste doza maxima tolerata de om. Simptomele supradozarii sunt: greata, varsaturi, ameteli si confuzie. In caz de supradozare cunoscuta, intentionata sau acccidentala, terapia trebuie intrerupta. Daca pacientul nu a varsat, se recomanda provocarea varsaturilor. Lavajul gastric poate fi util, desi absorbtia din tractul gastrointestinal, in mod normal, este foarte rapida si completa, in aproximativ 2 ore. S-ar putea sa nu fie aceeasi situatie in cazul unei supradozari masive. Acidifierea urinei creste eliminarea trimetoprim. Inducerea diurezei si alcalinizarea urinei creste eliminarea sulfametoxazol. Alcalinizarea scade rata de eliminare a trimetoprim. Folinatul de calciu (5-10 mg/zi) inlatura efectele deficitului de folati produs de trimetoprim asupra maduvei osoase. Se recomanda tratament general de sustinere. Atat trimetoprim cat si sulfametoxazol sunt dializabile prin dializa renala.

Precautii farmaceutice: Tablete adulti: A se pastra ferite de lumina, la temperaturi sub 25 grade Celsius. Tablete efervescente: A se pastra ferit de lumina si umezeala, la temperaturi sub 25 grade Celsius. Tablete forte: A se pastra ferite de lumina, la temperaturi sub 35 grade Celsius. Suspensie pentru adulti si copii: A se pastra ferit de lumina si la temperaturi sub 25 grade Celsius.
Informatii suplimentare: Septrin nu influenteaza perioada de incubatie a sifilisului. Trimetoprim poate interfera in reactia de determinare a creatininei serice sau plasmatice in cazul in care se foloseste reactia cu picrat alcalin. Poate rezulta o supraestimare de aproximativ 10%. Inhibitia functionala a secretiei tubulare renale a creatininei poate produce o falsa scadere a ratei estimate a clearanceului creatininei. Trimetoprim nu induce propriul sau metabolism, astfel incat nu este necesara modificarea dozelor in tratamentul de lunga durata. Trimetoprim interfera cu reactia de determinare a metotrexatului seric daca se utilizeaza in acest test dihidrofolat-reductaza provenita de la Lactobacillus casei. Co-trimoxazol poate afecta rezultatele testelor functionale tiroidiene, dar aceasta nu are importanta clinica semnificativa. Nivelul plasmatic al trimetoprim si sulfametoxazol poate fi determinat prin HPLC (cromatografie lichida de inalta performanta).

Mod de actiune: Sulphametoxazolul are efect bacteriostatic, inhiband competitiv utilizarea acidului para-aminobenzoic in sinteza dihidrofolatului de catre bacterii. Trimetoprim inhiba reversibil dihidrofolat-reductaza bacteriana (DHFR), enzima activa in metabolismul folatului, determinand conversia dihidrofolatului in tetrahidrofolat. In functie de conditii, efectul poate fi bactericid. Trimetoprim si sulfametoxazol blocheaza astfel doua etape consecutive in biosinteza purinelor, si prin acestea, sinteza acizilor nucleici importanti pentru multe bacterii. Prin aceasta se produce o marcata potentare a celor doi agenti in vitro. Trimetoprim se leaga si de DHFR plasmodiala, dar mai slab decat de cea bacteriana. Afinitatea sa pentru DHFR mamiferelor este de aproximativ 50000 de ori mai slaba decat pentru cea bacteriana. Majoritatea bacteriilor patogene obisnuite sunt sensibile in vitro la trimetoprim si sulfametoxazol la concentratii mult sub cele atinse in plasma, urina si alte lichide ale organismului, dupa administrarea dozelor recomandate. Aceste microorganisme includ:

Bacterii grampozitive
Listeria monocytogenesStreptococcus faecalis
Nocardia sppStreptococcus pneumoniae
Staphilococcus aureusStreptococcus pyogenes
Staphilococcus epidermidisStreptococcus viridans
Staphilococcus saprophyticus
Bacterii gramnegative:
Bordetella pertussisNeisseria spp.
Brucella spp.Proteus spp.
Citrobacter spp.Providencia spp. (inclusiv Proteus rettgeri)
Escherichia coli (inclusiv specia enterotoxigena)Pseudomonas (exceptind Ps.aeruginosa)
Haemophilus ducreyi
Haemophilus influenzae(inclusiv tulpinile ampicilino-rezistente)Serratia marcescens
Klebsiella/Enterobacter sppShigella spp.
Legionella pneumophilaVibrio cholerae
Morganella morganii (Proteus morganii)Yersinia spp
Multe specii de Bacteroides fragilis sunt sensibile. Anumite tulpini de Campilobacter fetus, sub-speciile jejuni si Chlamidia sunt sensibile, fara dovezi de sinergism. Anumite tipuri de mycobacterii non-tuberculoase sunt sensibile la sulfametoxazol, dar nu si la trimetoprim. Mycoplasmele, Ureaplasma urealyticum, Mycobacterium tuberculosis si Treponema pallidum nu sunt sensibile. Testarea satisfacatoare a sensibilitatii este realizata numai cu mediul recomandat, care nu contine substante inhibitorii, in special timidine si timine.

Farmacocinetica: Dupa administrarea pe cale orala, trimetoprimul si sulfametoxazolul sunt absorbite rapid si aproape complet. Prezenta alimentelor nu pare sa intarzie absorbtia. Nivelele sanguine maxime se ating la aproximativ 1-4 ore dupa ingestie, iar valoarea acestora depinde de doza administrata. Nivelele eficiente se mentin in sange pe o perioada de 24 ore dupa administrarea dozei terapeutice. La adulti, nivele constante se obtin dupa 2-3 zile de tratament. Nici unul dintre compusi nu influenteaza semnificativ concentratia sanguina a celuilalt. Trimetoprimul este o baza slaba cu un pKa de 7,3. Este lipofil. Nivelele tisulare de trimetoprim sunt in general superioare celor plasmatice, cu concentratii mari in special in plamani si rinichi. Concentratii superioare celor din plasma se gasesc in bila, prostata, saliva, sputa si secretiile vaginale. Concentratiile din umoarea apoasa, laptele matern, LCR, urechea medie, lichidul sinovial, si lichidul interstitial sunt suficiente pentru efectul antibacterian. Trimetoprim trece in lichidul amniotic si tesuturile fetale, atingand concentratii similare celor din serul matern. Aproximativ 50% din trimetoprimul plasmatic este legat de proteine. Timpul de injumatatire la om variaza intre 8,6-17 ore daca functia renala este normala. Daca clearanceul creatininei scade sub 10 ml/min, timpul de injumatatire creste de 1,5-3 ori. Nu par sa existe diferente la varstnici comparativ cu pacientii tineri. Principala cale de excretie a trimetoprimului este cea renala. El se elimina neschimbat in urina, in 24 ore, intr-o proportie de 50% din doza administrata. Mai multi metaboliti au fost identificati in urina. Concentratiile urinare de trimetoprim variaza in limite largi. Sulfametoxazol este un acid slab cu un pKa de 6. Concentratia formei active in lichidul amniotic, umoarea apoasa, bila, LCR, urechea medie, sputa, lichidul sinovial, si tesutul interstitial este intre 20-50% din concentratia plasmatica. Aproximativ 66% din sulfametoxazolul plasmatic este legat de proteine. Timpul de injumatatire la om variaza intre 9-11 ore daca functia renala este normala. In cazul reducerii functiei renale, nu se modifica timpul de injumatatire al sulfametoxazolului activ, dar se mareste timpul de injumatatire al metabolitului sau major, acetilat daca clearance-ul creatininei scade sub 25 ml/min. Calea principala de excretie a sulfametoxazolului este cea renala; 15-30% din cantitatea detectata in urina este in forma activa. La pacientii in varsta exista o reducere a clearanceului renal al sulfametoxazolului.

Producator: Glaxo Wellcome


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Tratament Doreta si Menstruatie intarziata
In luna aprilie menstra pe 8, in mai cand trebuia sa imi vina aproape de data de 8 m-am ales si cu o ...
Mycoplasma hominis si U. urealyticum
Buna ziua. Va rog sa ma ajutați cu un tratament. Rezultatul testării : Ureaplasma ureal ...
↳ Buna ziua! Trebuie totusi sa ajungeti la medic pentru a vi se prescrie o reteta de antibiotic. Minociclina pare o optiune, doar sa o gasiti. Denumi ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Hranire dificila cu lapte matern
Buna ziua, Bebelusul meu refuza laptele matern.Initial am crezut ca are o problema legata de alim ...
↳ Buna ziua! Incercati sa eliminati anumite alimente (preponderent lactatele) din alimentatia dumneavoastra, beti ceai de fenicul si anason si puteti, ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Tratament naturist splinomegalie copil 5 ani
Buna ziua,ce tratament naturist puteti indica pt splinomegalie copil 5 ani. ...
↳ Buna ziua! Recomand administrarea extractului din mladite de tamarix, cate 20 de picaturi de 3 ori pe zi in prima luna, apoi de 2 ori pe zi inca 2 lu ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...